Sağlıklı beslenme ve spor günlüğüm

Planladığım liste buydu bazı değişiklikler oldu ama kaçamak değil:) buyrun yeni hali

1.13.2014 pazartesi

Kahvaltı: Bir haşlanmış yumurta, bir yumurta kadar beyaz peynir, 4 zeytin, şekersiz çay

Öğlen: Marul salatası, bir bardak ayran

Ara: Bir kahve üçü bir arada

Akşam: Karnabahar çorbası, tavuk baget

Ara: Bir portakal

TOPLAM: 700 KALORİ

SPOR SONUCU: 396 KALORİ EDİYOR SÜPEEERRRRRRR

SPOR: 20 dk eliptik

: lesli 40 dk

: sporda 8000 adım attım:)

TOPLAM: 300 KALORİ YAKIYORUM :)

SU: 2 LİTRE

eflalim :) tebrikler bence çok iyi gidiyor hem sporun hem diyetin :nazar:
takdir ettim seni ben bu aralar istediğim gibi diyet yapamıyorum . ama Leslie yapıyorum haftada 3-4 kes çok faydası oluyor :KK51:

merhaba seval23 :) günde 800 kalori alırsan sanırım ayda 4-5 kilo kaybedersin ama bir uyarım var o da 800 kalori aldığın diyet protein karbonhidrat yağ bakımından dengeli olmalı. yoksa kaslarından da gider. bu bakımdan dikkatli olursan 800 kalori aldığın bir diyet sanırım istediğin sonucu verir. ama günde 800 kalori alıp spor yapamazsın .

Merhaba canım peki sizce 3 ayda kac kalori alıp spor yapıp 50 olurum suan 66 67 arasi kilodayim 15 kilo vermem gerek kac ayda ve jac kaloriyle saglikli kilo veririm

eflalim :) tebrikler bence çok iyi gidiyor hem sporun hem diyetin :nazar:
takdir ettim seni ben bu aralar istediğim gibi diyet yapamıyorum . ama Leslie yapıyorum haftada 3-4 kes çok faydası oluyor :KK51:

Teşekkür ederim darısı başına iki günde 1 kilo gitti bile:)

1.15.2014 salı

Kahvaltı: iki haşlanmış yumurta, peynir, 4 zeytin, şekersiz çay, 10 tane kuru siyah üzüm

Ara: Bir kahve, bir elma

Öğlen: tavuk ciğeri, salata, bir bardak ayran

Akşam: 4 mercimek köftesi, 1 kurabiye, 1 tuzlu kurabiye, çay

Su: 2 litre

Spor: 30 dk eliptik bisiklet

TOPLAM:940 KALORİ

SPORLA: 824 KALORİ

süper geçti günüm akşam çaya davetliydim az yedim aferin bana:KK9::KK9::KK9:

Günlüğüm bir haftadır sahalardan uzak kaldım:) misafirim vardı yatılı diyet hak getire, dün tekrar başladım ama akşam dağıttım:) bugün inşallah akşam dağıtmam, kuşhan diyetini bir türlü yapamadım yeni bir listesini buldum daha ekonomik:) onu deniycem

1 haftada 10 kilo verdiren diyet

Prof. Dr. Muzaffer Kuşhan imzalı bir diyet olan bu diyet ile normalde 15 günde 10 kilo zayıflama hedefi ile diyet yapılıyor. Bİz ise diyetin orjinali ile bir miktar oynayarak 1 haftada 10 kilo verdiren diyet listesi’ni sizlerin beğenisine sunduk.
Orjinal diyet olan 2 haftada 10 kilo verdiren diyet listesi ortalama bir vatandaş için oldukça fazla masraflı olabilecek bir diyet formülü olarak biliniyordu. Bizler ise normal insanların masraf ederek yapabilecekleri bir diyet formülüne dönüştürdük bunu..

1 haftada 10 kilo verdiren diyet listesi boyunca ara öğünlerde yani atıştırmalarda dilediğiniz kadar salatalık, marul, havuç yenilmesi serbesttir.

