- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
Gunaydinlar ben de araniza katilmak istiyorum motive olmak acisindan zaten surekli takip ediyorum ama yazamiydum..
Evet 2.5 yil once sezaryenle dogum yaptim dogum sonrasi 90 kgu bulmustum bi sure zumbayla kilo verdim ama hormanal sikintilardan dolayi suan 80 deyim yine:-( Daha once zumbayla verdigim icin kki haftadir tekrar basladim yaza kadar 60 olmak hedefim
Bu arada derya senin azmin ve iradene hayranim senin.bu cabalarina sitenin maas baglamasi lazim:-D
Evet son olarak bugun sabah zumbami yaptim her.gun iki saat spor yapmak amacim
derya1970 canım ben workout serisinden bir video indirdim. barre yazıyor. 398 dakikalık. bu videodan önce ısınmak amaçlı bir şey yapmaya gerek var mı.
kesinlikle haklisin bayiliyorum sana gercekten....soyle acikliyayim ben calisiyorum normalde suan oglumdan dolayi ucretsi izindeyim diyarbarbakir silvanda gorev yapiyorum esim asker burda disari cikip yurumek gibi bir luxum yok malesef alisverise de arabayla gidip geliyorum butun sporumu evde yapmam lazim oglum var 2.5 yasinda inanilmaz hareketli onun pesinde kosturarak yeterince yoruluyorum zaten inan calisirken bu kadar yorulmuyodum herneyse tabii ki sadece zumba yapmicam aylik program yapiyorum bu ilk ayim heniz amaTesekkür ederim canim, ben de kendi sagligim icin yapiyorum sporu sonucta, ama cok arastirip yeni seyler ögreniyorum bunlari paylasmayi da seviyorum. Tek sevmedigim sey bana ay yapacagiz da üseniyoruz ne yapsak gibi sorular sorulmasi.
Zumba ile veriyorum demissin, cok güzel bir kardio calismasi zumba gercekten de ama sadece onunla verilir diye sartlama kendini. Zaman zaman degisik calismalar yapmak vücut acisindan iyidir.
Günde iki saat yapacagim demissin. Bana uzun vadede biraz vücuduna fazla yüklenmek gibi geliyor bu kadar uzun süre. Ben iki saat spor yapsam baska is yapamam herhalde. Haa sadece disarida yürüyüs yaptigimda 2 saati bulabiliyor eve gidip dönmem orta tempoda yürürsem. O zaman cok zorlanmiyorum. Ama evde yaptigimiz sporlar biraz daha tempolu. Ayrica bir saat tempolu spordan sonra vücut stres hormonu olan kortizolü salgilamaya basliyor ki bu da yaptigin tüm sporun bosa gitmesine neden olabilir. Yine de sen bilirsin tabii...
Günde 30-60 dk kadar yapip tüm hafta yapmak bence daha mantikli. Tabii günün geri kalaninda koltuga yayilmak degil hareketli kalmak sartiyla. Ev isi, yürüyerek yapilacak alisveris v.s. gibi.
Ayy cenem düstü yine...
kesinlikle haklisin bayiliyorum sana gercekten....soyle acikliyayim ben calisiyorum normalde suan oglumdan dolayi ucretsi izindeyim diyarbarbakir silvanda gorev yapiyorum esim asker burda disari cikip yurumek gibi bir luxum yok malesef alisverise de arabayla gidip geliyorum butun sporumu evde yapmam lazim oglum var 2.5 yasinda inanilmaz hareketli onun pesinde kosturarak yeterince yoruluyorum zaten inan calisirken bu kadar yorulmuyodum herneyse tabii ki sadece zumba yapmicam aylik program yapiyorum bu ilk ayim heniz amayaptikca centik atiyorum gunluk bir saat az oldugunu isr esim bir saat spor yeterli degil bence iki saate cikarmalisin dedi:-( iki haftadir yapiyorum bi degisilik yok cunku
kortizol bir saat spordan sonrami salgilaniyo tam anlayamadim sabah ve aksam birer saat sureyle yapabilir miyiz peki?
evet canım 39 dk. klavyenin azizliğine uğramışım.398 dk nedir anlamadim canim 39 dk mi demek istedin? Yok o basta isinma hareketleri yaptiriyor zaten. Sonda da esnemesini yaptiriyor.
evet canım 39 dk. klavyenin azizliğine uğramışım.
teşekkür ederim verdiğin bilgi için. bu akşam deneyeyim onu. bu serinin yan yağlar ve karın için olan videoları da var mı?
