Ellerinize sağlık herşey mükemmel görünüyor.
Nasıl gözümden kaçmış hayret
Çok faydalı bilgiler , tarifler yarın mücver yapicam.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ellerinize sağlık herşey mükemmel görünüyor.
Nasıl gözümden kaçmış hayret
Çok faydalı bilgiler , tarifler yarın mücver yapicam.
1 aydır dikkat ediyorsun . ama oynama yok .selamlar.
kızlar şimdi beslenmeme dikkat ediyorum.kaçamak neredeyse hiç yok gibi bişey.ufaktan ufağa egzersiz vs. yapıyorum.ama hiç oynama olmuyor kilomda.yaklaşık bir aydır takılı kaldım tavsiyeniz varmıdır
ellerine sağlık kuzum . harika görünüyor . annem genelde bulgur ile yapardı.Bu akşam bulgurlu ıspanak yaptım. Bulguru fazla kaçırmış olabilirim, alt tarafı yarım çay bardağı koyacaktım, bulguru çok sevdiğim için hile yapmış olabilirim.
Allahım inşallah bu bulgurlar bana yağ deposu olarak geri dönmez, amin.
Diğer fotoğraf da yemek tepsim akşam için. Özensizliğimin kusuruna bakmayın. Ben öyle sunum munum bilmem. Yemeği yemeden hemen önce çekiverdim işte. :)
Hayatımda ilk defa bulgurlu ıspanak yedim. Çok güzelmiş. Pirinçle yaparız. Benim annem bulgur sevmediği için tüm çocukluğum boyunca bizim eve bulgur girmedi. Ben onun bunun evinde yedim de bulguru tanıyıp çok sevdim. Kendim yapıyorum artık.
Onun dışında bugün yediklerim:
Tek yumurtalı sucuklu omlet
Salata
Bir kase nohutlu, buğdaylı haşlama
Bir kase ayran aşı
Bir de bu fotodakiler.
30 dakika koşu.
hımm hepsi bağlantılı diyorsunkuzum mutlaka bı yerde yanlıs vardır 1 ayda en azından yarım kg beslenme degısıklıgınden yıne gıderdı cunku
kac saat uyudugun saat kacta uyudugun kac lıtre su ıctıgın yemegı pısırme yontemın hepsı onemlı
ilk üç ay egzersiz önermiyorlardı sanki yada ben yanlış hatırlırlıyor olabilirimEvet benim![]()
yaklaşık 6 aydır tabaklarımı baya küçülttüm.düzenim oturdu vücut bu şekilde mi kabullendi ki?1 aydır dikkat ediyorsun . ama oynama yok .
eğzersiz ufaktan yapıyorsun . hareketliliğini arttırabilirsin .
sağlıklı beslensen bile porsiyonların büyüktür .
porsiyon küçültmeye gidebilirsin .
. kaçamaktan kastın aburcubur ise aman dikkat et . onların kalorileri çok yüksek . üstelik yersin yersin yeterli gelmez . bağımlılık da yapar .
bi dönem yaşadım bu durumu.
emzirme dönemlerim kaçamak dönemlerimdi .
o zaman bi kan tahlili yaptırabilirsin .yaklaşık 6 aydır tabaklarımı baya küçülttüm.düzenim oturdu vücut bu şekilde mi kabullendi ki?
menün çok güzel . bi tek 2 kaşık pilav burda fazlalık olmuş .menüm(dün)
sabah........1 dilim tbe,1 kk peynir,1 çay kaşığının ucuyla çiko
öğle...........2 baget,2 kaşık pilav,1 kase yoğurt(acı pul biber ektim)
akşam.......1 küçük kase kuru fasulye,bol salata,2 bardak ayran
yaptırmıştım.ama oldu biraz diyetisyene falan gittim.eş tarafından diyetisyen var. kuzen onlada arada paslaşıyoruz.şekerle ilgili sıkıntım yok.kolestrol yükseliyor bendeo zaman bi kan tahlili yaptırabilirsin .
nisa nın dediği gibi gıda intolöransı olabilir sebebi.
bir de hipoglisemi var . bunun da sonuçları arasında kilo verememe. normalde kilo veren arkadaşlarına göre daha zor kilo verme gibi. kan tahlili ile bu da çıkıyor .
hayırlı kandıllergünaydın kuzum . hayırlı kandiller .
