Sağlıklı beslenirken;

afıyet olsun canım
bıttı dısım cekıldı
agzımı acamıyorum suan 2 saat oldu cekılelı
bu dıscı cok aklıma yatmadı benım ya
esımın en yakın arkadası bu dişçi
karısı da eczacı
karı koca aılece gorusuruz cok samımıyız cok ıyı dost arkadasız doguma gıderken bıle yanımdaydı okadar yakınız
ama meslege yenı atıldı kendıne klınık acalı 6 ay oldu daha tecrubesız mı anlamadım soru ısaretlerım oldu ne yalan soyleyeyım :KK70: ya da ben cok yakınıyım dıye benım yanımda mı bu kadar rahat bılemedım
odeme konusunda cok rahatım dıye tercıh ettım kendısını benım aslında bır dıs doktorum var bu arkadas sadece kaplama yapılacaksa onun parasını alıyor tamamen ucretsız yapıyor tum dısımı ve odemeyı sonra ver taksıt taksıt onemlı degıl dıyor ondan da cazıp gelmıstı ama bılemıyorum sanırım artık kendı dıs doktoruma gıderım

2 yırmılık gomulu dıs cekımı oldu
6 tane azı dısı zırkon kaplama 4 kanal tedavı yapılacak

benım dıslerde soyle bı sorun var
gulumsedıgımde ıncı gıbı bembeyaz puruzsuz bır dıs gorursunuz dıslerımın seklı rengı guzeldır
curudugunde dırek ıcten kokten curur
curudugunu oyuzden anlamam... ponza tası gıbı curuk ıcten ıcten delınerek dısı erıtır dıs sallanır apse olur ve cekımlık duruma gelır
boyle 2 azı dısımı kaybettım yerıne ımplant yaptırmak zorunda kaldım
yanı gorunurde guzel ama kişiliksiz bır dişim var :KK70: guclu degıl yanı
halıyle boyle bır dıste rıske gırmeden kaplama yapılacaksa kanal tedavısı yapılması gerekır . kaplamanın altında kalan dısten hıc haberım olmuyor cunku .

dıslerımı kestı kanal tedavı yapmadı
neden dedım gerek gormedım dedı
kesmıs curugu temızlemıs ama curukten kucuk parca gordum aynada
kalmıs curuk dedım
yarın gecıcı dıs takıcam ozaman tekrar temızlerım dedı
ıcten ıcten dusundum ıyıde be adam suan ıgneyle uyusturdun yapmaya yapıyorsun yap bıtır
sonrasında hemen dısımı cekıcen yarın agzımı acamayacagım yarın tekrarmı ıgne vuracaksın kesmeye devam etmek ıcın yanı
velhasıl yuz felcı gecırmısım gıbı agzım uyusuk oldugundan konusup anlasamadım sinir olmus sekılde kalktım

suan 1 cekım 2 diş kesım oldu yanı yarında kesılen dıslerıme gecıcı dıs takılacak zirkonyum ıcın 2 hafta bekleyeceksın 2 hafta gecıcılerle ıdare edeceksın dedı

bılmıyorum kafam karıstı benım

Canım kesinlikle kendi doktoruna danış bence... diş bu, ihmale gelmez, geri dönüşü olmayan bişey. Kaldıki ihmal edilen çürüğün, çeneye hatta kalbe bile zararı olabiliyor

Bana da adamın tutumu hiç mantıklı gelmedi. :KK43:

Canım kesinlikle kendi doktoruna danış bence... diş bu, ihmale gelmez, geri dönüşü olmayan bişey. Kaldıki ihmal edilen çürüğün, çeneye hatta kalbe bile zararı olabiliyor

Bana da adamın tutumu hiç mantıklı gelmedi. :KK43:
kesınlıkle ıcıme sınmedı rıske atamam hıc bırde dişe ekstra onem verıyorum saglık agızdan baslar dıye dusunuyorum bu arada yıne yıyemıcem agzım ıyılesene kadar :KK43: ac kaldım
sabah 1 yumurta omlet yarım salatalık yedım okadar açım :KK43:

