Sağlıklı yaşam günlüğüm

"Kendine verebileceğin en iyi hediye dikkatin" Son birkaç yıldır kendimde saptadığım bir durum var. Çok çabuk depresyona girebiliyorum ve bu her şeyi etkiliyor.Beni depresif yapan şeyler ise başta özgüvensizliğim ile alakalı çevreden çok çabuk etkilenmek ile alakalı.Bu hayatımın her alanını ele geçirmiş gibiydi. 2018 yılı ile kendime dikkat etmeye,kendimi iyileştirmeye çalışsam da uzun yıllar devam eden bu durum birden iyileşemiyordu tabi.Bir eleştiri,acımasız bir yorum,sevilmeme hissiyatı,PMS her an birşeyleri tetikliyor gibi. 1 ay düzenli şekilde spor yapsam,düzgün beslensem,kitap okusam ve programlı bir şekilde iş yerinde işlerimi aksatmasam bile birşeyler yada birileri o anın büyüsünü bozmaya yetiyor.Soru şu: en kötü şartlarda çalışmış biri olarak çevreden neden bu kadar kolay etkileniyorum? Neden kendimi sevemiyorum?

Birkaç gündür yine bedenimden nefret ediyordum, "yeterince" güzel olmamaktan, diğerleri gibi yüksek maaş alamamaktan, diğerleri gibi mutlu ,çocuklu bir hayat kuramamaktan...Gerçekten istediklerim bunlar mıydı peki? kimse VS modeli değil,kimse yeterince güzel değil (kaldı ki pek çok kadının artık estetik uygulamalardan yararlandığını biliyorum. Botox, iğneler,dolgular,badem göz,yanaktan yağ aldırmalar vs vs) , yüksek maaş alamıyor olmam benim hatam değil,evli ve çocuklu olmayı gerçekten istediğimi sanmıyorum (güzel bir ilişkim olsun istiyorum sadece).

Arada sırada da olsa kime ve neye karşı olduğunu bilemediğim öfkemi kontrol altına öğrenmem zaman alacak biliyorum ama artık kendime daha şefkatli yaklaşmayı öğrendim. Eskiden durumun farkında olsam da kör bir inatla her şey kötü,herkes kötü,hayat boktan diyerek kendimi yemeğe,sigaraya,kahveye kitleyerek sabahtan akşama dizi,film izleyerek gerçek dünyadan kopardım ama artık değil. Hayatta sorunlar var ,evet, kötü insanlar da var.Bazı insanlar zevkine sizi aşağı çekmeye çalışıyorlar ;bu da doğru. Hayat ancak ölümle bu dünyadaki sayfası kapanacak bir oyun.O zamana kadar hep bir mücadele ile geçecek. elimden gelenin en iyisini yapabileceğimi biliyorum artık.

Birkaç yıl önceki fotoğraflarıma baktığımda kötü cildi olan,sahte gülümsemeli bir kız görüyordum.Artık cildim güzel,daha sakin gülümsüyorum.Artık düzenli bir şekilde evimi temizliyorum,daha az ve öz alış veriş yapıyorum.Nispeten daha sağlıklı besleniyorum.Neden kendime bu kadar acımasız yaklaşayım ki? Neden başkalarının söyledikleri yerine dikkatimi kendime yaptığım güzel şeylere çevirmiyorum ki?
Kendime verebileceğim en iyi hediye kendime yoğunlaştırdığım dikkatim.Babamın dediği gibi; sen iyi ol,sen sağlıklı ol,başkalarını siktir et:)
ilk paragraf ben anlatmış resmen:) neler tavsye edersiniz bu durumu aşmak için?

ilk paragraf ben anlatmış resmen:) neler tavsye edersiniz bu durumu aşmak için?
selamlar.Yine yazıdan da anlayabileceğiniz üzere bu benim de hala aşmaya çalıştığım,zaman zaman hortlayan bir durum. Sürekli onay alma ihtiyacı ile gelişen bir mesele aslında.Zaman zaman bunu aşabilsem de arada yine kendime hatırlatmam gerek

