• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Ben geçen dayanamadım, eşki maya ekmek yedim, + 2 kg olarak üzerime yapıştı. Bir de resmen beynim uyuştu sanki, algılarım kapandı o gece, kafa sersem. İnsan gerçekten ancak arınınca farkı anlıyor.

ınsan sureklı yedıgınde farketmıyor ama kesınce ara verınce aslında ne kadar olumsuz etkısı oldugunu daha ıyı anlıyor degıl mı
eskıden 5 yufkadan yaptıgım boregı oturur sabahtan oglene gıder gelır yerdım bırsey olmazdı
ne zamamankı arındım yemedım aylarca gecen gun 1 borek yedım ankarada yuzum sıvılce bastı :D
gaz doldum
nefesım koktu

gercekten berbat bırsey sekerlı ve unlu mamuller

Suhan bak inan bir kerede böyle dene 2 hafta. Şekersiz, pilav, ekmek, patatessiz. Gör kendin fark edecek mi? Anlatması uzun ama şeker yağ yakma metabolizmasını geçici felce uğratıyor. Az kalori alsan da zayıflamıyorsun.
Denenmiş, yaşanmıştır :KK76:
varya pilavı baya baya kesmiştim.ağzıma sürmüyordum.şu son iki haftadır bazen iki kaşık kadar alıyorum servisime

varya pilavı baya baya kesmiştim.ağzıma sürmüyordum.şu son iki haftadır bazen iki kaşık kadar alıyorum servisime

bırde o pılav nasıl bır meretse ömurlu olasıca lezzetlıde 2 kasık yıyınce yetmıyorda ınsana gozu yemekte kalıyor ınsanın o pılav yuzunden :KK70: 2 kasık altı ustu ama yemekten 1 saat sonra acıkmana neden oluyor
mısafırlıge gıttıgımde pılav tabagını oteye koyuyorum kazayla yemegımın ıcıne 1 tane bıle dusmesın dıye :KK70:
salatayı onume alıyorum

kalorı hesabı yanlıs
soyle dusun
2 dılım baklava ıle
1 tabak dolusu envaı cesıt meyve aynı kalorı
ama meyveden aldıgın kılo ıle baklavadan aldıgın farklı
bırı dırek kanda asıt oranını yukseltırken dıgerı dırek vucutda yaglanma yapar
kalorıyı alıyorsunda neyden aldıgına dıkkat et

1 hamburger yıyebılırsın oglen aksam sadece salata yıyerek gunluk kalorının altında
ama 1 hamburger yerıne yarım kg etde aynı kalorıyı tasır

hamburger yersen yaglanırsın et yersen yag yakarsın

anlatabıldım mı

madem kalorının altında kalıyor sen hergun cıkolata ye :) olur mu hıc

sadece latteyle patatesle beslen mesela :KK70: tovbe yarabbım
olur mu hıc saglıklı mı degıl onemlı olan yemek degıl sadece yemek atık cıkarmak demektır
saglıklı yemek enerjı olusturmak demektır
o kadarda cahil değiliz be nisa

o kadarda cahil değiliz be nisa

bılıyorum kız bılmeyenler faydalansın sayende
okadar zıyaretcı oluyor
ama gunluk kalorımın altında kalıyorum dıyerek gırgıra vurdugunu bılıyorum
bızımkısı amme hızmetı :)
bılmeyenler var
anladın sen benı :)

Bu akşam bulgurlu ıspanak yaptım. Bulguru fazla kaçırmış olabilirim, alt tarafı yarım çay bardağı koyacaktım, bulguru çok sevdiğim için hile yapmış olabilirim. 😀
Allahım inşallah bu bulgurlar bana yağ deposu olarak geri dönmez, amin. 😕

Diğer fotoğraf da yemek tepsim akşam için. Özensizliğimin kusuruna bakmayın. Ben öyle sunum munum bilmem. Yemeği yemeden hemen önce çekiverdim işte. :)

Hayatımda ilk defa bulgurlu ıspanak yedim. Çok güzelmiş. Pirinçle yaparız. Benim annem bulgur sevmediği için tüm çocukluğum boyunca bizim eve bulgur girmedi. Ben onun bunun evinde yedim de bulguru tanıyıp çok sevdim. Kendim yapıyorum artık.

Onun dışında bugün yediklerim:
Tek yumurtalı sucuklu omlet
Salata
Bir kase nohutlu, buğdaylı haşlama

Bir kase ayran aşı
Bir de bu fotodakiler.

