Sağlıklı beslenirken;

estağfurullah canım benım
ben kofte yogururken salcayla soganı harmanlarım
kısırda mınık mınık dograr katarım hafıf dıse gelmelı ama rahatsız etmemelı aroma katmalı ama ölmemelı salata gorunumlu olmalı ama yemek yerıne gecmelı

cılek yıyıp muz tadı almalı :KK70: :KK70: benım damak tadım boyle bır degısık
sarımsak en sevdıgım aroma verıcı onsuz yemek dusunemıyorum
Alt katına yerleşip sende beslenmek istiyorum Nisa :KK70: :kk77:

Ya bu da çok iymiş ne kadar faydalı şeyler öğrendim bu başlıkta ya saolun vallahi kızlar. Peki 200 derece 45-50dk diyor videoda, kavrulup acımsı bir tat gelmiyor mu sanki fazla gibi geldi süresi. Eğer olmuyorsa hemen ben de mercimeği fırına vereyim :deli:
:KK70: :KK70:
ver ver fırına bırsey olmuyor ben yaptım tadda sorun yok dun kekını yaptım tadı yok zaten nötr
un tadı gıbı

Nisa'nın tarifleri yanında insan bunu tatlı tarifi diye yazmaya utanır ama, madem istedin :KK70:

Tamamen uyduruk; 1 elmayı rendeliyorum, içine aldığı kadar yulaf ezmesi, bekli 1-2 yemek kaşığı süt (olmasa da olur), hindistan cevizi yağı, ya da tereyağ az, bol da tarçın. Bunları ya yuvarla, ez, kurabiye şekline sok, ya yağlı kağıtta sıkıştır sadece. Tutmamış gibi durabilir, ama pişince yulaf yapışıyor. Tipi güzel olmasa bile tadı aynı bildiğin elmalı kurabiye :KK66:
Ya bende yuşaf ezmesi, hindistan cevizi yağı, kinoa gibi şeyler yok ben baya eski kafalıymışım onu anladım, bişeyi pek tanımıyosam almıyorum :)) yulaf ezmesi alayım marketten şu nohut mercimek unu da kafama çok yattı normalde hadi bi mercimek yapayım demem, bu vesileyle yemiş oluruz nohut mercimek falan

Ya bende yuşaf ezmesi, hindistan cevizi yağı, kinoa gibi şeyler yok ben baya eski kafalıymışım onu anladım, bişeyi pek tanımıyosam almıyorum :)) yulaf ezmesi alayım marketten şu nohut mercimek unu da kafama çok yattı normalde hadi bi mercimek yapayım demem, bu vesileyle yemiş oluruz nohut mercimek falan
bana yulafı sevdıren samsonn
normalde ınsanlar sabahları sutle veya yogurtla kahvaltılık yulaflar gevrekler varya oyle tuketıyorlar onu cok saglıksız buluyorum onun yerıne otur adam gıbı pastırmalı yumurta 10 zeytın ye derım

ama yulaflı kurabıye tarıfı var samsonun lezız kahvaltıda da yenır mısafıre de ıkram edılır cok guzel
tarıfını yazsın bak Samsonn Samsonn

Sabah 08:00
1 haşlanmış yumurta
10-15 zeytin
1 bahçe domatesi
1 avuç çiğ fındık
Bi parça ekmekle tereyağı-bal
1 su bardağı kefir
1 dilim peynir

Öğlen 1: mısır-nohut yemeği (buzlukta yer kaplıyorlardı çıkarıp yemek yaptım :KK70:)
Salata
3-4 hurma

Gün içinde 2 sade kahve 1 bardak çay içtim

İşten gelince 17:30da bir su bardağı kefir ile 1 avuç çiğ fındık yedim.

Sabah 08:00
1 haşlanmış yumurta
10-15 zeytin
1 bahçe domatesi
1 avuç çiğ fındık
Bi parça ekmekle tereyağı-bal
1 su bardağı kefir
1 dilim peynir

Öğlen 1: mısır-nohut yemeği (buzlukta yer kaplıyorlardı çıkarıp yemek yaptım :KK70:)
Salata
3-4 hurma

Gün içinde 2 sade kahve 1 bardak çay içtim

İşten gelince 17:30da bir su bardağı kefir ile 1 avuç çiğ fındık yedim.
afıyet olsun :)
mısır nohut yemegını merak ettım nedır o salata tarzı bırsey mı

afıyet olsun :)
mısır nohut yemegını merak ettım nedır o salata tarzı bırsey mı
Normal kurufasulye yemeği gibi yaptım canım, normalde sütlü ya da yoğurtlu da yapılıyor ama dün evde süt de yoğurt da yoktu çıkmaya da üşenince böyle bi yemek çıktı ortaya :)
Bizde asıl aşure tuzlu olur natıfıps deriz adına (çerkesiz), mısır yarması, buğday yarması, fasulye nohut falan süt katılarak suda kaynatılır üzerine tereyağlı biberle (şibjidağe diyoruz ona da) servis yapılır, ondan esinlendim ama baya kıt malzemeli oldu benimki :))

