Sağlıklı beslenirken;

gercekden proflar oyle
ben daha sakin guler yuzlu gormedım
aslında dogrular bılgılerı tartısmaya acık bıle degıl bızı bızden ıyı bılırler
ıstedıklerı aslında kafanı calıstır dıyor benımkı
neyın dogru neyın yanlıs oldugunu bılıyorsun dıyor
deden buyuklerın ne yerdı cocukken nasıl beslenırdın dıyor
mesela tuttum seyı sordum doktoruma :KK70: bendekı cesarete bak
e mısafırlıge gıdıyoruz 1 dılım bıle pasta yemeyecekmıyız bır omur boyle gecer mı dedım
bana dedı kı yedıgın pasta çöp oluyor farkındamısın dedı
ne var ıcınde demır mı yapıyor proteın mı var ne var yıyorsun tuvalete gıdıyorsun bosu bosuna atık cıkarıyorsun onu yıyecegıne salata ye yogurt mezesı ye kuruyemıs gotur yanında onu ye yemeyenı dovuyorlar mı dedı :KK70:
1 catal tadına bak yemek zorundamısın bunca zaman yedıklerıne say tadını bılıyorsun dedı

yanı dıyorkı yemıssın yemıssın 100 kılo yemıssın sısmıssın sısman sısman konusuyorsun dıyor bana :KK70: resmen tersledı korkumdan ne dedıyse uyguladım asla dısına cıkmadım
:KK70::KK70:ahhaa süpermiş.'tadını biliyorsun tuvalate boşuna çıkıyorsun ' güzel tespit.adam haklı:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Yook siz öyle düşünmeyin bu bir genelleme.Mutlaka kendini bilimin ışığına dayamış insanlar var arada.Ama siz gene de araştırıp soruşturmaktan geri durmayın:)
iki haftayı geçti.yarın belli olur zaten. listenin çok dışına çıkmamaya çalıştım. -3 kilo bekliyor muhtemelen ama o kadar veremedim.

gercekden proflar oyle
ben daha sakin guler yuzlu gormedım
aslında dogrular bılgılerı tartısmaya acık bıle degıl bızı bızden ıyı bılırler
ıstedıklerı aslında kafanı calıstır dıyor benımkı
neyın dogru neyın yanlıs oldugunu bılıyorsun dıyor
deden buyuklerın ne yerdı cocukken nasıl beslenırdın dıyor
mesela tuttum seyı sordum doktoruma :KK70: bendekı cesarete bak
e mısafırlıge gıdıyoruz 1 dılım bıle pasta yemeyecekmıyız bır omur boyle gecer mı dedım
bana dedı kı yedıgın pasta çöp oluyor farkındamısın dedı
ne var ıcınde demır mı yapıyor proteın mı var ne var yıyorsun tuvalete gıdıyorsun bosu bosuna atık cıkarıyorsun onu yıyecegıne salata ye yogurt mezesı ye kuruyemıs gotur yanında onu ye yemeyenı dovuyorlar mı dedı :KK70:
1 catal tadına bak yemek zorundamısın bunca zaman yedıklerıne say tadını bılıyorsun dedı

yanı dıyorkı yemıssın yemıssın 100 kılo yemıssın sısmıssın sısman sısman konusuyorsun dıyor bana :KK70: resmen tersledı korkumdan ne dedıyse uyguladım asla dısına cıkmadım
Ahahahaahahahahahahawh:)ayy ofiste kahkaha attım sekreter de şaşkın şaşkın bakıyor.Şişman şişman güldüm yani:))))

aslında sen bu işin kimyasını çözmüşsün.ben ilk defa gittim.benim listede tahıl grubu ayrı ekmek grubu ayrı.sabah iki dilim ekmek hakkım var.tabi ben ona tam uymuyorum.daha az yiyorum.kabakta karbonhidrat olduğunu bilmiyordum :KK57:o_O
Bütün sebzeler karbonhidrat canım; düşün protein, yağ değilse karbonhidrat grubuna giriyor. Ama sebzelerin çoğu kompleks karbonhidrat. Patates, pirinç, unlu mamuller ise basit karbonhidrat; yani besin değerleri az olduğu gibi, çok çabuk sindirilip, hızlıca şekerini yükseltiyor bunlar. Tok tutmazlar, anca yedikçe yiyesin gelir, 1 tabak makarna gömersin, sonra şeker krizin tutar, yana yana tatlı bişey ararsın. Çünkü hızla yükselen şeker, devreye giren insulin demek..sonra aynı hızla düşen şeker, yeniden daha fazla aç sen demek oluyor.

