Dişil enerji nedir, dişil enerjiyi arttırmanın yolları:
Neden bunu yazma ihtiyacı hissettim? Her ne kadar nedenleri benden kaynaklanmayan bir ayrılık yaşasam da her olayda olduğu gibi bunda da bir dönüp kendime bakma ihtiyacım oluştu. Açıkca gördüm ki genel olarak ilişkilerimde erkek rolünü üstleniyorum. Bu rolü üstlendiğimi günlük hayatımda genelde şu sözlerle fark ettim.
* Erkek gibi kız valla
* Sen halledersin ya
*Çok delikanlı,harbi bir kızsın
* Ben hallederim (çözerim, bitiririm,alırım) vs vs
Hayatta her şey birbiri ile uyumlu,bir nevi ying yang uyumu var doğada ve ona ait olan herşeyde. Kendimizde de birer eril enerji ve birer dişil enerji var. Ancak maalesef çok uzun zamandır bize dayatılan "kapitalist feminizm" öğretileri ile içimizdeki dişil enerjiyi yok etme yoluna girdik. Kapitalist güçlü olanı sever,zayıf olanı ise tüketir. Tıpkı eril enerjinin başlı başına temsil ettiği gibi . Eril enerji yıkıcıdır,gücü sever,iş bitirir, dominanttır,hırstır.. Ancak dişil enerji yaratıcıdır,sakinliktir,toplayıcı ve düzenleyicidir. Bizler belki de iş dünyasının etkisiyle yada bize öyle empoze edildiği için hırslı, gözüpek ve iş bitirici kadınlar olduk. Sürekli o başarma ve iş bitiricilik hırsı içimizdeki eril enerjiyi yükseltirken dişil enerjimizi köreltti. Bende köreltmiş. Sanki erkeğe yapacak bir iş kalmamış gibi ancak bu doğru değil. Hayatımdaki her şey kontrolüm altında olsun ,mükemmel olsun istiyorum ve olmadığı zamanda da nefretim yakıcı oluyor.Tüm ilişkilerimde erkek rolünü üstlenmek beni daha mutlu ve aslında daha başarılı da yapmıyor.
"
Tüm hayatımızı kontrol altında tutabilirsek, her şey istediğimiz gibi olursa "mutluluğu" yakalayabileceğimizi, sonrasında da o büyük güce ulaşabileceğimizi zannediyoruz. Aslında peşinde olduğumuz ölümsüzlük tam da böyle bir şey... Fakat yanlış yere bakıyoruz. O, bir sonraki anda değil, gelecekte bir yerlerde de değil, daha büyük başarılarda da değil, hatta tüm dünyaya sahip olmakta da yatmıyor. O, şimdi de
Kaynak: Dişil ve Eril Enerji ( RAHMÂN VE RAHÎM ) - Hamide KURUBAL" Dişil enerji alıcı,eril enerji ise vericidir. Eğer sen (yani ben) eril enerjini yükseltirsen karşına da dişil enerjisi yüksek erkekler çıkacaktır (daha önceki yazılarımdan birinde sinirimden onlara "orospu ruhlu erkekler" adını takmıştım) . Bu aslında gayet normal ;çünkü her ying birer yang arar eşleşmek için.
Dişil enerjiyi arttırmak sadece makyaj yapıp,topuklu ayakkabı giyerek yapılacak birşey değil . Yaydığın enerji (tavırların,kelimelerin, üslubun) de eril enerjiye sahip olabilir. Güçlü olmak adına yapılan şeyler bizi güçlü kılmaz,sadece öyle olduğumuzu sanmamıza neden olur. Zaten güçlü olan insan "güçlü olmak istiyorum" da demez!
Kadının doğuştan gelen duygusal gücü, yaratma gücü ve şefkati erkeğin kas gücünü dengeler ve yatıştırır. İçimizdeki halihazırda var olan bu enerji ile eril enerjiyi dengelemektir aslında işin sırrı (ben de yeni yeni öğreniyorum). Bir kadının içindeki dişil enerji ile birleşmeyen eril enerji yıkım olur,kör hırs olur, öfke olur..
Şimdi her ne kadar bunları madde madde sıralamak çok da doğru olmasa da belki ,en azından kendim için, bazı tavsiyeler sıraladım:
- Gelen iltifatları kabul et ve teşekkür et
- O anın içinde olduğunun farkındalığını yaşa
- Her işi sen bitirmek zorunda değilsin. İş yerinde yakaladığın hırsı iş yerinde bırakmaya çalış
- Yardım almaktan ve istemekten çekinme
- Hayatındaki hedefleri yakalamak adına bugünü kaçırma
- Kendine yüklediğin dirençleri hergün tekrar edeceğin cümlelerle kırmak.
- Öfkeni kontrol et, nasıl kendine acıma eyleminden kaçınman gerekiyorsa fazla öfkeden de kaçınman gerek
- Kendini sevdiğin davranışlardan vaçgeme. Günlük rutinlerin, bakım rutinlerin olsun bu seni daha feminen hissettirecek.
- Çok fazla konuşmak yerine,hislerini dinlemeye de ayır vaktini. Karşındakini de dinle;her konuda bir çözüm üretmen gerekmez. Karşı (cinsin) özellikle kendini ifade etmesine izin ver!
- Yaratma eylemini gerçekleştireceğin aktiviteler seç. Eril enerji tüketendir. Yemek yapmak,birşeyler yazmak,evi düzenlemek, keman çalmak benim yapabileceklerim.
- Ağır sporlar yapmaktan kaçın yada minimum düzeyde yap.
Bunlar şimdilik aklıma ilk gelenler . Elbette bu kısa dönemde gerçekleşecek birşey değil ancak sonuçları kendimde gördükçe buraya yazarım