Sağlıklı yaşam günlüğüm

Ben de 3 sene öncesine kadar seninle aynı süreçlere girmiştim. Her şeyi kendimle ilgili nedenlere bağlayıp kendime aşırı yüklenmeye başlamıştım. Hala bu durumu üzerimden atabilmiş değilim. Evlenmeye karar verdiğimde 34 yaşındaydım. Şimdi ise 36 yaş biterken evli ve çocuklu bir insan olarak, farklı nedenlerle kendime yüklenmeye devam ediyorum.

Hiçbir şey yapamasam da kendimle ilgili tek bir şey yaparak başlamak isterim ben de :) Paylaşımlarının beni her anlamında yansıttığını düşünüyorum. Takipteyim :)

Konu sahibi sen harikulade bir insansın! Sıkılmadan takip ettiğim nadir konulardan.

Kendi çapımda bildiklerimi aktarmak gerekirse;

--Cildimizin diriliği ve gençliğini korumak adına günlük 2.5 litre su
--Kış geliyor malum vücut direnç artışı, cilt sağlığını korumak adına multivitamin ve c vitamini kullanımı unutulmamalı.
--Alpha Lipoic Acid, Hyalüronik asit, kolajen, coenzim q10, ester c ve olmazsa olmaz omega 3 cildine yatırım yapmak isteyen, senelerin izlerini en aza indirmek için bulunmaz takviyeler.
--Kilo kontrolü; belli bir yaştan sonra en ideal kilonuzda kalıp, kilo alıp, vermemeye dikkat edin. Uzmanlar 30 yaşından sonra kilo kontrolü sağlamanın kişilerin genç görünümüne katkı sağladığını belirtmiştir.
--Maden suyunu buzlukta dondurup, sadece yüz köşelerine ve boyuna haftada 3 gün uygulamak. Yüzün yaşlandığının kanıtı, yüzün sarkması ve gıdının görünür olmasıdır.
--Medecassol krem cildi yenileme özelliğine sahiptir. Günlük kremlerinize ek olarak haftanın belli zamanlarında kullanabilirsiniz... Ucuz yada pahalı fark etmez. Üşenmeden her gün temiz cildinizi nemlendirin.
--Nar suyu, sarımsak, elma sirkesi, maydanoz, limon, balık, kefir, yeşil çay, bitter çikolata, domates, böğürtlen, mevsim sebze ve meyveleri tüketilmeli.
--Akşam 20:00'den sonra bir şey yememek.
--Yüzünüze en uygun makyajı bulmak. Doğru fondöten seçimi. Belirgin, ışık saçan, büyük gözler olduğunuzdan daha genç görünmenize katkı sağlar.
--Yüz masajı; kan dolaşımını hızlandırarak cildinizin parlak, canlı ve genç görünmenize katkı sağlar.
--5 dakika yaz, kış fark etmez soğuk duş alışkanlığı
--Şeker hücre hasarına ve erken yaşlanmanıza neden olur. Şeker ihtiyacınızı kararında bir şekilde sadece meyvelerden sağlayınız.
--Günlük 10.000 adım. Daha fazla yapabiliyorsanız ne ala!
--Diş temizliği ve bakımı. Kendi ana dişlerinizde ciddi sıkıntılar mevcut değil ise yaptırmayın! Yapılmış, yapay duran dişlerde insana yaş katıyor.
--D vitamini; sağlıklı kemikler, hareket kabiliyeti, diş sağlığı için dışarıdan ihtiyaç doğrultusunda alınmalıdır. Kilo kontrolü ve kilo vermek adına da önemli. Yapılan bir araştırmada obez bireylere d vitamini verildiğinde sağlıklı kan değerlerine ulaştıkları ve kilo verim hızlarının arttığı gözlemlenmiş.
--Saç insanı genç yada yaşlı gösteren bir diğer etken. Düzenli (2ayda 1)organik saç boyaları ile beyazları kapatmak. Dolgun görünüm sağlayan modellere başvurmak ve saç ince telli, az ise çok düz saç tercih etmemek. Aşırı koyu tonlarda boyamamak. Simsiyah bir saç ciltteki kusurları meydana çıkarır.
--Göğüslere gül sulu buz masajı, keten tohumu yağı ve çörek otu yağı sürmek hem sönük görünümü bir nebze azaltmaya hem de göğüs güzelliğinizi korumaya yardımcı olacaktır.
--Düzenli uyku, uyurken yüzüstü yerine sırt üstü yatmaya özen göstermek.

sağ olun teşekkür ederim.Umarım benim dışımda başkalarına da faydalı olur.

