Sağlıklı yaşam günlüğüm

Günün menüsü ve programım şu şekilde olacak.
06/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,2çeri domates,tek salatalık ve tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
Tarhana çorba, yoğurt, bol salata (yemekte makarna da çıkıyor belki bir iki kaşık alırım )
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
Şeftali
Akşam:
Yoğurt-yulaf (tatile çıkmadan önce o yoğurdu bitirmem lazım)
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk pilates (tüm vücut), hedef +9000 adım
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Kolajen 600, Biotin+çinko alındı

Günlük meditasyon rutini: ÖZ ŞEFKAT
Tanıdığımız,sevdiğimiz birisi bir hata yaptığında yada bir hatadan dolayı başına fiziksel,manevi bir zarar geldiğinde teselli etmek için düzinelerce cümle sıralarız.Çoğu sefer içten bile değilizdir belki ama o an o kişinin kendisini daha iyi hissetmesi için o kişiye şefkatle yaklaşırız.Bu tabi bir durumdur.Ancak neden kendimize aynı şekilde yaklaşamayız;özellikle de kendim için bunu sıkça yapıyorum.

Sigara kaçamağı yaptığımda kendime olabilecek her türlü hakareti sıralıyorum
Bir gün spor yaparken dayanamayacak olsam ne tembelliğim kalıyor ne de koca popolu olmam
Bir rapor hazırlarken bir cümlenin yanlış yazılımı yüzünden uykularım kaçabiliyor (nasıl bu şekilde hatalı gönderdin)
Elimden gelen her şeyi yaptığım halde (burası önemli) eğer ortada yine bir başarısızlık varsa yada istemsizce bir hata yapıldıysa bile ne aptallığım ne salaklığım kalıyordu...Ben kendime "olur arada böyler şeyler,takma kafana" diyemezken neden bir başkası bana şefkat göstersin ki? Daha önemlisi başkasından beklemek de değil;neden bunu kendime gösteremiyorum? sürekli mükemmel olamayacağımı bildiğim halde,mükemmeli hedeflerken yapılan hatalar hayatın bir parçası değil mi? O zaman kendime bu öfke neden? İşte bu sorulardan yola çıkıyoruz..

Bir yanımız kendimize nasıl daha fazla şefkatle davranacağımızı öğrenmek için yanıp tutuşurken, diğer yanımız da bir direnç gösterir öz şefkate karşı. çünkü kendimize şefkat gösterirsek hata yapacağımızdan korkarız. dahası yaptığımız hataların umurumuzda olmayacağından.. şımarık biri,bencil biri dahası tembel biri olacağımızdan.. bir yerlere nasıl geldiysek o içimizdeki eleştirel iç sese borçlu olduğumuzu zannederiz. bu kadar direnç gösterdiğimizin farkında bile olmayabiliriz.

Aslında çok doğal tepki veriyorsunuz biliyor musunuz. çünkü alışkın olmadığınız bir şeyi deniyorsunuz o an. ama bazen zihninize komik ya da saçma gelen bir şey bedeninize iyi gelebilir. kendinize bir şans daha verin. tekrar deneyin:
kapatın gözlerinizi, zihninizin tüm eleştirileri ile birlikte, bu sefer merakla ne olacağına dair alın elinizi ve yadırgaya yadırgaya da olsa sorgulamadan kalbinizin üzerine koyun. şimdi farz edin ki o kalbinizin üzerindeki el size değil de başka birine ait. Anlayışlı, duyarlı, bilge, şefkatli birine ait. sizin ne kadar üzüldüğünüzü, ne kadar korktuğunuzu, ne kadar endişelendiğinizi bilen birine ait. artık daha fazla acı çekmenizi istemeyen birine ait. iyi olmanızı, güvende olmanızı isteyen birine ait. ne yapmış olursanız olun, sizi tüm hatalarınızla, tüm kusurlarınızla birlikte kabul eden, dahası seven birine ait. şimdi o elin sahibi bu zor anınıza ortaklık ederken size neler söylesin isterdiniz? Tam da o anda ne duymaya ihtiyacınız var? içinizdeki sıcacık ses size "yanındayım" diyecektir. "Geçecek, sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun." bunu sesi duyduğunuz andan itibaren pılınızı pırtınızı toplayıp hindistana yerleşmeyeceksiniz, vegan olmayacaksınız, bir ağacın altında gününüzün yarısını saatlerce meditasyon yaparak geçirmeyeceksiniz çünkü aradığınız nirvana'ya ulaşılmayacak. ama o andan itibaren bir şey değişecek çünkü elinizi alıp kalbinizin üstüne koydunuz ve normalde kendinize söylemeyeceğiniz şeyleri kendinizden duydunuz. aylardır, belki yıllardır başkalarından duymak istediğiniz şeyleri kendinize fısıldadınız.