02/09/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim çeçil peynir ,5 yeşil zeytin,2 çeri domates,2 hindi füme, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
nohut yemeği (sadece nohutları),bulgur pilavı (bunlardan 2-3 kaşık yerim),yoğurt,salata
Kaçamak:)
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
armut
Akşam:
ton balıklı salata
Spor:
30-45 dk Leslie, ve 30-45 dk pilates,adım hedef 9000
Su:
2,5-3 lt
Sabah 57.5 kg idi. Değişen birşey yok.Regl devam ediyor.Bugün evde nohut ve barbunya ıslatıp kaynatacağım.Yapacağım salatalara bunlardan katacağım

03/09/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim çeçil peynir ,5 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 minik salatalık,2 hindi füme, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
yoğurt,salata
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
muz
Akşam:
ton balıklı salata yada yulaflı yoğurt
Spor:
60 dk pilates,adım hedef 9000
Su:
2,5-3 lt

04/09/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim peynir ,5 yeşil zeytin,2 çeri domates1 minik salatalık, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
ezogelin çorba,meyhane pilavı,yoğurt,salata
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
muz,grissini
Akşam:
yoğurt+yulaf
Spor:
30-45 dk pilates,adım hedef 9000
Su:
2,5-3 lt

Dün pilates yapmadım.Daha doğrusu iş anlamında çok zor bir gündü.Moralim o kadar bozuktu ki üstümden silindir geçmiş gibiydi.Sadece bir tabak yoğurt yiyip uyudum.İşler kötü gittiğinde de kendimi motive etmeyi öğrenmem gerek

05/09/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim peynir ,5 yeşil zeytin,2 çeri domates1 minik salatalık,2 adt hindi füme, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
mercimek çorba,yoğurt,salata
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
grissini
Akşam:
yoğurt+yulaf+probiyotik tozu (tuvalete çıkamıyorum da)
Spor:
Su:
2,5-3 lt

Esma-ül Hüsna:

Burada konu aslında kendini büyük bir güce teslim etmenin vermiş olduğu ferahlık hissi. açıkcası kendimi hiçbir zaman "inanan" biri olarak tanımlayamadım çünkü hiçbir zaman görevlerimi tam anlamı ile yerine getiremedim ve sıkça ikileme düştüğüm oldu.Dönem dönem büyük isyanlarım ve serzeniştlerim de oldu.İşte bu nedenle kendimi inançlı biri olarak göremedim.Aslında değişen bu olmalı hayatımda.İnadına umutlu olmalıyım,inadına çalışmalı ve her kötü günün sonunda yeniden yeni bir güne uyanacağımı bilmeliyim. Gerçekten işe yarıyorlar mı bilmiyorum ama denemeye başladığımdan beri kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim.Bugünkü konu Esma-ül Hüsna.

Konumuz iyi bir müslüman olmak değil aslında.Bazen içinden çıkamadığımız durumlarda (hastalık,borç,kavga,depresyon) ,ne yaparsak yapalım yetersiz hissettiğimiz o anlarda aslında istemsizce birisinden birşeylerin daha iyiye gitmesi için yardım istiyoruz.Bazıları buna karma diyor,bazıları Tanrı,bazıları Yehuda..Gerçekte hepimiz kendimizden daha büyük bir varlığın gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz.
Kendimi maalesef iyi bir müslüman olarak da tanımlayamıyorum zira herkes gibi yalan söyleyen,zaman zaman müsriflik yapan,kibrine yenik düşen,nefsiyle mücadelede kaybeden biriyim.Bazen itici bir güç gerekiyor.Bazen "elimizden gelen herşeyi yaptıktan" sonra kendimizi iyi hissetmek için o gölgeye ihtiyacımız oluyor.İşte bu anlamda dualar yardımıma yetişiyor.Dediğim gibi işe yarıyor mu bilmiyorum ama bildiğim tek birşey var;ben kendimi çok huzurlu hissediyorum..

Okumalar belli bir tekniğe göre olmalı;belli gün ve saatlerde belirlenen miktarlarda okuma yapılmalı ancak ben günlere ve saatlere dikkat edemiyorum;malum iş hayatı.Bu nedenle sadece belirlenen sayılarda sırayla okuma yapmaya çalışıyorum.
İyi okumalar:)

Esmaül Hüsnaya başlamadan önce (51) Besmele okunur.Ardından ““ Lâ ilahe illallahü vehdehu lâ şerike leh.Lehü’l-Mülkü ve lehü’l-Hamdü bi yedihi’l-Hayr ve hüve alâ külli şey’in kadir.La İlahe illallahu ,lehü’l-Esmau’l-Hüsna.” okunur.Dilek ne ise niyet edilir. 99 defa Esmaül Hüsna okunur.

