• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

@demirleke ya bu yeşillikleri suda bekletmek benim kafamı kurcalıyor biraz. Ben de pestitten arısın diye sirkeli karbonatlı su da bekletiyorum ama uzun süre beklese c vitamini suda çözülür, heba olur, değil mi?

ben once yıkıyorum
sonra bır legende sırkelı suda 5 dk bekletıp sonra tek tek yıne yıkıyorum
:D
mesela 1 buyuk marulu yıkamam yarım saatımı alıyor
oyuzden haftada 1 gunumu manav alısverısı ve sebze yıkama yerlestırmeye yemek yapmaya ayırıyorum 1 hafta onu tuketıp sonra yenıden bu döngü

nisa maşallah 59.9 nı görmüşsün .

bi sürü yazışma olmuş . arada okuduklarım oldu . okuyamadıklarım var dönüp okuyacağım birazdan

her insanın çocukluktan gelen yeme alışkanlıkları var .anne lezzeti alışkanlıkları. ya da kendi fıtratına has alışkanlıklar .

ben zayıf biriyim , hayatım boyunca maksimum 63 kiloya çıktım (hamilelik dahil) . daha fazlasını alamadım . çok zorlasam da yemek için . mide bulantısı yaşadım . kusma yaşadım daha fazla yiyemedim .vucut dur dedi . alarm verdi

beslenme seklın bana cok degısık gelıyor :)
cubuk kraker mesela hergun mutlaka abur cubur sayılan bırseyden yıyorsun gunluk kendıne bır tane abur cubur yeme hakkı verdıgın ıcınmı
fıstık cok faydalı ama antep fıstıgımı yer fıstıgımı hangısı
Bana da öğle yemeği bomba gibi geldi :D çok olmamış ya? afiyet olsun @demirleke

nisa maşallah 59.9 nı görmüşsün .

bi sürü yazışma olmuş . arada okuduklarım oldu . okuyamadıklarım var dönüp okuyacağım birazdan

her insanın çocukluktan gelen yeme alışkanlıkları var .anne lezzeti alışkanlıkları. ya da kendi fıtratına has alışkanlıklar .

ben zayıf biriyim , hayatım boyunca maksimum 63 kiloya çıktım (hamilelik dahil) . daha fazlasını alamadım . çok zorlasam da yemek için . mide bulantısı yaşadım . kusma yaşadım daha fazla yiyemedim .vucut dur dedi . alarm verdi

keske vucut bana da dur dese
yesem 1 kamyon baklava yerım bılıyormusun :D

ben once yıkıyorum
:KK70:
oyuzden haftada 1 gunumu manav alısverısı ve sebze yıkama yerlestırmeye yemek yapmaya ayırıyorum 1 hafta onu tuketıp sonra yenıden bu döngü
Yıkayıp kurulayıp mı saklıyorsun Nisa? Ay çok iş yaa

ben once yıkıyorum
:KK70:
of gerçekten kısır döngü olmuş .

sebzeyi çok sevdiğimden bana zor gelmiyor yıkama.
kumu vs si yoksa aslında (marul gibi) onu sirkeli suda 2 dk bekletmen yeterli. sirkeyi çok az koyman bile yeterli gelir . içindeki kurtcuk . solucan ya da gözle görünmeyen sinekcikler vs ölür .

sebze olarak ne alıyorsun pazardan . hangi sebzeleri seversin.

keske vucut bana da dur dese
yesem 1 kamyon baklava yerım bılıyormusun :KK70:
hahah. yapma nisa ya . illa bulantın olur .
2242863

kendine haksızlık etme.

Yıkayıp kurulayıp mı saklıyorsun Nisa? Ay çok iş yaa

aynen :D gercekten her hafta sırf 1 gunum buna gıdıyor tum meyve sebzeler yıkanır kurulanır oyle dolaba konur posetıyle asla koyamam dolaba bırde elımın altında hazır temız olmasını da sevıyorum anıden yemeklı mısafırım cok olur benım bırde yıkamakla temızlıkle ugrasmayayım dıye
bırde kızım dolabı acıp kendı elıyle kendı yıyecegını hazırladıp yedıgı ıcın temız bırakmak ıstıyorum
ölsem de yıkamadan koyamam
dısardan posetıyle getırdıgım kerevızlerı evde temız posete gecırıp balkonda bunlar ıcın bır sepetım var ona koyuyorum mesela :D
takıntı meselesı hep

canım ben dün akşam 4-5 gibi ton balıklı salata yedim ofisde. Evde de antep fıstığı yedim sadece.