1 haftada 10 kilo verdiren diyet listesi içerisinde içilmesi serbest olan içecekler, gazsız, sodasız ve şekersiz olan kafein içermeyen her türlü içecektir. Burada özellikle yeşil çay, mate yaprağı çayı, elma çayı, nane çayı, defne yaprağı çayı gibi zayıflama çayları daha fazla zayıflama sağlamanıza yardımcı olacaktır.

1 haftada 10 kilo verdiren diyet boyunca her gün aynı kahvaltı menüsü uygulanacağı için kahvaltıyı 1 kez yazmakla yetineceğiz...

SABAH KAHVALTILARI (7 GÜN BOYUNCA AYNI)
*1 dilim kepek ekmeği,
*kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir
*şekersiz çay, ya da yarım bardak taze greyfurt suyu

PAZARTESİ:
ÖGLE YEMEĞİ:
*İki adet 5 dakika kaynamış yumurta.
*Domates, salatalık ve marul, (dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz.)

AKŞAM YEMEĞİ:
*150 gram tavuk baget
*Elma Sirkeli Salata (arzu ettiğiniz salatayı kullanabilirsiniz,sınır yok.)

SALI:
ÖGLE YEMEĞİ:
*1 adet simit
*1 bardak greyfurt suyu
AKŞAM YEMEĞİ:
*Yarım porsiyon balık buğulama
*Elma Sirkeli Salata (Dilediğiniz kadar yemekte serbestsiniz)

ÇARŞAMBA:
ÖGLE YEMEĞİ:
*200 gram yağsız ve kaymaksız yoğurt
*1 dilim kepek ekmeği
Salatalık (sınırsız)
AKŞAM YEMEĞİ:
*100 gram dana biftek
(Veya bir büyük ızgara balık)

PERŞEMBE:
ÖGLE YEMEĞİ:
*200 gram haslanmış patatesten yapılmış salata
içine domates, taze soğan, salatalık eklenecek
limon ve hardal da konabilir, yağ yok.
AKŞAM YEMEĞİ:
*1 porsiyon hindi haşlama

CUMA:
ÖGLE YEMEĞİ:
*2 yumurta ile yapılmış domatesli menemen
*Salata
AKŞAM YEMEĞİ:
*1 büyük tabak haslanmış yağsız makarna,
*100 gram yağsız ya da probiyotik yoğurt

C.TESİ:
ÖGLE YEMEĞİ:
*haşlanmış 2 adet sosis
AKŞAM YEMEĞİ:
*3 adet (az pirinçle yapılmış) biber,domates veya kabak dolması
*2 kaşık yoğurt

PAZAR:
ÖGLE YEMEĞİ:
50 Gram yağsız beyaz peynir- 50 gram yağı süzülmüş ton balığı
*1 dilim kepek ekmeği
* salatalık,domates ve bolca kıvırcık marul
AKŞAM YEMEĞİ:
*1 porsiyon hindi eti
*Elma sirkeli Mevsim Salata

7 günlük zayıflama diyeti boyunca günlük 2.5 litre su içmek ve günde 45 dakika ile 1 saat arası tempolu yürüyüş yapmak gerekiyor...

22.1.2014 salı

Kahvaltı: Mantarlı omlet, peynir, şekersiz çay

Ara: Bir elma

Öğlen: Bir kase soğuk çorba,haşlanmış tavuk göğsü avuç içi kadar, azcık salata

Ara: Bir kahve, bir kare bitter

Akşam: Bir kase spacel k, bir tane kivi

Ara: Bir portakal

Su: 2,5 litre

Bitki çayı: 3 bardak zencefilli tarçınlı beşi bir yerde çayı

TOPLAM: 830 KALORİ

SPORLA: 713 KALORİ

Spor: 30 dk eliptik bisiklet

Bu da benim günlüğüm, 70 kiloyum 55 olmak istiyorum ki hamile kalana kadar en fazla 60 kilo olmuştum ona bile çok derken 70 oldum:KK52: ne yaptımda oldum? 60 kilo ile hamile kaldım kilo vermeye çalışırken:) hamilyken yemek kokularından tiksinince doğru düzgün yemek yapamadım bolca meyve yedim 18 kilo aldım:) bunun 10 kilosu ilk 3 ayda gitmişti sonra iki senede 4 kilo daha kendiliğinden gitti ama ben her şeyi yiyordum tatlı tuzlu hamur işi abur cubur almadığıma şükrediyordum dikkat etsem verirmişim:) ramazandan sonra vücudum yeter dedi ve ben 6 kilo almışım bu zamana kadar, e artık durmanın zamanı geldi kendimi böyle görmekten hiç hoşlanmıyorum, diyet olarak karatay tarzı yapıcam kendime çevirebilirim azcık belli bir diyete bağlı kalmıycam yani.

