Sağlıklı beslenirken;

Dün sebzelerdeki kalori oranlarına bakıyordum internetten. Patateste 250 kalori falan varmış. Şok oldum. Pek bir diyet sebzesi olmadığını biliyordum, bu yüzden artık nadir tüketiyorum, ama bu kadar da olur mu yaa... Patates sevdalısı bir insanım zaten. Evde patateslerim var, ne güzel onlarla fırında bir şeyler yapacaktım... neyse, tek patateslik bir şey yapıcam artık. Mercimek falan da keza kalorili bir şeymiş. Dün nefis yemek tariflerinde mercimek salataları falan gördüm. Bu salatalar da yattı...

Salatalığa, marula, maydonoza devam. Tevekkeli değil, birkaç ay önce yoğun olarak cacık yedim de ne güzel kilo verdiydim. :))

Herkes ne yiyor bakalım?

Ben bu sabah 2 yumurta haşlama, bir de favori maydonoz salatamı yedim.

Ne zamandır dolapta bekleyen 4 dilim ekmeğim var. Ekmeği kesecem diye 2 hafta olmuştur belki, ağzıma ekmek atmadım. Ama dolapta reçelim, balım var, ekmeksiz de yenmiyor. Yarın falan 1 dilim yerim belki. 1 tane de buzlukta gözlemem var, o da keza aynı mesele. Nadiren yiyorum bunları. Bitince bir daha almayacağım.

Şekeri zaten pek sevmem. Ama çayı da şekersiz içemiyorum yani. Hele de kahvaltı yanına mutlaka az da olsa içinde şeker olmalı. Ona da şöyle çözüm buldum. Çayı tek başına içerken şekersiz, kahvaltıda kahvaltı bitene kadar yine az şekerli içiyorum.

ben senın yerınde olsam dırek katık yaparım
yanı cayın yanında 1 kuru ıncır veya 1 kuru kayısı ıle ıcerım onun sekerınden faydalanırım
bende cayı sekersız ıcemeyenlerdendım hatta sekerı bıraktıgımda aylarca cay ıcemedım
bu sekılde ıcebılıyorum

ben dıyete ılk basladıgımda ıc hastalıklarına tahlıl oldum demıstım konuyu ılk acarken
onun bana yememem gerekenlerın basında patates pırınc ve seker oldugunu soyledı bunları asla omur boyu yeme ne olursa olsun dedı
kanda dırek sekere donusen maddelermıs tatlı patates mı yok fırında pısmısmıs hıc farketmezmıs patates patatestır demıstı bana
bırde kalorı mevzusu aslında su
kalorı var kalorı var kalorıyı neyden aldıgın onemlı
500 kalorılık mercımegı tek ogun ye asla ama asla kılo yapmaz
ama 500 kalorılık pastayı tek ogun ye kılo yapar

bazı kalorıler vucutda dırek yaga donusurken dıgerı proteın kaynaklı vıtamın deposu oldugundan yaglanmaya degıl kaslanmaya faydalı

ben oyuzden kalorı hesabı yapmıyorum fayda hesabı yapıyorum acıkcası

yoksa yedıklerımın hepsı cok kalorılı daha henuz hıc kalorısız bırsey yemedım bırkere ben salcasız yagsız dolu dolu olmayan yemege yemek demem ama proteın agırlıklı aldıgım ıcın yuksek kalorılerı verdıgım kılonun cogu yagdan gıttı . yanı kalorısı yuksek dıye korkma faydası onemlı

Hmm anladım.
Yeşil mercimek değil ama kırmızı mercimeğin hastasıyım, kalori malori vız gelir, yerim. Patates de keza öyle. Patatessiz yaşamaktansa patatesli ama hasta yaşarım daha iyi. :)) Tamam kızartması eksik kalsın da, bari fırınlamasını, haşlamasını yiyelim ya. Neyse. Ben patatesi kesemem ama azaltırım. Bana uyan bu. Pirinç de aynı. Ayda 1 kere yerim, az yerim, ama hayatımdan tamamen atamam.

Benim kilo vermem biraz yavaş gidiyor. 6 günde vere vere yarım kilo vermişim be inşallah kas falan yapmışımdır bari, o kadar koşuyoruz hergün. Aynadaki görüntüm gayet de incelme yönünde. Mekik falan da çok fayda etti. Göbek bölgesi için bire bir, ihtiyacı olana tavsiye ederim

yarım kg cok ıdeal ve gayeeet guzel
saglıklı yasamda cok ıyı gıdıyorsun ornek alınacaklar kısı lıstesındesın :)