99 Esmaül Hüsna:

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİYM

Hüvallahüllezi la ilahe illa hü.

Ya Rahmanü Ya Rahimü Ya Melikü Ya Kuddusü Ya Selamü Ya Mü’minü Ya Müheyminü Ya Azizü Ya Cebbaru Ya Mütekebbiru Ya Haliku Ya Bariü Ya Musavviru Ya gaffaru Ya Kahharu Ya Vahhabu Ya Razzaku Ya Fettahu Ya Alimü Ya Kabidu Ya Basitu Ya Hafidu Ya Rafiu Ya Muızzü Ya Muzillü Ya Semiu Ya Basiru Ya Hakemü Ya Adlü Ya Lafiyfü Ya Habiru Ya Halimü Ya Azimü Ya Gafüru Ya Şeküru Ya Aliyyü Ya Kebiru Ya Hafizu Ya Mukitü Ya Hasibü Ya Celilü Ya Kerimü Ya Rakibü Ya Mücibü Ya Vasiu Ya Hakimü Ya Vedüdü Ya Mecidü Ya Baisü ya Şehidü Ya Hakku Ya Vekilü Ya Kaviyyü Ya Metinü Ya Veliyyü Ya Hamidü Ya Muhsi Ya Mübdiü Ya Muidü Ya Muhyi Ya Mumitü Ya Hayyü Ya Kayyumü Ya Vacidü Ya Macidü Ya Vahidü Ya Samedü Ya Kadiru Ya Muktediru Ya Mukaddimü Ya Muahhiru Ya Evvelü Ya Ahiru Ya Zahiru Ya Batinu Ya Vali Ya Müteali Ya Berru Ya Tevvabü Ya Müntekimü Ya Afüvvü ya Raufü ya Malikel-Mülki Ya Zel-Celali Vel -İkrami Ya Muksitu Ya Camiu Ya Ğaniyyü ya Muğni Ya Maniu ya Darru Ya Nafiu Ya Nuru Ya Hadi Ya Bediu Ya Baki Ya Varisü Ya Reşidü Ya Sabüru Celle Celalüh.

ER RAHMÂN: 298 – Dünya ve Ahirette Allah’ın sevgilisi olmak için okunur.

ER RAHİM: 258 – Maddi ve Manevi Rızıklar için okunur.

EL MELİK: 91 – Emir sahibi olmak, maddi ve manevi güçlü olmak için okunur.

EL KUDDÛS: 170 – Günahlardan kurtulmak ve kalp temizliği için okunur.

ES SELAM: 131 – Korkulan her şeyden korunmak için okunur.

EL MÜ’MİN: 137 – Kötü hastalıklara düşmemek için okunur.

EL MÜHEYMİN: 145 – İnsanların düşüncelerini anlar korunur.

EL AZÎZ: 94 – Düşmanlara galip gelmek için okunur.

EL CEBBÂR: 206 – istek ve arzuların olması için

EL MÜTEKEBBİR: 662 – İzzete ve refaha nail olmak için okunur.

EL HÂLIK: 214 – İşinde Başarılı olur, şöhret bulur.

EL MUSAVVİR: 336 – Maksat ve merama ulaşmak için

EL ĞAFFÂR: 1281 – Bağışlanmak ve günahlardan korunmak için okunur.

EL KAHHÂR: 306 – Zalimleri kahretmek için

EL VEHHÂB: 196 – Sıkıntısız borçsuz bir hayat için okunur.

ER REZZÂK: 308 – Bol rızıklı ömür için okunur.

EL FETTÂH: 489 – Maddi manevi hayırlar için okunur.

EL ALÎM: 150 – ilim zenginliği için okunur.

EL KÂBID: 903 – Zalimin zülmünden kurtulmak için

EL BÂSIT: 72 – İşlerin büyümesi mal ve paranın bereketi için okunur.

EL HÂFID: 1481 – Kötüden ve belalardan korunmak için okunur.

ER RÂFİ’: 351 – İnsanlar arasında ve işinde yükselmek için okunur.

EL MUİZZ: 117 – Fakir ve zelillikten kurtulmak için okunur.

EL MUZİLL: 770 – Düşmanları zelil etmek için

ES SEMî’: 180 – Duaların kabulu için okunur.

