- 17 Aralık 2009
- 8.527
- 105
Günaydın kızlar, topiğinizi birkaç gündür sessizce izliyorum, eskiden de spor başlığına bakardım, genelde grup oluşturulup devamı gelmiyor görüntüsü vardı. Sizin enerjiniz yüksek geldi bana. Ben de daha önce diyet topiğindeydim ama diyetle pek aram yok, hele sıkı diyetleri hiç yapamıyorum. Ben biraz dikkat ederek, daha çok hareketimi artırarak geçen sene 75 kg'dan 67 kg'a düştüm. Sonra o kiloda kalayım biraz dedim ama 70'i görünce tekrar dikkat ettim, şimdi uzunca bir süredir 67-68 kg civarındayım. Boyum da 168 cm. 75 kg olduğum dönemde kilo verirken Leslie'nin çok faydasını gördüm. Çok sevdim kendisini:) Jillian'ı da denedim ama o zorladı beni. Şimdi sizlerin de düzenli spor yaptığınızı görünce yazmadan edemedim. Uzun bir süredir Leslie yapmadım ama sizler yazdıkça benim de yapasım geldi:)
Ben artık Leslie hareketlerini arada hareket etmiş olmak için bile yapıyorum. Adımsayar takıyorum, 10000 adım hedefliyorum, bazen TV izlerken Leslie hareketlerini yapıyorum:) Zaten belli bir süre yaptıktan sonra ezberleniyor. Ben 3-4-5 fast mile yapıyordum. Favorim 3 fast mile.
Bunun dışında tenis oynuyorum. Uzun bir süre oynamamıştım ama 2 aydır tekrar başladım ufak ufak. Yürümeyi seviyorum. Bir dönem düzenli Tibet'in 5 hareketini yapıyordum, onu da bıraktım ama burada bir arkadaş düzenli yapıyor, ben de heveslendim, en kısa zamanda başlamak istiyorum.
Aslında 58-59 kg olmak istiyordum ama baktım zorlanıyorum bu kiloda kalsam yeter dedim. Şimdi de verebilirsem birkaç kg vereyim istiyorum.
Eğer kabul ederseniz ben de aranıza katılmak istiyorum. 36 yaşındayım, evliyim, çocuksuzum, çalışıyorum şeklinde kısa bir özet geçeyim kendim hakkımda:)
Detoks suyunun tarifi cok tanidik :)) 10-12 sene once ortakoy banyanda yaparlardi bu sudan. Daha dogrusu su servisleri bu sekildeydi. Ben o zamandan beri yazin cesitli formlarda aromali su yaparim. Olculerin olmasi guzel olmus ama :)) su basli basina bir detoks. Acaba alkali suya yapsak degeri bozulur mu diye dusunmeye basladim birden.
iPhone 'den gönderildi
Bugün cok tembelim. Tibetlerimle 5 day slim down daki karin milini zor yaptim. Zorlamayacagim disariya da cikmam lazim sanirim. Bir kahvalti edeyim de bakalim.
Merhaba arkadaşlar sayfaların bazılarını okudum bende aranıza katılmak isterim sizi için sorun olmazsa, gerçekden spor yapmayı çok seven spor yapan herkeze'de hayran biriyim pilates,ip atlama ,evde eliptik ,leslie herşeyi yaptım küçük bir oğlum var aslında en güzeli çıkıp açık havada tempolu yürümek ama malum oğlum var aslında buda bahane değil geçen yıl sahilde oturuyordum eşim eve gelince çıkıp önce hafif tempo sonra tempolu yürüyüş bir müddette koşardım bu yıl taşındık şuan ortam olarak müsahit bir çevrede değilim şuan evde eliptik yapıyorum ,mekik programım var mekik çekiyorum herşey yolunda çok şükürr, bu arada kendimi tanıtayım izmirliyim bu yıl yirmili yaşlara veda ettim 30 yaşındayım 4 yaşında oğlum var şimdilik çalışmıyorum güzel paylaşımlar
Spor ve diyet yapıp hiç bir fark göremeyenler için yağların yakımı mekanizmasını araştırdım biraz. Bizim için önemli noktalar buldukça not ettim. Hiç biri kopyala yapıştır değil. Bir çok yerden alıntılayıp sizinle paylaşıyorum.