24/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce ballı sirkeli ılık su içildi
Kahvaltı 8:30
1yumurta , 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,bir salatalık,2 hindi füme, limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle
yayla çorba,birkaç kaşık bulgur pilavı,yoğurt,salata
Kaçamak:)
yok
Ara
Mürdüm eriği,armut
Akşam 18:00
sek quark (dün gece yemedim)
Spor:
yok (olursa akşam güncellerim)
Su:
2,5-3 lt

Sabah spor rutini için çok hoş bir seri hazırladım.
Seri 1:
3 dk esneme
2 dk ip atlama
10 burpee
20 jump squat
30 bicycle crunch
40 mountain climbers
50 jump squat
40 mountain climbers
30 bicycle crunch
20 jump squat
10 burpee
-----
30 - her iki bacak arkaya tekme (+15 pulse)
30- her iki bacak eşek tekme (+15 pulse)
30- her iki bacak yana açma (+15 pulse)
30 - her iki bacak dizden kırarak yana açma
Esneme
Toplam 30 -45 dk

26/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce ballı sirkeli ılık su içildi
1yumurta , 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,bir salatalık,2 hindi füme, limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle
birkaç kaşık bulgur pilavı,yoğurt,salata
yok
Ara
soda,elma,akşama doğru yeşil çay
yulaflı,probiyotikli yoğurt (üstüne rondodan geçirilmiş fındık,ceviz,bademden iki tk)
Spor:

3 dk esneme
2 dk ip atlama
10 burpee
20 jump squat
30 bicycle crunch
40 mountain climbers
50 jump squat
40 mountain climbers
30 bicycle crunch
20 jump squat
10 burpee
30 dk abs pilates
-----
Su:
2,5-3 lt

Günün konusu: Serbest Bırakmak
Hepimiz geçmişe dair bazı kalp kırıklıklarına,pişmanlıklara,öfkelere sahibiz. Ancak maalesef ki çoğunluğumuz bu geçmişe ve geçmiştekilere saplanıp kalıyoruz.Kendimizi yeni dertlere,yeni sıkıntılara hazırlayamıyoruz veya yeni güzellikleri kaçırıyoruz belki bu yüzden.İşte bugünkü konumuz bunları serbest bırakmak.

Bunu bir çeşit ritüel olarak da düşünebiliriz. Günlük olarak sabah veya akşam 10 dk lık kendinize zaman ayırmak gibi. gözlerinizi kapatın ve nefes alış verişinize odaklanın . O nefesi hissedin. Tüm sesler sizden uzak olsun.Televizyon kapalı,telefon sessizde, pencereler kapalı kalsın.Gözlerinizi kapatın. Sadece kendi nefesinizin sesini dinleyin. Nasıl da kendiliğinden oluyor fark ettiniz mi? Engellemeye çalıştığınız an bir şeyler bozuluyor;zaten ne kadar engelleyebilirsiniz ki? Nefes alış verişiniz bile bir düzen dahilinde ilerliyor.Her aldığınız nefesi bile serbest bırakmak zorundasınız. Her nefes verdiğinizde geçmişte sizin canınızı acıtan olayları,kişileri,öfkeleri,pişmanlıkları da serbest bırakın.Zihninizden yavaş yavaş silinsinler. Bedeninizde ve ruhunuzda yer açın.

Çok güçlü bir rüzgara karşı elinizde bir uçurtma tuttuğunuzu hayal edin.Bu uçurtma benim için kaçıp giden sevgi fırsatları,iş yerinde bana zulüm yapan eski müdürüm, beni anlamak istemeyen insanlardan oluşuyor.Onları hiç bırakmak istemiyorum çünkü belki egom,belki kendime acıma duygum yüzünden o şiddetli rüzgara rağmen ,uçurtmanın ipi artık elimi acıtmaya başlasa bile tutmakta direniyorum.NİYE? Nefesimi dahi tutamazken hayatın rüzgarına kapılıp gitmesi gerekenleri neden tutuyorum? Nefes alış verişim düzenli.Her nefes alış verişte ipi biraz daha gevşetiyorum. Acıyan elimden akıp gitmesine izin veriyorum.Rüzgar o kadar güçlü ki onu çok kısa bir süre sonra görmeyeceğim bile.