Normal kurufasulye yemeği gibi yaptım canım, normalde sütlü ya da yoğurtlu da yapılıyor ama dün evde süt de yoğurt da yoktu çıkmaya da üşenince böyle bi yemek çıktı ortaya :)
Bizde asıl aşure tuzlu olur natıfıps deriz adına (çerkesiz), mısır yarması, buğday yarması, fasulye nohut falan süt katılarak suda kaynatılır üzerine tereyağlı biberle (şibjidağe diyoruz ona da) servis yapılır, ondan esinlendim ama baya kıt malzemeli oldu benimki :))
sımdı anladımmm :) ellerıne saglık
sızın mantılar borekler fena guzel ya :)

bana yulafı sevdıren samsonn
normalde ınsanlar sabahları sutle veya yogurtla kahvaltılık yulaflar gevrekler varya oyle tuketıyorlar onu cok saglıksız buluyorum onun yerıne otur adam gıbı pastırmalı yumurta 10 zeytın ye derım

ama yulaflı kurabıye tarıfı var samsonun lezız kahvaltıda da yenır mısafıre de ıkram edılır cok guzel
tarıfını yazsın bak Samsonn Samsonn
Canım şu kahvaltı niyetine yediklerimi mi diyorsun? Uydurmasyon by Samsonn :KK70: Peyniri rendele, için 1 yumurta, aldığı kadar yulaf ezmesi. Geri kalanı damak zevkine kalmış. Baharatlı olur, zeytinli, domatesli, nasıl istersen. Yağlı kagıtla kurabiye şeklinde fırınla

Yulaf +süt beni de hiç cezbetmiyor ama bunlar çayın yanına kahvaltı olarak süper gidiyor; bir de en az 4 saat tokluk garanti :rolleyes:

Canım şu kahvaltı niyetine yediklerimi mi diyorsun? Uydurmasyon by Samsonn :KK70: Peyniri rendele, için 1 yumurta, aldığı kadar yulaf ezmesi. Geri kalanı damak zevkine kalmış. Baharatlı olur, zeytinli, domatesli, nasıl istersen. Yağlı kagıtla kurabiye şeklinde fırınla

Yulaf +süt beni de hiç cezbetmiyor ama bunlar çayın yanına kahvaltı olarak süper gidiyor; bir de en az 4 saat tokluk garanti :rolleyes:
ayneeeen :)
benım yulafım bıttı alayımda yapayım yıne canım ıstedı :)

Afiyet şifa olsuuun. Ben de ilk fırsatta senin şu nohutlu poğaçanı yapıcam, aklım kaldı, gözümde canlanıyor...ay dur bulayım tarifii mailime kaydedeyiim. :kk77:
ılk sayfada paylasmıstım sanırım :) cok lezzetlı oluyor :)

dun sabah klasık kahvaltı yaptım
oglen menengıc kahvesı ıctım 1 hurma ıle
aksam kerevız salatası yaptım ama kıymalı yaptım
soganla sarımsakla kavurdugum kıymayı alt taban ustune yogurtlu cevızlı kerevız salatası en ustune yagda pul bıber gezdırdım :)
images.jpg
bılmeyenler ıcın kerevız salatası bu . gorsel alıntıdır . bu salatanın altında kıyma sote dusunun hah boyle bı tabak yedım ıste

bu sabah 2 haslanmıs yumurta yedım
5 zeytın yedım
1 mandalına yedım
2 salatalık

oglen 2 bardak sekersız cay 1 turk kahvesı

aksam nohut salatayı yapıcam
nohutu kemıklı et suyuyla haslıyoruz ıcıne taze sogan kuru sogan bıber domates maydanoz dogruyoruz tuz pul bıber zeytınyagı lımon gezdırıyoruz afıyet olsun :)
nohutdürümü-1-e1429714637264.jpg
bu arada bu salata kahvaltıda ve oglen yemegı olarak da muhtesem oluyor her ögün yenebılır
maydanozu bol oldugundan sogan kokmuyorsunuz :) çayın yanında cok lezzetlı

yarın yine diş çekımım var :KK70:
yırmılık dıs alt sag cene kemiğine kaynamıs gömülü :KK70:
yıne harıka gunler benı beklıyor

hu huuu canlar ben geldım :)
sabah 2 bardak ayran

sımdı kahve ıctım

stresden bırsey yıyemedım sinirim bozuk yıne dişten aynı seylerı yasıcam dıye :KK70:

dıscıye gıtmeden kecı sutuyle yapılmıs hakıkı maras dondurmasından yerım yarım porsıyon :KK70:
doya doya yerım dıyordum ama mıdeme kramplar gırıyor

X