Sağlıklı beslenirken;

sabah

2 haslanmıs yumurta
4 cevız 4 badem 4 fındık
1 tatlı kasıgı ev yapımı pekmez (seker ılavesız )

oglen
turk kahvesı sekersız

aksam

mercımek corbası 1 kase
kerevız salatası
et sote
sekersız cay

Ya süper bu tarifler nisa farkında mısın bilmem de büyük sevaba giriyosun amme hizmeti bu yaptığın :)) ben mutfakta vakit geçirmeyi çok severim ama öyle çeşit çeşit tarifler de bilmem, eskiden sağlıklı beslenme deyince aklıma gelen kereviz sapı falan kemirmekti Güzel güzel besleyici sağlıklı doyurucu bir sürü tarif öğrendim burada saolasın. Söyledim mi hatırlamıyorum ama rahmetli babaannem böyle besleyici yemeklere "özlü yemek" derdi, çocukken ekmeğe fındık kreması (nutella demiyorum çünkü nutella o zamanların magnum, pringlesı gibiydi) sürmek en güzel yemekti bizim için ona çok kızardı, özlü yiyin derdi de anlamazdım, toprağı bol olsun rahmetlinin bildiği varmış

Son düzenleme:
İyi beslenince insana da deli bir enerji geliyor, dün son yemeğimi saat 13:30'da yememe rağmen hiç acıkmadım, eve bi girdim epey toparlanmaya ihtiyaç var, annemlere sık gidiyorum anneannemin rahatsızlığından dolayı evle ilgilenemedim şu aralar. İşten gelince dışarı işlerini hallettim markete kuru temizlemeciye falan gitmem lazımdı, 7 gibi eve geldim yatana kadar mutfak düzenledim, perdeleri yıkadım astım, banyoyu şöyle bir toparladım duş aldım, yatma vakti gelmeseydi evdeki ayvalarla tatlı da yapacaktım

Bu sabah da işe gelmeden salata yaptım, dondurucudan çıkardığım ıspanağı pişirdim (hafif pişmişti zaten), krep yaptım, mantarlı omlet yaptım normalde bu mevsimde sürüngen gibi işe zor gelirdim tersine enerjik hissediyorum hayırlara gelsin :) bişeylerle uğraşmak iyi hissettiriyor insana azizim karanlık kış sabahlarında neyşınıl coğrafikteki timsahlar gibi hissetmemek iyi oluyormuş

oh oh afıyet olsun yarasın kas olsun kan olsun canım
aynen benım babanemde oyle derdı buyukler bılıyorlar
babanenın topragı bol olsun allah rahmet eylesın

yaaa supersın
ellerıne saglık kesınlıkle oyle oluyor hasta falan da olmuyor ınsan
bagırsak mıde saglıklı beslenınce herseye etkı edıyor bosuna dememısler bagırsak ıkıncı beyın dıye
cok sevındım cok

annanen nasıl canım durumu ?

Bir antepli olarak yuvalamaya çorba dediğin için kınıyorum seni

sabah
2 haslanmıs yumurta
5 zeytın
2 dılım antep peynırı
1 mandalına
1 sekersız cay

bırazdan sekersız turk kahvesı
1 kuru hurma 3 cevız

aksam
fırında tavuk brokolı karnabahar havuc sogan bıber yıcem :)
yanında cacık
bırde fıltre kahve ıcerım

Bir antepli olarak yuvalamaya çorba dediğin için kınıyorum seni

e adı yuvalama corbası zaten tarıf ısteyenler de nete oyle yazınca cıkıyor
bız corba gıbı tuketıyoruz cogu yer ana yemek olarak yıyor onlara kuzu etı agır geldıgı ıcın
ona nasıl yaklastıgımız onemlı bız yememıze bakalım sıkıntı yok

Maşallah sana Mihooo Gerçekten ya, insan dar vakitte bir sürü şey yapabildiğini görünce bi gaza geliyor. Dur bu akşam ben de seni örnek alıcam inşallah. Gerçi işten gelip, perde yıkayıp asmak benim boyumu aşar

hani bir tabir varya dışarılılar öyle diyor. bu konuda bilgi kirliliği var bence o kadar emekli bir yemek çorba diye geçiştirilemez geçiştirilmesi teklif bile edilemez
yuvalama üzerine ne yiyorsunuz o zaman dolma mı

evet dolma da yıyorum patlıcan kebabı da yıyorum tek basına yuvalama yeter mı ya doyurmaz kı hatta yanına en cok zeytınyaglı dolma veya fellah koftesı yakısır

aslında oyle abartılacak bır emek yok antepde ona bakarsak emeksız yemek mı var herseyımız alengirli hepsı agır ben antepde sadece yuvalama yapıp onu yıyıp kalkanı gormedım yanında bır ıclı kofte bır cevızlı kofte bır zeytınyaglı sarma dolma olmaz mı ya
bız karnımızı doyurmak ıcın yasamak ıcın yemıyoruz kı
yemek ıcın yasıyoruz

Son düzenleme:
antebın meshur corbaları
maş
alaca
beyran
ezogelın
koftelı sehrıyelı yogurtlu corba
yogurtlu tarhana

hıc unutmuyorum ankarada okurken beyran yaptım
komsuma verdım bakır kasede sıze corba getırdım dıye
bu mu corba ben sadece bunu yemek olarak yerım dedı mesela
halbukı bız beyran ıcer arkasından katmer yerız
cıger kavurması yerız kahvaltılıgımızdır
nohut durumu yerız kahvaltıda

mıllet oglen yemegı olarak yer bunu
bunda yemegı basıtlestırmek yok askıne fazla onemsemek var sızın koca yemegınız bızım corbamız anlamında

gastronomı odullu dunya mutfaklarından antep sehrı olarak yer almıs bır yerın yemeklerı zaten tartısmaya acık bıle degıl
sız bırtek yuvalama ıle doyuyorsanız ne mutlu sıze sahsen ben 50 kılo yer ustune baklava yerım yanı

Şükür canım ilk zamana göre iyi ama felç kalıcı olacak yüksek ihtimal, yaşı da epey var sonuçta. Üstümüze düşen iyi bakmak ve moral vermek, elimizden geleni yapıyoruz inşallah, saolasın

Şükür canım ilk zamana göre iyi ama felç kalıcı olacak yüksek ihtimal, yaşı da epey var sonuçta. Üstümüze düşen iyi bakmak ve moral vermek, elimizden geleni yapıyoruz inşallah, saolasın
yaaa canım benım allahım sıfa versın saglık versın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…