Serbest bırakmak bir günde yapabileceğim bir şey değildi.Hala zaman zaman takıldığım,ipini tutmakta ısrar ettiğim uçurtmam var.Ancak hayat devam ediyor.Beni bekleyen başka uçurtmalar da olacak.Bu bir gerçek.O yüzden yeni rüzgarlara hazır olmak için elimdekinden kurtulmam gerekiyor. Farkettim ki;artık eskide kalan ve benim zamanında saatlerce konuştuğum şeyler artık benim için bir önem taşımamaya başlamış.Demek ki ipi yavaşça bırakmaya başlamışım. Öyle bir vakit gelecek ki tamamen serbest bırakabileceğim.

Geçen hafta : 56,6 kg
Bu hafta: 55,7 kg
Fark: 0,9 kg, %1,59

27/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce limonlu su içildi
Öğle
mercimek çorba,yoğurt,salata, kadayıf tatlısından iki çatal alırım
Tek şekerli nescafe yada kahve
Ara
yemekten sonra soda, 5 adt mürdüm eriği,akşama doğru yeşil çay
yulaflı,probiyotikli yoğurt, üzerine keten tohumu

Spor:
3 dk esneme
2 dk ip atlama
10 burpee
20 jump squat
30 bicycle crunch
40 mountain climbers
15- Bacaklar yukarıda yanlara açma (pergel)

Yapılacak işler:
Akşam ev silinecek
Sporunu aksatma
Renkliler yıkanacak
Duş sonrası erken yat
Gündüz okumaları yapılacak
İşletmedeki aylık işlerini mail at ve diğer yazışmalarını bitir.

30/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce limonlu su içildi
1 simit - 2 şekersiz limonlu çay
Öğle
nohut yemeğinden iki kaşık,bulgur pilavı,yoğurt,salata
yok
Ara
yemekten sonra soda, kayısı ve akşama doğru yeşil çay
Su:
2,5-3 Lt
Spor:10,000 adım ve ev temizliği

Duygusal olarak kötü ve sıkıcı bir hafta sonu geçirdim ve maalesef kaçamaklarım oldu.Aslında kahvaltı menüm ve diğerleri iyiydi ama sinirden cips ve dondurma yedim ve şekerli nescafe içtim. İşin aslı bunları yapmış olmam değil yaptıktan sonraki "diyeti bozdum pişmanlığı" da değil.Ben birşey fark ettim: Artık böyle bir kadın olmak istemiyorum! Kendine acıyan,kendini çirkin veya yetersiz bulan bir kadın olmak istemiyorum.Çünkü bütün yemek ve kendine bakmamak mevzuları hep buradan çıktı benim için. Şunu fark ettim ki kendime acımaktan bıkmışım. spor yapmak güzel bir alışkanlığa dönüşmüş,cildimdeki etkisi hoşuma gitmeye başlamış.Mazeretlerden sıkılmışım.O yüzden bu haftasonu olan boşluğu ve kaçamakları "NEDEN KİLO VERMEK İSTİYORUM?" sorusu için bir hatırlatma olarak düşünüp kendimi cezalandırmayacağım .

O kadının artık yavaş yavaş da olsa geride kaldığını görüyorum. Sürekli üzgün,kırılgan,mazeretlere sığınan ve şikayet eden,depresyonlardan depresyonlara giren o kadından çok sıkılmışım.Zaman zaman arkamdan gelip sürekli beni çekiştirip geriye doğru gitmeme çalışsa da artık O'na tahammül edemediğimi görüyorum.

Fark ediyorum ki o dönem geride kaldı.Yeni rutinim (sağlıklı beslenmek,spor yapmak,cilt bakımı,düzenli okumalar) alışkanlığım olmaya başlamış.Bu hayatımda kendim için yaptığım en güzel şeydi.

01/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce sirkeli ballı ılık su içildi
0,5 simit -1 yumurta-1 dilim peynir-7 adt yeşil zeytin-2 adt hindi füme-2 çeri domates
Öğle
mercimek çorbası,yoğurt,salata
yok
Ara
yemekten sonra soda, 5 adt mürdüm eriği ve akşama doğru yeşil çay
Su:
2,5-3 Lt
Spor: 10,000 adım ve
3 dk esneme
2 dk ip atlama
10 burpee
20 jump squat
30 bicycle crunch
40 mountain climbers
30 dk abs pilates+esneme