Bütün sebzeler karbonhidrat canım; düşün protein, yağ değilse karbonhidrat grubuna giriyor. Ama sebzelerin çoğu kompleks karbonhidrat. Patates, pirinç, unlu mamuller ise basit karbonhidrat; yani besin değerleri az olduğu gibi, çok çabuk sindirilip, hızlıca şekerini yükseltiyor bunlar. Tok tutmazlar, anca yedikçe yiyesin gelir, 1 tabak makarna gömersin, sonra şeker krizin tutar, yana yana tatlı bişey ararsın. Çünkü hızla yükselen şeker, devreye giren insulin demek..sonra aynı hızla düşen şeker, yeniden daha fazla aç sen demek oluyor.
ay haklısın benim kafa uçtu ödem çayı iyice etkiler oldu.beynim sulandı.halbuki program yüklü.besinleri yazıyorum .kalori hesabı için grubuna göre bölüyor ve sürekli inceliyorum tek tek ne nekadar protein yağ karbonhidrat diye

selamlar;
ilk sayfayı okudum harikasınız tebrik ediyorum öncelikle
bende buna benzer bir diyet uyguluyorum 1 ayda 79,8 den 73,20 ye düştüm fakat benim tek sorunum
3 öğün beslenmek çünkü hem çalışıyorum hemde çok erken uyanıyorum sabah 7 de yiyorum 5 saat öğün olması gerekiyor diye biliyorum
örnek menüm şu şekilde
uyanınca
1 bardak ılık su
sabah
1 muz bazen 1 yumurta oluyor
peynir zeytin domates+fındık veya ceviz şekersiz çay yada sade kahve
öğlen
çorba
tavuk veya sebze+yoğurt ayran
akşam
sebze yemeği +salata
aralarda şekersiz türk kahvesi ve bol bol su
birde akşamları ne kadar vaktim olursa 10 dk 15 dk 20 dk eliptik
oda oğlum uyuduğu zamanlarda
Hoşgeldin Demet. Bence de gayet güzel menün.

Ay ne güzel ya, yeni gelen arkadaşlarla burası iyice şenlendi. Birbirimize bakıp süper motive olacağız inşallah. Burada şişko insan kalmayacak :rolleyes::halay:

hah aynen de bu ıste
mesela patates arada yıyorum ama soyle
fırında tavuk patates sogan bıber domates falan pısıryorum veya turlu yapıyorum ıcınde patates oluyor
ama ceyrek patates dusuyor tabagıma :KK70:
ona arada bır nadıren yanı
pırınc asla tuketmıyorum asla
unlu mamul nedır haberım bıle yok suan :KK70: unuttum :KK70:

ama kabak patlıcan kerevız bu bızım evde acayıp tuketılıyor

hatta esımın kuzenının dugunune 4 ay vardı dıyete basladıgımda
ıcımden dıyordum 44 beden abıyelerım var eskıden bol gelırdı gıyemezdım sımdı hayal gıbı onlara sıgabılır mıyım acaba dıyordum :KK70:
esıme 75 olabılır mıyım acaba ozamana kadar dıyordum :KK70:
dugun zamanı 1 hafta kala elbıseyı bır gıydım gogus kısmı karnıma denk gelıyor oyle buyuk :KK70: 70 lı kılolardaydım
bana hayal gelen keske olsa dedıgım seye coktan ulasmısım haberım yoktu ben hala olmaz dıye korkumdan denemıyorken meger zaten buyuk gelıyormus
sonra abıyelerı daraltmaya verdım terzı benı ne kadar zayıf gorduyse bı daraltmıs gıyemedım elbıseyı :KK70: suan o asırı daralttıgı ıcın gıyemedıgım elbıseyı gıyıyorum kı o elbıseyı atıcaktım esım atma kızımıza kalır dedıgı ıcın vazgecmısken :KK70:
yanı ıstedıgın hayal ettıgın hıc bırsey uzak degıl yeter kı ınan kendıne
yaparsın

:KK70: :KK70: nıye ya oncekı kreasyonun cok guzeldı :KK70: kuzum ya kıyamam sana

aman ya bende heveslendım 2 gece en azından kalırsın dıye ne menu lıstesı cıkardım ama
altı ustu 1 gece kalıcan
stok yapcaz bunyene
1 catal tadına bakıcaksın herseyden yıceksın
yemeden bırakmam olmadı paket yapcam kalanları :KK70: ılla kı yıceksın
İyi kalpli canım arkadasim benim

hah aynen de bu ıste
fırında tavuk patates sogan bıber domates falan pısıryorum veya turlu yapıyorum ıcınde patates oluyor

senin fotolara bayılayorum zaten. Kabak musakkada aklım kaldı. :kk77:Bir daha yapınca tarifini de atsana Nisaa. Ama tarifleri hep ilk mesaja ekle burada olur mu? yoksa bulmak çok zor oluyor.

Geçen siyez ekmeği aldım, gerçekten gluten oranı çoook düşük. Benim ciddi intoleransım var. 1 dilim ekmek yesem, 3 gün şiş geziyorum. Ama siyez asla rahatsız etmiyor. Kahvaltıda ekmekten vazgeçemeyen arkadaşlara siyezi tavsiye ediyorum.

Eğer tiroid sıkıntınız varsa Umit Aktaş siyezi de günde 1 dilimden fazla tüketmeyin diyor, bunu da not düşelim :KK66:

hah aynen de bu ıste

beni anlatmışsınız :)

bu aksam esımle dızı ızleyecegız
fıltre kahve ve cayın yanına atıstırmalık kuruyemıs koyucam
:)

X