Sağlıklı yaşam günlüğüm

Diyet grubuma geri döndüm..Günlük ödevler ne kadar çok işe yarıyormuş meğer.. Oraya yazdıklarımı da kendime not olsun diye buraya iliştiriyorum..

Bugün aslında evden çalışabilirdim ama bir şekilde normale dönmek gerekiyordu ve işletmeye geldim. Artık önlemimizi alıp Allah korusun diyerek gelmemiz lazım. Bu arada ne yanlışlar yaptım,neleri kesin suretle kesmem gerek,nelere dikkat etmem gerek iyice saptamış oldum.Bu da işin "bardağın dolu kısmı" olsun.

• Cips,çikolata,içinde tatlandırıcı bulunan hiçbir şeyi kesinlikle yememem lazım
  • Gece 10 da oluşan açlık atakları aslında açlık değil insülin düşüklüğü. Tarçınlı su içerek de geçiyor.
  • PMS dönemi oluşan tatlı atakları için yapılacak tatlılar felakete yol açıyor.
  • Birşeyler izlerken yemek yemiyorsunuz,onu çiğnemeden yutuyorsunuz. O nedenle sofrada yemek lazım
  • En geç 12 de yatıp sabah erken kalkmak gerekli. Aksi durumda geceden oluşan bir şişlik oluyor
  • Sürekli makarna,pilav,börek vb şeyler yemek bağırsak florasının içine ediyor.
  • Kahve ve çaydan şekeri kesmiştim ama meğersem kesememişim. Çünkü her hazır kahve içtiğimde yanında ufak ufak çikolataları götürdüm. Demek ki ben her çay içtiğimde bir adet şeker eklediğim için sürekli o şekeri vücuda alıyordum ,o nedenle çikolata yemek aklıma gelmiyordu. Şekeri kesmenin sigarayı bırakmaktan farkı yok,zor! Sağlıklı zayıflamanın %80 i sağlıklı besinler %20 si spor deniliyor tüm diyetisyenlerde.Bu nedenle sağlıklı yemeyi zor da olsa alışkanlık haline getirmek şart.
Şimdi yapılacakları yazıyorum
  1. Bağırsak florasını düzenleme (probiyotik içeren besinleri yemek)
  2. Mümkünse günde 2 öğün beslenmek
  3. Akşam en geç 7-7:30 da son öğünü almak
  4. Günde kiloma göre (60,5*330 ml=1980 ml ) su içmek
  5. Menülerimi karbonhidratı en az düzeye indirip,proteini ve sağlıklı yağları arttırarak düzenlemek (Bu bol bol balık,tavuk,yumurta,yoğurt,avokado yemek demek. Kuruyemişlerden ara öğün demek. Patates,bezelye ve soğan yememek ve çoğunluğu yeşil sebzelere vermek demek. Şekeri yüksek meyvelerden uzak durmak demek.
  6. Sabahları sirkeli su içmek
  7. Akşamları sıcak suya kemik suyu katıp içmek
  8. Aralarda günde 1-2 fincan yeşil çay içmek
  9. Spor programını 3+2+1 şeklinde düzenliyorum (3 gün pilates, 2gün hııt,1 gün esneme)
  10. Adım sayısını 8000-10000 arası tutmaya çalışma.Yürüyüş bağırsak hareketliliği için çok gerekli.
  11. Yağ olarak tereyağı ve zeytinyağı kullanmak.
Bu listeye göre günlük menüm
09/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 hindi füme, 1 peksimet (peksimet ve hindi füme bittikten sonra bunları da bırakıyorum;onun yerine 1 yumurta daha yiyeceğim)
Öğle:
Müsli + süt
Kaçamak:
yok (şekersiz türk kahvesi)
Ara:
soda- yeşil çay
Akşam:
2 kaşık yulaf+probiyotik tozu+yoğurt ; ek olarak gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
yürüyüş (30 dk leslie ve 30 dk pilates)
Su:
2,5-3 lt

Diyet grubuma geri döndüm..Günlük ödevler ne kadar çok işe yarıyormuş meğer.. Oraya yazdıklarımı da kendime not olsun diye buraya iliştiriyorum..

