Sağlıklı beslenirken;

Aaa böyle bir tarif ne duydum, ne yedim... annem farklı pişiriyor. Deniyecem bunu. Teşekkürler. Ama ben etsiz yapacağım. Sebzeleri pişirirken suyla mı pişiriyoruz?
şiveydiz bu goruntusu boyle oluyor
eger etlı pısıreceksem etle nohutu duduklude pısırdıkden sonra dırek onun suyunda pısırıyorum

etsız yapcaksam
3 kısılık yapıyorum 3 buyuk pırasa 1 havuc kup kup dograyıp 1 kucuk sogan dograyıp orta boy tencerede yarısından fazla su koyup pısırıyorum haslanmıs nohutum hazır 1 su bardagı kadar nohutumu da pıstıkden sonra eklıyorum
bunlar pıstıya tencerede o pısmıs suya 1 su bardagı yogurtla 1 yumurta sarısını cırpıp eklıyorum
1 kere daha kaynatıyorum maksat yumurta pıssın yemek harmanlansın dıye kaynayınca kısık ateste 5 dk musade edıyorum tıkır tıkır pısınce altını kapatıp kapagını kapatıp dınlenmeye koyuyorum

ıcıne 1 patates de dograrsan kup kup daha da lezzetlı olur ve kıvamlı olur duru su olmaz ben patates yemedıgım ıcın koymuyorum ben yemeyeceksem eklıyorum kızım daha cok sevıyor ıcınde havuc patates olunca daha lezzetlı oluyor

Pırasa diyince aklıma hayatta böyle müthiş bişey gelmez.

Biz bildiğin pırısa ve havuçu soteleyip, sonra da pirinçi katarak pırasa yemeği yapıyoruz sevde_ üzerine de bol limon

Pirinçi eleyip kinoa eklemek daha mantıklı tabi

ıste soyle bır durum var
sızler pırasaya pırasa deyıp ona pırasa muamelesı yaparken bız her sebzede bunun dolması olur mu olmaz sa en dolmalık doldurmalık ne olur gozuyle bakıyoruz
sız bır ızmırlı bır ıstanbullu bır amerıkalı gozuyle sebze olarak bakarken
bız buna fıstık da konur mu acaba tatlısı da olur mu dıye bakıyoruz

antebe hosgeldınız
benım kayınvalıdem bı pırasaları lahana gıbı acıp sarmasını bıle yapıyor

ay enfes yaaa. Hayatın tadı sizin oralarda Nisaaa. Zaten bu senin paylaştığın fotoların aynılarını, bir tek otantik yemekler yapan çok sevdiğim bi lokanta var orada görüyorum Her gittiğim de ya o ne bu ne diyorum, tuhaf tuhaf isimler söylüyorlar senin dediğin gibi, içinde ne var diye soruyorum hep.
Senin tarifini verdiğin incir oturmasını da orada yemiştim.

valla bılmıyorum hayatın tadı mı oburluk mu bızımkısı
bızım burda tek hayat sorunumuz ne yesek ? sabah kahvaltısında oglen ne yesek dıye dusunuruz oglen de aksam ne yesek
herkesın en buyuk sorusu
bugun ne yesek

sabah kahvaltı- oglen kahve yanına tatlısı-ıkındı cayı yanında kısırı-aksam yemegı-yemekten sonra meyvesı kuruyemısı-
bu döngü hep bır telas hep bır yorgunluk hıc sorma

ay evet, biri benden de böyle bir performans beklese büyük bir kabus olurdu. En iyisi ben ay da yılda turistik mekanlarda yemeye devam edeyim

ay evet, biri benden de böyle bir performans beklese büyük bir kabus olurdu. En iyisi ben ay da yılda turistik mekanlarda yemeye devam edeyim

en guzelı
oyuzden burda gelın kayınvalıde kavramı fazla mısafırlık durumu agır
bayramlar dugun gıbı
aslında yemekler ınsanı bırlestırıyor
ozaman da sohbet muhabbet samımıyet cıkıyor
boyle de kultur olusuyor

bende hep batıyı merak ederım mısafırlık nasıl olur nası elınde sadece kahveyle sohbet nasıl olur hıc bılmıyorum cunku ben oyle bırsey kahvenın yanında en az baklava vardır en yalnızı sadece kahve sohbetı nasıl olur bılmıyorum

ya da mesela ben belcıkaya tasınsam ne yemek yaparım ... halam belcıkaya gelın dıyor orda yasıyorlar 50 yıldır . gelın gezın kalın bızde hatta burda yasayın dıyor bunu dedıgı an aklıma ılk gelen sey kebap oldu fırın oldu dedım ben nasıl yaparım orda kendımı cok yalnız hıssederım benım ıcın yemek demek kalabalık sofralar demek

ınsanlar nasıl yapıyor cok merak edıyorum ben bunu bır aşsam dunyaya acıcam kendımı benı engelleyen sabıt kalmama sebep olan sey yemek kulturu bu yuzden yurt dısına gıdemıyorum esım cok ıstıyor kanada da yasamak gıdelım dıyor ben yemek derdıne dusuyorum depresyona gırerım gıbı gelıyor

ay yok Nisa, git gör ama kalma sakın bir yerde. Ben farklı farklı yerlerde yaşadım inan 3 hafta sonra en güzeli bile bayıyor.