*setler arası 30 sn dinlenme ile daha fazla kalori yakımı
*kardiyodan önce ağırlık çalışarak daha fazla kalori harcanabilir
*ağırlıkta spor aletleri kullanmak yerine serbest ağırlık (dambıl) daha etkili ve daha çok kas gurubuna hitap ediyor
*hafif ağırlık-fazla tekrar- ağırlığı yavaş indirmek daha etkili
*egzersiz esnasında sabit tempo verine inen çıkan inen çıkan tempo daha faydalı
*akşam yapılan spor bazal metabolizmayı daha çok yükseltiyor
*ısınma ve soğuma dahil verimli yapılan 90dk'yı aşan bir egzersiz programı kortizol salınımına sebep oluyormuş, bu da yağ yakımı metabolizmasını negatif etkiliyor. Vücudu depolamaya sevk ediyor. Vücut ikaz verince zorlamanın anlamı yok.
Beslenme ile ilgili gözüme çarpanlar:
*vücuda fazla alınan karbonhidrat ve protein yağ olarak depolanıyor.
* yeşil çay, siyah çay, kahve, vitamin D, doğal sağlıklı yağlar (zeytin yağı, omega 3 vs), greyfurt, kalsiyum içeren besinler, elma, avokado, çiğ badem-ceviz tüketmemiz gereken besinler
*yüksek protein oranlı beslenme özellikle karın bölgesindeki yağların eritilmesinde faydalı, düşük kalorili diyette ise tam tahıllılar önemli.
*proteini sindirmek için sindirim sistemi daha fazla kalori harcar
*siyah çay yukarıda bahsettiğim kortizol seviyesini düşürür. yorgunken çay ile rahatlamamızın bir olumlu yanı varmış :)
Oksijen, su ve güneşi hayatımızdan eksik etmemeliyiz.
İdrarınız koyu renkli ise su alımını arttırın.
Spordan sonra su alımı da çok önemli. Eksilen suyu yerine koymalıyız. Bu su ter yada idrar olarak atılmış olabilir. Terlemememiz su kaybı olmadığı anlamına gelmiyor.
Yukarıda belirttiğim herşeyi internette ayrıntılı arayarak daha detaylı bilgi edinin derim. Amacım sadece fikir vermek. Sadece spor yada sadece diyet ideal vücuda ulaşmakta tek başına yeterli değil.
Bugün cok tembelim. Tibetlerimle 5 day slim down daki karin milini zor yaptim. Zorlamayacagim disariya da cikmam lazim sanirim. Bir kahvalti edeyim de bakalim.
bu yararlı paylaşım için teşekkurederim özellikle sporu hangi saat yapsam daha yararlı olur düşüncesi hep aklımdaydı aydınlandım,birde sorum var ben son günlerde suyumu 500 ml ingiliz karbonatıyla içiyorum gerçek'den yararı varmı bilgisi olan varmı
Hoşgeldin.Madem dışarıda yürüyemiyorsun, sen de başla leslie'ye.
Ben alkali su içmiyorum. Ama sayfada içenler var. Faydasını görenlerde var. Sporun zamanına çok takılma bence. Ne zaman müsaitsen yap.
Merhaba arkadaşlar sayfaların bazılarını okudum bende aranıza katılmak isterim sizi için sorun olmazsa, gerçekden spor yapmayı çok seven spor yapan herkeze'de hayran biriyim pilates,ip atlama ,evde eliptik ,leslie herşeyi yaptım küçük bir oğlum var aslında en güzeli çıkıp açık havada tempolu yürümek ama malum oğlum var aslında buda bahane değil geçen yıl sahilde oturuyordum eşim eve gelince çıkıp önce hafif tempo sonra tempolu yürüyüş bir müddette koşardım bu yıl taşındık şuan ortam olarak müsahit bir çevrede değilim şuan evde eliptik yapıyorum ,mekik programım var mekik çekiyorum herşey yolunda çok şükürr, bu arada kendimi tanıtayım izmirliyim bu yıl yirmili yaşlara veda ettim 30 yaşındayım 4 yaşında oğlum var şimdilik çalışmıyorum güzel paylaşımlar
Spor ve diyet yapıp hiç bir fark göremeyenler için yağların yakımı mekanizmasını araştırdım biraz. Bizim için önemli noktalar buldukça not ettim. Hiç biri kopyala yapıştır değil. Bir çok yerden alıntılayıp sizinle paylaşıyorum.