07/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,2 çeri domates,tek salatalık ve tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
yayla çorba, yoğurt, bol salata (yemekte çıkan bulgur pilavından da birkaç kaşık alırım )
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
armut
Akşam:
Yoğurt-yulaf +probiyotik tozu
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk jillian level 1 ( hedef +9000 adım olursa leslie yapmayacağım)
Su:
2,5-3 lt

08/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,2 çeri domates, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
yoğurt, bol salata
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
armut
Akşam:
Yoğurt-yulaf +probiyotik tozu
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk jillian level 1 ( hedef +9000 adım olursa leslie yapmayacağım)
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Doppelhertz biotin+çinko, voonka kolajen alındı

Sigara bırakma güncesi:

İlk olarak üniversite yıllarında tek tük başlayan maceram iş hayatına atılmamla paket pakete giden bir yolculuk bu.Aslında romentikleştirilecek bir tarafı yok.bir bağımlının tipik durumudur sigara içmek.

Sorun şu ki;ben sigara içmeyi hep sevdim ve bir yandan da nefret ettim.Sürekli kavga ettiğin,hiçbir ortak yönünün bulunmadığı hatta şiddet gördüğün halde bırakamadığın bir sevgili gibiydi benim için. Bir sigaraya bu kadar anlam yüklenir mi;evet yüklenir.Hele de 10 yılı aşkın zevkle içiyorsanız. Kahvaltıdan önce,kahvaltı sonrası çay ile,öğle yemeği sonrası,kahve keyfi yaparken,müzik dinlerken,film izlerken,işletmede sinirli iken yada hiçbir sebep yokken içebilirsin.Her zaman yanımda,her zaman hazır.

Devamlı artan hastalıklar,depresyon hali, geçmeyen sinirlilik durumu ve bununla baş edememe,cildimin sarıdan siyaha kaçan tonu,geçmeyen göz altı morlukları,ne kadar fırçalasam da sabah ağzımda o kekremsi tat ile uyanmak.Bırakma vakti gelmişti ve ben hala pes edemiyordum.İşin aslı ne kadar seviyorum desem de,

Ben artık sabah servisinde sigara içip binen insanlar gibi kokmak istemiyorum
Dişlerim bembeyaz olsun istiyorum
Spor yaptığımda sonuç görmek istiyorum (evet zayıflayamama sebebim de bu)
Param zaten az ;bir de her ay 330-350 TL buna para vermek istemiyorum
O kadar yaptığım cilt bakımı bir işe yarasın istiyorum
Sabah kalktığımda dayak yemiş gibi hissetmek istemiyorum
Geçen aylarda gittiğim bir eğitimde öğrendim ki ben bu zıkkımı içerken bir yandan da radyasyon alıyormuşum (Po210)..Birden bire bir tiksinme geldi.bu duygu hoşuma gitti çünkü nasıl kola içmeyi de bir tiksinme duygusu ile bıraktıysam bunu da öyle bırakacaktım.
Yatağım güzel koksun istiyorum,sigara kokum yastığa sinsin istemiyorum
Sigaranın verdiği geçici tokluk hissi yüzünden gece yarısı acıkmak istemiyorum.
Hava alanında beklerken sigara içmek için o küçük kafese girmek istemiyorum.
Bizimkiler evdeyken uyusunlar da bir tane içeyim demek istemiyorum (istemediğim halde alışkanlıktan içmek dahi istemiyorum).
Sigarayı bırakmak 2019 yılında başladığım hareketin en büyük adımı olacak. Belki de uzun zamandır kendimle ilgili gurur duyduğum ilk eylem olacaktı benim için.
Hayat kalitem bu nedenlerle daha fazla düşsün istemiyorum.

