- 16 Temmuz 2014
- 413
- 772
Hoşgeldin Gamze. Umarım bu topiği hep takip eder, yaptığın egzersizleri bizimle paylaşırsın, çünkü gerçekten burası insanı motive ediyor. Benim de insülin direncim var, sağlıklı beslenme ve sporla bunu yeneceğine eminim.Merhabalar arkadaşlar, ben 2 haftadır bu forumu takip ediyorum. 14 yaşındayken nefrotik sendrom geçirdim, yüksek dozda kortizon tedavisi gördüm ve malesef 20 kilo aldım.Bahsettiğiniz videoları 2 haftadır deniyorum (Leslie, Callanetics, Debbie Siebers) Aynı zamanda diyetisyene de gidiyorum ve yaptığım tahlillerin sonucunda doktorum insülin direncim olduğunu diyetimi mutlaka egzersizle desteklemem gerektiğini söyledi. Bu egzersizlerle kendimi şimdiden o kadar iyi hissediyorum ki anlatamam. Hepinize çok teşekkürler bilgi paylaşımı için :)
Teşekkür ederim :) Sana kesinlikle katılıyorum, gerçekten de motive ediyor. Doktorum bana bir ilaç verdi, tip 2 diyabet için kullanılan bir ilaçmış, insülin direnci için onu kullanıyorum. Diyet listeme uymaya çalışıyorum. Haftada en az 4 gün de bu egzersizleri yapıyorum. Ben de kilolarımı vereceğime inanmaya başladım :) Bugün örneğin Leslie Sansone 4 fast miles egzersizini yaptım ve arkasından 40 dk. Callanetics yaptım. Umarım hepimiz hedeflerimize ulaşırız :)Hoşgeldin Gamze. Umarım bu topiği hep takip eder, yaptığın egzersizleri bizimle paylaşırsın, çünkü gerçekten burası insanı motive ediyor. Benim de insülin direncim var, sağlıklı beslenme ve sporla bunu yeneceğine eminim.
Merhabalar arkadaşlar, ben 2 haftadır bu forumu takip ediyorum. 14 yaşındayken nefrotik sendrom geçirdim, yüksek dozda kortizon tedavisi gördüm ve malesef 20 kilo aldım.Bahsettiğiniz videoları 2 haftadır deniyorum (Leslie, Callanetics, Debbie Siebers) Aynı zamanda diyetisyene de gidiyorum ve yaptığım tahlillerin sonucunda doktorum insülin direncim olduğunu diyetimi mutlaka egzersizle desteklemem gerektiğini söyledi. Bu egzersizlerle kendimi şimdiden o kadar iyi hissediyorum ki anlatamam. Hepinize çok teşekkürler bilgi paylaşımı için :)
Merhabalar Derya, teşekkür ederim. Ben de 80 grubundayım, senin paylaşımlarını da hayranlıkla izliyorum açıkçası :) Haklısın, spor her derde deva.. Ben tedavi gördüğüm zaman doktorlarım spor yapmamı yasakladı heyet raporuyla. Spor da hayatımdan çıkınca kilolar katlanarak geldi. Şimdi artık onları sporla geri verme zamanı umarım başarabilirim :)Aramiza hosgeldin canim. 7den 70se her yastan bayan birbirimizi motive ederek hem fit hem saglikli kaliyoruz. (en yasliniz olarak 70 grubuna ben giriyorum bu arada...) Bircogumuzun saglik sorunu var. Spor her derde deva.
Hepinizden en yasli benim kizlar, sporun yasi yok.
Bugun bir degisiklik olsun dedim, callanetics ve 3 Mile Slim & Sleek Walk yaptim.
Leslie yi düzenli yaptığım dönemde benim de üst bacaklarımda kalınlaşma olmuştu.Kaslar sistir aliskin degilsen. Bir iki gun ara verirsen normale dondugunu goreceksin. Ya da sisen kaslar uzayip incelsin diye yoga ya da callanetics yaoailirsin.
Leslie yi düzenli yaptığım dönemde benim de üst bacaklarımda kalınlaşma olmuştu.
Peki o tür şeylerle destekleyemezsek ne olur? Daha mı kalın durur yani bacaklar?Ben de bunu yeni yeni ögrendim kas olusuyor tabii sporla iste o kaslarin sis degil de ince uzun olmasi icin yoga ya da callanetics türü bir seylerle desteklemek gerekiyor.
Peki o tür şeylerle destekleyemezsek ne olur? Daha mı kalın durur yani bacaklar?
Bir de bana bacaklar için hangi callane tics videosu yapmam gerekir söyler misiniz?
Hımmm, callan. nasıl bir şeymiş bir bakayım o halde. Sağ ol canım.Ben de bunu yeni yeni ögrendim kas olusuyor tabii sporla iste o kaslarin sis degil de ince uzun olmasi icin yoga ya da callanetics türü bir seylerle desteklemek gerekiyor.
Call yerine plates yapsam olur mu peki?Kisiye göre degisir. Ben 2 yildir leslie yapiyorum bacaklarim kalinlasmadi tersine inceldi. Ama ben ara ara yoga hep yaptim bu bilgiyi bilmeden. Pilates de yaptim. Ben 10 yilda 10 yas genclesi yapiyorum digerleri de mutlaka faydalidir ama bunda bacaklarin daha cok gerildigini hissediyorum. Bu tip calismalarla destekleyince diger sporlarla calistirdigimiz kaslarimiz daha sekilli oluyor.
Tabii ki olur. Pilates de olur yoga da. O calistirdigin kaslari inceltip uzatacak bi seyler olsun yeter. Artik son cikan programlara bakinca da mesela kedinin yaptigi P90 programi gibi iclerinde yoga ya da pilates de oluyor. Haftada bir kac gün bunlara ayirmak gerekli. Ben yasimdan ve tiroid hastaligimdan dolayi kardiodan da vazgecemiyorum artik metabolizmam daha yavas calistigi icin ama bir yerlere sikistiriyorum bunlari da. Vaktim cok kisitli 3 cocugum var mesela sabah yarim saat kardio yapabiliyorsam ögleden sonra da bir yarim saat call yapiyordum, ya da pilates simdi yogaya da agirlik verecegim. Ikiye bölünce benim icin daha iyi oluyor.Call yerine plates yapsam olur mu peki?