Yapılacak işler:
İşletmedeki işlerini bitir
Yazdığın raporun çevirisini bitir-Kontrollerini yap.İkinci rapora geç
Vitamin takviyelerini al
sporunu ihmal etme
Günlük okumalarını yap
spor sonrası bakım günü
30 dk kitap oku
(Günün mottosu: Aldığım her nefes için,sevdiklerim hayatta ve sağlıklı olduğu için,kimseye muhtaç olmadığım için,vatanımda özgür yaşayabildiğim için şükürler olsun)

02/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce sirkeli ballı ılık su içildi
1 yumurta-1 dilim peynir-7 adt yeşil zeytin-2 adt hindi füme-2 çeri domates- 1 salatalık-2 peksimet-şekersiz çay (iki adet)
Öğle 12:30
ezogelin çorbası,yoğurt,salata
tek şekerli kahve
Ara
yemekten sonra soda, 5 adt mürdüm eriği ve akşama doğru yeşil çay
yulaflı,probiyotikli yoğurt, üzerine keten tohumu,kinoa tohumu
Su:
2,5-3 Lt
Spor: 10,000 adım ve
2 dk esneme
1 dk ip atlama
1 dk plank
10 burpee
20 jump squat
30 bicycle crunch
40 mountain climbers
15 örümcek adam tırmanışı (şınavı)
30 Yan (side) lunge
20 plie squat
15 dizlerden kırarak şınav çekme
20 köprü kurma
20 köprüde bacaklar yana açma (lastikle)
20 sırt üstü yatarak tek bacak yukarı aşağı (her iki bacak) (lastikle)
20 sırt üstü yatarak bacakları yukarı aşağı
1 dk yarım crunch ta eller yukarı aşağı (5 kere nefes al 5 kere nefes ver)
20 yüz üstü- ters mekik (superwoman)
20 Russian twist ( yarım crunch ,ayaklar table top pozisyonunda yanlara dönmek)
20- Ayakta lastik çekerek üst kol çalıştırma 90 derece
20- Ayakta lastik çekerek üst kol çalıştırma yanlara açma
Bu rutini 2 kere tekrarlama çalışacağım
2 dk esneme (sırt üstü kelebek esneme-çocuk duruşu-kobra esnemesi-her iki bacak yanlara açarak esneme)

02/10/2019 Yapılacaklar Listesi:
  1. Günlük okumalarını yap
  2. Kahvaltı sonrası vitamin takviyelerini al (voonka c vitamini-doppel hertz biotin)
  3. İşletme bakım için hazırlıklarını yap
  4. İşletme için raporunu bugün bitir,teslim et
  5. Evi paspasla
  6. Akşam spor sonrası bakımını yap
  7. Dün kitap okumadığın için 1 sa okuma yap
  8. Gün içinde 10 adet yabancı kelime öğren
Günün mottosu: Zihnindeki düşüncelerden ibaret değilsin.Onlar sadece düşünce ve sen bundan daha fazlasısın.

Günaydın. Spor konusunda baya yol katetmişsin. Sana bir sorum olacak. Sporu günde 2 defa hangi saatler arası yapıyorsun? Baya yoğun bir program, sonrasında en az 1 saat uyurum ben olsam
Bir de sabah saat kaçta kalkıyorsun acaba?

Günaydın.Sabah 6:30 da kalkmış olurum.Sabah sadece esneme yapıyorum.Akşam 6-6:30 gibi evde oluyorum.Aslında bu hareketler toplamda 1 sa alır almaz.Bu akşam yapabilirsem üst üstte 2 set halinde yapmaya çalışacağım. Önceki rutinlerime bakacak olursan bir süre sadece Leslie (yerinde yürüme) ve 30 dk lık pilates yaptım.Daha yeni hit kardiyoya geçiyorum.Spor yapmaya yeni başladıysan hızlı yürüme ve basit hareketlerle başlamanı tavsiye ederim.Hem sıkılmazsın hem de kasların açılır,esnekleşirsin.aksi durumda hem çok çabuk yoruluyorsun hem de zor geldiği için bıkıyor insan . Uyku konusunda da akşamı düzgün programlarsam en geç 12 de yatıyorum.İstesem 11 de olur ama arada kahve kaçamağı oluyor.

6.30 güzel bir zaman. Benden yarım saat önce kalkıyorsun. Benim de ilk hedefim 6.30 :) Bende vertigo olduğu için karın kaslarını çalıştırır kafa kaldırma hareketlerini yapamıyorum. Ancak hafif bir yoga ile kasları açmayı hedefliyorum. Daha erken uyanmayı başarabilirsem tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…