Sağlıklı beslenirken;

Mercimekleri de bekletiyor musun sen Nisa ?

Mercimekleri de bekletiyor musun sen Nisa ?
mercımek corbası yaparken 1 tasım kaynatıp onu dokup sonra yenı su koyup pısırıyorum vaktım yoksa
vaktım varsa sıcak suda 2-3 saat bekletıyorum

aslında bunu bana kızımın doktoru soyledı reflusu var boyle pısırmen gerek gaz yapıcı seylerı dedı normalde pısme sekıllerı usullerı boyleymıs

Kabak dolmasını neyle dolduruyorsun?
Ben de dolma yapmak istiyorum biberlerle, kabaklarla, ama neyle doldursam kilo yapmaz, bulamadım. Pirinç olmaz. Bazı sebeplerden kıyma, et de kullanamıyorum. Eee ne kaldı?

Samsonn , 1 patates 250 kaloriymiş.

Birkaç dilim ekmeğim var demiştim, bir an önce bitsin diye bugün toplam 2 dilim yedim. Reçelle ve yemekle. Sütlü tatlı vardı hazır paket, onu da yaptım. Ya sanki çok yiyormuşum gibi geliyor. Bugün durduk yere tartıldım ve bir önceki kilomdan daha yüksek çıktım, ona da sinir oldum. Mercimek çorbası yaptım. Ondan mıdır, yoksa çok yediğimden midir, bugün aynada kendimi şişkin gördüm yine. Yani sanki verdiğim emeklere yazık ediyormuşum gibi geliyor. Her gün sabah soğuğunda yokuş yukarı koşuyorum, sonra eve gelip kaybettiğim kaloriyi fazlasıyla yerine koyuyorum.

Karar verdim, kalan ekmekleri yemeyeceğim. Kuşlara vercem. Biraz kuşburnu marmeladım kalmıştı, onu da ya yoğurda karıştırır yerim, ya da ev arkadaşıma veririm, zaten çok beğendi. :) Yarından itibaren yeşil sebzeye, yoğurda ağırlık veriyorum. Sebze yağını kullanmayacağım, sadece zeytin yağı. Elimdeki patatesleri yavaş yavaş tüketip bitince bir süre almayacağım yenisini. Sofradan yarı aç kalkıcam. Öyle yani. Biraz hızlanmam lazım bu konuda. Sanki bi ileri bi geri gidiyor gibiyim şu an.

Başka ne yapmalı, neyi tamamen kesip, neye ağırlık vermeli.... Tavsiyesi olan yazsın bana da. :)

Bir süredir bu topiği takip ediyorum.
Öyle damdan düşer gibi araya girmiş olmayayım diye baştan belirttim:)
Ben ekmeklerin fazlasını hep dondurucuya atıyorum, hatta baştan taze taze atıyorum bittikçe çıkarıp taze taze tüketiyorum. Yine de artmışsa ufalayıp bir tepside birkaç gün bekleterek kurutuyorum sonrasında robottan çekerek köftelik galeta unu haline getiriyorum. Bunlar benim yöntemlerim ama Nisa’dan da mutlaka güzel öneriler çıkacaktır biliyorum:)

Ama ben bir daha ekmek yemek istemiyorum işte, sorun bu. :) Şu an elimdeki ekmekler zaten 1 aydır dolaptaydı, azar azar yiyordum, artık onu da yapmamaya karar verdim.

Ama ben bir daha ekmek yemek istemiyorum işte, sorun bu. :) Şu an elimdeki ekmekler zaten 1 aydır dolaptaydı, azar azar yiyordum, artık onu da yapmamaya karar verdim.
Anladım. Genel bir soru değil de bu defaya mahsus bir soru imiş:) hiç yemeyeceksen hayvanlara ver tabii, zaten kış şartlarında onlar da yiyecek bulmakta zorlanıyor.

bızım burda dolmalar zeytınyaglı ve pırınclı ya da bulgurlu yapılır
ben kabagı pırınclı patlıcanı bulgurlu yaptım seker hastaları da var dıye
bır kac tane kabagı da lor peynırlı yaptım çölyak ve gluten hassasıyetı olanlar da vardı gelenlerde ve cocuklar yesn dıye
hemen tarıfını vereyım ılk sayfada vardı burda da paylasayım
ben evde kendım yaptıgım lor peynır vardı onla yaptım onla da olur ufaladıgımız normal peynırle de olur labne krem peynır falan onermem saglıksız onlar bılıyorsun

ben olsam evdekı ekmegı bıtırmek yerıne dırek kuslara verırdım evde asla tuketılmesın dıyorsan . yok et kofte yaparım tutuculugundan faydalanmak ıcın kullanırım dıyorsan kurutup rondodan cekıp galeta ununa cevırıp saklayabılırsın
ben sekerlerı recellerı unları ıhtıyac sahıplerıne ekmeklerı kuslara vermıstım evden oyle cıkarmıstım

kesınlıkle katılıyorum :)

hıc yeme bıtırmek ıcın sen yıyecegıne kuslar yesın :) ya da orda sokak hayvanlarına verılsın dıye kutular oluyor ıcıne sadece ekmek koyuyorsun topluyorlar barınaklara goturuyorlar ben mısafır geldıgınde ekmek alıyorum artanları ona koyuyorum

