Sağlıklı beslenme ve spor günlüğüm

Merhaba bu yolculukta sana başarılar diliyorum. Ben de senin gibiyiim ara öğnlerde çok kaçamak yapıyorum malesef . Daha önce karatayla 7 kilo vermiştim 65 olmuştum :KK43: ama sonra saldım kendimi yine aynı kiloma geri döndüm. Şimdi yine aynı kilomdayım ve zayıflamak istiyorum bir sürü sebep sayabilirim buna. Bir çok konu var ama seninle benzer olduğumuz için bende buraya yazayım dedim. Düzenli yazamam belki ama en azından birbirimize destek oluruz :KK66:

evet canım karatay teyzemin çizgisinden gittim yavaş yavaş kasmadan 59 lara kadar düştüm şu sıra karbonhidrat ağırlıklı beslendiğimden geçe geç saatte yediğimden abur cubur yediğimden 2 kilo kadar almışım :KK43:

ama yine girişicem bu işe inşallah bakalım ne zaman olur bilmiyorum ama

Merhaba bu yolculukta sana başarılar diliyorum. Ben de senin gibiyiim ara öğnlerde çok kaçamak yapıyorum malesef . Daha önce karatayla 7 kilo vermiştim 65 olmuştum :KK43: ama sonra saldım kendimi yine aynı kiloma geri döndüm. Şimdi yine aynı kilomdayım ve zayıflamak istiyorum bir sürü sebep sayabilirim buna. Bir çok konu var ama seninle benzer olduğumuz için bende buraya yazayım dedim. Düzenli yazamam belki ama en azından birbirimize destek oluruz :KK66:
hoş geldin beklerim her zaman, daha önce vermişsin yine verirsin moral bozmak yok:KK34:
evet canım karatay teyzemin çizgisinden gittim yavaş yavaş kasmadan 59 lara kadar düştüm şu sıra karbonhidrat ağırlıklı beslendiğimden geçe geç saatte yediğimden abur cubur yediğimden 2 kilo kadar almışım :KK43:

ama yine girişicem bu işe inşallah bakalım ne zaman olur bilmiyorum ama

bir an önce giriş çok güzel kilo vermişsin emeklerin boşa gitmesin bende nasılsa almıyorum diye yedim yedim sonunda aldım 6 kiloyu:))

20.12.2013 cuma 4. gün:

Kahvaltı (9:30) : Sucuklu yumurta, beyaz peynir, iki ceviz, iki zeytin, bir kuru incir, şekersiz çay

Ara (14:00) : Kahve

Akşam: ( 17:30 ) : Bir kase kırmızı mercimek çorbası, bir tabak madımak yemeği,turşu

Ara: ( 20:00) : Bir Trabzon hurması, bir dilim yalancı tavuk göğsü

Su: 1,5 litre

TOPLAM: 108O KALORİ

Spora hala başlamadım ağrılarım bitince başlıycam inşallah, akşam ki tatlı olmadı akşam meyve yeme adetim yok aslında diyete başladığımdan beri yiyorum:KK1: 500 gr vermişim.

Bu aramızda kalsın dizisi nedir ya akşam iştahımı açtı diyet yaparken bu diziyi izlememek lazım:)) akşam akşam soğan ekmek istedi canım tabi ki yemedim:))

Son düzenleme:
eflalim diyet günlüğün hayırlı olsun canım :) bir kaç öneride benden gelsin... doğumdan sonra bende burdayım inşallah :KK66:
üç beş günlük diyetler, kibrit kutusuyla verilen ölçüler, hazır yemek listeleri.. vs vs .. bir süre amacına ulaştırıp sonra yarı yolda bırakan çabalardan ibaret. beslenme bir hayat düzeni yaşam şekli olmalıdır bence. benim teyzelerim 3 basamaklı kilolarda, annem 80 kiloydu.. yapısal olarak kiloya almaya müsaitim büyüklerime bakarsak. ama henüz 51 kiloyu geçmiş değilim.

benim bazı beslenme ilkelerim var, bunları sizinlede paylaşmak istiyorum:
1-asitli içecekler içmem
2-besinlerin konservesi yerine tazesini tercih ederim
3-günlük karbonhidrat tüketimimi dengede tutarım( makarna pilavı az tüketmek, yanında ekmek yememek, kahvaltıda bol ekmek yerine az ekmek ve bol yumurta gibi)
4-yemekleri az yağlı ve az tuzlu yaparım, salataya yağ ve tuz atmak yerine bol limon ve narekşisi koyarım.
5-günlük yoğurt yada süt tüketirim.
vs vs..