İşte bu nedenle 2.5 ay önce sigarayı champix kullarak bıraktım.harika bir deneyimdi.Günü gününe neler olduğunu da kayıt altına almıştım ama son iki haftadır gereksiz bir melankoli yüzünden yine başladım.Daha öncekilerden farklı olarak kendimi hiç bu kadar aciz hissetmemiştim. Kafama bir hastalıkla dank edecek bir durum işte bu yeniden kullanım ile dank etti. Sen sigara içmek istemiyorsun artık. Bu kadar basit aslında. Mazeretler yok. Sigarayı yada sigara bırakma olayını bir mesele haline getirmeye gerek yok.Denildiği gibi, sorunları sorun haline getirmezseniz ortada mesele kalmaz.

İşte bu nedenle kendi özgür irademle bırakıyorum.Beni zorlayan yada teşvik eden hiç bir ilaç olmadan bırakıyorum. Daha mutlu,daha sağlıklı bir insan olmak adına bırakıyorum.Başarılı olacağımı biliyorum çünkü güçlüyüm.Çünkü hayatta pek çok zorluğa göğüs gerebildiysem sigara benim için bir engel dahi olamaz.Çünkü artık böyle istiyorum..

09/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,2 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,3 çeri domates,1 salatalık tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
yoğurt-yulaf
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
armut
Akşam:
???? Henüz belli değil
Spor:
30-45 dk Leslie (sabahtan yapacağım), ve 30-45 dk pilates ( hedef +9000 adım )
Su:
2,5-3 lt, takviyeler alındı

Kilo: 57,4-56.6 ya
Tatile çıkacağım için bir süre burada olamayacağım.

20/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 minik salatalık tek şekerli limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle:
yoğurt,salata
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
yok
Akşam:
Yoğurt-yulaf +probiyotik tozu ve ev temizliği yapılacak
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk pilates( iç bacak -karın)
Su:
2,5-3 lt

21/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 minik salatalık,2 hindi füme, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
ezogelin çorba,yoğurt,salata
Kaçamak:)
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
Soda
Akşam:
Yoğurt-yulaf +probiyotik tozu (veya detox suyu) ve ev temizliği yapılacak (çünkü dün yapmadım )
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk pilates( iç bacak -karın),adım hedef 9000
Su:
2,5-3 lt

22/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim peynir ,5 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 minik salatalık,2 hindi füme, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
nohut yemeği,bulgur pilavı (bunlardan 2-3 kaşık yerim),yoğurt,salata
Kaçamak:)
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
kepekli grissini,birkaç üzüm
Akşam:
yoğurt,yulaf ve ceviz,badem,fındıktan oluşan karışımım
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk pilates( iç bacak -karın),adım hedef 9000
Su:
2,5-3 lt

23/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim peynir ile omlet,7 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 minik salatalık tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
yayla çorba,birkaç dilim tavuk döner,salata,yoğurt
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
birkaç siyah üzüm,bir havuç
Akşam:
ton balıklı ,bol yeşillikli salata
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk pilates( iç bacak -karın)
Su:
2,5-3 lt
bu arada 57,6 idim ; sabah 57,4 tartıldım ama emin olamadım akşam veya yarın sabah yine tartılacağım

kendimi çıkmazda hissederken konunuza denk geldim. her satırını keyifle okudum ve inanılmaz ilham aldım. bende 32 yaşında çalışan kendiyle ilgili bir şeyler yapmak isteyen bir kadınım. birbirimize destek olmayı isterim. konunuzu zevkle takip edeceğim:)