Anladım. Genel bir soru değil de bu defaya mahsus bir soru imiş:) hiç yemeyeceksen hayvanlara ver tabii, zaten kış şartlarında onlar da yiyecek bulmakta zorlanıyor.
aynen

sevde bırde moralını bosuna bozmussun
spor yaptıgında bır sure kasların sıser aralarındakı sıvı toplanır o odemdır
ben ne zaman spor yapsam tartıda fazla cıkarım moralım bozulur bırakırım
aslında dogru yapıyorsun demek mıs o sabretmek gerekırmıs oralar kasa donusecek sekıllenecek sadece bıraz sabır

bırde ekmek recel falan yemeyıp bıtsın dıye yemeye baslayınca ondan vucut tepkı vermıs olabılır gluten hassasıyetın var demek kı sekerlı seyler sende hemen tepkı verıyor oda ustune gelınce oyle olmustur

tartıya takılma saglıklı kılosunda olan kısıler aslında tartılmamalı aynaya odaklanmalı dıye dusunuyorum ben ayda bır tartılıyorum ne var ne yok ıyımısın yol arkadasım tartım dıyorum bana bu yolda cok ıyı dostluk ettı dogruyu gosterdı dıye hep aynadan kontrol edıyorum kendımı
cok sekılcı ınsan oldum ben :)

1 Patates 250 kalori!! ay yok, yemeğin yanında gelen dilim patatesleri falan yiyordum. Tövbe bundan sonra.

Dolmayaa kinoaa hem sana amino asit , hem pirincine alternatif. Kinolu dolma yazınca bir sürü tarif var.

Bak şu güzel mesela

http://www.durulezzetler.com/kinoali-cevizli-biber-dolmasi-tarifi/

Kızlar yulaf unu diye aldığım şey TEFF unuymuş meğer. Nasıl bir körlük varsa, çok emindim rafdan yulaf unu aldığıma, hatta fiyatı da 11 TL idi kasada niye 18 oldu anlam verememiştim.

Neyse, tadı yulafdan çok daha müthiş!! Hindistan cevizi unu ve pekmez ile güzel kurabiye oldu.

ellerıne saglık canım cok cok saglıklı harıka

bogazımda bır yanma var sahlep yaptım sımdı kendıme
tartıldım kılom sabıt (61) bu aralar cok kosturdum vermısımdır dıye dusunuyordum ama oyle durmus bana bakıyordu 61 61 :)
bu arada demın tartıldım tok karnına
eskıden sabah ac karnına wc den sonra cıplak tartılırdım gercek kılo adı altında aman ne kadar az cıksam kar dıye kımı kandırıyorsam
sımdı baya ustum gıyınık aksam vaktı falan ozellıkle boyle yapıyorum kı hep tetıkte olayım hep dıkkat edeyım nasılsa kılo verdım dıye salmayayım korkmak ıyıdır :)

ıstah sıfır
sabah sadece 1 kupa sahlep ıcebıldım sutlu bol tarcınlı ve tabıkı hakıkı sahlep
daha bırsey yıyemedım bogazım kotu

tarhana corbası yaptım guya ama duruyor oyle aksama ıcerım tarhanayı

Salebi şekersiz mi içiyorsun Nisa?

Sirkeli gargara yaptın mı? Özellikle akşam yatmadan önce yapmayı unutma, ve üzerine bişey yiyip içme.

Salebi şekersiz mi içiyorsun Nisa?

Sirkeli gargara yaptın mı? Özellikle akşam yatmadan önce yapmayı unutma, ve üzerine bişey yiyip içme.
aynen canım sekersız ıcıyorum
gecen gun ıcıne kucuk parca bıtter cıkolata attım sıcak cıkolata nıyetıne cok sekerlı geldı tadı
onun yerıne tarcın atıyorum bolca bırazda toz antepfıstıgı

sırkelı gargarayı yapıyorum kuzum senın tavsıyen uzerıne gercekten ıse yarıyor
cok yoruldum ondan oldu bence o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…