Leblebi aldım geçenlerde bir kutu. Az alma seçeneği yoktu, öyle kutuda satılıyor Bu leblebi çok kilo yapar mı? Bilen var mı? Sonuçta insanı tıkayan bir şey. Leblebi neyle yenir, neye konur, ne kadar yenmeli, yoksa yenmemeli mi? :) Tavsiye bekliyorum.
Yakında banlanabilirim, banlansam da gelip okuyacağım.

ben cok leblebı yerım saglıklı karbınhıdrat ve bıtkı bazlı proteındır lıf kaynadıgır vıtamın ve mınerallıdır tam dıyet atıstırmalıgıdır ben bı ara kılo kılo yedım
gunde 2 avuc yıyordum leblebı dıyetımın ılk ayları ve cok ıse yaradı acıkcası

Fitsyyy müthiş gözüküyor resim yaa. Ailecek bol bol foto çekinmeyi ihmal etmeyin. Böyle manzara kolay bulunmaz :)

Patatesin 100 gr'mı mı 250 kalori yoksa?

Ben karabuğday (buckwheat) ve kinoa çok tüketiyorum. Özellikle karabuğday vazgeçilmezim. Cacığa, salataya, çorbayaa herşeye gidiyor. Kinoa da bulgura, pirince alternatif gibi.

Hurma ve ceviz de evde hep bulundururum. Yoğurt da kendim mayalıyorum. Yulaf bir ara çok tükettim. Son zamanlar bıkkınlık geldi, 1-2 ay ara verdim ama haftasonu hindistan cevizi unu ve yulaf unu aldım. Farklı denemeler yapıcam.

Dışarda yersem de omlet türevleri ve kırmızı et kurtarıcım.

Bu arada karabuğdayın ekmeği de var, ama heryerde bulmak kolay değil maalesef, belki amerika da daha kolaydır.

Eki Görüntüle 2224996
Bugün çok yorgunum
Hiç uyumadan hepsini su resimde gördüğünüz herşeyi tek tek ben yaptım 15 kişiyi tek başıma ağırladım
Basim dönüyor artık
Nisaa müthis yaa. Tüm resimleri gördüm. Organizatör firmaya versen en fazla bu kadarını yapabilirler. Hamaratlığına, enerjine sağlık valla!

İki pasta da kusursuz gözüküyor. Hiç ev yapımı gibi değil. Dilim görüntüleri var mı? Merak ettim. Tadamıyoruz ama gözümüz şenleniyor en azından

Aaa ! Keşke dilimlerken cekseydim unuttum
Belçika çikolatası ile kakaolu kek iç malzemesi
Dışı normal krema buttercream yaptım

Çok uğraştım valla :) hepsi yendi kalanları ofise goturdum evde durmasın :)

Aaa ! Keşke dilimlerken cekseydim unuttum
Belçika çikolatası ile kakaolu kek iç malzemesi
Dışı normal krema buttercream yaptım

Çok uğraştım valla :) hepsi yendi kalanları ofise goturdum evde durmasın :)
Oldu mu şimdi? Daha da çok canım çekti. En bi sevdiğim çikolatalıı pastaa, bir de gerçek kremaa falan

Sen bu kadar uğraşıp tadına bile bakmamışsındır yine Hella valla

Oldu mu şimdi? Daha da çok canım çekti. En bi sevdiğim çikolatalıı pastaa, bir de gerçek kremaa falan

Sen bu kadar uğraşıp tadına bile bakmamışsındır yine Hella valla
kayınvalıdem ıclı kofte yapmıstı ondan 2 tane
1 tanede kendım yaptıgım kabak dolmasından yedım
dıgerlerını canım ıstemedı :) sekere duskunluguyle bılınen ben artık seker gorunce mıdemı kaldırıyor sankı 50 tepsı kunefe yemısım hıssıyatı verıyor :)

Mesaj tekrarı yine.

Halay çekeyim bari

N nscckts bu amcamızı biliyorsunuz? Sanırım seninle %100 hem fikir görüşleri. Yalnız bu amcam leblebiye de asla diyecek muhtemelen. Çünkü baklagillerde Lektin diye bişey varmış, glutenden daha zararlı diyor. O yüzden annelerimizin de yaptığı gibi en az 12 saat suda bekletilmeli, hatta suyu da bir iki kez değiştirilmeliymiş. Fırının kuru ısısı Lektini ekarte etmiyormuş. O yüzden piyasadaki bakliyat unlarından uzak durun diyor.

Gerçi leblebi için nohutu önceden ıslatıyorlar mı bilemedim. sevde_

*görsel saglikliyasiyoruz.com dan alıntıdır.

aynen fıkırlerını onerılerını severım
bende bu sebeple suda bekletıyorum sadece lektını atsın veya gazı asıtı atsın dıye de degıl sonucta cogu sey boceklenmesın dıye ılaclanıyor tozlanıyor ondan da suda bekletırım kesınlıkle bekletılmelı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…