EL BASÎR: 112 – Acziyetin kalkması için okunur.

EL HAKEM: 68 – Haklı davasını kazanması için okunur.

YA ADL: 104 – Adaletli olmak için

EL LATÎF: 129 -Dileklerin olması, kısmet ve rızık için Okunur.

EL HABİR: 812 – Hafıza ve idrakin genişlemesi için

EL HALÎM: 88 – Ahlak ve hılim / huy güzelliği için okunur.

EL AZİM: 1020 – Sözünün tesirli ve sayırlı olmak için

EL GÂFÛR: 1286 – Günahların affı, kötü ahlakı bırakmak için okunur.

EŞ ŞEKÛR: 526 – Talihin açıklığı, bol rızık için okunur.

EL ALİYY: 110 – Zilleten kurtulmak ve ilim için, Ahlakı düzelir, hikmetli konuşur. Kısmeti açılır, kötü huylarını bırakır

EL KEBÎR: 232 – Hürmet görmek için okunur.

EL HAFIZ: 998 – Nefsinin ve malının korunması için okunur. Düşmanlarına güçlü görünür ve düşmanlarına karşı üstün olur

EL MUKÎT: 550 – Muhtaç olunan şeyi kazanmak için. Fenalıklardan korunur, rızkı kolaylaşır, bereketi artar.

EL HASÎB: 80 – Herkese karşı alnı açık olmak için okunur.

EL CELÎL: 5329 – Bir zalimi zorbayı zelil etmek için okunur.

EL KERÎM: 270 – Bol rızık ve kolaylıklara nail olmak için okunur

ER RAKÎB: 312 – Her işte Allah’ın koruması altında olmak için okunur.

EL MÜCÎB: 3025 – Duaların kabul olunması için okunur.

YA VASİ: 137 – Ömür uzunluğu, rızık ve sıhhat genişliği için okunur.

EL HAKÎM: 6084 – İlim ve hikmet sahibi olmak için okunur.CUMA GÜNÜ

EL VEDÛD: 400 – Herkesin sevgisini kazanmak

EL MECÎD: 3249 – İzzet ve şerefin artması için okunur

YA BAİS: 573 – Kuvvetli irade ve alacaklarını almak için okunur.

EŞ ŞEHÎD: 319 – Şehid olmak, heybetli olmak için okunur.

EL HAKK: 108 – Sağlam bir imana ve doğru bir ibadet hayatına sahip olmak, başladığı işin sonunun gelmesi.

EL VEKÎL: 66 – Allah’tan her türlü yardımı görmek için okunur.

EL KAVİYY: 116 – Kansızlık ve vücudun güçlü olması için

EL METÎN: 500 – Maddi ve manevi sağlam olmak için okunur

EL VELİYY: 2116 – Her işinde Allah’ın yardımı için

EL HAMÎD: 3844 – Kazancın genişlemesi

EL MUHSÎ: 148 – Zekanın kuvvetli olması için okunur

EL MÜBDİÜ: 57 – Her işte muvaffak olmak için okunur.

EL MUÎD: 124 – Elden kaçanı geriye kazanmak için okunur.

EL MUHYÎ: 68 – İşlerin başarılı olması için okunur.

EL MUMÎT: 490 – Harama bakmamak, kötülükten vazgeçmek

EL HAYY: 324 – Sözü tesirli ve herkesten tazim görür

EL KAYYÛM: 156 – Allah’ın izniyle her istekleri olur.

EL VÂCİD: 196 – Kaybedilen şeyi bulmak için okunur.

EL MÂCİD: 2304 – Kazancın bolluğu için okunur.

EL VAHİD: 3669 – İstediği olur, kalbi uyanır, aklı nur

ES SAMED: 134 – Hiç kimseye muhtaç olmamak

EL KÂDİR: 305 – İstediğini yapmaya gücü yetirmek

EL MUKTEDİR: 774 – Her işte başarılı olmak için okunur.

EL MUKADDİM: 184 – Daima yükselmek için okunur.

EL MÜAHHİR: 847 – Kötü birinin uzaklaştırılması için okunur.

EL EVVEL: 37 – Her hayır işinde birinci olmak için okunur.

