merhaba
2 gundur vakıt bulamadım arada bakıp çıktım umarım herkez ıyıdır ben cumartesi bırgun srsverdım dün dışarda 1 saat yurudum sanırım gıderek kondısyonumda artıyor eskısı kadar yorulmuyorum umarım herşey çokkkk güzel olucak sımdı çıkıyorum gıne gelince görüşürüz
Gunaydin kizlar size spor dolu bir hafta diliyorum. Ben 3 gun ara verecegim sonra y3ni bir spor haftasiyla tam gaz devam...
Canim ben zaten kendime uyarladim cünkü esim de dedi ki (o da sporcu oldugu icin beslenme isinden anliyor) makarnayi ekmegi tamamen kesip bir süre sonra yine baslarsan verdigin kilolari alirsin. Azaltarak ye dedi. Ben de kepekli ekmek yiyorum kahvaltida, makarnayi da yiyeceksem öglen yiyorum ve soslarini hafif yapiyorum. Örnegin zeytinyagli domatesli sos gibi. Ama Karatayin sabah kral gibi, öglen dük gibi aksam fakir gibi yiyin prensibini benimsedim ve uygulayinca ise de yariyor. O cikolatayi da yasakliyor mesela ama ben bitter yiyorum. Bircok yerde de bitterin saglikli bile oldugu bilgisi var.günaydınl arkadaşlar yeni haftaya başladık .Sağol canım herkese verimli bir hafta olur inşallah.Canan Karataydan bende hoşlanmıyorum bilim kadını olarak çok başarılı ama bana göre çok katı bir besleme programı var.Dün bir programda Dukanla röpörtaj yapmışlardı onu izledim Canan karatayı sordular o çok radikal dedi bir lafı çok hoşuma gitti "bizler aslında çocuklar gibi beslenmeyi severiz dedi hayat boyu karbonhitratı insanlara yasaklayamazsın dediler o çok radikal dedi ." Bu arada dukanı tam öğrenme şansım oldu sağlıklı beslenme için bütün evrelerin yapılmıyası gerekiyor.
günaydınl arkadaşlar yeni haftaya başladık .Sağol canım herkese verimli bir hafta olur inşallah.Canan Karataydan bende hoşlanmıyorum bilim kadını olarak çok başarılı ama bana göre çok katı bir besleme programı var.Dün bir programda Dukanla röpörtaj yapmışlardı onu izledim Canan karatayı sordular o çok radikal dedi bir lafı çok hoşuma gitti "bizler aslında çocuklar gibi beslenmeyi severiz dedi hayat boyu karbonhitratı insanlara yasaklayamazsın dediler o çok radikal dedi ." Bu arada dukanı tam öğrenme şansım oldu sağlıklı beslenme için bütün evrelerin yapılmıyası gerekiyor.
Karataydan kisilik olarak ben de cok haz etmiyorum. Ama diyetinde prensip olarak ara ogunlerin olmamasi 2 ogun mantigi ve 7-8den sonra birsey yenilmemesi insana bir disiplin kazandirir, diyeti biraktiktan sonra bu sekilde bir aliskanlik kalir diye dusunuyorum.
Dukani ben de cok severim ve burda pek cok yorumun bilinmeden yapildigina inaniyorum. Dediginiz gibi dukanin tum evreleri yapildiginda gercekten saglikli ve tolerans taniyan bir beslenme sistemi. Cogu insan dukani sadece ataktan ibaret zannediyor :)) ve o nedenle yersiz bir elestiri furyasi asagilama soz konusu. Sanirim akdeniz insani olmanin verdigi bir ozellikle hicbir diyeti sonlandiramamis kisiler atak ve sp gunlerinden ileri gidemedikleri icin getirdigi kalici nimetlerin farkinda olmuyorlar.
Benim dukana tek elestirim yeme saatine iliskin bir duzen olusturmamasi olabilir. O nedenle su an yeniden forma girmek ve belirli bir yeme disiplini kazanmak icin karatayin ogun duzenini uyguluyorum Kendi adina karbonhidrat serbest gunlere gecince de en azindan duzenli bir ogun yapisi birakmasini umuyorum.
Herkese iyi haftalar :)
iPhone 'den gönderildi
Karataydan kisilik olarak ben de cok haz etmiyorum. Ama diyetinde prensip olarak ara ogunlerin olmamasi 2 ogun mantigi ve 7-8den sonra birsey yenilmemesi insana bir disiplin kazandirir, diyeti biraktiktan sonra bu sekilde bir aliskanlik kalir diye dusunuyorum.
Dukani ben de cok severim ve burda pek cok yorumun bilinmeden yapildigina inaniyorum. Dediginiz gibi dukanin tum evreleri yapildiginda gercekten saglikli ve tolerans taniyan bir beslenme sistemi. Cogu insan dukani sadece ataktan ibaret zannediyor :)) ve o nedenle yersiz bir elestiri furyasi asagilama soz konusu. Sanirim akdeniz insani olmanin verdigi bir ozellikle hicbir diyeti sonlandiramamis kisiler atak ve sp gunlerinden ileri gidemedikleri icin getirdigi kalici nimetlerin farkinda olmuyorlar.
