Sağlıklı yaşam günlüğüm

Yemek listemi kendin mi oluşturuyorsun yoksa diyetisyenden yardim aldın mı?
tamamen kendim oluşturuyorum.Geçen yıl hem iş yerinde yemek hem de akşam yemekleri ve sözde kaçamaklar yüzünden ne kadar sık spor yapsam da uzun süre kilo veremedim. Şimdi akşamları neredeyse boş geçiyorum ,bir nevi IF gibi.2 hafta oldu ama hala alışamadım. Şimdi haftasonu yemek yapıp buzdolabına atacağım ve yemeklerimi iş yerine götüreceğim. Müsli bitmek üzere.Biraz ara veririm. Haftaya inşallah spora başlayacağım düzenli olarak. O zaman biraz daha protein ağırlıklı oluşturabilirim listeyi. Kalori hesabından çok o kaloriyi nereden aldığıma bakıyorum. Doğal yağlı şeyler ve protein almaya özen gösteriyorum ve kesinlikle şeker kullanmıyorum (bitter hariç).

Diyetisyenler (hepsi değil tabi) biraz piyasa işi olmuş durumda. Neredeyse herkese aynı listeyi yapıyorlar. Ben kendi vücudumu dinleyerek akşam çok çok az yemek gerektiğini, çok çok az karbonhidrat almam gerektiğini anladım. Ev yemekleri dahil benim bağırsaklarımı etkiliyor.Belki de bundan sonra hep bir şekilde diyetteymiş gibi geçirmem gerekebilir ama sorun değil. Arada kaçamaklar yaparım elbette ama işin çözümünü buldum;yavaş yavaş da olsa.

19/06/2020 Menü-program
Kahvaltı: 11:00

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 1 peksimet,2 mücver
Öğle: 15:00
müsli+süt
Kaçamak:
gofret
Ara:
tarçınlı,yeşil çay ve limonlu su (750 ml) ve 3 adt kayısı
Akşam:
mücver-şekersiz kahve, kiraz ve kayısı
Spor:
10.000 adım
Su:
2 lt
Takviyeler: C vitamini, Biotin
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü,renkliler yıkanacak, cilt bakımı sonrası kitap okuma

19.06.2020 Cilt bakım rutini:
Garnier miseler suyu makyaj çıkarma
Cerave yüz temizleme jeli ile yıkama
Dermoskin BHA tonik
Bioaqua pure skin acne removal serum
madecassol (az miktarda. Dün yaptığım dermarollerdan dolayı cildi yatıştırması için)
jade roller uygulama

20.06.2020
Gündüz:
Az miktar madecassol
Gün içinde yulaf suyu+gül suyu ile maske
Akşam:
Soğuk su ile yıkama
Dermoskin BHA tonik
mizon acne blemishing krem

21.06.2020
Gündüz:
mizon acne blemishing krem
Gece:
Dermoskin BHA tonik
Kağıt maske uygulama (hindistan cevizi suyu içerikli)
Gece kremi

Ayrıca her gece gözaltı kafein solüsyonu ve kaş-kirpik serumu ile her uygulamada jade roller kullanımı
İç sesim: Bu kadar şey kullanmaya nefertiti gibi olmam lazımdı ama yooogh işte

22/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet,2 adt hindi füme ,2 dilim mücver
Öğle:
müsli+süt
Kaçamak:
yok -bir küçük bardak filtre kahve
Ara:
kayısı- 4 adet, maden suyu
Akşam:
Yoğurt+içine kıyılmış ceviz ve badem ile az yulaf, 2dilim mücver
Spor:
1 sa yürüme
Su:
2 lt
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü, cilt bakımı sonrası kitap okuma ,yatmadan önce meditasyon

Geçen iki haftada fark ettiğim şöyle birşey var. Benim IF diyeti ve keto diyeti karışımı birşey uygulamam gerekiyor. Özet olarak 12-16 sa lik açlık yani akşam 7 den ertesi sabah 9 a kadar birşey yememek; böylece şeker direncini kırmak.

Yemek aralarında da karbonhidrattan uzak durup sağlıklı yağlar ve protein ağırlıklı beslenmek.

Yeme stilimi de değiştirdim biraz biraz.Daha çok çiğniyorum mesela. Daha sakin yiyorum. 15 dk lık akşam yemeği 30 dk oluyor.

Bir de yürüyüş ve pilates hususu var. Kesinlikle bağırsaklarımın çalışması için yürümem lazım. Pilates benim için olmazsa olmazlardan biri çünkü esnek değilim.Arada hııt kardiyo iyi olsa da pilates ve hızlı tempo yürüme benim için en uygun egzersizler gibi geliyor.