EL ÂHİR: 801 – Ömür uzunluğu için

EZ ZÂHİR: 1106 – Her meselenin zuhuru için

EL MÜTEÂLÎ: 551 – İstediği makama gelmek ve yüceliğe ermek

EL BÂTIN: 62 – Nefsi mutmain ve kalbi geniş olması için

EL VÂLÎ: 47 – Sözünün tesirli insanların sevmesi için

EL BERR: 202 – Her halukarda iyilik bulmak

ET TEVVÂB: 409 – Tövbelerin kabulu için

EL MÜNTEKİM: 630 – Zülüm ve fenalıktan korunmak

EL AFÜVV: 156 – Rızık bolluğu Kalp huzuru için okunur.

ER RAÛF: 287 – Hiçbir varlıktan zarar görmez.

MÂLİKÜL MÜLK: Ya Malikel Mülk- 212 – Mal ve kazanca zarar gelmez

ZÜLCELÂLİ VELİKRÂM: 1155 – işlerin kolaylığı için okunur.

EL MUKSİT: 209 – Eşler arasını düzeltmek için okunur

EL CÂMİ’: 114 – Küsleri barıştırmak için

EL ĞANİYY: 1060 – Büyük servet ve geniş rızık okunur.

EL MUĞNİ: 1100 – Geçim genişliği, bol rızık ve zenginlik

EL MÂNİ’: 161 – Kaza beladan uzak olmak için

Ed DÂRR: 1001 – Zararlı kişinin kahrı için

EN NÂFİ’: 201 – Hastalıklardan korunmak, şifa bulmak, zararlardan uzak durmak.

EN NÛR: 256 – Doğruyu ve yanlışı görüp kalp nuruna sahip olmak.

EL HÂDÎ: 400 – Çocukların itaatkar olması için okunur.

EL BEDî’: 86 – Allah’ın yardımına nail olmak, maddî ve manevî güzellik için.

EL BÂKÎ: 113 – Ömrün uzunluğu, sıhhatin iyiliği için

EL VÂRİS: 707 – Uzun ömür, bol mal, şeref ve rızık sahibi olmak.

ER RAŞÎD: 514 – İçki ve zinadan kurtulmak ve güzel ahlak için

ES SABÛR: 298 – Başladığı işi kolay bitirmek için

çok güzel bir konu takibe alıyorum ihityacım olduğu bi zamanda denk geldi kendini sevmekle ilgili nasıl bir çalışma yapıyorsunuz

06/09/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve 1 dilim peynir ,5 yeşil zeytin,2 çeri domates1 minik salatalık,1 adt acısız kırmızı biber,2 adt hindi füme, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
yayla çorba,2-3 kaşık bulgur pilavı,yoğurt,salata
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
soda
Akşam:
yoğurt+yulaf+probiyotik tozu
Spor:
Su:
2,5-3 lt

Kilo bildirimi:56,6 kg ,geçen hafta 57,5. Fark: 0,9 kg. Fark %1,5

09/09/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta , 1 dilim peynir ,5 yeşil zeytin,2 çeri domates,1 acısız kırmızı biber,2 adt hindi füme, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
Zeytinyağlı taze fasülye,bulgur pilavı,yoğurt,salata
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
soda (yemekten sonra), 5 adet mürdüm eriği (öğleden sonra).meyve bar (preslenmiş meyve)
Akşam:
yulaflı,probiyotik yozlu yoğurt
Spor:
30 dk leslie, 45 dk pilates,adım hedef +9000 adım
Su:
3 lt

Dermaroller uygulaması hakkında:

Sivilce tedavim sonrası yüzümde kalan izler için dermapen ve dermaroller uygulatmak istemiştim ancak dermapen fiyatı çok fazla olduğu için evde dermaroller yapmaya karar verdim

İlk uygulamayı ilacı bitirdikten 6 ay sonra yaptım.
Dr.Pen den aldığım 0,5 mm lik titanyum iğneli dermarollerı kullandım. Kullanım öncesi yüzümü bioderma temizleyicisi ile yıkayıp dickinson's cadı fındığı toniği ile tamamladım.Dermarollerı kullanmadan önce yanında verilen antiseptik sprey ile temizledim. Her kullanım öncesi ve sonrası aynı işlemi uyguladım.
1 . uygulamada : Hiç bastırmadan sadece iz olan yerlere yıldız çizecek şekilde uyguladım. Üstüne elimde dermoskin tobical biotin kremi ile soğuk sıkım kuşburnu yağını (birkaç damla yeterli) karıştırarak 30 dk sonra sürdüm.
1568268861995.png