Bugün aslında evden çalışabilirdim ama bir şekilde normale dönmek gerekiyordu ve işletmeye geldim. Artık önlemimizi alıp Allah korusun diyerek gelmemiz lazım. Bu arada ne yanlışlar yaptım,neleri kesin suretle kesmem gerek,nelere dikkat etmem gerek iyice saptamış oldum.Bu da işin "bardağın dolu kısmı" olsun.

• Cips,çikolata,içinde tatlandırıcı bulunan hiçbir şeyi kesinlikle yememem lazım
  • Gece 10 da oluşan açlık atakları aslında açlık değil insülin düşüklüğü. Tarçınlı su içerek de geçiyor.
  • PMS dönemi oluşan tatlı atakları için yapılacak tatlılar felakete yol açıyor.
  • Birşeyler izlerken yemek yemiyorsunuz,onu çiğnemeden yutuyorsunuz. O nedenle sofrada yemek lazım
  • En geç 12 de yatıp sabah erken kalkmak gerekli. Aksi durumda geceden oluşan bir şişlik oluyor
  • Sürekli makarna,pilav,börek vb şeyler yemek bağırsak florasının içine ediyor.
  • Kahve ve çaydan şekeri kesmiştim ama meğersem kesememişim. Çünkü her hazır kahve içtiğimde yanında ufak ufak çikolataları götürdüm. Demek ki ben her çay içtiğimde bir adet şeker eklediğim için sürekli o şekeri vücuda alıyordum ,o nedenle çikolata yemek aklıma gelmiyordu. Şekeri kesmenin sigarayı bırakmaktan farkı yok,zor! Sağlıklı zayıflamanın %80 i sağlıklı besinler %20 si spor deniliyor tüm diyetisyenlerde.Bu nedenle sağlıklı yemeyi zor da olsa alışkanlık haline getirmek şart.
Şimdi yapılacakları yazıyorum
  1. Bağırsak florasını düzenleme (probiyotik içeren besinleri yemek)
  2. Mümkünse günde 2 öğün beslenmek
  3. Akşam en geç 7-7:30 da son öğünü almak
  4. Günde kiloma göre (60,5*330 ml=1980 ml ) su içmek
  5. Menülerimi karbonhidratı en az düzeye indirip,proteini ve sağlıklı yağları arttırarak düzenlemek (Bu bol bol balık,tavuk,yumurta,yoğurt,avokado yemek demek. Kuruyemişlerden ara öğün demek. Patates,bezelye ve soğan yememek ve çoğunluğu yeşil sebzelere vermek demek. Şekeri yüksek meyvelerden uzak durmak demek.
  6. Sabahları sirkeli su içmek
  7. Akşamları sıcak suya kemik suyu katıp içmek
  8. Aralarda günde 1-2 fincan yeşil çay içmek
  9. Spor programını 3+2+1 şeklinde düzenliyorum (3 gün pilates, 2gün hııt,1 gün esneme)
  10. Adım sayısını 8000-10000 arası tutmaya çalışma.Yürüyüş bağırsak hareketliliği için çok gerekli.
  11. Yağ olarak tereyağı ve zeytinyağı kullanmak.
Bu listeye göre günlük menüm
09/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 hindi füme, 1 peksimet (peksimet ve hindi füme bittikten sonra bunları da bırakıyorum;onun yerine 1 yumurta daha yiyeceğim)
Öğle:
Müsli + süt
Kaçamak:
Ara:
soda- yeşil çay
Akşam:
2 kaşık yulaf+probiyotik tozu+yoğurt ; ek olarak gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
Su:
2,5-3 lt
Merhaba kemik suyunu neden suya katip iciyosunuz faydası nedir bide kemik kokmuyomu kokmuyosa bende yapayım yaş 43 yavaş yavaş diz ağrısı filan başlıyor

Merhaba kemik suyunu neden suya katip iciyosunuz faydası nedir bide kemik kokmuyomu kokmuyosa bende yapayım yaş 43 yavaş yavaş diz ağrısı filan başlıyor
yağlı kısmını değil,direkt su olan kısmını içiyorum. Her türlü vitamin var,doğal bağışıklık için,kemik güçlenmesi (daha doğrusu kolajen takviyesi sayesine kemikler arası sıvılar için) ,saç dökülmesi için birebir.

