Alt katına yerleşip sende beslenmek istiyorum Nisaestağfurullah canım benım
ben kofte yogururken salcayla soganı harmanlarım
kısırda mınık mınık dograr katarım hafıf dıse gelmelı ama rahatsız etmemelı aroma katmalı ama ölmemelı salata gorunumlu olmalı ama yemek yerıne gecmelı
cılek yıyıp muz tadı almalıbenım damak tadım boyle bır degısık
sarımsak en sevdıgım aroma verıcı onsuz yemek dusunemıyorum
Ya bu da çok iymiş ne kadar faydalı şeyler öğrendim bu başlıkta ya saolun vallahi kızlar. Peki 200 derece 45-50dk diyor videoda, kavrulup acımsı bir tat gelmiyor mu sanki fazla gibi geldi süresi. Eğer olmuyorsa hemen ben de mercimeği fırına vereyimcok basit :)
Ya bu da çok iymiş ne kadar faydalı şeyler öğrendim bu başlıkta ya saolun vallahi kızlar. Peki 200 derece 45-50dk diyor videoda, kavrulup acımsı bir tat gelmiyor mu sanki fazla gibi geldi süresi. Eğer olmuyorsa hemen ben de mercimeği fırına vereyim
Ya bende yuşaf ezmesi, hindistan cevizi yağı, kinoa gibi şeyler yok ben baya eski kafalıymışım onu anladım, bişeyi pek tanımıyosam almıyorum :)) yulaf ezmesi alayım marketten şu nohut mercimek unu da kafama çok yattı normalde hadi bi mercimek yapayım demem, bu vesileyle yemiş oluruz nohut mercimek falanNisa'nın tarifleri yanında insan bunu tatlı tarifi diye yazmaya utanır ama, madem istedin
Tamamen uyduruk; 1 elmayı rendeliyorum, içine aldığı kadar yulaf ezmesi, bekli 1-2 yemek kaşığı süt (olmasa da olur), hindistan cevizi yağı, ya da tereyağ az, bol da tarçın. Bunları ya yuvarla, ez, kurabiye şekline sok, ya yağlı kağıtta sıkıştır sadece. Tutmamış gibi durabilir, ama pişince yulaf yapışıyor. Tipi güzel olmasa bile tadı aynı bildiğin elmalı kurabiye
bana yulafı sevdıren samsonnYa bende yuşaf ezmesi, hindistan cevizi yağı, kinoa gibi şeyler yok ben baya eski kafalıymışım onu anladım, bişeyi pek tanımıyosam almıyorum :)) yulaf ezmesi alayım marketten şu nohut mercimek unu da kafama çok yattı normalde hadi bi mercimek yapayım demem, bu vesileyle yemiş oluruz nohut mercimek falan
afıyet olsun :)Sabah 08:00
1 haşlanmış yumurta
10-15 zeytin
1 bahçe domatesi
1 avuç çiğ fındık
Bi parça ekmekle tereyağı-bal
1 su bardağı kefir
1 dilim peynir
Öğlen 1: mısır-nohut yemeği (buzlukta yer kaplıyorlardı çıkarıp yemek yaptım)
Salata
3-4 hurma
Gün içinde 2 sade kahve 1 bardak çay içtim
İşten gelince 17:30da bir su bardağı kefir ile 1 avuç çiğ fındık yedim.
Normal kurufasulye yemeği gibi yaptım canım, normalde sütlü ya da yoğurtlu da yapılıyor ama dün evde süt de yoğurt da yoktu çıkmaya da üşenince böyle bi yemek çıktı ortaya :)afıyet olsun :)
mısır nohut yemegını merak ettım nedır o salata tarzı bırsey mı
sımdı anladımmm :) ellerıne saglıkNormal kurufasulye yemeği gibi yaptım canım, normalde sütlü ya da yoğurtlu da yapılıyor ama dün evde süt de yoğurt da yoktu çıkmaya da üşenince böyle bi yemek çıktı ortaya :)
Bizde asıl aşure tuzlu olur natıfıps deriz adına (çerkesiz), mısır yarması, buğday yarması, fasulye nohut falan süt katılarak suda kaynatılır üzerine tereyağlı biberle (şibjidağe diyoruz ona da) servis yapılır, ondan esinlendim ama baya kıt malzemeli oldu benimki :))
Canım şu kahvaltı niyetine yediklerimi mi diyorsun? Uydurmasyon by Samsonnbana yulafı sevdıren samsonn
normalde ınsanlar sabahları sutle veya yogurtla kahvaltılık yulaflar gevrekler varya oyle tuketıyorlar onu cok saglıksız buluyorum onun yerıne otur adam gıbı pastırmalı yumurta 10 zeytın ye derım
ama yulaflı kurabıye tarıfı var samsonun lezız kahvaltıda da yenır mısafıre de ıkram edılır cok guzel
tarıfını yazsın bakSamsonn
ayneeeen :)Canım şu kahvaltı niyetine yediklerimi mi diyorsun? Uydurmasyon by SamsonnPeyniri rendele, için 1 yumurta, aldığı kadar yulaf ezmesi. Geri kalanı damak zevkine kalmış. Baharatlı olur, zeytinli, domatesli, nasıl istersen. Yağlı kagıtla kurabiye şeklinde fırınla
Yulaf +süt beni de hiç cezbetmiyor ama bunlar çayın yanına kahvaltı olarak süper gidiyor; bir de en az 4 saat tokluk garanti
Afiyet şifa olsuuun. Ben de ilk fırsatta senin şu nohutlu poğaçanı yapıcam, aklım kaldı, gözümde canlanıyor...ay dur bulayım tarifii mailime kaydedeyiim.ayneeeen :)
benım yulafım bıttı alayımda yapayım yıne canım ıstedı :)
ılk sayfada paylasmıstım sanırım :) cok lezzetlı oluyor :)Afiyet şifa olsuuun. Ben de ilk fırsatta senin şu nohutlu poğaçanı yapıcam, aklım kaldı, gözümde canlanıyor...ay dur bulayım tarifii mailime kaydedeyiim.