Bugün niyetliyim. Sahur vakti o kadar çok yedim ki, gram açlık yok hala. 2 yumurta, bol zeytinyağlı salata, biraz turp, 7 adet zeytin, 2 tane de ceviz.
Allah kabul etsin samsonn . ton balıklı salataya bayılırım .
antep fıstığı da çok faydalı . iyi yapmışsın .

of gerçekten kısır döngü olmuş .

sebzeyi çok sevdiğimden bana zor gelmiyor yıkama.
kumu vs si yoksa aslında (marul gibi) onu sirkeli suda 2 dk bekletmen yeterli. sirkeyi çok az koyman bile yeterli gelir . içindeki kurtcuk . solucan ya da gözle görünmeyen sinekcikler vs ölür .

sebze olarak ne alıyorsun pazardan . hangi sebzeleri seversin.
bızım evden eksık olmayan sebzeler
mevsımınde kabak, salatalık,domates, pırasa, kara lahana, marul ,beyaz lahana ,taze sogan ,maydanoz ,havuc , kerevız bunlarsız asla :)

hahah. yapma nisa ya . illa bulantın olur . Eki Görüntüle 2242863

kendine haksızlık etme.
bendekı sorun su
yerken hıc olmuyor yerken dunya duruyor yıyorum yıyorum
yedıkten sonra mıdem bulanıp agrıyor :D
gercekten yerım
yedıkten sonra hastanelık falan da olmam toptancıdan aldıgımız 4 buyuk kolı koca kolı cıkolatayı 1 gunde yıyıp bıtırdıgımı bılmıyorsun tabı :D benım oyle pıs bır gecmısım var kı anlatsam ya bır gıt pıslık öğk dersın
oyle pıs bogazım

beslenme seklın bana cok degısık gelıyor :)
cubuk kraker mesela hergun mutlaka abur cubur sayılan bırseyden yıyorsun gunluk kendıne bır tane abur cubur yeme hakkı verdıgın ıcınmı
fıstık cok faydalı ama antep fıstıgımı yer fıstıgımı hangısı
yeme alışkanlıklarım için ben de kendini değişik buluyorum . ama sevdiğim şeyleri yeme lüksüm var diye düşündüğümden kafama göre beslenirim . yani bu bunla yenmez . bu bununla içilmez diye düşünmem . damak tadıma hitap eden şeyleri yiyorum .

kendime aburcubur hakkı vermiyorum . tamamen o an ondan yemek istediğimden . yani hakkım olsun da yiyim diye bi kısıtlamam yok.
çubuk kraker olarak 15 tane falan yemişimdir ama . yediklerim çok doyuruyucuydu. daha fazlasını yiyemedim . yine mide eror vermeye başlayınca bıraktım elimden . şimdi meyve çayı içiyorum . messt meyve çayını denediniz mi. 101 de var . bi çok meyve çayı içtim bu güne kadar ama böyle güzeli bana denk gelmemişti. meyve kokulu şeyleri çok severim zaten .
doğal olduğunu düşünüyorum . çünkü geçen gün sütün içine demleyeyim dedim . süt kesti.

işte böyle değişik damak zevkim var . sütte meyve çayı gibi.

sütlü smothileri çok severim . sütlü tatlıları.

benim mide bunlardan hoşlanıyor .

Nisa ben sana eşlik ederim, hiç merak etme :KK70: benim de gençliğim şurada şunu yiyelim, üzerine burada bu tatlı, aman tatlı baydı tuzlu ne yesek diyerek geçti. Bende de dur sinyali yoktu :olamaz:

bu neden oluyor acaba dur sınyalının doyma hıssının olmaması
psıkolojık oldugunu dusunmuyorum dogdugum gunden berı var tetıkleyıcı bırsey olmadı yanı
bu bence bızım tamamen oburlugumuz baska bırsey degıl :D bılım bıze ısık tutamaz

bızım evden eksık olmayan sebzeler
mevsımınde kabak, salatalık,domates, pırasa, kara lahana, marul ,beyaz lahana ,taze sogan ,maydanoz ,havuc , kerevız bunlarsız asla :)

bendekı sorun su
yerken hıc olmuyor yerken dunya duruyor yıyorum yıyorum
yedıkten sonra mıdem bulanıp agrıyor :KK70:
gercekten yerım
yedıkten sonra hastanelık falan da olmam toptancıdan aldıgımız 4 buyuk kolı koca kolı cıkolatayı 1 gunde yıyıp bıtırdıgımı bılmıyorsun tabı :KK70: benım oyle pıs bır gecmısım var kı anlatsam ya bır gıt pıslık öğk dersın
oyle pıs bogazım
senden korkulur . 4 koca koli çikolata. iyi alerji olmadın .

