- 11 Ocak 2019
- 1.083
- 2.338
-
- Konu Sahibi Meltemesintisi80
Tüm bunları ayakta kalabilmek için yapıyorum. Uğraşıyorum çünkü ediğim gibi sihirli bir değnek yok. Faydası olmayacağını nereden biliyorsun ki?! Bir başla sen. 1 ay,2 .ay sonra 3. ay bir gelsin bakalım...Yorgan altı ağlama krizleri bende de oluyor;karamsarlık,hele ki şu dönemde, herkeste var. Olmaması zaten şaşırtıcı bir durum olurdu. Eee peki ne yapacağız? Öylece durup geçmesini mi bekleyeceksin..Harika bir konun var harika !
Keşke senin gibi olabilsem ben de hedef uygulama konusunda. Umarım konunu sabote etmiyorumdur fakat sizi kendime çok yakın hissetim çok benziyoruz :)
Ben de hedefler koyuyorum ama tam böyle 1 gün uyuyorum 2. gün uyguluyorum 3. gün aklımda hemen şu düşünce beliriyor ve her şeyi olduğu gibi boşveriyorum hop karamsarlık ardı gelen yorgan altı ağlama krizleri ;
'' tüm bunları ne için yapıyorum ? neden uğraşayım ki ? hiçbir faydası olmayacak ki '' ...
siz tüm bunları ne için yapıyorsunuz ? neden ? içinizdeki değişim arzusunu tetikleyen ne ?
ilham kaynağına ihtiyacım var toparlanamıyorum yıkılış dönemindeyim..
Tüm bunları ayakta kalabilmek için yapıyorum. Uğraşıyorum çünkü ediğim gibi sihirli bir değnek yok. Faydası olmayacağını nereden biliyorsun ki?! Bir başla sen. 1 ay,2 .ay sonra 3. ay bir gelsin bakalım...Yorgan altı ağlama krizleri bende de oluyor;karamsarlık,hele ki şu dönemde, herkeste var. Olmaması zaten şaşırtıcı bir durum olurdu. Eee peki ne yapacağız? Öylece durup geçmesini mi bekleyeceksin..
Churchill çok uzun zaman klinik dpresyon ile mücadele etmiş biriydi. Buna rağmen 1.dünya savaşı ve 2. dünya savaşında çok önemli rollerde bulundu. Kraliçe Elizabeth in sağ koluydu. Churchill depresyonu küçük kara bir köpeğe benzetmiş. Sen onu kontrol etmedikçe,ağlama krizleri ve tembellik ile besledikçe küçük kara köpek büyüyüp koca bir canavara dönüşür demiş. O hiçbir zaman gitmiyor;sadece onu kontrol altına almayı öğrendim demiş. Küçük kara köpeği kontrol altına almak da disiplinden geçiyor. Yani ister yüzyıl önce olsun ister şimdi farketmiyor. Sürekli mutlu olduğumu ve sevgi kelebeğine mi dönüştüğümü sanıyorsun :) Yok böyle birşey.. Hayatı olduğu gibi kabul etmeye ve deneyimlemeye çalışıyorum sadece. Bir de tembel olmamaya..Bebek adımları ile başla..Sabah yatağını topla ve gün içinde e bir aha uyuma mesela..20 dk lık okuma molaları ver..30 dk lık spor yap..Bunları her gün yap. Kendini zorla.Bir adım daha bir adım daha..3 ay sonra bana tekrar yaz :)
Benim de gelgitlerim, belirsizliğim oluyor. Farkına varınca çabuk çıkmaya çalışıyorum ki bir bataklık gibi beni çekmesin. Senin( "sen" dememde sakınca olursa siz diyebilirim.) yazdıklarını takip etmeye çalışıyorum. Mottoların güzel oluyor.Tam bir aydır yazmamışım..Ev hapsi beni çok kötü etkilemiş.İnternette insanların birbirlerine ilham verdiği,spor yaptığı,hobi bulduğu vidoları,içerikleri izlerken kendimi kötü hissettim. İşin aslı yedikçe yedim.60,5 kg olmuşum. Sigara 1 paket..Gece 3 te yatıp sabah 10 gibi kalkıyorum.Bugün işe geldiğimde farkettim ki iş hayatının benim gibiler üzerinde en olumlu etkisi buymuş işte. DÜZEN ZORUNLULUĞU..
