Bazı tavsiyelerde bulunacağım.
1- Önce bir aile hekimine ya da dahiliye uzmanına giderek tüm kan değerlerinize baktırın. (Hormon, hemogram, şeker..) Bunu yapmadan spora başlamayın. Kilo vermenizi engelleyen bir şey olabilir.
2- Basit karbonhidratlardan elinizden geldiğince uzak durun.
3- Ekmek olarak çavdarlı veya tam tahıllı ekmekleri tercih edin. Makarna olarak Kepekli Makarna tercih edin. Ben öyle yapıyorum ve tadı gayet güzel oluyor. Hatta kepekli bulgur bile tüketiyorum. Fasulye gibi besinler tüketin. Hem yavaş sindirilen iyi bir karbonhidrattır. Hem de protein açısından zengindir.
4- Diyet yapmak yerine sağlıklı beslenmeyi hayatınızın merkezine koyun..
5- Spor yapın. Spor yaptıkça kendinizi daha mutlu hissedeceksinizdir. Spor bana kalırsa duş almak gibi bir şey.. Yapmadan önce üşeniyorsunuz ama yaptıktan sonra bağımlı hale geliyorsunuz.. Bir süre sonra sevgiliniz gibi oluyor, spor yapmadığınızda onu aldatmışçasına kendinizi suçlu hissediyorsunuz.
6- Bilgi sahibi olmak için araştırma yapın. Bilimden faydalanın. Sporda bilim önemlidir!
7- Yağlardan korkmayın. Yağ yakmak için yağ kullanın. Ama kızartmalar değil..Mesela çökeleğin üstüne bir kaşık zeytinyağı koyabilirsiniz.. Salata yerken de yağ kullanın..
8- Gece meyve yemeyin. Sabah saatlerinde veya öğlen tüketebilirsiniz. Tüketecekseniz de kaliteli meyveler tüketin.(Besin değerleri açısından)
9- DOĞAL YOĞURT TÜKETİN !
(ABD'de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.
Tennessee Üniversitesi'ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti. )