26/08/2019 Menü-program
Kahvaltı: 08:30
1 yumurta,1salatalık,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin ve şekersiz limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle: 12:30
küçük bir kase yoğurt ve bol salata (salatalık ve domates ,nar ekşisi ile)
Ara:
soda ve grissini
Akşam: 20:00-20:30
yulaf eklenmiş yoğurt (değişebilir)
Spor:
Leslie 5K ve temizlik yapılacak. Hedef 9000 adım
Su:
2,5-3 lt

Günlük meditasyon :
"Pişmanlık ve Keşke"
Yaşınız kaç olursa olsun hepimizin hayatta keşke dediği,pişmanlık duyduğu olaylar ,kişiler,zamanlar olmuştur.Bugünkü konu keşke ve pişmanlıklar üzerine.

Başlamadan önce 528 hz lik bir meditasyon müziği de açabilirsin yada sakin bir klasik müzik seçebilirsin.Önemli olan tüm dış faktörlerden 15 dakikalığına uzak kalman.Telefonunu sessize al,dışarıdan gelen sesleri duyma.Rahat edebileceğin bir yere otur yada yatağına yatıp gözlerini kapa.Kendini bir sahil kenarında oturuyormuş gibi hayal et.Sadece kendi nefesine odaklan.Nefes alış verişlerin sahile vuran dalgalar gibi olsun.Dalga her geldiğinde nefes al,her geri çekildiğinde nefes ver.
Her nefes alış verişinle bir saniye daha geçmişte kalıyor fark ettin mi? Her nefesinle yeni bir sen oluyorsun. Geçmişte senden kaynaklı veya senden kaynaklı olmayan tüm o pişmanlıklar ve keşkeler de her nefes verişte geçmişte yerini alıyor.
Nefes almaya ve nefesine odaklanmaya devam et.Tüm vücudunda bir rahatlama hissetmeye başlayacaksın. Şu an sahip olduğun bilgi,deneyim,yaşanmışlık ile geçmişteki sen aynı değilsiniz. O zaman artık geçti. Senin hatan bile olsa kendini bağışla ve yoluna devam et.Artık yapabileceğin birşey yok. Geçmişteki sana geri dönebilsen dahi belki aynı pişmanlıklar yine olacaktı.Artık ihtimalleri düşünme.

Geçmiş bir çöp torbasına benzer.Gittiğin her yere elinde hiç bırakmadığın bir çöp torbası ile gittiğini düşün. Kim yanında sürekli çöp torbası taşıyan birini ister ki.Peki sen bunu istiyor musun? Cevabın HAYIR ise şimdi o torbayı olduğu yere bırak ve yoluna devam et.Her nefes alış verişinle yoluna devam ediyorsun.Tıpkı sakin dalgalar gibi her nefes alışında geçmişindeki her keşkeyi olduğu yere bırakıp her nefes verişinle yeni ve güzel olanı kabul ediyorsun.Her nefes alışınla geçmiş hatalarının bilincine varıyorsun ve her nefes verişinle adımlarını daha bilinçli atıyorsun. Kıyıdan uzaklaşan dalgalar gibi sana kendini kötü hissettiren tüm o keşkeler ve pişmanlıklar senden uzaklaşıyor. Gözlerini yavaş yavaş açarken olduğun yere dikkatlice bakıp bu anın farkına var.

Merhaba. Baştan sona konunuzu okudum. Olumsuzluklara, geçmişe takılıp kalmak yerine kalkıp,üstünü silkeleyip yola kaliteli devam etme kararı almanız çok hoşuma gitti. Size kolaylıklar diliyorum. ❤

Evet, benim de hayatımda herkez gibi zorluklar, kolaylıklar var ve ben de kendim için birşeyler yapmaya dönük yola çıktım. Olacağına da inanıyorum. Bu noktada hikâyeniz hoşuma da gitti. Geçmişi "çöp torbası" gibi yanımızda taşımayıp bırakmak da bizi ileriye yüklerimizden hafiflemiş olarak taşıyacak inşallah.