Dönem dönem depresyon kötü bir canavar gibi kendini belli ediyor.Dün işe gelmedim. Banyo yapmadım,çatlayana kadar yedim,bir paket sigara içtim,geç yattım. Elbette cildim kötüydü bugün,kilom artmıştı,hala mutsuzdum...Pek çok nedeni var elbette.Kariyerimin biraz düğüm olması (hiç hayallerimdeki gibi olmadı,sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor), ailemin bu zamana kadar umurunda olmayan "bekarlık" durumumu sanki vebalıymışım gibi konuşmaya başlamaları , gerçek anlamda yalnız olduğumun yüzüme çarpılması, benimle evlenmek isteyenlerin boşanmış yada boş beleş yaşamış olanlardan çıkması (bu da incelenmesi gereken apayrı bir konu).Umurunda olmadığını sanıyorsun ama aslında umrumda. Hayatımda bir sese,yeni bir canlıya,kendimi iyi hissedeceğim bir işe ihtiyacım var. Bu zamana kadar yaşadığım hayatı "bunun için miydi?" diye tanımlamak istemiyorum. Şu an için yerimden kıpırdayamıyorum ama bir süredir fark ettiğim birşey var. Birşeyler kopuyor benden. Bu depresif kıza tutunma çabalarımı da görüyorum,bana yapışık yaşayan bir ikiz gibi.Onu istemiyorum,benden yararlanan ,beslenen bu kötü ikizi istemiyorum.

24/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet,2 adt hindi füme
Öğle:
müsli+süt
Kaçamak:
Ara:
kiraz, maden suyu
Akşam:
Yoğurt+içine kıyılmış ceviz ve badem ile az yulaf
Spor:
1 sa yürüme
Su:
2 lt
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü, banyo sonrası cilt bakımı , kitap okuma ,yatmadan önce meditasyon
Umarım tembelliğime yenilmeden günümü tamamlarım. Mutlu,disiplili bir kadın olmak zor olmamalı...

Dün 1 sa lik yürüme iflahımı kuruttuğu için çoğu iş yarım kaldı: Bugün yapacağım artık..İçilen o sigaraların bir sonucu olacaktı elbet. Dün ve bugün ciddi ciddi sanki başkası söylermiş gibi "artık sigarayı tamamen bırakman lazım" derken buldum kendimi. Çünkü artık gücüm yetmiyor bazı aktivitelere.

24/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet,2 adt hindi füme
Öğle:
müsli+süt+2 kayısı dilimleme
Kaçamak:
Ara:
kayısı, maden suyu,tarçınlı yeşil çaylı sıcak su
Akşam:
Yoğurt+içine kıyılmış ceviz ve badem ile az yulaf,birkaç tane erik,şekersiz sütlü nescafe
Spor:
1 sa yürüme
Su:
2 lt
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü, banyo sonrası cilt bakımı , kitap okuma ,yatmadan önce meditasyon

29/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 1 peksimet
Öğle:
müsli+süt+2 kayısı dilimleme
Kaçamak:
yok -bir küçük bardak şekersiz kahve
Ara:
kayısı, maden suyu
Akşam:
Yoğurt+içine kıyılmış ceviz ve badem ile az yulaf,birkaç tane kayısı ve kiraz,şekersiz sütlü nescafe
Spor:
pilates-45 dk
Su:
2 lt
Yapılacak işler: spor sonrası yerleri paspaslama,fırında kabak mücver yapmak, cilt bakımı ,30 dk kitap okuma ve meditasyon. Bu arada yeniden 41 gün duasına başlıyorum. İçimizdeki şeytana karşı,daha dirayetli olmak için,nefsimi kontrol altında tutmak için,hayırlı tüm kısmetler için,sağlık ve sıhhat için okuyacağım.

Son iki gündür sıcaktan o kadar bunaldım o kadar sıkıldım ki her işimi zorla yaptım. Son gelen zamlarla sigarayı bırakmak farz oldu.Kendime neden arıyordum.Hiç anlaşamadığın bir sevgiliden ayrılmak gibi olacak. Regl nedeniyle şişkinliğim devam ediyor.Bu hafta doğumgünüm için ablamlar gelecek.Biraz ev temizliği ile uğraşacağım.
06/07/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 1 peksimet
Öğle:
müsli+süt
Kaçamak:
Ara:
maden suyu
Akşam:
Yoğurt+içine kıyılmış ceviz ve badem ile az yulaf,birkaç tane kayısı ve kiraz,şekersiz sütlü nescafe
Spor:
pilates-45 dk
Su:
2 lt
Takviyeler: Biotin
Yapılacak işler: Spor öncesi yerleri paspaslama,tozları alma. Yatak örtülerini ütüleme, mutfak dolaplarını silme. Buzdolabını temizleme.
Spor sonrası cilt bakımı ,30 dk kitap okuma ve meditasyon.