10/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin,limonlu çay,2 hindi füme, 1 peksimet
Öğle:
Müsli + süt (iş yeri yemeğini yememeye çalışıyorum)
Kaçamak:
Ara:
yeşil çay+çubuk tarçın+limon karışımı sıcak çay (500 ml)
Akşam:
ton balıklı salata ; ek olarak gece yatmadan önce sıcak suya kemik suyu katıp iç
Spor:
Su:
2,5-3 lt
Takviyeler:
Biotin+Coenzim Q10+ C vitamini
Yapılacaklar:
Saç kesimi ve ağda için kuaföre gitmeliyim(maalesef)
Spor sonrası cilt bakımı (kil maskesi,gül suyu tonikleme, niacinamade serum,jel nemlendirici,göz altı kafein serum,kaş kirpik yağı)

11/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin, limonlu çay,2 hindi füme, 2 peksimet
Öğle:
Müsli + süt
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
yeşil çay+çubuk tarçın+limon karışımı sıcak çay (500-750 ml)
Akşam:
yoğurt+ rondodan geçirilmiş 2 kaşık yulaf+4 ceviz+5 badem (ortalama bir rakam aldım)
Spor:
yürüyüş 10.000 adım + 30 dk pilates
Su:
2 lt (ekstra)

Hala spor yaparken zorlanıyorum. Sanırım çok ara verdiğimden böyle oldu. Hala esnemede sorun var.Zamanla düzelecektir tabi. Bunun dışında uyku düzenim o kadar kötülemiş ki daha yeni yeni kendime gelebiliyorum. Umarım cuma tartıda güzel bir sonuç görürüm. Yarın sabah vakit olursa bir de ölçülerimi alacağım.

12/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet
Öğle:
Müsli + süt
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
yeşil çay+çubuk tarçın+limon karışımı sıcak çay (500-750 ml) ve birkaç tane kiraz
Akşam:
ton balıklı salata,birkaç tane erik
Spor:
yürüyüş 10.000 adım + 30 dk pilates
Su:
2 lt (ekstra)
Kilo kaybı: 60,5'tan 59,4 'e . Fark 1,1 kg
Takviyeler: C vitamini,biotin,Coenzim Q10

15/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet,hindi füme
Öğle:
kakaolu Müsli + süt
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
yeşil çay 1 bardak ve kiraz
Akşam:
yoğurt+yulaf+ rondodan geçirilmiş badem ve cevizlerle. Birkaç tane erik.
Spor:
30 dk pilates (çoğunlukla esneme)
Su:
2 lt
Yapılacaklar:
Hafif bir pilates sonrası banyo ve kişisel bakım
Yatak çarşafları yıkanacak
Kitap okuyarak günü sonlandıracağım.

16/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet,hindi füme
Öğle:
kakaolu Müsli + süt
Kaçamak:
yok -iki küçük bardak filtre kahve
Ara:
yeşil çay 1 bardak ve kiraz
Akşam:
2 yumurtadan menemen. Birkaç tane erik.
Spor:
yok
Su:
2 lt
Takviyeler: C vitamini, Biotin
Yapılacaklar: Bu akşam eve gittiğinde uyuma da yapman gereken herşeyi yaparsın!!!!! Bütün işlerin bekliyor !!!

Sevgili Meltemesintisi80 Meltemesintisi80 , ben de kendime yatırım anlamında şifa orucu yaptım. İnşaallah yarın sonlandıracağım. Rabbim şifa versin maddi manevi hepimize. ❤ Hep aklımda dönüyordu ve dillendiriyordum. İşte bu benim rahat edemediğim yönüm. 😫😁 Hep derim kendime " Düştüysen oturup ağlama. Kalk, üstünü çırp ve yürümeye devam et." Yani söylediğin şeyleri yapmıyorsan rahatsızlık sebebi oluyor. Bende kalktım, harekete geçtim. Orucumu tuttum. Şevvali ve kazayı tutarken, suyla tuttum. Rabbim ibadetlerimizi kabul buyursun.