30 dakika koşu.
daha ne olsun sunum, enfes gözüküyor. Karabuğdayla da denemeni tavsiye ederim. Bulgurdan çok daha hafif, yine leziz. Dün 3 market gezdim, ıspanak bulamadım. Nimet kapış kapış gitmiş anlaşılan :D

daha ne olsun sunum, enfes gözüküyor. Karabuğdayla da denemeni tavsiye ederim. Bulgurdan çok daha hafif, yine leziz. Dün 3 market gezdim, ıspanak bulamadım. Nimet kapış kapış gitmiş anlaşılan :KK70:

gecen gun paylastıgım karabugdaylı ıspanak pılavı mesela onu yapsa ne hos olurdu 1 tabak dolusu yıyebılırdı
aaa suhan sahi
karabugday bulgur cesıtı degıl bıtkı tohumu alsana ondan yap pılavı bak faydalıda hem doyurucuda

bılıyorum kız bılmeyenler faydalansın sayende
okadar zıyaretcı oluyor
ama gunluk kalorımın altında kalıyorum dıyerek gırgıra vurdugunu bılıyorum
bızımkısı amme hızmetı :)
bılmeyenler var
anladın sen benı :)
Bu iyi bir hatırlatma aslında...çünkü ben de bazen bilmeme rağmen kalori bahanesine sığınıyorum. Amaan 150 cal beni mi öldürecek, amaan bitter işte 15 gr şekerden de ne olur diye kendimi kandırıyorum. Bitter diye yediğim son cikolata acayip midemi bulandırdı.

Bu iyi bir hatırlatma aslında...çünkü ben de bazen bilmeme rağmen kalori bahanesine sığınıyorum. Amaan 150 cal beni mi öldürecek, amaan bitter işte 15 gr şekerden de ne olur diye kendimi kandırıyorum. Bitter diye yediğim son cikolata acayip midemi bulandırdı.

mesela cıkolatayı cok severım ben acayıp ama canım cıkolata ısterse dırek hurma yıyorum aslında yedıgım hurma yıyecegım cıkolatadan kalorı olarak daha fazla
fakat fayda olarak maksımum

onun kalorısı fayda olarak yansıyor bazen kalorı yanıltıyor
dıyetısyenler hep kalorı hesabı yaptırıyor bunu onlar empoze ettıler cok kızıyorum dıyetısyenlere cok resmen beslenme seklımızı degıstırdıler 6 ogunle ınsanları ınsulın dırencıne sahıp kıldılar bızde uzmanlar dıye ınandık onlara deney olarak kullanılıyoruz samson ya

gecen gun paylastıgım karabugdaylı ıspanak pılavı mesela onu yapsa ne hos olurdu 1 tabak dolusu yıyebılırdı
aaa suhan sahi
karabugday bulgur cesıtı degıl bıtkı tohumu alsana ondan yap pılavı bak faydalıda hem doyurucuda
Evet canım, ben de geçen senin tarifi görünce yaptım. Enfes oldu. Dün de yine canım çektiği için market market ıspanak aradım.

mesela cıkolatayı cok severım ben acayıp ama canım cıkolata ısterse dırek hurma yıyorum aslında yedıgım hurma yıyecegım cıkolatadan kalorı olarak daha fazla
fakat fayda olarak maksımum

onun kalorısı fayda olarak yansıyor bazen kalorı yanıltıyor
dıyetısyenler hep kalorı hesabı yaptırıyor bunu onlar empoze ettıler cok kızıyorum dıyetısyenlere cok resmen beslenme seklımızı degıstırdıler 6 ogunle ınsanları ınsulın dırencıne sahıp kıldılar bızde uzmanlar dıye ınandık onlara deney olarak kullanılıyoruz samson ya
Aynen öyle, o gıda piramitleriyle hepimizin beynini yıkadılar. Etle, yumurtayla, tereyağla, mevsiminde bulduğu kadarıyla sebzeleriyle beslenen ninelerimiz, dedelerim sağlıklı uzun ömürler yaşadı, bizim nesiller hep hasta...tüket tahılı, şekeri , netice ortada.

Evet canım, ben de geçen senin tarifi görünce yaptım. Enfes oldu. Dün de yine canım çektiği için market market ıspanak aradım.

ıspanak yıkamaya usenıyorum :KK70: çitilemek gerekıyor ya sırkelı sularda bekletmek tekrar tekrar yıkamak yemek ıcın verdıgım enerjı yıyerek alacagım enerjıden fazla :KK70: keske bırı bana yapsa da yesem

kızlar merhaba
öğlen markete gittim .
ihtiyaçları aldım . kivi ve fıstık da aldım .

öğlen öğünüme 1 kivi ve 2 avuç fıstık ekledim . biraz da acılı ezme. ve çubuk kraker . ezmeye batıyorum çubuk krakeri

öğlen yemeğim:

1 tabak karnıbahar
1 kase yoğurt içine ruşeym , 1 yeşil elma, 1 kivi
2 haşlanmış yumurta
2 avuç fıstık
ezme ve çubuk kraker
elhamdülillah doydum .

saat 4 gibi greyfurt yiycem. onu yiyemedim . yemessem içim rahat etmeyecek . çekmecede duruyor . batar bana o şimdi. midemde olması daha uygun.

akşama ıspanak yemeğim var .
yoğurtlu çorba var .

kahve ve sodalı sulu içecek ile günü kapatırım diye umuyorum .