bunlar benim yaşam tarzım ve diyet gibi algılamıyorum. çünkü ne yağı ne tuzu canım çekmiyor. alışkanlık haline getirdiğim bir beslenme düzeni bu. böylece kilomu koruyorum. kilo al al al sonra diyetisyene git ver ver ver. verince bi daha ye ye ye. bu bi kısır döngü... en güzeli önleyici olmak.

eflalim diyet günlüğün hayırlı olsun canım :) bir kaç öneride benden gelsin... doğumdan sonra bende burdayım inşallah :KK66:
üç beş günlük diyetler, kibrit kutusuyla verilen ölçüler, hazır yemek listeleri.. vs vs .. bir süre amacına ulaştırıp sonra yarı yolda bırakan çabalardan ibaret. beslenme bir hayat düzeni yaşam şekli olmalıdır bence. benim teyzelerim 3 basamaklı kilolarda, annem 80 kiloydu.. yapısal olarak kiloya almaya müsaitim büyüklerime bakarsak. ama henüz 51 kiloyu geçmiş değilim.

benim bazı beslenme ilkelerim var, bunları sizinlede paylaşmak istiyorum:
1-asitli içecekler içmem
2-besinlerin konservesi yerine tazesini tercih ederim
3-günlük karbonhidrat tüketimimi dengede tutarım( makarna pilavı az tüketmek, yanında ekmek yememek, kahvaltıda bol ekmek yerine az ekmek ve bol yumurta gibi)
4-yemekleri az yağlı ve az tuzlu yaparım, salataya yağ ve tuz atmak yerine bol limon ve narekşisi koyarım.
5-günlük yoğurt yada süt tüketirim.
vs vs..

bunlar benim yaşam tarzım ve diyet gibi algılamıyorum. çünkü ne yağı ne tuzu canım çekmiyor. alışkanlık haline getirdiğim bir beslenme düzeni bu. böylece kilomu koruyorum. kilo al al al sonra diyetisyene git ver ver ver. verince bi daha ye ye ye. bu bi kısır döngü... en güzeli önleyici olmak.

Canım hoş geldin sağol paylaştığın için yazdığın maddeleri aynen uyguluyorum bende:)) normal de de tek sıkıntım abur cuburdu yok artık:) eşim çok sever çok girer evimize ben diyete girince sayemde o da yiyemiyor:) benim ailemde kilolu bende olmuycam dedim ama hamile kalınca oldum:) şimdi vericem ama hala olmaya niyetim yok:)

17.12. 2013 salı

Kahvaltı ( 10:00 ) : Sahanda iki tane peynirli yumurta, 4 zeytin, 2 ceviz, 6 badem, iki incir

Ara ( 14:00) : Bir kahve

Akşam: (18:00) : 2 kaşık mercimekli bulgur pilavı,yoğurtlu yeşil mercimek kavurması, maalesef biraz patates kızartması 7-8 tane

Ara ( 21:00) : Bir mandalina, yarım muz

Su: 1,5 litre

Spor: Temizlik:)

Akşam ki meyve karataya uymadı yavaş yavaş alışıcam genelde yemen akşam meyve yiyesim geldi:) patates kızartması da olmadı:KK20: spora bugün başlamam lazım.

canım hayırlı olsun inşş hepbirlikte fazla kilolardan kurtuluruzz :)
ya patates kızartmasını bende çok seviyorumm :KK43:( ama artık patatesleri tavaya koyuyorum azıcık yağ koyup kapağını kapatıyorum orta ateşte yine kızartma gibi olmasa da tadı çok güsel oluyorr en azından kalorisi düşük :)))
birde patatesleri güzelceee yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi yada küp küp (sana kalmış) doğrayıp, bir kaba biraz zeytinyağı,kekik,pul biber döküyorsun patatesler ile birlikte karıştırıp, fırın tepsisine yağlı kağıt koyup patatesleri diziyorsun 200 derece fırında çoook güzel oluyorrr :)))

canım hayırlı olsun inşş hepbirlikte fazla kilolardan kurtuluruzz :)
ya patates kızartmasını bende çok seviyorumm :KK43:( ama artık patatesleri tavaya koyuyorum azıcık yağ koyup kapağını kapatıyorum orta ateşte yine kızartma gibi olmasa da tadı çok güsel oluyorr en azından kalorisi düşük :)))
birde patatesleri güzelceee yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi yada küp küp (sana kalmış) doğrayıp, bir kaba biraz zeytinyağı,kekik,pul biber döküyorsun patatesler ile birlikte karıştırıp, fırın tepsisine yağlı kağıt koyup patatesleri diziyorsun 200 derece fırında çoook güzel oluyorrr :)))

Sağol canım, o verdiğin tariflerin ikisini de çok yaparım ben:) patatesi her türlü severim haşlama bile:) ama eşimle oğlum kızartma seviyor aslında oğluma verdiğim tek zararlı yiyecek:KK43: onu da sık yapmıyorum iki hafta da anca:)