Peki neden kendi rutinimizde bunu yapamıyoruz. Evde bütün gün vakit geçiren insanlar var.Belki de alışık olmadığımdan ve aslında belirsizliğin verdiği sıkıntı hissinden. Bir sürü belki ve bir sürü ama var..
İşin aslı 36. yaşım da gümbür gümbür gelirken son bir yıldır istediğim kiloya gelmek yerine hem fiziksel hem de ruhsal olarak gerilediğimi düşünüyorum. Nasıl nefes alacağım,nasıl tekrar inanmaya başlayacağım bilmiyorum.Şu iş günü içinde bir yandan da bunları düşüneceğim..
Gerçekten de öyle yapmışım.Şimdi eski yazdıklarıma bakıyorum da ne azim! Aslında bu dönemler ;yaklaşık 4 aydır, dünya,hayat,iş yolunda gidemediği için bu konuda yalnız olmadığımı da biliyorum. Bugün pantolonuma zor girdim, dün gece 2 de uyuduğum için çok uykum geldi, var olan gerçekliğe alışamadım,tembelleşmişim, yabancılaşmışım ; bunu fark ettim. Daha önce pek çok kez kendime dediğim gibi yeniden başlamak ,bir yerden başlamak gerek!Benim de gelgitlerim, belirsizliğim oluyor. Farkına varınca çabuk çıkmaya çalışıyorum ki bir bataklık gibi beni çekmesin. Senin( "sen" dememde sakınca olursa siz diyebilirim.) yazdıklarını takip etmeye çalışıyorum. Mottoların güzel oluyor.
Sigarayı bırakma kararın ve olumlu şeyleri yaşama geçirmeye çalışman hoşuma gitmişti.
Daha önce yaptın, şimdi niye olmasın?
Hafta içi cilt bakım rutini-Nisan 27-Mayıs 3
Gündüz:
Yıkama jeli ile temizle-Cerave
Gül suyu yada yulaf suyu tonik ve jade roller uygula
HA uygulama
Göz altları için serum-The ordinary caffein serum
Probolis krem-Mizon
Kaş-kirpik serumu
Gece:
Yıkama jeli ile temizleme- Cosrx salicylic acid daily gentle cleanser
Dermoskin tonik (canlandırıcı yada c vitaminli tonik)
The ordinary Lactic acid+HA serum (bunu biraz beklet)
Göz altları için serum-The ordinary caffein serum ve jade roller uygula
Probolis krem-Mizon
Kaş-kirpik serumu
Haftasonu dermaroller uygulaması:
Dermaroller uygulaması üstüne kağıt maske (herhangi bir nemlendirici maske) -Jade roller ile
kinci serum olarak The ordinary Buffet serum
Göz altları için serum-The ordinary caffein serum
Bee beauty beyazlatıcı krem ve soğuk sıkım kuşburnu çekirdeği yağı karıştırarak uygula -jade roller ile
Kaş-kirpik serumu
arifoğlu kaş kirpik serumunu düzenli her gece kullanıyorum.Kaşlarım kalınlaştı ve kirpiklerim uzadımer
merhaba kirpik serumu hangi marka kullanıyorsunuz ve mnunmusunuz.
Cosrx salicylic acid daily gentle cleanser çok güzel bir temizleyici
karantina süresinde çok güzel kitaplar okudum diyet spor yaptım ruhum da huzurluydu dönüşümlü çalışıyordum pazartesi gününden itibaren yine ortam kalabalıklaştı ve ben yine ski ruh halime dönmeye başladım ama toparlayacağım kendimi diyete devam ediyorum tekrar spora da başlıycam tek sıkıntım insanların her dediklerini kafama takmak bu beni çok yoruyor inş bu huyumu da değiştireceğimGerçekten de öyle yapmışım.Şimdi eski yazdıklarıma bakıyorum da ne azim! Aslında bu dönemler ;yaklaşık 4 aydır, dünya,hayat,iş yolunda gidemediği için bu konuda yalnız olmadığımı da biliyorum. Bugün pantolonuma zor girdim, dün gece 2 de uyuduğum için çok uykum geldi, var olan gerçekliğe alışamadım,tembelleşmişim, yabancılaşmışım ; bunu fark ettim. Daha önce pek çok kez kendime dediğim gibi yeniden başlamak ,bir yerden başlamak gerek!