-
- Konu Sahibi Meltemesintisi80
sağ olun teşekkür ederim.Umarım benim dışımda başkalarına da faydalı olur.Konu sahibi sen harikulade bir insansın! Sıkılmadan takip ettiğim nadir konulardan.
Kendi çapımda bildiklerimi aktarmak gerekirse;
--Cildimizin diriliği ve gençliğini korumak adına günlük 2.5 litre su
--Kış geliyor malum vücut direnç artışı, cilt sağlığını korumak adına multivitamin ve c vitamini kullanımı unutulmamalı.
--Alpha Lipoic Acid, Hyalüronik asit, kolajen, coenzim q10, ester c ve olmazsa olmaz omega 3 cildine yatırım yapmak isteyen, senelerin izlerini en aza indirmek için bulunmaz takviyeler.
--Kilo kontrolü; belli bir yaştan sonra en ideal kilonuzda kalıp, kilo alıp, vermemeye dikkat edin. Uzmanlar 30 yaşından sonra kilo kontrolü sağlamanın kişilerin genç görünümüne katkı sağladığını belirtmiştir.
--Maden suyunu buzlukta dondurup, sadece yüz köşelerine ve boyuna haftada 3 gün uygulamak. Yüzün yaşlandığının kanıtı, yüzün sarkması ve gıdının görünür olmasıdır.
--Medecassol krem cildi yenileme özelliğine sahiptir. Günlük kremlerinize ek olarak haftanın belli zamanlarında kullanabilirsiniz... Ucuz yada pahalı fark etmez. Üşenmeden her gün temiz cildinizi nemlendirin.
--Nar suyu, sarımsak, elma sirkesi, maydanoz, limon, balık, kefir, yeşil çay, bitter çikolata, domates, böğürtlen, mevsim sebze ve meyveleri tüketilmeli.
--Akşam 20:00'den sonra bir şey yememek.
--Yüzünüze en uygun makyajı bulmak. Doğru fondöten seçimi. Belirgin, ışık saçan, büyük gözler olduğunuzdan daha genç görünmenize katkı sağlar.
--Yüz masajı; kan dolaşımını hızlandırarak cildinizin parlak, canlı ve genç görünmenize katkı sağlar.
--5 dakika yaz, kış fark etmez soğuk duş alışkanlığı
--Şeker hücre hasarına ve erken yaşlanmanıza neden olur. Şeker ihtiyacınızı kararında bir şekilde sadece meyvelerden sağlayınız.
--Günlük 10.000 adım. Daha fazla yapabiliyorsanız ne ala!
--Diş temizliği ve bakımı. Kendi ana dişlerinizde ciddi sıkıntılar mevcut değil ise yaptırmayın! Yapılmış, yapay duran dişlerde insana yaş katıyor.
--D vitamini; sağlıklı kemikler, hareket kabiliyeti, diş sağlığı için dışarıdan ihtiyaç doğrultusunda alınmalıdır. Kilo kontrolü ve kilo vermek adına da önemli. Yapılan bir araştırmada obez bireylere d vitamini verildiğinde sağlıklı kan değerlerine ulaştıkları ve kilo verim hızlarının arttığı gözlemlenmiş.
--Saç insanı genç yada yaşlı gösteren bir diğer etken. Düzenli (2ayda 1)organik saç boyaları ile beyazları kapatmak. Dolgun görünüm sağlayan modellere başvurmak ve saç ince telli, az ise çok düz saç tercih etmemek. Aşırı koyu tonlarda boyamamak. Simsiyah bir saç ciltteki kusurları meydana çıkarır.
--Göğüslere gül sulu buz masajı, keten tohumu yağı ve çörek otu yağı sürmek hem sönük görünümü bir nebze azaltmaya hem de göğüs güzelliğinizi korumaya yardımcı olacaktır.
--Düzenli uyku, uyurken yüzüstü yerine sırt üstü yatmaya özen göstermek.