ıspanak yıkamaya usenıyorum :KK70: çitilemek gerekıyor ya sırkelı sularda bekletmek tekrar tekrar yıkamak yemek ıcın verdıgım enerjı yıyerek alacagım enerjıden fazla :KK70: keske bırı bana yapsa da yesem
ben bir kaç aydır çok temiz buluyorum . topraksız kumsuz .
akşamdan suya yatırıyorum . ertesi gün bir kaç kez yıkayıp pişiriyorum .
temiz bulursan al . ya da akşamdan suya koyarsan da çamur , kum sabaha kadar çözülür .

kızlar merhaba
öğlen markete gittim .
ihtiyaçları aldım . kivi ve fıstık da aldım .

öğlen öğünüme 1 kivi ve 2 avuç fıstık ekledim . biraz da acılı ezme. ve çubuk kraker . ezmeye batıyorum çubuk krakeri

öğlen yemeğim:

1 tabak karnıbahar
1 kase yoğurt içine ruşeym , 1 yeşil elma, 1 kivi
2 haşlanmış yumurta
2 avuç fıstık
ezme ve çubuk kraker
elhamdülillah doydum .

saat 4 gibi greyfurt yiycem. onu yiyemedim . yemessem içim rahat etmeyecek . çekmecede duruyor . batar bana o şimdi. midemde olması daha uygun.

akşama ıspanak yemeğim var .
yoğurtlu çorba var .

kahve ve sodalı sulu içecek ile günü kapatırım diye umuyorum .

beslenme seklın bana cok degısık gelıyor :)
cubuk kraker mesela hergun mutlaka abur cubur sayılan bırseyden yıyorsun gunluk kendıne bır tane abur cubur yeme hakkı verdıgın ıcınmı
fıstık cok faydalı ama antep fıstıgımı yer fıstıgımı hangısı

ben bir kaç aydır çok temiz buluyorum . topraksız kumsuz .
akşamdan suya yatırıyorum . ertesi gün bir kaç kez yıkayıp pişiriyorum .
temiz bulursan al . ya da akşamdan suya koyarsan da çamur , kum sabaha kadar çözülür .

bızım buralarda hersey camurlu ya temız bırsey daha hıc gormedım hep toprak sankı kokuyle sokup satıyorlar gıbı oyle toprak

günaydın kızlar

dün öğlen güzel yemiştim . özellikle 2 avuç fıstık beni çok tok tuttu.
akşam gidince biraz masada mamalar vardı . öğlen okuldan gelen çocuklarım için koyduğum onlardan atıştırdım biraz .
karnıbahar haşlama. (Salçalı suda haşladım ) ondan yedim 1 koca tabak . bol pulbiber ile .
1 yemek kaşığı bulgur pilavı
2 lokum büyüklüğünde tavuk göğüs kızartma. tadına bakmak için yedim aslında. çocuklara pişirdim . tuz kontroli , pişkinlik kontrolu
ardından sütlü türk kahvesi.
sodalı sulu içecek .

sabah kahvaltım .
1 haşlanmış yumurta
yarım parça kadar waffle.
1 bardak siyah üzüm suyu ( şeker ilavesiz , ev yapımı)

öğlen için
1 büyük tabak kadar karnıbahar haşlama. pulbiberli
2 haşlanmış yumurta
1 kase yoğurt
1 yeşil elma, 1 greyfurt

çekmecemde. etifoormm , çubuk kraker . kurukayısı .hurma pekmezi, reçel var .
çok bi ihtiyaç durumunda son noktayı bunlardan biri ile koyabilirim . tatlı canım çekerse. belki yoğurduma reçel ya da pekmez koyabilirim 1 yemek kaşığı kadar . tatlı yok çünkü menümde.

siz neler yediniz , yiyeceksiniz . :hamarat:
canım ben dün akşam 4-5 gibi ton balıklı salata yedim ofisde. Evde de antep fıstığı yedim sadece.

Bugün niyetliyim. Sahur vakti o kadar çok yedim ki, gram açlık yok hala. 2 yumurta, bol zeytinyağlı salata, biraz turp, 7 adet zeytin, 2 tane de ceviz.

canım ben dün akşam 4-5 gibi ton balıklı salata yedim ofisde. Evde de antep fıstığı yedim sadece.

Bugün niyetliyim. Sahur vakti o kadar çok yedim ki, gram açlık yok hala. 2 yumurta, bol zeytinyağlı salata, biraz turp, 7 adet zeytin, 2 tane de ceviz.

super aslında cok yememıssın cok saglıklı doyurucu yemıssın ondan
yoksa yedıgınde bırsey yok hepsı cok saglıklı

bızım buralarda hersey camurlu ya temız bırsey daha hıc gormedım hep toprak sankı kokuyle sokup satıyorlar gıbı oyle toprak
@demirleke ya bu yeşillikleri suda bekletmek benim kafamı kurcalıyor biraz. Ben de pestitten arınsın diye sirkeli karbonatlı su da bekletiyorum ama uzun süre beklese c vitamini suda çözülür, heba olur, değil mi?

Back
X