alışığım ben bu türk-kürt meselesine, çocukluğumdan beri okulda bile beni arkadaştan saymayanlar olurdu
marketi ilk açtığımızda , ilk müşteri içeri girdi ve ne dese iyi " kürt müsünüz ? kürtseniz söyleyin buraya alışverişe gelmeyelim"
o günden sonra babam dedi ki bize burada ekmek yok , bugünden sonra TÜRKSÜNÜZ
türk-kürt olayı bana saçma geliyor. çok tarihi bir durum aslında, alışık olduğum için ne diyim bilmiyorum. ben herkesi kardeş olarak görüyorum, hepimiz HZ. ADEM ve HZ. HAVVA'dan geliyoruz. herkes ayrım yapıyor demiyorum ama yapan da çok diyorum
yaşamasam böyle demezdim belki ama yaşadım ve yaşıyorum. Tek temennim şu hadis ve ayetler :
"İnsanlar tarağın dişleri gibi eşittir. Hiç kimsenin başkası üzerinde -Allah korkusu hariç- bir üstünlüğü yoktur."
Keşfu'l-Hafa, 2846
(Ey insanlar, sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere ve kabilelere ayırdık. Allah indinde en üstününüz, takvada en ileri olanınızdır.) [Hucurat 13]
(Allahü teâlâ, cahiliyet övünmelerini sizden kaldırdı. Hepiniz Âdem aleyhisselamın evlatlarısınız. Âdem ise topraktan yaratıldı.) [Tirmizi]
(Rabbiniz bir olduğu gibi, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme, [Arap olmayana] Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.) [İbni Neccar]
(Acemlerden, dininizi kabul edenler ve nesebinize katılanlar olacaktır.) [Hâkim]
(Müslümanlar kardeştir. Takva hali hariç, kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur.) [Taberani, Ebu Nuaym]
(Ey Kureyşliler, kıyamet günü herkes ameli ile gelir. Siz dünyayı omuzlayarak gelmeyin! Bu halde gelip de, Ya Resulallah deseniz, tarafınıza bakmam.) [Taberani]
(İnsanlar [insan olarak] bir tarağın dişleri gibi eşittir.) [İbni Lal]
Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Arap, ırkçılık yüzünden sorgusuz sualsiz Cehenneme atılır.) [Ebu Yala]
Kâfir olan bir Arap, Müslüman Fransızdan üstün olamaz. Böyle bir ırkçılık dinimize aykırıdır. Dinimizde ırkçılık yoktur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Irkçılık yapan, ırkçılık için savaşan ve ırkçılık uğrunda ölen, bizden değildir.) [Ebu Davud]
Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselamı yeryüzünün her tarafından alınan topraktan yarattı. Bu sebeple neslinden, siyah, beyaz, esmer, kırmızı renkte olanlar olduğu gibi, bu renkler arasında bulunanlar da oldu. Bazısı yumuşak, bazısı sert, bazısı da halis ve temiz oldu.) [Ebu Davud] ben hakkımı helal etmiyorum, Rabbimde affetmez İnşallah...!!!
kürtçe çalmazlarsa da onlara da helal etmem hakkımı ve ben akrep burcuyum , bunun acısını çok kötü alırım.