Benim dukana tek elestirim yeme saatine iliskin bir duzen olusturmamasi olabilir. O nedenle su an yeniden forma girmek ve belirli bir yeme disiplini kazanmak icin karatayin ogun duzenini uyguluyorum Kendi adina karbonhidrat serbest gunlere gecince de en azindan duzenli bir ogun yapisi birakmasini umuyorum.
Herkese iyi haftalar :)
Dogru beslenmenin yasam bicimi olmasi gerektigine katiliyorum. Arada kendimize kacamak sansi tanisak da fazla yayilmadan disiplinli düzenimize geri dönmeliyiz yoksa bütün verilen caba, emek bosa gider. 8 kg icin 1,5 yildir ugrastigimi ve yemege baslarsam yine cok cabuk geri gelebileceklerini düsündükce kendimi motive ediyorum. Ben Karatayin ara ögün kuralina da uymuyorum. Arada kuruyemis ya da bir porsyon meyve yiyorum. Özellikle ögleden sonralari ihtiyacim oluyor ufak bir ara ögüne. Diyet yapiyorum düsüncesi insanlari sogutabiliyor ama ben beslenme düzenimi degistiriyorum saglikli beslenecegim motivasyonu en iyisi.
Dogru beslenmenin yasam bicimi olmasi gerektigine katiliyorum. Arada kendimize kacamak sansi tanisak da fazla yayilmadan disiplinli düzenimize geri dönmeliyiz yoksa bütün verilen caba, emek bosa gider. 8 kg icin 1,5 yildir ugrastigimi ve yemege baslarsam yine cok cabuk geri gelebileceklerini düsündükce kendimi motive ediyorum. Ben Karatayin ara ögün kuralina da uymuyorum. Arada kuruyemis ya da bir porsyon meyve yiyorum. Özellikle ögleden sonralari ihtiyacim oluyor ufak bir ara ögüne. Diyet yapiyorum düsüncesi insanlari sogutabiliyor ama ben beslenme düzenimi degistiriyorum saglikli beslenecegim motivasyonu en iyisi.
Pazar günü, çok merak edip, 3 fast miles yaptım. Çok sevdim, süresi uzun gelmişti ama yapınca çok çabuk bitti. Karın kaslarımı sıkarak yaptım, iyi oldu.Hafta sonları yapabilirim belki.
Aslinda herseyi kendi kendimize yapiyoruz. Yillarca sacma sapan abur cuburu vücuduma tikistirdigim icin simdi cok pismanim. Evet insan yemekten mutlu olan bir varlik ama sonradan pismanlik duyulacaksa bir anlami da yok. Dogrusunu söylemek gerekirse aynada kendimi güzel görmek bana durmadan yemek yemekten daha iyi geliyor. Insan abur cubura alisinca artik seciciligi de kalmiyor ne bulursa yiyecek hale geliyor sadece atistirmak icin. Artik gofret cikolata aramiyorum onlarsiz da yasaniyormus. Havuza giderken paket paket cips alirdim yanima sicakta yemek rahat geliyordu. Simdi hazirliyorum kendime beyaz peynirli, domatesli salatalikli bir salata, meyve, kepek ekmekli sandvic. Hem tok kaliyor hem kilo almiyorum. Hersey beyinde bitiyor kizlar. Kahvaltimi zaten güzel yaparim omletim, zeytinim, salataligim, domatesim v.s., öglen cocuklara ne pisirdiysem bir tabak ben de yerim. Eger pizza ya da nugget gibi bir sey istemislerse ben onu es geciyorum üsenmeyip kendime salata, balik gibi seyler hazirliyorum. Aksami hafif gecirmeye calisiyorum. Esim de bu düzene uydugu icin isimiz kolay tabii. Aksam o da hafif yiyor benim gibi salata, balik ya da izgara et salata gibi. Dünyaya bir kez geliyoruz ve bu secimi yapmak bizim elimizde yiyip yiyip kilolu olarak yasayip böyle mutlu olmaya calismak mi, ac kalmadan ama saglikli beslenip, spor yapip formda ve saglikli yasamak mi?
Bende 4 Kasımdan itibaren abur cuburu bıraktım ve şu an hiçbirisini hatırlamıyorum. Bazen annem evde hamur işi yaparsa hiç yemediğim oluyor, canım çekerse az yiyorum. Karatayla kaliteli beslenmeye başladım, çabukta acıkmıyorum, yıllar önce gazlı içecekleri, şekerli çay, şekerli kahve içmeyi bırakmıştım, ama paketli ürünleri de tüketirdim, geç saatlerde birşeyler atıştırıp dururdum, tabi bu yüzden göbek oluştu. Yılların göbeği de öyle bir anda gitmiyor, inşallah birgün gidecek, başaracağız. 2 yıldır tibet egzersizlerimi, 9 aydırda düzenli sporumu yapıyorum, inşallah ömür boyu devam ederiz.