Biyoenerji aklımda bu aralar ama eğitimler bana pahalı geliyor. Derken aile hekimimle görüştüm bugün, oruç sonucu tahlilleri görmek istedi. Konu enerjiye gelince kendi eğitim aldığını ve bana da uygulayabileceğini söyledi. Hadi hayırlısı. E daha ne olsun. 🤗

Sevgili Meltemesintisi80 Meltemesintisi80 , ben de kendime yatırım anlamında şifa orucu yaptım. İnşaallah yarın sonlandıracağım. Rabbim şifa versin maddi manevi hepimize. ❤ Hep aklımda dönüyordu ve dillendiriyordum. İşte bu benim rahat edemediğim yönüm. 😫😁 Hep derim kendime " Düştüysen oturup ağlama. Kalk, üstünü çırp ve yürümeye devam et." Yani söylediğin şeyleri yapmıyorsan rahatsızlık sebebi oluyor. Bende kalktım, harekete geçtim. Orucumu tuttum. Şevvali ve kazayı tutarken, suyla tuttum. Rabbim ibadetlerimizi kabul buyursun.

Biyoenerji aklımda bu aralar ama eğitimler bana pahalı geliyor. Derken aile hekimimle görüştüm bugün, oruç sonucu tahlilleri görmek istedi. Konu enerjiye gelince kendi eğitim aldığını ve bana da uygulayabileceğini söyledi. Hadi hayırlısı. E daha ne olsun. 🤗
Çok çok mutlu oldum.Bu zor zamanlarda belki de kendi kendimizi tedavi etmeyi öğreniyoruz.Gerçekten daha ne olsun:)

17/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet,hindi füme
Öğle:
Az mercimek çorbası ve 2-3 kaşık makarna,salata
Kaçamak:
Ara:
tarçınlı,yeşil çay ve limonlu su (750 ml)
Akşam:
Yoğurt+içine kıyılmış ceviz ve badem ile az yulaf
Spor:
10.000 adım
Su:
2 lt
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü, evi paspaslama,renkliler yıkanacak,kabak mücver yapılacak, cilt bakımı sonrası kitap okuma

17/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet,hindi füme
Öğle:
Az mercimek çorbası ve 2-3 kaşık makarna,salata
Kaçamak:
Ara:
Akşam:
Spor:
10.000 adım
Su:
2 lt
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü, evi paspaslama,renkliler yıkanacak,kabak mücver yapılacak, cilt bakımı sonrası kitap okuma

Hindi füme bitince bir daha almayı düşünmüyorum demiştin geçmiş mesajlarında yanlış hatırlamıyorsam.
Merakla beklemekteyim, şu hindi füme ne zaman bitecek? 😄

18/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet (keşke 1 peksimet yeseydim ama açtım yani)
Öğle:
müsli+süt
Kaçamak:
Ara:
Akşam:
Spor:
10.000 adım (dün yürümediğim miktarı yürüyeceğim)
Su:
2 lt
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü, evi paspaslama,renkliler yıkanacak,kabak mücver yapılacak, cilt bakımı sonrası kitap okuma (dün telefonla konuşmaktan kaldı herşey)

18/06/2020 Menü-program
Kahvaltı:

1 yumurta ,1 dilim peynir,10 yeşil zeytin, limonlu çay, 2 peksimet (keşke 1 peksimet yeseydim ama açtım yani)
Öğle:
müsli+süt
Kaçamak:
Ara:
Akşam:
Spor:
10.000 adım (dün yürümediğim miktarı yürüyeceğim)
Su:
2 lt
Yapılacak işler: Akşam yürüyüşü, evi paspaslama,renkliler yıkanacak,kabak mücver yapılacak, cilt bakımı sonrası kitap okuma (dün telefonla konuşmaktan kaldı herşey)
akşam yoğurt yerine fırında kabak mücverden 2-3 tane. Ev full temizlendi,çarşaflar ve kılıflar değişti,çamaşırlar katlandı,balkon yıkandı.Şimdi kısa bir cilt bakımı yapıp biraz daha işle ilgili çalışmam lazım..İnşallah yarın tartıda güzel sonuç alırım.

X