2. uygulama: 15 gün sonra yaptım. Bu sefer tüm yüze yukarıda verilen şekilde bölge bölge çalıştım.bu sefer hafif bastırdım. Hafif açılı tutarak ,kesinlikle sürtmeden sadece rollerı yüzümde gezdirdim.Yüzümde gezdirirken belirlediğim çizgini dışına çıkmadım;yani kaydırmadım.bu iğnenin cildi çizmesine neden olabilir. Hafif kızarma meydana geldi.Kanama olmadı. 1 sa bekledikten sonra yine aynı kremi ve yağı sürdüm.
Not: Bu arada lekeler ve izler için 2 günde bir kuşburnu yağı ile masaj yapmaya devam ettim. o dönem kış olduğu için de çok rahat uyguladım ama sanırım yüzümdeki tüyleri de beslediği için artık daha belirgin:/
3 .uygulama: 1 ay sonra yaptım. Yine tüm yüze uygulama yaptım ve orta şiddette bastırdım.Bundan sonraki uygulamalarım hep aynı oldu ve aylık yaptım. Cilt yenilemesi 21 gün üzerinden düşünüldüğünde böyle yapmak mantıklı geldiği için. Kimi zaman sadece krem+yağ, kimi zaman serum+krem uygulamasına gittim.
En son Ağustos+Eylül ayı içerisinde her hafta yapmaya karar verdim.Ondan sonra tekrar aylık rutin şeklini alacak.
Her hafta sonu rutinimde bu sefer Eczaneden aldığım C vitamin ampüllerini kullandım .Hatta baya fazla geldi. diğer uygulamalardan farklı şekilde ampülü uygulamadan önce yaptım ve sonrasında uygularken de üstünden yavaşça geçtim. Uygulama kolaylığı için sıvıyı şırınga ile yüzüme verdim.Sonrasında mizon hr asitli serum ile işlemi bitirdim.

Ertesi gün oluşan farklılık bile gözle görülmeye değer bence. Aynı zamanda kaşlarıma da çıkış yönlerine doğru uygulama yaptım ve kaş serumumu sürdüm. Kaşlarımla ilgili bir sorunum yok ama serum içindeki badem+hint yağının daha hızlı emildiğini düşünüyorum.Dökülmeler azaldı.

Dermaroller ile ilgili ekipmanın kendi temizliği mutlaka antiseptik sprey ile yapılmalı.Çok sert zemine,çok sert bırakılmamalı,yere düşmemeli aks takdirde iğne uçları yamulur. Yüzde mutlaka belirlenen dikey çizgiler halinde uygulanmalı, sürtülmemeli yoksa cildi çizer.Cilt temiz olmalı. Uygulama öncesi kimyasal peelingler ,AHA-BHA lı ürünler kullanılmamalı. Uygulama sonrası 8-10 sa su değmemeli.Bu nedenle akşam yapmak daha mantıklı. Uygulamayı banyodan hemen sonra yapacaksanız kese yapılmamış olması gerekir. Eller mutlaka temiz olmalı hatta eldiven kullanılmalı.Cilt sorununa uygun onarıcı özellikli (eğer sivilce izi ise) bir serum kullanılmalı ;salyangoz özlü,niacinamide içerikli,c vitamini vs. Eğer nem sorunu varsa hyaluronik asitli serumlar kullanılır. Ürün seçiminde içerik listesi ayrıca önemlidir.Aktif bileşen içerik listesinde ilk 5 yada 6 sıranın içinde olmalıdır.

13/09/2019 Menü-program
Kahvaltı 8:30
1 yumurta , 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin, tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle 12:45
karnıyarık,şehriye çorba,yoğurt,salata,aşüre
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
soda (yemekten sonra), 5 adt mürdüm eriği
Akşam 19:00
yoğurt,yulaf
Spor:
10000 adım+30 dk pilates+ev temizliği
Su:
2 lt

Yapılacak işler:
  • İş için hazırlanan çalışmanın yazım aşamasına geç
  • Günlük dua okumalarını yap (rutin yapılacak)
  • Akşam evi paspasla,çamaşırları katla
  • Nohut ve barbunya ıslat (yapılacak salatalara eklenecek)
  • Akşam sporunu yap (rutin yapılacak)
  • Manikür
  • Yarım saat okuma (rutin yapılacak)
  • Yarım saat cilt bakımı (rutin yapılacak)
  • Yarım saat dil grammer çalışması (rutin yapılacak)