Dün sıcak ve yorgunluğa rağmen belirlediğim işlerimi yaptım.Yalnızca spor kaldı:/ Bir süredir programa almama rağmen spor yapamıyorum.

07/07/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 1 dilim ekmek,yarım dilim karpuz
Öğle:
etli bezelye,yoğurt
Kaçamak:
Ara:
maden suyu
Akşam:
Spor:
yaparsam güncellerim
Su:
2 lt
Takviyeler: Biotin
Yapılacak işler: Alışveriş yapılacak,Buzdolabı temizleme,yemek hazırlama,saçlar boyanacak,tekrardan yerleri paspasla,balkon yıkanacak
Cilt bakımını ihmal etme.
( vaktim ve enerjim kalırsa 30 dk kitap okuma ve meditasyon)

Bugün günlük okumalarıma başladım: (07.07.2020)
  1. Günlük okumalar
  2. 41 gün duası
  3. Salavatı mecule- 21 gün boyunca günde 51 defa
Okurken en başta içimden "belki birşey olmaz da" diye geçirirken o artık sesinin daha net ve gür çıkmasını istediğim cılız kadının sesini duydum. HAYIR ,İNANACAKSIN! HERŞEYE VE HERKESE İNAT İNANACAKSIN! Birşey olmaz ama ben yine de okuyayım diyerek değil,içim huzurla dolacak, yürekten gelen bir isteklerin için niyet edeceksin, kendi kendime oluşturduğum tüm blokajları kaldırıyorum. İşlerimde ferahlık,maddi manevi rahatlık,gönül gözümün açılmasına,hayırlı kısmetlerin beni bulmasına ve onları görecek kalp gözü açıklığına niyet ediyorum. İnşallah aksatmadan okumalarımı bitiririm.

Dün bütün işlerimi bitirdim ama gece 2 de yatınca bugün baş ağrısı ve gönderdiğim raporda hata yapmam kaçınılmaz oldu:/ Bazı işlerde inanılmaz panik ve dikkat dağınıklığım olabiliyor.Sakin kalıp dışarıdan bakarak bitiremiyorum. Daha soğukkanlı ve daha konsantre olmayı öğrenmek için meditasyona ağırlık vermeliyim.

Auramı kuvvetlendirmek için neler yapabilirim

"Bizler güneş, ay, su, toprak ve bitkiler aracılığıyla kozmik enerji alıyoruz. "Kozmik enerji "yaşam enerjisidir.

Denize girmek ve güneşlenmek muhteşem aura temizleyicidirler. Bu mümkün değilse Aura temizliğini sirkeli su ile ya da doğal tuz ilave ettiğiniz su ile duş alarak yapabiliriz.

Toprağa çıplak ayakla basmakta hepimizin bildiği gibi vücuttaki negatif enerjiyi atar.

Adaçayı ile evi tütsülemek de alan temizliği sağlar. Evinizde çok toz tutan eşyalara yer vermeyin. Toz negatif enerjiği tutar. Kullanmaktan hoşlanıyorsanız da mutlaka sık sık yıkayarak ölü enerjilerden temizleyin.

Aynı zamanda ortamın frekansını ihtiyacınıza göre renkleri kullanarak da ayarlayabilirsiniz.

Sarı enerjiyi artırır ve negatif enerjiyi geri çevirir.

Yeşil şifa verir

Mavi huzur

Lavanta ortamı arındırır

----------------------------------------------------------------------

IŞIK KULESİ 1(Aura Güçlendirme)

1
– Derin ve düzgün nefes alın(Pratik süresince devam edin)

2– Tüm vücudunuzu gevşetin

3– Yürürken dik, düzgün, sakin olun kollarınızı gevşekçe iki yana bırakın Otururken de omurganız dik olsun Ayaklarınızı birbirine paralel yerleştiriniz Elleriniz, avuç içleri aşağıya bakacak şekilde kalçalarda dursun Ciddi bir sağlık sorununuz yoksa pratiklerinizde her zaman ayakta durmalısınız