Teşekkürler paylaşımınız için

rica ederim,hepimiz için inşallah

28/08/2019 Menü-program
Kahvaltı: 08:30
1 yumurta,2 çeri domates,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin ve tek şekerli limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle: 12:30
susuz kuru fasülye (birkaç kaşık),küçük bir kase yoğurt ve bol salata (salatalık ve domates ,nar ekşisi ile)
Ara:
soda ve kepekli grissini
Akşam: 20:00-20:30
bol yeşillikli ton balıklı salata
Spor:
Leslie 5K ve 30 dk pilates. Hedef 9000 adım
Su:
2,5-3 lt

"Kendine verebileceğin en iyi hediye dikkatin" Son birkaç yıldır kendimde saptadığım bir durum var. Çok çabuk depresyona girebiliyorum ve bu her şeyi etkiliyor.Beni depresif yapan şeyler ise başta özgüvensizliğim ile alakalı çevreden çok çabuk etkilenmek ile alakalı.Bu hayatımın her alanını ele geçirmiş gibiydi. 2018 yılı ile kendime dikkat etmeye,kendimi iyileştirmeye çalışsam da uzun yıllar devam eden bu durum birden iyileşemiyordu tabi.Bir eleştiri,acımasız bir yorum,sevilmeme hissiyatı,PMS her an birşeyleri tetikliyor gibi. 1 ay düzenli şekilde spor yapsam,düzgün beslensem,kitap okusam ve programlı bir şekilde iş yerinde işlerimi aksatmasam bile birşeyler yada birileri o anın büyüsünü bozmaya yetiyor.Soru şu: en kötü şartlarda çalışmış biri olarak çevreden neden bu kadar kolay etkileniyorum? Neden kendimi sevemiyorum?

Birkaç gündür yine bedenimden nefret ediyordum, "yeterince" güzel olmamaktan, diğerleri gibi yüksek maaş alamamaktan, diğerleri gibi mutlu ,çocuklu bir hayat kuramamaktan...Gerçekten istediklerim bunlar mıydı peki? kimse VS modeli değil,kimse yeterince güzel değil (kaldı ki pek çok kadının artık estetik uygulamalardan yararlandığını biliyorum. Botox, iğneler,dolgular,badem göz,yanaktan yağ aldırmalar vs vs) , yüksek maaş alamıyor olmam benim hatam değil,evli ve çocuklu olmayı gerçekten istediğimi sanmıyorum (güzel bir ilişkim olsun istiyorum sadece).

Arada sırada da olsa kime ve neye karşı olduğunu bilemediğim öfkemi kontrol altına öğrenmem zaman alacak biliyorum ama artık kendime daha şefkatli yaklaşmayı öğrendim. Eskiden durumun farkında olsam da kör bir inatla her şey kötü,herkes kötü,hayat boktan diyerek kendimi yemeğe,sigaraya,kahveye kitleyerek sabahtan akşama dizi,film izleyerek gerçek dünyadan kopardım ama artık değil. Hayatta sorunlar var ,evet, kötü insanlar da var.Bazı insanlar zevkine sizi aşağı çekmeye çalışıyorlar ;bu da doğru. Hayat ancak ölümle bu dünyadaki sayfası kapanacak bir oyun.O zamana kadar hep bir mücadele ile geçecek. elimden gelenin en iyisini yapabileceğimi biliyorum artık.

Birkaç yıl önceki fotoğraflarıma baktığımda kötü cildi olan,sahte gülümsemeli bir kız görüyordum.Artık cildim güzel,daha sakin gülümsüyorum.Artık düzenli bir şekilde evimi temizliyorum,daha az ve öz alış veriş yapıyorum.Nispeten daha sağlıklı besleniyorum.Neden kendime bu kadar acımasız yaklaşayım ki? Neden başkalarının söyledikleri yerine dikkatimi kendime yaptığım güzel şeylere çevirmiyorum ki?
Kendime verebileceğim en iyi hediye kendime yoğunlaştırdığım dikkatim.Babamın dediği gibi; sen iyi ol,sen sağlıklı ol,başkalarını siktir et:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…