![]()
meyveyle aram çok yok.genelde akşamları tüketiliyor bizim evde ben yemiyorum şeker sıkıntı meyvede özellikle akşamları.gündüzde yanıma alsam olacakta çok nadir alıyorum.bugün mesela iki minik muz var çantamda.yoğurtla tüketebilirimmenün çok güzel . bi tek 2 kaşık pilav burda fazlalık olmuş .
kilo verme döneminde makarna pilav dan mumkün olduğunca uzak dur kuzum .
korumaya geçince arada yenir ama kilo vermek istiyorsan bunu menünden çıkarmalısın .
onun yerine 3 bağet ve yoğurdu 2-3 kaşık daha arttırırsan doyğunluk olur . aç kalırım diyorsan .
ve menülerinde meyve yok .
anladım canım .meyveyle aram çok yok.genelde akşamları tüketiliyor bizim evde ben yemiyorum şeker sıkıntı meyvede özellikle akşamları.gündüzde yanıma alsam olacakta çok nadir alıyorum.bugün mesela iki minik muz var çantamda.yoğurtla tüketebilirim
çok sık yediğim bişey değil aslında.vitamin önemli aslında eşimde ye diye sıkıştırıyor.farklı yollardan almaya çalışıyorum.mesela yoğurt yulaf muz üçlüsü harika oluyor öğün yerine bile geçebiliyor.kalori olarakta çok sıkıntı etmiyorda.ne billeyim işte.bakalım bikaç değişiklik yapmam lazım menülerimdeanladım canım .
ben de şekerli meyveleri sevmem
o yüzden yeşil ekşi elma ve greyfurt tüketiyorum .
bazı mineralleri ve c vitaminini alman açısından önemli.
bağışıklığın güçlenmesi için de ...
öğlen öğününde tüketiyorum . yemeklerden sonra.
ya da saat 3-4 gibi 1 greyfurt yiyorum . ya da yeşil elma.
muz da yine kilo verme döneminde içindeki şekerden dolayı yenilmeyebilir . bilemedim . diyet listelerinde sanıyorum olmuyordur . yerli muz mesela küçüktür . kalorisi de çok yüksek bi meyve değil aslında muz . ama şekerinden dolayı koruma döneminde yenilebilir diye düşündüm sanki. yanlış da olabilirim . bunlar da 1 ay dikkat ettim kilo vermedim dediğin noktada önem kazanıyor aslında. günlük rutin yediklerini yazarsan sebebini bulabilirsin diye düşünüyorum .
yazmak önemli o açıdan .
kaç kilosun ve kaç olmak istiyorsun
o dediğin öğün olabilir .çok sık yediğim bişey değil aslında.vitamin önemli aslında eşimde ye diye sıkıştırıyor.farklı yollardan almaya çalışıyorum.mesela yoğurt yulaf muz üçlüsü harika oluyor öğün yerine bile geçebiliyor.kalori olarakta çok sıkıntı etmiyorda.ne billeyim işte.bakalım bikaç değişiklik yapmam lazım menülerimde
maşallah sanao dediğin öğün olabilir .
yoğurt yulaf muz ben de çok severim . öğlen öğünün olur mesela.
yoğurt yulaf elma da güzel oluyor . ve tarçın . içine chia ve keten tohumu da atıyorum bazen . bazen ruşeym , yulaf kepeği . bunları marketlere gittikçe takip et . gözüne ilişirse al az az . sağlıklı şeyler . içeriğinde senin için gerekli maddeler var .
benim de belki yaşımı göstermeme sebebim genetik olduğu kadar beslenme alışkanlıklarım da olabilir .
gerçekten yaşımı 25 - 35 aralığında sanan çok . bazısı 29 diyor . bazısı 34 . çok değişken ama 42 diyen hiç olmadı şimdiye kadar . 42 yi duyan inanmıyor hatta bi süre. şaka yapıyorum diye bakıyor öyle.