benim üni . okurken yurt ortamında aç kaldığım çok oldu.
çok korkunç beslendim 2 yıl .
parasızlıktan .
paramız ancak günlük hayatımızı sürdürmemize , kıyafet almamıza yetiyordu.
bi arkadaşım vardı odada.
onunla kafa kafaya verdir .
her gün bulgur ıslayıp yedik .
2 yıl kadar .
arada pazardan taze soğan marul da alır içine doğrardık . yağ dökerdik .
devlet yurdu. aslında ısıtıcı yasak ama gizlice helen su kaynatıp ince bulgura döker şişince yerdik .
öyle dönemlerimiz oldu. elhamdülillah hiç de utanmadım . sıkılmadım . şuraya da yazıyorum . vitaminsiz kaldığımızdan grip vs yakalandığımızda ölü gibi yatardık . ilaç falan , antibiotik fayda etmezdi vs .
gerçekten zor dönemlerden geçtik .
2 gün aç kaldım mesela.
yurtta kimse yoktu . bayram tatili olmuştu galiba. benim ev uzaktı. arkadaşla dedik ki biz tatili burda geçirelim . ama para bitmiş erzak bitmiş . marketten bulgur bile alamıyoruz düşün ki.
2242868

neyse o dedi ben eve gidip anneme mama yaptırıp getireyim , yeriz bi kaç gün .
trene bindi . gidişi 3 saat . ertesi gün dönecek .
sabah gitti ertesi akşam geldi. bi sürü mama getirmiş . börek , kete vs . yöresel yemeklerden yapmış annesi.

tabi biz herkesten sakladık bu durumu. annemiz babamız ya da diğer arkadaşlarımız bilmedi. görsel olarak harika yaşıyorduk . ser verdik sır vermedik . üzerinden yıllar geçtiği için yazıyorum zaten artık .
2242867

parasızlıktan .
2 yıl kadar .
devlet yurdu. aslında ısıtıcı yasak ama gizlice helen su kaynatıp ince bulgura döker şişince yerdik .
öyle dönemlerimiz oldu. elhamdülillah hiç de utanmadım . sıkılmadım . şuraya da yazıyorum . vitaminsiz kaldığımızdan grip vs yakalandığımızda ölü gibi yatardık . ilaç falan , antibiotik fayda etmezdi vs .
2 gün aç kaldım mesela.
yurtta kimse yoktu . bayram tatili olmuştu galiba. benim ev uzaktı. arkadaşla dedik ki biz tatili burda geçirelim . ama para bitmiş erzak bitmiş . marketten bulgur bile alamıyoruz düşün ki. Eki Görüntüle 2242868

sabah gitti ertesi akşam geldi. bi sürü mama getirmiş . börek , kete vs . yöresel yemeklerden yapmış annesi.

tabi biz herkesten sakladık bu durumu. annemiz babamız ya da diğer arkadaşlarımız bilmedi. görsel olarak harika yaşıyorduk . ser verdik sır vermedik . üzerinden yıllar geçtiği için yazıyorum zaten artık . Eki Görüntüle 2242867
ay bağlayamamışım . bi şey söylemek istemiştim . yurtta yine yemek kalmadığı bi gündü . aşağıdan kantinden 10 tane haşlanmış yumurta almıştım . hepsini oturdum yedim . bi oturuşta. alerji falan olmadım .
yumurtayı çok severim . bugün 3 tane yedim .
her gün yemiyorum ama yediğimde de çok tüketebiliyorum . günlük 2 taneyi aşmamaya çalışıyorum .

parasızlıktan .
2 yıl kadar .
2 gün aç kaldım mesela.
yurtta kimse yoktu . bayram tatili olmuştu galiba. benim ev uzaktı. arkadaşla dedik ki biz tatili burda geçirelim . ama para bitmiş erzak bitmiş . marketten bulgur bile alamıyoruz düşün ki. Eki Görüntüle 2242868

tabi biz herkesten sakladık bu durumu. annemiz babamız ya da diğer arkadaşlarımız bilmedi. görsel olarak harika yaşıyorduk . ser verdik sır vermedik . üzerinden yıllar geçtiği için yazıyorum zaten artık . Eki Görüntüle 2242867

:D ya zor ama guzel zamanlar anısı tadı baska
kısır yapıp yaparken ogrencılıkte elımıze gececektı bu dıye dusunmek ve daha tadına vararak yemek gıbı guzelı de yok :)

ay bağlayamamışım . bi şey söylemek istemiştim . yurtta yine yemek kalmadığı bi gündü . aşağıdan kantinden 10 tane haşlanmış yumurta almıştım . hepsini oturdum yedim . bi oturuşta. alerji falan olmadım .
yumurtayı çok severim . bugün 3 tane yedim .
her gün yemiyorum ama yediğimde de çok tüketebiliyorum . günlük 2 taneyi aşmamaya çalışıyorum .

ya yumurtayı bende cok sevıyorum zararı olur mu bılemedıgımden 2 taneyle sınırlı tutuyorum eskıden yumurta dürümü yapardım ben ekmegın arasına salca surup 5 yumurta dograyıp taze sogan maydonoz pul bıber koyup yerdım :KK70:

bu neden oluyor acaba dur sınyalının doyma hıssının olmaması
psıkolojık oldugunu dusunmuyorum dogdugum gunden berı var tetıkleyıcı bırsey olmadı yanı
bu bence bızım tamamen oburlugumuz baska bırsey degıl :KK70: bılım bıze ısık tutamaz
mide neden eror vermez onu bilmiyorum . o_O

Back
X