Sağlıklı ve Fit Bir Beden İçin Spor (Leslie ve açık havada yürüyüş)

Hoşgeldin canım. 10 kilo vermişsin süper. Beslenme ve sporla destekle verirsin inş düğününe kadar. Leslienin hangi videolarını, günde ne kadar yapıyorsun

teşekkür ederim hb :109: 4 fast mile,4 mile power walk,radio remix ve 3 fast mile dönüşümlü haftanın en az 4 günü yapmaya çalışıyorum.bazen sonlarına 10 min booty workoutu ekliyorum.azar azar da olsa sonuç almak çok güzel.iyiki başlamışız

Arkadaslar yine sizin objektif fikrinizi almak istedim. Bir süre önceki halimi, bugünkü halimi ve leslie öncesi halimi ekliyorum. Karnimda fark görüyormusunuz sizde?

MaşAllah ne güzel kilo verip şekillenmişsiniz Derya Abla.çok takdir ettim azminizi ve başarınızı :114:

Arkadaslar yine sizin objektif fikrinizi almak istedim. Bir süre önceki halimi, bugünkü halimi ve leslie öncesi halimi ekliyorum. Karnimda fark görüyormusunuz sizde?

maşallah deryacım çok güzel popon ve göğsün oldukça dikleşmiş ve kıvrımlar oldukça belirgin darısı başıma

Oglumun arkadasi gelince yürüyüsüm suya düstü. Hem üzüldüm hem sevindim cünkü hava cok güzel ama bahcede biraz güneslendim. Sabah bir saat kadar yine bahce bictim, yemek, ev isi derken aksam oldu. Daha ütü yapacagim. Merak ediyorum kizlar bütün evlerde durum ayni mi, bizim evde istersen 24 saat calis ertesi gün hic birsey yapmamissin gibi oluyor. Herhalde cocuklu evlere has bir sey olsa gerek. Iyi ki sabah biraz spor yapmisim...

Spor ve diyet yapıp hiç bir fark göremeyenler için yağların yakımı mekanizmasını araştırdım biraz. Bizim için önemli noktalar buldukça not ettim. Hiç biri kopyala yapıştır değil. Bir çok yerden alıntılayıp sizinle paylaşıyorum.

*setler arası 30 sn dinlenme ile daha fazla kalori yakımı

*kardiyodan önce ağırlık çalışarak daha fazla kalori harcanabilir

*ağırlıkta spor aletleri kullanmak yerine serbest ağırlık (dambıl) daha etkili ve daha çok kas gurubuna hitap ediyor

*hafif ağırlık-fazla tekrar- ağırlığı yavaş indirmek daha etkili

*egzersiz esnasında sabit tempo verine inen çıkan inen çıkan tempo daha faydalı

*akşam yapılan spor bazal metabolizmayı daha çok yükseltiyor

*ısınma ve soğuma dahil verimli yapılan 90dk'yı aşan bir egzersiz programı kortizol salınımına sebep oluyormuş, bu da yağ yakımı metabolizmasını negatif etkiliyor. Vücudu depolamaya sevk ediyor. Vücut ikaz verince zorlamanın anlamı yok.

Beslenme ile ilgili gözüme çarpanlar:

*vücuda fazla alınan karbonhidrat ve protein yağ olarak depolanıyor.

* yeşil çay, siyah çay, kahve, vitamin D, doğal sağlıklı yağlar (zeytin yağı, omega 3 vs), greyfurt, kalsiyum içeren besinler, elma, avokado, çiğ badem-ceviz tüketmemiz gereken besinler

*yüksek protein oranlı beslenme özellikle karın bölgesindeki yağların eritilmesinde faydalı, düşük kalorili diyette ise tam tahıllılar önemli.

*proteini sindirmek için sindirim sistemi daha fazla kalori harcar

*siyah çay yukarıda bahsettiğim kortizol seviyesini düşürür. yorgunken çay ile rahatlamamızın bir olumlu yanı varmış :)

Oksijen, su ve güneşi hayatımızdan eksik etmemeliyiz.

