Blue mile arada bana da hayat kurtarici oluyor. Her zaman birkac mil yapacak halim ve vaktim olmuyor.
Merhaba,
Gerek bu başlıktaki, gerekse bir önceki Leslie başlığındaki tüm paylaşımlarınız için kendi adıma teşekkür ederim.
Günlük koşuşturmacalarınız içinde, bunca şeyi araştırıp, bu kadar samimi paylaşmanız açıkçası zaman zaman beni hayrete düşürdü. Fırsat bulup aylarca uğraşsam belki öğrenebileceğim bu kadar bilgi ve görsele, sayenizde seri halde ulaştım.
Leslie’nin genelde bilinen videolarını 2 sene önce başka bir sitede görüp, bilgisayarıma kaydetmiş ama hiç uygulamamıştım. Çoğu zaman büyük ölçekli çamaşırları kurutma işini üstlenen koşu bandım bozulunca, -kendisini kullanmayı zaten pek sevmediğimden- tamir ettirmek istemedim. Koşu bandı dışında evde yıllar içinde alıp, bir odaya topladığım kondüsyon bisikleti, twister, stepper, ab roller, Türkiye’de o yıllarda olmadığı için ne yapıp edip getirttiğim pilates çemberleri, 3 yıl önce aldığım ama henüz şişirmediğim pilates topu, dambıllar, ele ve ayağa takılan ağırlıklar ve aklıma gelmeyen bir sürü ıvır zıvırı da kullanmak içimden gelmedi.
Bu yıl kilo vereceğim diye de karar aldığım için, “Leslie’yi deneyeyim” dedim ve elimdeki videolarla Nisan ayı başında uygulamaya başladım.
Ancak Nisan sonundan Haziran ortasına kadar, yaşadığım bir acı nedeniyle ne diyeti, ne sporu gözüm görmedi. Hayatımda ilk defa kitap okuyamadığım bu dönemde, oyalanmak için, laf olsun diye internette Leslie ile ilgili araştırma yaparken KK’daki diğer başlığa rastlayıp, okumaya başladım.
Önerdiğiniz/uyguladığınız hemen hemen birçok görseli kaydettim. İnternetin altını üstüne getirip Leslie’nin birçok videosuna ulaştım. Güne Tibet ile başlıyorum. İş dönüşü akşamları bazen Leslie + Callan, bazen Leslie + karın, kalça, kol ya da sırt çalışmalarından birini düzenli olarak uyguluyorum. Tüm bu yaptıklarım ruhuma ve bedenime çok iyi geliyor.
1.66 boy ile Nisan başında kilo; 63.2, bel; 76, kalça; 106 ile dengeli ve düzenli beslenmeyi de dahil ederek başladığım ve 45. yıl projesi adını verdiğim bu proje, şu an kilo; 57.4, bel; 69, kalça; 98 ile devam ediyor. Bu tabii dışarıdan görünen taraf. İçerden ise çok daha iyiyim. Tibetin sağladığı enerji, ruh hali ve yaşam akışına uyum ile Leslie’nin sağladığı dinamizm, ekrandan yansıyan pozitifliği süper bir bütünlük oluşturdu.
Uzun oldu biraz, kusura bakmayın. Mümkün olduğunca kısa bir özet yaparak bu sayfalarda tanıyıp, yardımcı olmaya çalıştığınız insanların yanısıra, bir yerlerde varlığını bilmediğiniz insanlara da paylaşımlarınızın yararlı olduğunu, iyi geldiğini yazmak istedim.
Tekrar teşekkür ederim.