KURALLARIM:

Kaçamak yaptım diye hemen salmak yok!

Her gün 2 litre su mutlaka içilecek!

Benim sorunum atıştırma atıştırmak yok!

Ara öğün yapmıycam iki öğün yemek var!

Ara öğün olarak sadece kahve, şekersiz çay ve bitki çayları var!

Her gün 20 dk da olsa spor yapılacak!

Yasak yiyecek yok sürekli olmadığı sürece bir lokma tadına bakılabilir!

SPOR:

Eliptik bisiklet kışın evde iyi oluyor

Pilates yapıcam

Fırsat buldukça yürüyüş

Adım saymaca

Oğlumla koşturmaca:)

Şimdilik bu kadar ilerleyen günlerde ihtiyacıma göre düzenleme yaparım:)

HEDEFİM:

1 OCAK: 69

1 ŞUBAT: 63

1 MART: 58

1 NİSAN: 53

20.12.2013: 70 kilo

27.12.2013 : 69 kilo

15.1.2014 : 68 kilo

Ayy sankı beni anlatmışsın, en kilolu halim macimum 60ken bugün bi tartıya çıktım 70 olmuşum 7 aylık hamilelik kilomdu benim buu. Koşu bandı sipariş verdim.
1. Hergün 1 saat yürücem .
2. Cay kahve seviyorum ama malesef şekerli . Günde 5 bardak cay 2 de kahve. Ee bu yüzden stevia tatlandırıcı kullanıcam
3. Her öğünden yarım saat önce zencefil/ zerdeçal / yoğurt / tarçın karışımı yicem
4. Yürürken karnıma ve basenlerime biberiye yağı sürüp folyelicem ve özel şortumu giyicem
5. Nutellayla küsücem ( en zor ve dayanılmazı bu 😓😢😢😢 )
Benim planım bu. Koşu bandım gelir gelmez başlıcam insallah, iyi sonuç alırsam paylaşırım 😘

Ayy sankı beni anlatmışsın, en kilolu halim macimum 60ken bugün bi tartıya çıktım 70 olmuşum 7 aylık hamilelik kilomdu benim buu. Koşu bandı sipariş verdim.
1. Hergün 1 saat yürücem .
2. Cay kahve seviyorum ama malesef şekerli . Günde 5 bardak cay 2 de kahve. Ee bu yüzden stevia tatlandırıcı kullanıcam
3. Her öğünden yarım saat önce zencefil/ zerdeçal / yoğurt / tarçın karışımı yicem
4. Yürürken karnıma ve basenlerime biberiye yağı sürüp folyelicem ve özel şortumu giyicem
5. Nutellayla küsücem ( en zor ve dayanılmazı bu 😓😢😢😢 )
Benim planım bu. Koşu bandım gelir gelmez başlıcam insallah, iyi sonuç alırsam paylaşırım 😘

Hadi hayırlı olsun inşallah hep beraber verelim fazla kiloları

27.1.2014 pazartesi

Kahvaltı: Bir haşlanmış yumurta, 30 gr tulum peyniri, 2 zeytin,1 dilim ekmek

Öğlen: Çeyrek simit, bir tane çilekli activia

Ara: Bir kahve üçü bir arada, 10 fındık

Akşam: Bir kase madımak yemeği, 1 kaşık pırasa, küçük bir tabak kırmızı lahana salatası

Ara: Bir bardak ayran, bir havuç

Spor: 3 saat temizlik(koltuk silme,2 saat ütü,perde asma)