İdrarınız koyu renkli ise su alımını arttırın.

Spordan sonra su alımı da çok önemli. Eksilen suyu yerine koymalıyız. Bu su ter yada idrar olarak atılmış olabilir. Terlemememiz su kaybı olmadığı anlamına gelmiyor.

Yukarıda belirttiğim herşeyi internette ayrıntılı arayarak daha detaylı bilgi edinin derim. Amacım sadece fikir vermek. Sadece spor yada sadece diyet ideal vücuda ulaşmakta tek başına yeterli değil.

Son düzenleme:
burn'ümü de yaptım toplam 474 kalori oldu ama çok gönülsüz yaptım. ve sonrasında da yemeği fazla kaçırdım, olsun napalım, soda içip güne devam

süper bilgiler ellerine sağlık

Selamlar, dün 2 saate yakın dışarıda yürüdüm ama bu gün sabahtan beri şiddetli ishal ve bulantı ile boğuşuyorum, fenayım. Bu saate kadar 1 bardak suyu zar zor içebildim bulantıdan. Tuzlu, şekerli, karbonatlı su hazırlayacağım üzerine de 1muz yiyebilirsem tabi, iyi olurum inşallah .

Çok geçmiş olsun. İshal devam ederse doktora gidin.

Nane limon içmeyi deneyin bende çok rahatlama sağlıyor. Mide kötü olunca patates püresi, muz ve nane limon ile aşk yaşıyorum.

Çok geçmiş olsun. İshal devam ederse doktora gidin.

Nane limon içmeyi deneyin bende çok rahatlama sağlıyor. Mide kötü olunca patates püresi, muz ve nane limon ile aşk yaşıyorum.

Teşekkür ederim. Nane limon ben de daha da şiddetlendiriyor. Patates haşlandı bekliyor, muzda hazır yiyebilsem ah, zorlayacağım kendimi az sonra, sabah 08.00 de uyandım, o saatten beri açım.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Nane limon ben de daha da şiddetlendiriyor. Patates haşlandı bekliyor, muzda hazır yiyebilsem ah, zorlayacağım kendimi az sonra, sabah 08.00 de uyandım, o saatten beri açım.

Kendini zorlamadan yavaş yavaş ye. Baktın olmuyor doktora .. Gıda zehirlenmesidir falan belki

gecmis olsun. sadece ishal olsaydi kuru turk kahvesinin ustune limon sikip yutun diycektim. bulanti mi kusma mi? cunku kusma da varsa buyuk ihtimalle gida zehirlenmesidir. ama kusma yoksa kahve limon en iyisi. arkadasimin babasi doktor, o iyilestirememisti kizi, benim kahve limonla yarim saatte duzeldi :)

yine super bilgiler oddk ! ellerine saglik. siyah cay ve aksam yapilan spor disindakileri biliyordum, hatirlattin bana. ben de balik yagi aliyorum, ceviz ve badem yiyorum. yag alimi ozellikle ureme sistemi icin cok onemli, cunku hayati dokular olmadigi icin vucut eksiklik cektiginde ilk once ureme sistemini feda ediyor.
aksam spor yapma isini deniycem, birkac esneme hareketi, mekikle basliyim bakalim.

Gecmis olsun canim. Mide bagirsak gribi olabilir mi acaba? Devam eders doktora gitmekte fayda var.

Cok güzel bir yazi sagol canim.

Cocuklu evlere mahsus degil valla canim. Benim cocugum yok ama anlamiyorum yani ev isleri bitmio, bitmedigi gibi yapınca da ortada olan bisey yok. Ben bugun mutfak dolaplarini sildim, firini temizledim, balkonu yikadim ve 6saatimi aldi. Ama gelip baksan hicbisey yapmamış gibi. Nankör valla ev!

Totom, belim, kollarim tutuldu vallahi. Sporu surunerek yapicam galiba bugun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…