*setler arası 30 sn dinlenme ile daha fazla kalori yakımı
*kardiyodan önce ağırlık çalışarak daha fazla kalori harcanabilir
*ağırlıkta spor aletleri kullanmak yerine serbest ağırlık (dambıl) daha etkili ve daha çok kas gurubuna hitap ediyor
*hafif ağırlık-fazla tekrar- ağırlığı yavaş indirmek daha etkili
*egzersiz esnasında sabit tempo verine inen çıkan inen çıkan tempo daha faydalı
*akşam yapılan spor bazal metabolizmayı daha çok yükseltiyor
*ısınma ve soğuma dahil verimli yapılan 90dk'yı aşan bir egzersiz programı kortizol salınımına sebep oluyormuş, bu da yağ yakımı metabolizmasını negatif etkiliyor. Vücudu depolamaya sevk ediyor. Vücut ikaz verince zorlamanın anlamı yok.
Beslenme ile ilgili gözüme çarpanlar:
*vücuda fazla alınan karbonhidrat ve protein yağ olarak depolanıyor.
* yeşil çay, siyah çay, kahve, vitamin D, doğal sağlıklı yağlar (zeytin yağı, omega 3 vs), greyfurt, kalsiyum içeren besinler, elma, avokado, çiğ badem-ceviz tüketmemiz gereken besinler
*yüksek protein oranlı beslenme özellikle karın bölgesindeki yağların eritilmesinde faydalı, düşük kalorili diyette ise tam tahıllılar önemli.
*proteini sindirmek için sindirim sistemi daha fazla kalori harcar
*siyah çay yukarıda bahsettiğim kortizol seviyesini düşürür. yorgunken çay ile rahatlamamızın bir olumlu yanı varmış :)
Oksijen, su ve güneşi hayatımızdan eksik etmemeliyiz.
İdrarınız koyu renkli ise su alımını arttırın.
Spordan sonra su alımı da çok önemli. Eksilen suyu yerine koymalıyız. Bu su ter yada idrar olarak atılmış olabilir. Terlemememiz su kaybı olmadığı anlamına gelmiyor.
Yukarıda belirttiğim herşeyi internette ayrıntılı arayarak daha detaylı bilgi edinin derim. Amacım sadece fikir vermek. Sadece spor yada sadece diyet ideal vücuda ulaşmakta tek başına yeterli değil.
Günaydın kızlar, dün öğleden sonra ve akşam yoğun geçti, dışardaydım sürekli, giremedim, şimdi baktım hızlıca ne güzel sporlar yapılmışBen dün fırsat buldukça yürümeye çalıştım, 15 dk kadar Leslie hareketleri yaptım, günü 8000 adımla kapattım. Bugün erken kalkıp Tibet yapacaktım ama kalkamadım. Haftasonu başlayacağım bir aksilik olmazsa.
Bu arada bazı arkadaşlar yaptıkları sporların ne kadar kalori yaktığını da yazmış, nasıl hesaplıyorsunuz acaba? Ben yürüyüş yaptığımda adımsayardan bakıyorum, Leslie yapınca da Leslie'nin kendi söylediği kaloriyi dikkate alıyordum. O da yanlış hatırlamıyorsam her mil için 100 kaloriydi.
Kızlar bu detox water'ı internette biraz araştırdım 'sassy su' diye geçiyor bu su da farklı olarak zencefil de ekleniyor. google'a sassy su yazıp araştırabilirsiniz