- 17 Temmuz 2012
- 8.007
- 3.685
Aah sağol canııım,zahmet etmişsin.Daha önce kendim hiç denemediğim için ve bu konu biraz karışık olduğu için alıntı yapacağım size :)
"" 1.Adım – Hazırlıkları Yapın
Herhangi bir kalibrasyon rutini denemeden önce, baskülü açmak ve ısınmasına izin vermek önemlidir. Ayrıca, kalibrasyon rutininiz için kesin ağırlığı olan nesneleri kullanmak da önemlidir. Hassasiyet elde etmeyi amaçladığınızda bir yaklaşıklığa sahip olmak kullanışsızdır.
2. Adım – Kalibrasyon Modunu Başlatın
Dijital baskülünüz üzeirnde kalibrasyon düğmesini bulun. Genelde aşağıdaki baskılardan birini taşır: “Cal”, “Function”, “Mode” veya “Cal / Mode”. Şimdi ölçekte görüntülenen basamaklar “0”, “000” Veya “Cal” olmalıdır. Bu noktada, baskül kalibrasyon modunda olmalıdır.
3. Adım – Kalibrasyon Testini Gerçekleştirin
Dijital baskül kalibrasyon modundayken, bilinen ağırlığınızdaki nesneleri birinci adımda toplarsınız. İdeal olarak, ölçeğin dengelenmesi için (dengeli bir ağırlığa sahip olması) kabaca 30 pounds (13.6 kg) kadar bir çok nesne koymanız gerekir. Üzerine bu ağırlıkta bulunan eşyalar koyduğunuzdan emin olun. Bunları yalpalamayacak ve hareket etmeyecek bir şekilde yerleştirin terazinin kenarlarına değil de orta bölümüne yerleştirmelisiniz. En hassas ölçümü bu şekilde elde edersiniz.
4. Adım – Kalibrasyon
Bu noktada, dijital baskülün ölçüm yapmasına izin verin. Uzun süre beklemenize gerek yok, çünkü bu yalnızca yaklaşık beş saniye sürer, daha sonra oturumu bitirmek için kalibrasyon düğmesine bir kez daha basabilirsiniz. Bittiğinde, dijital terazinizin monitöründe “Bitir”, “0” veya “Cal” olarak görüntülenen şu kelimelerden birine sahip olmalısınız: Kalibrasyon bittikten sonra çoğu modern dijital terazi otomatik olarak sıfırlanır. Durum böyle değilse, bu noktada ölçeğinizi kapatmanız ve en az iki dakika kapalı kalması önerilir.
Bu basit basit adımlarla baskülünüzün kalibrasyonunu tamamlamış olmalısınız. Terazinizi yeniden açtığınızda, bir sonraki tartımınızı doğru bir şekilde okuyacağından emin olabilirsiniz. """
Bu yazı belki yardımcı olur size :)
eşim gelince hemen yaptırıcam ona.