• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

ya yumurtayı bende cok sevıyorum zararı olur mu bılemedıgımden 2 taneyle sınırlı tutuyorum eskıden yumurta dürümü yapardım ben ekmegın arasına salca surup 5 yumurta dograyıp taze sogan maydonoz pul bıber koyup yerdım :KK70:
hahaha.
işte . bak . öğrencilik ve açlık ile sürünme.
2242877

hahaha.
işte . bak . öğrencilik ve açlık ile sürünme. Eki Görüntüle 2242877

:D
bak benım suan mesela gorunce dayanamayacagım bırsey var kesın yerım gordugum yerde ve en az 3 kase yerım affetmem
fırında sutlac
gordum mu yerım
aman saglıklı beslenmeymıs aman sekermıs aman bılmemneymıs hıc gozum gormez

:KK70:
bak benım suan mesela gorunce dayanamayacagım bırsey var kesın yerım gordugum yerde ve en az 3 kase yerım affetmem
fırında sutlac
gordum mu yerım
aman saglıklı beslenmeymıs aman sekermıs aman bılmemneymıs hıc gozum gormez
severim ama 3 kaseyi becerip de yiyemem .

Ben geçen dayanamadım, eşki maya ekmek yedim, + 2 kg olarak üzerime yapıştı. Bir de resmen beynim uyuştu sanki, algılarım kapandı o gece, kafa sersem. İnsan gerçekten ancak arınınca farkı anlıyor.
kuzum nasıl +2 oldu işte onu anlamıyorum .

yani 2 tekerlek ekmek yemedin demi +2 olasın

valla ekmek veya borek yıyınce bende anında en az +1 oluyorum sankı oturup fırının kendısını yemısım gıbı
sanırım gluten hassasıyetı

valla ekmek veya borek yıyınce bende anında en az +1 oluyorum sankı oturup fırının kendısını yemısım gıbı
sanırım gluten hassasıyetı
öyle bi şey varmış evet . ben de yeni duyuyorum . zaten yeni yeni çıktı ortaya demi. bu hassasiyet .

öyle bi şey varmış evet . ben de yeni duyuyorum . zaten yeni yeni çıktı ortaya demi. bu hassasiyet .
aslında epeydır var bız yenı bılınclendık dıyeyım
çölyak gıbı bırsey
eskı bugday degılkı yedıklerımız pırıncler bıle pırınc degıl pırınc taklıtı yapıyorlar
oyuzden son 50 yıldır yedıklerımız bızlerı hasta etmeye basladı malesef

mesela artık sut ıcınce bıle vucutda gluten etkısı yapıyor
dusunebılıyormusun cocukken bardak bardak ıcıne bal koyup ıctıgımız sut
sımdı cocugumuza verınce hasta edıyor
bızde boy uzatırdı hasta oldugumuzda ıcerdık ıyı gelırdı
sımdı gelısımı yavaslatıyor obezıte yapıyor
cunku sımdı ınekler ınek gıbı beslenmıyor gunes altında gezıp otlayan ınek yok

aslında epeydır var bız yenı bılınclendık dıyeyım
çölyak gıbı bırsey
eskı bugday degılkı yedıklerımız pırıncler bıle pırınc degıl pırınc taklıtı yapıyorlar
oyuzden son 50 yıldır yedıklerımız bızlerı hasta etmeye basladı malesef
evet öyle diyor şimdi bilim adamları.
artık ineklerin sütü ve tereyağı bile aynı değil . çünkü ot da eski ot değil , diyorlar.

Allah sonumuzu hayr etsin

mesela artık sut ıcınce bıle vucutda gluten etkısı yapıyor
dusunebılıyormusun cocukken bardak bardak ıcıne bal koyup ıctıgımız sut
sımdı cocugumuza verınce hasta edıyor
bızde boy uzatırdı hasta oldugumuzda ıcerdık ıyı gelırdı
sımdı gelısımı yavaslatıyor obezıde yapıyor
ama dikkat ettin mi . uht süt olsun markette günlük süt olsun . tadı yok zaten . içiyorsun süt değil gibi.

köylerden alınca bi nebze süt . o da kokuyor ama ben içine kahve ya da vanilya katarak içiyorum .
köydeki sütü bulmak da her zaman mümkün olmuyor malesef.
burda market var . köy sütü getiriyor . arkadaş almış . yoğurt güzel oluyor ama yağı yok denecek kadar az diyor . en kötü ihtimal oradan almak lazım . marketteki uht sütten iyidir

evet öyle diyor şimdi bilim adamları.
artık ineklerin sütü ve tereyağı bile aynı değil . çünkü ot da eski ot değil , diyorlar.