4– Bedeninizi çevreleyen uzun, elips şeklinde, yoğun parlak mavi bir ışığı gözünüzün önüne getirin Bu ışık vücudunuzun aşağı yukarı 25 santim ötesine ulaşır Başınızın üstünde ve ayağınızın altında 40 santime kadar da uzanır Ruhsal auranız bundan daha büyük bir alanı kaplar aslında Üsteli,k genellikle gümüş renkli olarak canlandırılır ama korunma amacınıza uygun olarak mavi olması gerekir Alanı neden mi küçülttük? İhtiyaç duyduğunuz koşulları yaratmak küçük alanda daha kolaydır da ondan

5– Sizi tümüyle çevreleyen bu iyice belirlenmiş yoğun parlak mavi ışık alanını gözünüzün önüne getirdiniz mi? Tamam Şimdi auranın en üst noktasından, başınızın biraz üstünde parlak beyaz bir ışık küresi hayal edin Hayır, küre başınıza değmiyor

6– Dikkatiniz bu küre üzerine yoğunlaştırın Böylece kor şeklinde yanan magnezyum gibi beyaz ve daha parlak hale gelirBunu yaparken yukarı bakmaya gerek yok, varlığını hissedin yeter Bu imajı, “Yüksek Varlığınız”ın Işığını temsil etmek üzere yaratıyorsunuz Bu ışık gerçekten de oradadır Bu küreyi hayal ederken dokunmaya kalkmayın Çünkü “Yüksek Varlığınız” ı bilinçli varlığınızla tespit etmiyorsunuz

7– Şu iki imajın farkında olun: Tümüyle içinde olduğunuz yoğun parlak mavi elips ve başınızın üstündeki beyaz küre… Onlar zaten varlar ama şimdi siz onlara konsantre olarak bu enerjilerin yoğunluğunu artırıyorsunuz

8– Beyaz küreyi sembol olarak gözünüzün önüne getiremeseniz bile, gerçek ilahi gücün bir parçasını temsil ettiğini kabul edin Ve düşünebileceğeniz en yüksek pozitif enerjilerin zihninizde dolaşmasına izin verin Bu pozitif düşünceler bırakın tüm benliğinizi sarsın…

9– Hazır olduğunuzu hissettiğinizde göz kamaştırıcı yuvarlığın beyaz ışık saçtığını görün Bu ışık, gümüş pırıltılarla doludur Önce auranızı, sonra da canlı bir şekilde size doğru akarak tümüyle nüfuz eder

10– Şimdi auranızın dış kabuğu canlı ve parlak mavi elips şeklindeyken, içi canlı parıldayan beyaz ışıkla dolacak Konsantrasyonunuzu etkin bir şekilde sürdürebildiğiniz sürece bu vizyonu, yaşayan ve hareket eden bir gerçeklik olarak görün Parlaklık sürekli etrafınızdadır ve size doğru akar Her şeyin kaynağı olduğu için bitmez tükenmezdir Auranızda sürekli dolaşır Pırıltılıdır, sert ve keskin bir şekilde belirlenmiştir “İlahi Güç” ün bu muhteşem belirtisinin ortasında çok mutlu bir şekilde kendinizin farkında olun!

11- Auranız zaten varolduğunu ancak şimdi bunu güçlendirmek için özel bir çaba sarfettiğinizin bilincinde olun

IŞIK KULESİ-2(Acil Metod)

1
– Hemen etrafınızı saran canlı,parlak mavi aura elipsini düşününBaşınızın bariz üstünde de “Yüksek Benliğiniz”in parlak,beyaz küresini gözünüzde canlandırın

2– Başınızın üstündeki parlak kürenin farkında olunHayal edilmiş bir sembol olsa da,kürenin ilahi gücün bir parçasını temsil ettiğinin farkına vararak en yüksek iyiliği amaçlayın

3– Parıldayan kürenin beyaz ışık saçtığını görünBu ışık,gümüş pırıltılar ile doludur,auranıza akar ve size nüfuz ederAuranın sert kabuğunun keskin mavi dış çizgilerini görün

4– İhtiyacınız olduğu sürece bu canlandırmayı sürdürebilirsiniz

5– Görüntünün bilincinizden uzaklaşmasına izin verdiğinizde,bu korumanın hâlâ görünmez şekilde sizin çevrenizde olduğunu bilin

-------------------------------------------------------------

Alan temizliğini ise ortama bir kâse içerisinde konulan doğal tuz ile yapabilirsiniz. (bu tuzu sık aralıklarla değiştirmeniz gerek)

---------------------------------------------

En güzeli doğaya çıkıp sessiz yürüyüşler yapmak. Dua, zikir, meditasyon...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…