Bende bugün kahvaltıya patates kızarttım ama yemedim ve saralle de vardı onu da yemedim. Kizima da pek yapmam zararli ya... onun yerinde firinda yapıp cips diye veriyorum yiyor

Sağol canım, o verdiğin tariflerin ikisini de çok yaparım ben:) patatesi her türlü severim haşlama bile:) ama eşimle oğlum kızartma seviyor aslında oğluma verdiğim tek zararlı yiyecek:KK43: onu da sık yapmıyorum iki hafta da anca:)

bende çok seviyorumm :))
Olsun canım arada bir o kadar zararlı olmaz :)

Bende bugün kahvaltıya patates kızarttım ama yemedim ve saralle de vardı onu da yemedim. Kizima da pek yapmam zararli ya... onun yerinde firinda yapıp cips diye veriyorum yiyor
evet çok zararlı 2 yaşına kadar hiç vermedim ben abur cubur yeni başladık çikolataya vs. patatesi çok seviyor ama kabız olduğu için iki haftada bir yapıyorum, tebrik ederim seni hayır diyebilmişsin nefsine:)
bende çok seviyorumm :))
Olsun canım arada bir o kadar zararlı olmaz :)

evet arada bir olur:)

Dünün ve bugünün menüsünü veremiycem diyet güme gitti çok ağrım var diyet düşünecek halim yok ne varsa onu yedim yarın inşaalah tam gaz devam bırakmaya niyetim yok:)

mrb kızlar forumda yeniyim bende kilo vermeye karar verdim 65 kiloyum hedefim 55 kilo olmak bi türlü karar verip başlayamıyorum başlayıncada mutlaka en fazla 3-4 gün sürüyor.bu süreçte destek almak için ve hedefimi unutmamak için buraya üye oldum basen sorunum var sabah akşam basen hareketleri yapmayı düşünüyorum.çikolata cips ve tüm aburcuburları kesip yemeklerdede porsiyon küçülteceğim öğrenciyim düzenli bir yemek sistemim yok seçme şansımda yok ara öğünsüz olmaz diyor kimi uzmanlar ama muhtemelen 3 öğün yiyeceğim sadece bilmiyorum umarım kilo vermeme katkısı olur yarın hemen başlıyorum öenerebileceğiniz şeyler varsada çok memnun olurum :)

mrb kızlar forumda yeniyim bende kilo vermeye karar verdim 65 kiloyum hedefim 55 kilo olmak bi türlü karar verip başlayamıyorum başlayıncada mutlaka en fazla 3-4 gün sürüyor.bu süreçte destek almak için ve hedefimi unutmamak için buraya üye oldum basen sorunum var sabah akşam basen hareketleri yapmayı düşünüyorum.çikolata cips ve tüm aburcuburları kesip yemeklerdede porsiyon küçülteceğim öğrenciyim düzenli bir yemek sistemim yok seçme şansımda yok ara öğünsüz olmaz diyor kimi uzmanlar ama muhtemelen 3 öğün yiyeceğim sadece bilmiyorum umarım kilo vermeme katkısı olur yarın hemen başlıyorum öenerebileceğiniz şeyler varsada çok memnun olurum :)

Hoş geldin abur cuburu kesmek ve porsiyon küçültmek iyi bir başlangıç benim günlüğümü takip edebilirsin:)

23.12.2013 pazartesi

Kahvaltı (10:00) : Bir haşlanmış yumurta, yoğurtlu mantar,6 zeytin, 3 ceviz, 2 kuru incir,şekersiz çay

Öğlen (13:30) : Yarım simit, peynir, bir kahve

Akşam (17:30) : Bir bardak kabak çorbası, 4 kaşık tavuk sote

2 litre su

TOPLAM: 1000 KALORİ

Bugün ki menüm şimdilik böyle inşallah kaçamak yapmam bu saatden sonra:) sporada başlarsam harika olacak:KK76::KK76:

23.12.2013 pazartesi

Kahvaltı (10:00) : Bir haşlanmış yumurta, yoğurtlu mantar,6 zeytin, 3 ceviz, 2 kuru incir,şekersiz çay

Öğlen (13:30) : Yarım simit, peynir, bir kahve

Akşam (17:30) : Bir bardak kabak çorbası, 4 kaşık tavuk sote

2 litre su

TOPLAM: 1000 KALORİ

Bugün ki menüm şimdilik böyle inşallah kaçamak yapmam bu saatden sonra:) sporada başlarsam harika olacak:KK76::KK76:

oyy oyy bu güzel menünün üstüne akşam bir dilim tost ekmeğine çikolata sürüp yedim 200 kalori daha:KK52: akşamları mahvediyorum yanlış yoldayım beslenmemde hata var muhakkak

X