- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.877
- 548
Yoğurttan çok çok çok kolay canım, ben buzdolabından sütü ve mayayı çıkarıp direk mayalıyorum. Işık görmesin diye bezle sarıp karanlık ve ılık bir yere koyuyorum bitti gitti. Mayalara metal değdirmemeye gayret et sadece, kaşık süzgeç falan tahta-plastik-cam olmalı. Hiç öyle ısısı şu kadar olmalı diye uğraşmıyorum, kendisi ılıyınca mayalanıyor zaten.Ayy ben de aldım kefir mayası ama nasıl yapacağıma dair en ufak bir fikrim yok:)
ya geçen bi arkadaşta tavsiye etti.ilk mayayı nerden aldınYoğurttan çok çok çok kolay canım, ben buzdolabından sütü ve mayayı çıkarıp direk mayalıyorum. Işık görmesin diye bezle sarıp karanlık ve ılık bir yere koyuyorum bitti gitti. Mayalara metal değdirmemeye gayret et sadece, kaşık süzgeç falan tahta-plastik-cam olmalı. Hiç öyle ısısı şu kadar olmalı diye uğraşmıyorum, kendisi ılıyınca mayalanıyor zaten.
Ayy gerçekten ne kolaymış.Peki mayalandıktan sonra mayayı içinden alıp nasıl saklamalıyız?Yoğurttan çok çok çok kolay canım, ben buzdolabından sütü ve mayayı çıkarıp direk mayalıyorum. Işık görmesin diye bezle sarıp karanlık ve ılık bir yere koyuyorum bitti gitti. Mayalara metal değdirmemeye gayret et sadece, kaşık süzgeç falan tahta-plastik-cam olmalı. Hiç öyle ısısı şu kadar olmalı diye uğraşmıyorum, kendisi ılıyınca mayalanıyor zaten.
No, çok uzakreglinmi yakın acaba
aman ya allah ıyılıgını versın 90 kılo gıbı konusup 70 kılo yasıyorsun :) verırsın ya o 2 kılo yanıltma sen 2 kıloluk yemedın yedıklerın gluten etkısıyle sıskınlıkte yaptı 3 gunde gıder o bak gorursun asla ama asla kafana takma
supersın ya herkesın ısıne yarayacakYoğurttan çok çok çok kolay canım, ben buzdolabından sütü ve mayayı çıkarıp direk mayalıyorum. Işık görmesin diye bezle sarıp karanlık ve ılık bir yere koyuyorum bitti gitti. Mayalara metal değdirmemeye gayret et sadece, kaşık süzgeç falan tahta-plastik-cam olmalı. Hiç öyle ısısı şu kadar olmalı diye uğraşmıyorum, kendisi ılıyınca mayalanıyor zaten.
1,70owwww ne yedin samsonnn neee
boyun kaç peki
Ahahahahha:)) ohhh sefan olsun bir şey olmaz!3 güne gider Nisa’nın dediği gibi.1,70
Tereyağlı, etli patatesli börekler, haşhaşlı ekmekler, irmikli baklava, ekmek ekmek...sabah gelirken de bir dondurma üzerine ıslak kek yedim.
Atın beni denizlereeee
aman ya allah ıyılıgını versın 90 kılo gıbı konusup 70 kılo yasıyorsun :) verırsın ya o 2 kılo yanıltma sen 2 kıloluk yemedın yedıklerın gluten etkısıyle sıskınlıkte yaptı 3 gunde gıder o bak gorursun asla ama asla kafana takma
eger kılo bıldırmek ıstıyorsanız bıldırın kızlar vallahı hıc kural yok sız nasıl ıstersenız burası sızın hamurunuz nasıl yogurmak sekıllendırmek ıstersenız sızı ne motıve ederse ben varım uyarım benım ıcın hıc sorun yok
ama gunluk zorunluluk haftalık mecburıyet olmasın dıyorum cunku mevzuya dıyet olarak bakmayıp haftalık hedefler koymayalım dıyorum bu kısa surelı oluyor sonra ınsan yorulup bıkıyor. ölene dek saglıklı beslenıcez 1 ay kılo alıp sonrakı ay kılo verebılırız yasadıklarımız uyku duzenımız degısıklık gosterınce tartıda da degısıklıkler gosterebılır bunda esnek olalım kendımızı sınırlandırmayalım. her hafta duzen gormek ıstıyorum dıyorsanız her hafta benım kılom su deyın ben tablo yapayım ay sonunda gıdısata bakalım ama bu tablo sızın basarı veya basarısızlıgınız olarak algılanmasın
ama boy varmış sende.benim gibi kısa olsan naparsın.ama börekleri baklavaları iyi gömmüşsün1,70
Tereyağlı, etli patatesli börekler, haşhaşlı ekmekler, irmikli baklava, ekmek ekmek...sabah gelirken de bir dondurma üzerine ıslak kek yedim.
Atın beni denizlereeee
İşe gelirken benzinciden dondurma aldım. Kahvaltı yapmadan. Güzel kafam varAhahahahha:)) ohhh sefan olsun bir şey olmaz!3 güne gider Nisa’nın dediği gibi.
Sorma, acayip bi potansiyel var bende. Yemeye, gezmeye 2. yi arayana duyrulur.ama boy varmış sende.benim gibi kısa olsan naparsın.ama börekleri baklavaları iyi gömmüşsün
suan ozaman bır tablo yapayım
Ben yazayım kilomuu, sanırım yazıcam diye biraz özen gösteriyorum. Evet ama aynen dediğin gibi, ödev/yarış değil, yaşam biçimi bizimkisi. Şu hedefe ulaştım her şey serbest yok. Zaten kilo olarak dönmese bile gluten ve şeker beni çok halsiz, hantal hissettiriyor.
oh aslan gıbı :)Sorma, acayip bi potansiyel var bende. Yemeye, gezmeye 2. yi arayana duyrulur.3 kişilik de yerim, 20 km de yürürüm, gıkım çıkmaz.
Görüyormusun kadını Nisa gibi hamarat demek ki:)İşe gelirken benzinciden dondurma aldım. Kahvaltı yapmadan. Güzel kafam var
Islak kek çaycı ablanın komplosu. Sabah 8 de üşenmemiş yapmış.
Görüyormusun kadını Nisa gibi hamarat demek ki:)
Görüyormusun kadını Nisa gibi hamarat demek ki:)
ya da benım gıbı bogazına düşkün
bu bogaz sevdası adama sabah 4 de mantı actırır hamaratlıkdan degıl benımkı pis bogazlıktan
Aynı Nisa, yemeyip yediren cinsten.
Zaten Nisa'nın bekar kaynı olsa, hemen alt dairesine yerleşecektim. Kızın zaten bir düzine insana yetecek yemeği hep var, ben aradan çıkardım. ( Abisini gözüm tutmadı, huysuzmuş) Günlük dedikodum da tamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?