- 11 Ocak 2019
- 1.083
- 2.338
- Konu Sahibi Meltemesintisi80
Diyet grubuma geri döndüm..Günlük ödevler ne kadar çok işe yarıyormuş meğer.. Oraya yazdıklarımı da kendime not olsun diye buraya iliştiriyorum..
Bugün aslında evden çalışabilirdim ama bir şekilde normale dönmek gerekiyordu ve işletmeye geldim. Artık önlemimizi alıp Allah korusun diyerek gelmemiz lazım. Bu arada ne yanlışlar yaptım,neleri kesin suretle kesmem gerek,nelere dikkat etmem gerek iyice saptamış oldum.Bu da işin "bardağın dolu kısmı" olsun.
09/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 hindi füme, 1 peksimet (peksimet ve hindi füme bittikten sonra bunları da bırakıyorum;onun yerine 1 yumurta daha yiyeceğim)
Öğle:
Müsli + süt
Kaçamak:
yok (şekersiz türk kahvesi)
Ara:
soda- yeşil çay
Akşam:
2 kaşık yulaf+probiyotik tozu+yoğurt ; ek olarak gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
yürüyüş (30 dk leslie ve 30 dk pilates)
Su:
2,5-3 lt
Bugün aslında evden çalışabilirdim ama bir şekilde normale dönmek gerekiyordu ve işletmeye geldim. Artık önlemimizi alıp Allah korusun diyerek gelmemiz lazım. Bu arada ne yanlışlar yaptım,neleri kesin suretle kesmem gerek,nelere dikkat etmem gerek iyice saptamış oldum.Bu da işin "bardağın dolu kısmı" olsun.
- Cips,çikolata,içinde tatlandırıcı bulunan hiçbir şeyi kesinlikle yememem lazım
- Gece 10 da oluşan açlık atakları aslında açlık değil insülin düşüklüğü. Tarçınlı su içerek de geçiyor.
- PMS dönemi oluşan tatlı atakları için yapılacak tatlılar felakete yol açıyor.
- Birşeyler izlerken yemek yemiyorsunuz,onu çiğnemeden yutuyorsunuz. O nedenle sofrada yemek lazım
- En geç 12 de yatıp sabah erken kalkmak gerekli. Aksi durumda geceden oluşan bir şişlik oluyor
- Sürekli makarna,pilav,börek vb şeyler yemek bağırsak florasının içine ediyor.
- Kahve ve çaydan şekeri kesmiştim ama meğersem kesememişim. Çünkü her hazır kahve içtiğimde yanında ufak ufak çikolataları götürdüm. Demek ki ben her çay içtiğimde bir adet şeker eklediğim için sürekli o şekeri vücuda alıyordum ,o nedenle çikolata yemek aklıma gelmiyordu. Şekeri kesmenin sigarayı bırakmaktan farkı yok,zor! Sağlıklı zayıflamanın %80 i sağlıklı besinler %20 si spor deniliyor tüm diyetisyenlerde.Bu nedenle sağlıklı yemeyi zor da olsa alışkanlık haline getirmek şart.
- Bağırsak florasını düzenleme (probiyotik içeren besinleri yemek)
- Mümkünse günde 2 öğün beslenmek
- Akşam en geç 7-7:30 da son öğünü almak
- Günde kiloma göre (60,5*330 ml=1980 ml ) su içmek
- Menülerimi karbonhidratı en az düzeye indirip,proteini ve sağlıklı yağları arttırarak düzenlemek (Bu bol bol balık,tavuk,yumurta,yoğurt,avokado yemek demek. Kuruyemişlerden ara öğün demek. Patates,bezelye ve soğan yememek ve çoğunluğu yeşil sebzelere vermek demek. Şekeri yüksek meyvelerden uzak durmak demek.
- Sabahları sirkeli su içmek
- Akşamları sıcak suya kemik suyu katıp içmek
- Aralarda günde 1-2 fincan yeşil çay içmek
- Spor programını 3+2+1 şeklinde düzenliyorum (3 gün pilates, 2gün hııt,1 gün esneme)
- Adım sayısını 8000-10000 arası tutmaya çalışma.Yürüyüş bağırsak hareketliliği için çok gerekli.
- Yağ olarak tereyağı ve zeytinyağı kullanmak.
09/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 hindi füme, 1 peksimet (peksimet ve hindi füme bittikten sonra bunları da bırakıyorum;onun yerine 1 yumurta daha yiyeceğim)
Öğle:
Müsli + süt
Kaçamak:
yok (şekersiz türk kahvesi)
Ara:
soda- yeşil çay
Akşam:
2 kaşık yulaf+probiyotik tozu+yoğurt ; ek olarak gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
yürüyüş (30 dk leslie ve 30 dk pilates)
Su:
2,5-3 lt