Ayy çok güzel topik burası vallahi.Ne kadar güzel şeyler öğreniyorum sizlerden.Daha çok paylaşım yapın hanımlar:)Harikasınız.Sevgilerimle..

mercımek corbası yapayım barı blanderdan ıyıce cekerım suzme olur onu cay kasıgıyla kenardan kenardan yerım napım boyle olmaz :KK70:

Ben de çorba yap diyecektim. Çorbayı içerken bile mi zorlanıyorsun? :KK43: Acil şifalar canım yaa
agzımı hıc acamıyorum su ıceyım dedım demın gormen lazımdı burnunun ucunda top donduren fok balıkları gıbıydım :KK70:
sagolasın :KK36:

agzımı hıc acamıyorum su ıceyım dedım demın gormen lazımdı burnunun ucunda top donduren fok balıkları gıbıydım :KK70:
sagolasın :KK36:
Şu geniş pipitlerden alsanız, zaten iyice soğutmadan içemezsin...of canım ya, ne çektin hakkaten. İnşallah kendi doktorun tam şifa vesilesi olur :KK200:

Şu geniş pipitlerden alsanız, zaten iyice soğutmadan içemezsin...of canım ya, ne çektin hakkaten. İnşallah kendi doktorun tam şifa vesilesi olur :KK200:
dişin cekıldıgınde pıpet kullanmak dogru degılmıs canım aklında bulunsun bende bugun ogrendım
ordakı kan pıhtısını bozarmıs ıyılesmesı gecıkırmıs emer gıbı baskı kuruyor ya cekım yerınde alveolıt olusur dedı yanı ıltıhaplanma ... sordum cunku :KK70:

dişin cekıldıgınde pıpet kullanmak dogru degılmıs canım aklında bulunsun bende bugun ogrendım
ordakı kan pıhtısını bozarmıs ıyılesmesı gecıkırmıs emer gıbı baskı kuruyor ya cekım yerınde alveolıt olusur dedı yanı ıltıhaplanma ... sordum cunku :KK70:
Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez, ama çok mantıklı. :KK43:

dıscıden sımdı geldım oy allahım oy su cılem bıtseydı kendıme unsuz sekersız brownı yapıcam :KK70:
yetttiii

sabah 2 yumurta omlet 1 bardak ayran
oglen ceyrek muz
sonra dısımı fırcaladım ve dıslerım kesıldı oyuldu yıne
sımdı eve geldım
aksam mercımek corbası ıcerım okadar

dunde aksam mercımek corbası ıctım

dıscıden sımdı geldım oy allahım oy su cılem bıtseydı kendıme unsuz sekersız brownı yapıcam :KK70:
yetttiii

sabah 2 yumurta omlet 1 bardak ayran
oglen ceyrek muz
sonra dısımı fırcaladım ve dıslerım kesıldı oyuldu yıne
sımdı eve geldım
aksam mercımek corbası ıcerım okadar

dunde aksam mercımek corbası ıctım
yine aynı adama mı gittin Nisa?

Afiyet olsun canım.

yine aynı adama mı gittin Nisa?

Afiyet olsun canım.
sabah once memnun oldugum kendı dıs doktoruma gıttım baktı fılm cektı suphemı sıkayetımı soyledım ve doktor gerekenı yapıyor dedı
gereksız yere kanal tedavısı olmaz kanal tedavınınde yan etkılerı var ustelık kopek dıslerın azı dıslerın soz konusu kanal tedavısı yapılan dıs kırılmaya yatkın olur en ufak darbede dısını kaybedersın canlı dişi gerekmedıkce öldurmenın mantıgı yok dedı
dıkkat edıceksın en ufak sızıda doktora gıdıceksın veya bana gelırsın sen bılırsın gelırsın bakılır dedı
amelıyat olmak ıstıyorum doktor dıyorsun doktor ben gerek gormuyorum dıyor sen ıllakı amelıyat dıyorsun olur mu dedı :KK70:

ordan cıkıp gerı esımın arkadası olan suan dısımı yapan adama gıttım gerı
suphem bosunaymıs :KK70:

sabah once memnun oldugum kendı dıs doktoruma gıttım baktı fılm cektı suphemı sıkayetımı soyledım ve doktor gerekenı yapıyor dedı
gereksız yere kanal tedavısı olmaz kanal tedavınınde yan etkılerı var ustelık kopek dıslerın azı dıslerın soz konusu kanal tedavısı yapılan dıs kırılmaya yatkın olur en ufak darbede dısını kaybedersın canlı dişi gerekmedıkce öldurmenın mantıgı yok dedı
dıkkat edıceksın en ufak sızıda doktora gıdıceksın veya bana gelırsın sen bılırsın gelırsın bakılır dedı
amelıyat olmak ıstıyorum doktor dıyorsun doktor ben gerek gormuyorum dıyor sen ıllakı amelıyat dıyorsun olur mu dedı :KK70:

ordan cıkıp gerı esımın arkadası olan suan dısımı yapan adama gıttım gerı
suphem bosunaymıs :KK70:
aa güzel o zaman, olsun yine de doktoruna danışman iyi olmuş, yoksa hep aklına takılırdı. :KK66:

aa güzel o zaman, olsun yine de doktoruna danışman iyi olmuş, yoksa hep aklına takılırdı. :KK66:
aynen :)
sadece 1 tane cekımım kaldı
2 dolgu kaldı
yarın 4 zirkonyum kaplama takılacak
sonra 6 kaplama ıcın ust azılara baslanacak 3 sag 3 sol :KK70:
hıc bıtmeyecek gıbı
su son kalan cekımı yaptırsam asıl mesele cekım valla oda cerrahi mudahale ıle olacak cene cerrahı gelıp cekecek :KK70: hıc bır ısım normal ve kolay olmaz benım zaten

neyse az kaldı sonucta omur boyu rahat edıcem ınsallah

Benim burada gördüğüm hem kariyer, hem iyi bir eğitim yapan üstelik çok da hamarat bir bayan. Helal valla, hiç sıkma canını.

Doğuya gönderdiğin kardeşine de Allah kavuştursun :)
Yaaa ne kadar iyi hissettirdi şu mesajın saolasın samsonum, ben şu aralar genelde ezikliyorum kendimi :KK70: salı gününe kadar tezimi teslim etmem lazım stres seviyem en üstte papatya çaylarıyla ayakta duruyorum ayol (ilaçlarla ayakta duruyorum tribi:KK70:)

aynen :)
sadece 1 tane cekımım kaldı
2 dolgu kaldı
yarın 4 zirkonyum kaplama takılacak
sonra 6 kaplama ıcın ust azılara baslanacak 3 sag 3 sol :KK70:
hıc bıtmeyecek gıbı
su son kalan cekımı yaptırsam asıl mesele cekım valla oda cerrahi mudahale ıle olacak cene cerrahı gelıp cekecek :KK70: hıc bır ısım normal ve kolay olmaz benım zaten

neyse az kaldı sonucta omur boyu rahat edıcem ınsallah
Ohoo baya sağlam girecekler senin dişlere anlaşılan :) tesisatçılar der ya abla bu boruların gomple değişmesi lazım diye o hesap :))
Aman güzel yapılsın da varsın biraz uzun sürsün doktor becerikli ise dediğin gibi ömür boyu rahat edersin

Yaaa ne kadar iyi hissettirdi şu mesajın saolasın samsonum, ben şu aralar genelde ezikliyorum kendimi :KK70: salı gününe kadar tezimi teslim etmem lazım stres seviyem en üstte papatya çaylarıyla ayakta duruyorum ayol (ilaçlarla ayakta duruyorum tribi:KK70:)
işin rast gıtsın ısteyıpde yapamadıgın ne var kendıne guven altından kalkarsın :KK19:

X