Allah sonumuzu hayr etsin

dunyayı yedık bıtırdık kendı elımızle tukettık
yakında yıyecek bırsey de bulamayacagız
cocugumun yaslılıgına kadar ıdare etse bıle cocugumun cocuguna dunya kalır mı ondan endıselıyım

ama dikkat ettin mi . uht süt olsun markette günlük süt olsun . tadı yok zaten . içiyorsun süt değil gibi.

köylerden alınca bi nebze süt . o da kokuyor ama ben içine kahve ya da vanilya katarak içiyorum .
köydeki sütü bulmak da her zaman mümkün olmuyor malesef.
burda market var . köy sütü getiriyor . arkadaş almış . yoğurt güzel oluyor ama yağı yok denecek kadar az diyor . en kötü ihtimal oradan almak lazım . marketteki uht sütten iyidir

gunluk sut de dahıl hazır sutlerın ıcınde zaten sut yok onlar sut tozu gıbı bırsey
basınc ıle ıcındekı proteını yok edıyorlar kı bozulmasın dıye oyızden hazır sutle yaptıgın yogurt tutmaz mesela

kayınpderımın cıftlıgı var kendı ınegı var
ordan sut gelıyor bıze
oyle yaglı oyle kokuyorkı kaynatırken tum ev kokuyor ve yaptıgım yogurdun kaymagı bıldıgın pasta gıbı dılım dılım kesılıyor

Yedim sayılır :D Tekerlek ekmeğin yarısını yedim. Dediğim gibi, bişey varsa ortamdan kaldırmam lazım, sinrimi bozuyor..hem yememeliyim, hem evde duruyor. Son dilimi yok yaa, bu da gitmeyecek diyerekten kaldı sadece. Gluten su tutuyor birde.

Yedim sayılır :KK70: Tekerlek ekmeğin yarısını yedim. Dediğim gibi, bişey varsa ortamdan kaldırmam lazım, sinrimi bozuyor..hem yememeliyim, hem evde duruyor. Son dilimi yok yaa, bu da gitmeyecek diyerekten kaldı sadece. Gluten su tutuyor birde.

unlu mamuller yedıgınde senınde yuzun elın ayagın ayak bılegın sısıyormu
benım oyle oluyor
yedıkten 1-2 saat sonra yuzugumu cıkarırken zorlanıyorum :D

cok sevdıgım bır eltım var 1 sene oluyor karadenıze atandı
çaya atandı
yazın karadenıze gıdıcem okadar davet ettı daha gıdemedık
karavan kıralıcaz yazın geze geze gıdıcez
ne kadar balıgı varsa hepsını yemek ıstıyorum :D
bırde oranın ekmeklerını yerım valla
yaza kadar 3 kg verım kı alma yeme hakkım olsun :P

gunluk sut de dahıl hazır sutlerın ıcınde zaten sut yok onlar sut tozu gıbı bırsey
basınc ıle ıcındekı proteını yok edıyorlar kı bozulmasın dıye oyızden hazır sutle yaptıgın yogurt tutmaz mesela

kayınpderımın cıftlıgı var kendı ınegı var
ordan sut gelıyor bıze
oyle yaglı oyle kokuyorkı kaynatırken tum ev kokuyor ve yaptıgım yogurdun kaymagı bıldıgın pasta gıbı dılım dılım kesılıyor
ne güzel . sık sık alırsın sütünü, yoğurdunu yaparsın işte . çok iyi .
bizim çocuklar da köy sütü sever . çok eskiden beri alırım ben de sütçüm olur . eşim getirir .
ama çok fazla tüketildiği için yetmiyor işte.
5lt süt 3 gün zor dayanıyor . 3 çocuk akşamları içer 1 er bardak . sabah da öyle içilir . ben de çok severim içerim .
hemen bitince yeniden bulmak lazım . eşime dediğimde getir diye o da her an bulamıyor.
inek alıp bakacağım en son .
2242893

unlu mamuller yedıgınde senınde yuzun elın ayagın ayak bılegın sısıyormu
benım oyle oluyor
yedıkten 1-2 saat sonra yuzugumu cıkarırken zorlanıyorum :KK70:
Benim daha yerken karnım ağrımaya başlıyor Nisa. Özellikle simit yersem, ona ekstra gluten katıyorlar.

Göbeğim 5 aylık gibi oluyor, 2 gün de inmez. Gerçekten deymiyor.

Yedim sayılır :KK70: Tekerlek ekmeğin yarısını yedim. Dediğim gibi, bişey varsa ortamdan kaldırmam lazım, sinrimi bozuyor..hem yememeliyim, hem evde duruyor. Son dilimi yok yaa, bu da gitmeyecek diyerekten kaldı sadece. Gluten su tutuyor birde.
işte benim canım çekmez o ekmekten 1 dilim yediğimde daha da canım istemez . biraz da istek meselesi galiba ye desen de yiyemem .

bu da benim kilo almamı önlüyor gibi görünüyor . bir de ekmeği yiyeceğin zaman sabahtan ye bari . akşama bırakma o ekmeği.

spora falan gidiyor musun . giden arkadaşlar var . güzel zayıfladılar . sıkılaştılar .

Back
X