TOPLAM: 950 KALORİ

SPORLA: 500 KALORİ

Son düzenleme:
27.1.2014 pazartesi

Kahvaltı: Bir haşlanmış yumurta, 30 gr tulum peyniri, 2 zeytin,1 dilim ekmek

Öğlen: Çeyrek simit, bir tane çilekli activia

Ara: Bir kahve üçü bir arada, 10 fındık

Akşam: Bir kase madımak yemeği, 1 kaşık pırasa, küçük bir tabak kırmızı lahana salatası

Ara: Bir bardak ayran, bir havuç

Spor: 3 saat temizlik(koltuk silme,2 saat ütü,perde asma)

TOPLAM: 950 KALORİ

SPORLA: 500 KALORİ

merhaba canim, bende günde 2 ögün beslenerek 3 ayda 15 kilo vermistim :) hayatimdaki en zayif halimi o zaman gördüm yani. simdi takildim kaldim ama kilo verdim ya bi rahatlik cöktü üstüme. oysa azicik dikkat etsem simdiye hayalini kurdugum kiloya 100 kere inmistim. azicik dikkat edip 59.5 a kadar iniyorum sonra yemeye baslayip hooop 61. ama bu defa hirs yaptim ben o kadar kilo vermisim 5 kilo mu beni korkutacak. 1 aylik spor arti saglikli beslenme (canim ne isterse uygun miktarda yiyerek) ile kilo vermeye. bugun 2. günüm. plank squat mekik ve jillians yapiyorum ben :) istersen birlikte devam edebiliriz bu yolda

28.1.2014 salı

Kahvaltı: Bir haşlanmış yumurta, tulum peyniri,10 yeşil zeytin,domates,salatalık

Öğlen: Bir bardak ayran

Akşam: Bir kase bad,bir kase tavuk çorbası, ikişer kaşık yoğurtlu karnabahar+brokolli,salata

Spor: 2 saat temizlik

TOPLAM: 700 KALORİ

merhaba canim, bende günde 2 ögün beslenerek 3 ayda 15 kilo vermistim :) hayatimdaki en zayif halimi o zaman gördüm yani. simdi takildim kaldim ama kilo verdim ya bi rahatlik cöktü üstüme. oysa azicik dikkat etsem simdiye hayalini kurdugum kiloya 100 kere inmistim. azicik dikkat edip 59.5 a kadar iniyorum sonra yemeye baslayip hooop 61. ama bu defa hirs yaptim ben o kadar kilo vermisim 5 kilo mu beni korkutacak. 1 aylik spor arti saglikli beslenme (canim ne isterse uygun miktarda yiyerek) ile kilo vermeye. bugun 2. günüm. plank squat mekik ve jillians yapiyorum ben :) istersen birlikte devam edebiliriz bu yolda

Merhaba kilo gayet iyi hedefinde azmış verirsin tabi, beklerim günlüğüm şenlenmiş olur:)

Eki Görüntüle 953335
kahvalti(09:15-09:45 arasinda yavas yavas yapildi ilk kez:KK16:)
yarim armut,
yarim greyfurt,
1 elma,
1 kk tam yagli b.peynir,
1 tatli kasigi tahin,
10 findik
10 badem
1 nescafe (suyla yaptim sade)

Eki Görüntüle 953336
saat(15:00)
100 gr bitter dondurma (sarelle bitterìn dondurmasi sadece 200 kalori)

Eki Görüntüle 953338
aksam(18:30)
1 kase mercimek corbasi,
5 yk karnibahar yemegi (suyunu yemedim)

:KK8::KK8::KK8::KK8:
sporlarim,
40 ar saniyeden 6 hareket plank yaptim ve 5. günü tamamladim
70 squat cektim ve 5. günü tamamladim
70 mekik cektim ve 5. günü tamamladim
jillians 30 days sherd level 1in 2. günü tamam :)
:KK55::KK55::KK55: kollarim cok aciyor yaa ama yapacak bir sey yoook bu kilolar gidecek o kadar !

