güzelmiş tenceren . benimkisi sıradan eskilerden .
pancarı her kış bolca yaparım ama turşu. sirke ve sarımsak ile .
bittikçe pazardan alırım yeniden yaparım . eşim çok sever çünkü.
hoş geldin bu arada.
kuzu eti çok sağlıklıdır . çünkü bebek oluyorlar değil mi. onların vucutlarındaki yağ daha yeni yeni oluşan yağdır diye düşünüyorum . yediklerinden oluşan yağlar değildir.
Eki Görüntüle 2241496
ben de bi kez aldım . oğlak eti.bu duduklude de 1 saat surer hıc farketmez
aynen oyuzden saglıklı yedıklerınden olusan yag ıle şirinliginden olusan yag arasındakı farktan kaynaklanıyor
sımdı boyle dusununce kıyamıyorum cok tatlılar ama yamyammıyım neyımkuzu etınden ve balıktan asla vazgecemem gıbı gelıyor
ben de bi kez aldım . oğlak eti.
öyle ince kemikleri vardı ki. içim cız etti. sonra bi daha almadım .
10 yıl oluyordur . benim zaten et ile ilgim yok diye olabilir . eti eşime aldırırım . anlamam çünkü. eşim etten anlıyor . çocukların da yemesi lazım . eşim de sever et , kıyma. onlara yapıyorum genelde. ama haftada 1 kez ya da maksimum 2 kez pişer
cumartesi kreş toplantısı dönüşü aldım balık . pişirdim yediler . yemeğimi yediğimden balık yemedim ama balık ben de severim .
canım ben yengeç istakoz severim . çok nadir yerim .kayınpederım eşim tarafı hep oğlak yer ben oğlak etini sevemedım kokuyor sankı
nıyeyse ınsanlar yıcekse bırtek kuzu ve balık yemelı gıbı gelıyor bana et olarak
sebzede zaten cok zengınız dunya olarak hersey bızım
ama ıstakoz yengec falan yıyenler varkopekbalıgı bıle yıyenler var
dusunmeden gecemıyorum hanı açlıktan mı öleceksın yıcek baska bırsey mı kalmadı da onlara kadar uzandın dıyesım gelıyor
yegenım gecen gun ben et yemek ıstemıyorum onların kesılmesı benı uzuyor dedı
saygı duyduk :)
canım ben yengeç istakoz severim . çok nadir yerim .
ahtapot her yıl eşim ya da kaynım çıkarır . 1 tane eve getiririz . buzlukta saklarım . ve pişiririm . benim çocuklar da bayılır .
ben de.
istakoz yengeç ahtapot vs bunlarda protein çok yüksek . ve lezzeti de benim için çok güzel . bi de kalamar tabi.
yok büyük yenir . yani 3-4 kg olmak zorunda zaten . onun bile eti çok bi çıkmaz .oyyy
ama o proteın onları yemedende saglanabılır
yazık ya ahtapotun gozlerı falan
ben bu gıdısle et yemegı bırakıcam sanırım
hep bebeklıklerı aklıma gelıyor
hayır tek pişirme yöntemi bu değil . öyle hiç yemedim . görmedim . o da bi yöntemdir ama . ben öylesini görmedim açıkcası.bırde yengecın pişirilme seklı cok vahşi
kaynar suya dırek atılıp haslanıyor canlı canlı
okadar kasılıyorkı hayvan kıskacları kırılıyor
tum bunları yasarken hep canlı
Nohutla et beraber mi atılıyor Nisa? Gözümde canlandı. Enfesbu sabah
2 haslanmıs yumurta
5zeytın
1 kase yogurtlu cevızlı kerevız salatası
1 kase nohut salatası yedım
suan turk kahvesı ıcıyorum sekersız
aksama şiveydiz yapıcam
pırasa yemegı resmını cekerım
:)
şiveydizin tarifi
500 gram kuşbaşı et. (etsızde olur )
1 su bardağı nohut.
5-6 adet pırasa
1-2 havuc
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
et nohut duduklude ustunu gececek kadar suyla haslanır
hasladıktan sonra onun suyuyla beraber ıcıne pırasa havuc ırı ırı dogranır ıcıne aroma versın dıye sarımsak eklenır tercıhe gore yarım sogan da dogranır
tencerede pırasalar yumusayana kadar pısırılır yaklasık 25-30 dk ( duduklunun kapagını takmadan tencere gıdı kullanarak devam edıyorum ıcınde yemegı pısırmeye )
pısmeye yakın baska bır kapta cırpılmıs yogurt ve yumurta sarısı yavas yavas tenceredekı kaynayan yemege eklenır yogurt kesılmesın dıye
altı kısık 5 dk da kaynatıldıktan sonra ustune yagda ısıtılmıs pul bıber ve nane gezdırılır
cok lezzetlıdır :)
Nohutla et beraber mi atılıyor Nisa? Gözümde canlandı. Enfes
ay ay . çok güzel olur bu . resim isteriz .bu sabah
2 haslanmıs yumurta
5zeytın
1 kase yogurtlu cevızlı kerevız salatası
1 kase nohut salatası yedım
suan turk kahvesı ıcıyorum sekersız
aksama şiveydiz yapıcam
pırasa yemegı resmını cekerım
:)
şiveydizin tarifi
500 gram kuşbaşı et. (etsızde olur )
1 su bardağı nohut.
5-6 adet pırasa
1-2 havuc
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
et nohut duduklude ustunu gececek kadar suyla haslanır
hasladıktan sonra onun suyuyla beraber ıcıne pırasa havuc ırı ırı dogranır ıcıne aroma versın dıye sarımsak eklenır tercıhe gore yarım sogan da dogranır
tencerede pırasalar yumusayana kadar pısırılır yaklasık 25-30 dk ( duduklunun kapagını takmadan tencere gıdı kullanarak devam edıyorum ıcınde yemegı pısırmeye )
pısmeye yakın baska bır kapta cırpılmıs yogurt ve yumurta sarısı yavas yavas tenceredekı kaynayan yemege eklenır yogurt kesılmesın dıye
altı kısık 5 dk da kaynatıldıktan sonra ustune yagda ısıtılmıs pul bıber ve nane gezdırılır
cok lezzetlıdır :)
Bu soğuk havalarda kahvaltıya bile gider bu! İçin de yok yok. Çok pis canım çekti.hatta bazen kasaptan ozellıkle kemık alırım kemık ıle nohut kuru fasulye haslayıp dondurucu da saklamak ıcın :) etlı kemık daha guzel olur
Bu soğuk havalarda kahvaltıya bile gider bu! İçin de yok yok. Çok pis canım çekti.
Ya senin bütün yemekler çok leziz. Haşlanmışları çıkmış, gördün mü Nisa? Konserve değil poşette. Benim gibi bir tembelin çok işine geldioyuzden devamlı nohut yıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?