Himm anladim zumba dvden yapiyorum en kisa olani 40 dk kardio arkasina mi yapmak gerekli.bolgesel calismayi yoksa sabah kardio aksam bolgesel yapsam olur mu?Evet kortizol bir saatten sonra salgilaniyor. Sabah aksam bölebilirsin tabii o daha iyi olur. Kiloda fark olmamasi süreden degil de , vücut bir süre sonra direnise geciyor. Ya yaptigin sporda degisiklik yapman lazim, ya da beslenme düzeninde. Mesela zumba bir kardio, ayni zamanda kaslarini da calistirmalisin ki kas kütlesi artsin ve ileriye dönük yag yakimi kolaylassin. Bölgesel calismalar da yapmalisin. Sadece kardio uzun vadede yetmiyor. MEsela yarim saat zumba, ardindan yarim saat bölgesel calisabilirsin. Agirligin yoksa eline su siseleri alarak yapacagin kol hareketleri, snav, squat cesitleri, plank v.s bir cok hareket var bölgesel olarak. Örnek olarak görmek istersen mesela xhiit daily (you tube) full body workout yazinca kisa kisa videolar cikar. Fitness blender de de ayni sekilde. Dogum yapmis kadinlar icin ve karin bölgesinde sorun olanlar icin actigim basliklar var orayi inceleyebilirsin.
Bu bahsettigim bölgesel calismalar yerine pilates, callanetics ya da barre workout yapabilirsin. Bunlar da kaslarini calistirir. Kas kütlemiz ne kadar artarsa yag yakimimiz kolaylasir ve ilerde kilo almayiz kolayca.
Himm anladim zumba dvden yapiyorum en kisa olani 40 dk kardio arkasina mi yapmak gerekli.bolgesel calismayi yoksa sabah kardio aksam bolgesel yapsam olur mu?
Leptop servise gitti o yuzden diger sayfada paylastigin butin videolari inidirip yapicam tabi fakat.bi 20 gun sonra suan icin elimde jillean ve slim in 6 var ancak onlari yapabilirim hangisini onerirsin?
Pilates callanetics yapmaya calistim ama cok.sikici geldi acikcasi barre workout videolarini cok merak ediyorum calisma ve sonucunu tabii ki...
Peki senin kilo verip 38 bedene inmendeki en buyuk etken ne hangi tur sporlar daha cok etkili oldu sende?
Siki bi leslieci oldugunu biliyorum ama...
Anladim cok soru soruyorum ama zumba denedinmi hic leslie bana biraz daha hafif geldi leslienin en zor ve etkli vidolarini paylasir misin rica etsemEvet ben zaten kilo fazlamin cogunu ilk basladigimda leslie ile verdim. Cok iyi bir kardio programi. Ama daha dansli seyleri sevenler icin zumba da iyi. Su anda daha cok sikilasmaya yönelik ve verdigim kilolari korumaya yönelik calisiyorum. Tekrar kilo vermek istesem yine leslie yaparim yogun olarak.
Anladim cok soru soruyorum ama zumba denedinmi hic leslie bana biraz daha hafif geldi leslienin en zor ve etkli vidolarini paylasir misin rica etsem
Zumba denedim ama dansli seyler sevmiyorum pek. Ben sana leslie videolarini göndermistim hatirladigim kadariyla. Bu baslikta görsel paylasim yapmiyoruz.
yoo simdi baktim yine link gondermemisin bana ben en zor ve etklili olan videolarini merak ediyorum diger basliga baktim 500 kusur sayfa bulamadim orda, link gondersen ben de indirsem olur mu senin icin zor olmayacaksaZumba denedim ama dansli seyler sevmiyorum pek. Ben sana leslie videolarini göndermistim hatirladigim kadariyla. Bu baslikta görsel paylasim yapmiyoruz.
Gecen yil mesaj olarak attigimi cok iyi hatirliyorum ama yine de yoksa özel mesaja mailini yaz göndereyim. Link atamam cünkü bilgisayarima inmis videolar hepsi. Bu baslikta bu tip istekler yapmiyoruz konu dagilmasin diye lütfen bundan sonra istek mesajlarini özelden yaz.yoo simdi baktim yine link gondermemisin bana ben en zor ve etklili olan videolarini merak ediyorum diger basliga baktim 500 kusur sayfa bulamadim orda, link gondersen ben de indirsem olur mu senin icin zor olmayacaksa