Sağlıklı yaşam için denenecek kürler:
- 1 hafta boyunca sıcak suya 1 çk sirke 1 tk bal ,aç karnına: Alkali ortam yaratmak
- 1 hafta boyunca her sabah aç karnına 2 sarımsak yutmak: Genel antibiyotik tedavisi,saç ve tırnak güçlendirme
- Mens dönemi bittikten sonraki hafta uygulamak üzere 1 hafta soğan kürü: Kist oluşum engelleme,mens düzeni
- 15 gün boyunca suda bekletilmiş ceviz suyu içmek ve cevizleri yemek: Kolestrol,tansiyon dengeleme, E, B6 ve Omega 3 vitaminleri alma,tiroid düzenleme.
- 3-5 günlük yeşil smoothie: Maydanoz,nane,dereotu,salatalık,kivi,toz zencefil,buz,su karışımı (akşamları)
- Tere kürü: Beş gün boyunca kahvaltıdan bir saat sonra ve öğle yemeğinden yine bir saat sonra her defasında onbeş-yirmi adet tere saplı olarak tüketilir : Akciğerleri temizlemek
- Lahana suyu kürü: 1 lt suya 10-12 yaprak beyaz lahana atarak kaynat.Suyu her sabah aç karnına içilir.5-7 gün devam edilir: İçerdiği klor ve kükürt sayesinde iyi bir bağırsak temizleyicidir.Kolon kanserine iyi gelir. Yüksek miktarda lif,protein ve niasin içerir. Gaz yapabilir.Bunun nedeni bağırsaktaki mukozaya yapışmış artıkların atılması sırasında gaz ortaya çıkmasıdır.
farkettim :) çok teşekkür ederimYazilariniz cok motive edici, takipteyim.
Günaydın.Sabah 6:30 da kalkmış olurum.Sabah sadece esneme yapıyorum.Akşam 6-6:30 gibi evde oluyorum.Aslında bu hareketler toplamda 1 sa alır almaz.Bu akşam yapabilirsem üst üstte 2 set halinde yapmaya çalışacağım. Önceki rutinlerime bakacak olursan bir süre sadece Leslie (yerinde yürüme) ve 30 dk lık pilates yaptım.Daha yeni hit kardiyoya geçiyorum.Spor yapmaya yeni başladıysan hızlı yürüme ve basit hareketlerle başlamanı tavsiye ederim.Hem sıkılmazsın hem de kasların açılır,esnekleşirsin.aksi durumda hem çok çabuk yoruluyorsun hem de zor geldiği için bıkıyor insan . Uyku konusunda da akşamı düzgün programlarsam en geç 12 de yatıyorum.İstesem 11 de olur ama arada kahve kaçamağı oluyor.Günaydın. Spor konusunda baya yol katetmişsin. Sana bir sorum olacak. Sporu günde 2 defa hangi saatler arası yapıyorsun? Baya yoğun bir program, sonrasında en az 1 saat uyurum ben olsam
Bir de sabah saat kaçta kalkıyorsun acaba?
6.30 güzel bir zaman. Benden yarım saat önce kalkıyorsun. Benim de ilk hedefim 6.30 :) Bende vertigo olduğu için karın kaslarını çalıştırır kafa kaldırma hareketlerini yapamıyorum. Ancak hafif bir yoga ile kasları açmayı hedefliyorum. Daha erken uyanmayı başarabilirsem tabi :)Günaydın.Sabah 6:30 da kalkmış olurum.Sabah sadece esneme yapıyorum.Akşam 6-6:30 gibi evde oluyorum.Aslında bu hareketler toplamda 1 sa alır almaz.Bu akşam yapabilirsem üst üstte 2 set halinde yapmaya çalışacağım. Önceki rutinlerime bakacak olursan bir süre sadece Leslie (yerinde yürüme) ve 30 dk lık pilates yaptım.Daha yeni hit kardiyoya geçiyorum.Spor yapmaya yeni başladıysan hızlı yürüme ve basit hareketlerle başlamanı tavsiye ederim.Hem sıkılmazsın hem de kasların açılır,esnekleşirsin.aksi durumda hem çok çabuk yoruluyorsun hem de zor geldiği için bıkıyor insan . Uyku konusunda da akşamı düzgün programlarsam en geç 12 de yatıyorum.İstesem 11 de olur ama arada kahve kaçamağı oluyor.