Eki Görüntüle 953335
kahvalti(09:15-09:45 arasinda yavas yavas yapildi ilk kez:KK16:)
yarim armut,
yarim greyfurt,
1 elma,
1 kk tam yagli b.peynir,
1 tatli kasigi tahin,
10 findik
10 badem
1 nescafe (suyla yaptim sade)

Eki Görüntüle 953336
saat(15:00)
100 gr bitter dondurma (sarelle bitterìn dondurmasi sadece 200 kalori)

Eki Görüntüle 953338
aksam(18:30)
1 kase mercimek corbasi,
5 yk karnibahar yemegi (suyunu yemedim)

:KK8::KK8::KK8::KK8:
sporlarim,
40 ar saniyeden 6 hareket plank yaptim ve 5. günü tamamladim
70 squat cektim ve 5. günü tamamladim
70 mekik cektim ve 5. günü tamamladim
jillians 30 days sherd level 1in 2. günü tamam :)
:KK55::KK55::KK55: kollarim cok aciyor yaa ama yapacak bir sey yoook bu kilolar gidecek o kadar !
Canım kahvaltın farklıymış:) erinmemiş fotoda eklemişsin çok güzel :) sporlarında iyi jillian nasıl yapıyorsun her seferinde bu sefer devam edicem diyorum yok bir gün yapıp bırakıyorum:KK1: günlüğüme hep bekliyorum:)
canım hedefinin bana da çok uyduğunu düşünüyorum.15 kilo vermek süper olur yani
Gel canım katıl bana yeni hedeflerimi dün ekledim daha gerçekçi:)

Günaydın günlüğüm ooo ziyaretçilerim var canlandı günlüğüm:))) benim diyet güzel gidiyor bu sefer bakalım 1 şubatta ne olacak kilom:)

Canım kahvaltın farklıymış:) erinmemiş fotoda eklemişsin çok güzel :) sporlarında iyi jillian nasıl yapıyorsun her seferinde bu sefer devam edicem diyorum yok bir gün yapıp bırakıyorum:KK1: günlüğüme hep bekliyorum:)

Gel canım katıl bana yeni hedeflerimi dün ekledim daha gerçekçi:)

canim ben tam bir tatli ve meyve delisiyim ve öyle yedimmi 1 tane yiyip birakamiyorum meyveyi :KK1: en iyisi diyorum 1 ögünüm haline gelsin destek gidalarla :KK1: jillians i ben 18 gün kadar yapmistim sonra havalar cok sicak diye ve agir geldigi icin biraktim. ama simdi inat ettim bu defa ben onu yenicem ! :KK1: havalar serin ya iyice odanin penceresini acip serin serin yapiyorum :KK1: birde hazir tatildeyim dedim cünkü baya ise yariyor o video ya. bacaklarim baya bi toparlanmisti 18 gün yaptigim zaman

canim ben tam bir tatli ve meyve delisiyim ve öyle yedimmi 1 tane yiyip birakamiyorum meyveyi :KK1: en iyisi diyorum 1 ögünüm haline gelsin destek gidalarla :KK1: jillians i ben 18 gün kadar yapmistim sonra havalar cok sicak diye ve agir geldigi icin biraktim. ama simdi inat ettim bu defa ben onu yenicem ! :KK1: havalar serin ya iyice odanin penceresini acip serin serin yapiyorum :KK1: birde hazir tatildeyim dedim cünkü baya ise yariyor o video ya. bacaklarim baya bi toparlanmisti 18 gün yaptigim zaman
Ben meyveyi aramam olursa yerim günde bir tane:) eşim ve oğlum çok severler:) maşallah sana 18 gün dayandın o işkenceye demek:KK1: yok yok yapamam ben:KK1: en iyisi eliptik+lesli+pilates:KK1:

Ben meyveyi aramam olursa yerim günde bir tane:) eşim ve oğlum çok severler:) maşallah sana 18 gün dayandın o işkenceye demek:KK1: yok yok yapamam ben:KK1: en iyisi eliptik+lesli+pilates:KK1:

insanin sevmedigi bir sporu sirf ise yariyor diye yapmasindansa sevdigi bir sporu yapmasi bence daha mantikli :) o yüzden cok haklisin yani.
bendeki de hirstan dolayi :KK1: temmuzdan beri 60 da takilip kalinca haliyle inat ettim :KK1:
bu arada söyledim mi hatirlamiyorum ama 20 yasindayim, 167 boy 61 kilo(tartilmadim ama kendim anliyorum kac oldugumu :KK1:)

X