Belçika'ya gezmeye çağıran varsa hemen atlayın 3-4 gün yapın bak. Zaten küçücük bir yer. Brüksel de şehir meydanını , bir de Bruge'u gör yeter. Bruge özellikle masal diyarı gibi bişey. Bak o şirin aileni orada resmettim şimdi, tam sizlik

yaaa bak bu dedıgını esıme soyleyecegım o cok ıstıyor gıtmek bende dıyorum kı bızı tanıyorum pısman oluruz bızım hayata bakıs acımız farklı bız yapamayız dıyorum bızım oncelıgımız calısmak degıl yemek ıcmek ve kalabalık aıle zıyaretlerı bız bundan keyıf alan ınsanlarız dıyorum yok ıllakı cocugumuzun gelecegı ıcın gıdelım ıllakı kanadaya gıdelım dıyor
ben korkuyorum oyle dedıgınde

gezmeye gıtmeyı cok ıstıyorum dedıgın yerlerı halam da soyledı sımdı cok merak ettım bak :) kesınlıkle gıdıp gezıcem onu cok ıstıyorum

Vays, neyi kutladık? Ben de yeni yılda yeni bir diyerekten şeker ve unlu mamülleri es geçiyorum hep. Bakalım kaçamaksız en çok kaçıncı güne geleceğim.

Vays, neyi kutladık? Ben de yeni yılda yeni bir diyerekten şeker ve unlu mamülleri es geçiyorum hep. Bakalım kaçamaksız en çok kaçıncı güne geleceğim.
kesınlıkle yaparsın verecegın tek sınav gozunun onunda durup da yememen ben onu şöyle astım
ozellıkle gozumun onunde tuttum ırademı sınadım

mesela bunu kızıma da ogrettım

evde kendısının ulasabılecegı yerde en sevdıgı cıkolata var mm bonıbon sekerler varya bayılır onlara
duruyor
ılk koydugumda gıdıp almak ıstedı kendısıne dedım kı sabah kahvaltıdan sonra en fazla 1 tane ıstedıgın bır renk al baska yok dedım
ogun bır ıkı kere elını uzattı yıyebılır mıyım uslu durdum ben guzel guzel ruyalar gordum dedı bırde sırıttı hayır dedım 1 tane dıye anlastık baska yok
sonra 3 gunde bır oldu hergun degıl
sımdı duruyor aldıgım koydugum gun koymustum o hala duruyor kendı gıdıp yemıyor

sınırlandırma koyunca yasak da olmayınca yıyesı gelmedı cocugun

baktım her markete gıdısımızde bonıbon alalım mı dıyordu eyvah dedım gorup ıstemeler basladı ona cozum olsun dıye dusunurken baktım kokten cıkolatadan vazgectı cocuk

bende mesela baklavaya asla dayanamıyorum ve dıyetımın en zor kısmı baklava oldu
ozellıkle aldım evde buzlukta duruyor elımın altında
acıp bakıp kapatıyorum

Oy minnoş da senin gibi iradeli olacak inşallah. Ne güzel, çok şanslı senin gibi bilinçli bir annesi var

Bende ki mantık evde tehlikeli ne varsa onu bitir, sonra düzene gir şeklinde. Şimdi bir trabzon ekmeği alsam akşam oturur hepsini yerim ki, ortalıkdan kalksın

O yüzden almamam lazım. Ama çok şükür bağımlılık olayını aşmışım gibi. Eskiden çayla ne yiyeyim diye eve akşamları eli boş girmezdim, şimdi markette gezerken bile ne canım çeker diye raflara bakınıyorum, tatlı hiç bişey çekmiyor.

Ekmekde de şu artizanal olanlar, ekşi mayalı, kabuğu çıtır çıtır, beni benden alır hala ama Allah'dan marketlerde pek yok, özellikle yerine gitmezsem gözüme görünmüyorlar.

Fotoğrafa bayıldım. Mutlaka yapacam. Teşekkürler. :)

Sabah 8de kalktım, 40 dakika koştum.
Kahvaltıda her zaman yaptığım maydonoz salatasıyla, kaşarlı omlet yaptım.
Fotoğraf koyamadım. İnternet zayıf diye yüklenmedi.

2 gündür akşamları da jimnastik yapıyorum yatakta. Boyun, kol, bacak esneme hareketleri, bir de mekik falan çekiyorum. Kilo göbek, bel, göğüste toplandığı için oralara çalışıyorum. Mekik çekmem gerektiğini biliyordum ama kendimi hazır hissetmediğim için bu zaman kadar başlamamıştım. Şimdi yapıyorum. Spor konusunda benim işime yarayan şey, bu işin anahtarı şu: kademe kademe yapmak ve kendimi sıkmamak. Yani ben mekik çekmek veya başka bir şeye başlamaya hazır değilsem değilimdir. Bir süre sonra sporuma eklerim. Sporu hayatımda tutmak için severek yapmam lazım, amacım bu. Şu an sabah koşularımı ve akşam jimnastiğimi severek yapıyorum. Motivasyonum yüksek. İnşallah da böyle gider. Herkese bol motivasyon diliyorum.

Kesinlikle çok haklısın ve bu konuda çok başarılısın severek yapmak lazım görev gibi görmeden katılıyorum
Çok imreniyorum sağlığına sadık kalışına beni çok motive ediyor kendine olan saygın

Pırasayı yaptım. :) Alışık olmadığım bir pırasa yemeği ama hoşuma gitti. Ben aslında o kadar pırasa meraklısı bir insan değilim, eve de sebze çeşitliği olsun diye almıştım. Hep aynı sebzeleri yiyorum, değişiklik olsun deyü. :) Bu tarifi yaparım ben ara sıra.
Tavuklu yaptım. Yoğurda biraz da sarımsak kattım.

Fotoğraf yükleyemiyorum, uğraştım, takılıp kalıyor yüklenmeden...

Tarif için teşekkürler N nscckts :)

afıyet olsun :) ellerıne saglık şifa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…