14/09/2019 Menü-program
1 yumurta , 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin, 1dilim hindi füme,tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
kuru fasülye (sadece taneleri),yoğurt,salata
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
soda (yemekten sonra), 5 adt mürdüm eriği,akşama doğru bir armut
Fırında karnıbahar (az zeytinyağı ve sarmısaklı yoğurt ile)
Spor:
10000 adım+30 dk pilates+ev temizliği
Su:
2,5 lt

Yapılacak işler:
Rutin yapılacaklar (dua okumaları,spor,cilt bakımı,kitap okuma)
1 sa yabancı dil çalışma
iş için hazırlanan çalışma

8/09/2019 Menü-program
1 yumurta , 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin, 1dilim hindi füme,tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet,1 salatalık,1 domates
ekşili mantı (275 kcal), bulgur pilavı (235 kcal) ve bunlardan 2-3 kaşık yiyeceğim,yoğurt,salata
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
soda (yemekten sonra), 5 adt mürdüm eriği,akşama doğru bir armut
yoğurt+yulaf+probiyotik
Spor:
10000 adım+30 dk pilates
Su:
2,5 lt

19/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce ballı sirkeli sıcak su içildi
1 yumurta , 1 dilim peynir ,5 yeşil zeytin, 2 dilim hindi füme,şekersiz limonlu çay,2 adt peksimet (28 gr protein,7-8 gr carb,16 gr yağ)
Detay: 6 gr protein,4 gr yağ yumurta,6 gr protein,7 gr yağ peynir,3 gr yağ zeytinden,8 gr protein,1 gr yağ hindi fümeden,7 gr carb etimekten)
nohut yemeği (sadece taneleri),yoğurt,salata (16 gr carb,5 gr protein nohuttan, 8 gr carb,6 gr protein, 6 gr yağ yoğurttan)
tek şekerli türk kahvesi (2 gr carb)
Ara:
soda (yemekten sonra), 5 adt mürdüm eriği,akşama doğru bir armut, 5fındık (7 gr yağ)
sek quark frambuazlı (18 gr carb, 8 gr protein,4,5 gr yağ)
Spor:
10000 adım+30 dk pilates
Su:
2,5 lt
Toplam alınan carb:50 gr
Toplam alınan protein:47 gr
toplam alınan yağ: 34 gr
Akşama tekrar güncelleme yaparım

Yüksek protein,düşük karbonhidratlı diyet yemek önerileri:

CalCarbProteinYağLif
Omlet : 2 yumurta ile
10121216
Makarna (sade pişmiş-50 gr)80153
Mercimek çorba1372573
Mercimek köfte (adet)405
Tavuk haşlama3385
Nohut salatası1001044
Barbunya(pişmiş)1272396
Ton balıklı salata3277,830205
Şehriye çorba13622,5333
Brokoli14244
Karnabahar38833
Çılbır1220,67110,13
Yeşil mercimekli erişte çorbası188151097
bitter (1 kare)2832
Yeşil smoothie1702654-56
1 yumurta780,565,3
1 dilim peynir (beyaz)470,33,063,8
1 adt yeşil zeytin60,150,050,60,13
hindi füme (1 dilim)90,051,730,18
Yeşil mercimek salatası (dereotlu,
havuçlu,turşulu,
sirkeli)
11612637
karnıbahar graten (6 kişilik)21332481,3
dana kavurma (500 gr)3601,525,9270,8
Fırında mantarlı karides (150 gr)32726,845,84,23,7
hamsi pişmiş3543,943,517,71,4
haşlama et1152,3164,6
ızgara somon (orta)29043015
beyaz peynirli yumurta229311190,3
fırında etli güveç türlü (orta porsiyon)2071512116

23/09/2019 Menü-program
Kahvaltıdan 1 sa önce ballı sirkeli ılık su içildi
1yumurta , 1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,, limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle
birkaç dilim haşlanmış derisiz tavuk,mercimek çorba,yoğurt,mor lahana salatası,4 kaşık kısır
yok
Akşam 18:00
sek quark
Spor:
10000 adım+45dk pilates (kalça+karın+iç bacak)
Su:
2,5-3 lt

X