• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Liste şeklinde değil de yemem ve az yemem/yememem gerekenleri söyledi. Sebze, zeytin yağını çoğaltıp hayvansal gıdayı azaltmamı söyledi. Tereyağını da abartmayın bakmayın o TV de konuşanlara diye canan hocaya selam çaktı :KK70: Paketli gıdalar dışarıda yemekler zaten yok. Bir de ağır spordan ziyade tempolu yürüyüş sizin için daha iyi, değerleriniz o kadar da kötü değil dikkat ederseniz birkaç aya düzelir dedi.
geçmiş olsun.bende de var.tek ilacı yürüyüş

yani gayet de normal kilon . ama yediklerine dikkat et bari. dikkatli olmasan 55 kilo olmazdın ama . sonuçları nerede yaptırdınız . araştırma hastanelerine pek güvenemiyorum . sağlık ocağı ve devlet hast. daha iyi.ya da bildiğin özel hastane varsa oraya git .
Aile hekimine gittik hepimiz, değerlerde sıkıntı yoktur tahminim sonuçlar yanlış muhabbeti işin şakası artık, belki başka yerde ölçüm yaptırsam birkaç birim değişir yine aşağı yukarı aynı değerler çıkar, mayıs başında tekrar kan vereceğiz bakalım :)

Liste şeklinde değil de yemem ve az yemem/yememem gerekenleri söyledi. Sebze, zeytin yağını çoğaltıp hayvansal gıdayı azaltmamı söyledi. Tereyağını da abartmayın bakmayın o TV de konuşanlara diye canan hocaya selam çaktı :KK70: Paketli gıdalar dışarıda yemekler zaten yok. Bir de ağır spordan ziyade tempolu yürüyüş sizin için daha iyi, değerleriniz o kadar da kötü değil dikkat ederseniz birkaç aya düzelir dedi.
he iyi o zaman . bak zaten değerlerini de iyi bulmuş .
tereyağı bence güzel besin . hele ki köyde yapılanı bulmuşsan . marketten alma değil de. ya da mandralardan alabilirsen daha iyidir diye düşünüyorum .
eşim veteriner olduğu için köylere gittiğinde (dağ köyleri de güzel oluyor ) ücret yerine tereyağı aldığı da oluyor . yumurta , süt vs . doğalını yiyoruz diye düşünüyorum . inşallah öyledir . artık ot bile eski ot değil diyorlar ama günümüz şartlarında en doğalını ancak böyle buluyoruz . eskiye dönemeyeceğimize göre.
çocuklara bol yediriyorum tereyağını . çünkü harcıyorlar.
ben sabah 8 akşam 5 masa başındayım . evde hareketleniyorum ancak . çocuklar yemek iş biraz spor . öyle. sonra yatış . her gün aynı. bi de yaş önemli . yaş ile birlikte hayvansal gıdayı azaltmak lazım . harcayamayız . o kadar genç değiliz . ne kadar kendimi 15 yaşında sansam da artık vucut diyor ki sen 15 yaşında değilsin
2241466
2241467

karatay hocaya selam çakmış ama karatay da abartmayın diyor ki.
ben karatayı severim yaaa. :KK200::KK200::KK200::KK200:

kolestrolün zayıflıkla ilgisi yok ki
doğrudur canım . bilmiyorum ki.
ben de 2 yıl önce çok halsizim . öldüm bittim . çocuklara yetişemiyorum . aniden yatasım geliyor diye gittim . doktorun ödü koptu.
karaciğer enzim . üre , şeker dahil tüm tahlillerimi yaptı.
sonuç almaya gidince oturdum . ayakta durursam kaldıramam sonucu diye.
turrpp gibisin hiç bir şeyin yok dediydi.
ama ani gelen yorgunluk varsa ekstra bi vitamin takviyesi alabilirsin . ama bence ona da gerek yok . tüm değerler normal dediydi. yine de ben aldıydım 1 kutu. o kış 1 kutu içtim . o ani gelen yatma hissi geçtiydi.

düşünüyorum da o zaman benim küçük 1 buçuk yaşında . öbürküler de 10 yaş ve 6 yaş . gerçekten yorucu zamanlardı. en küçüğüm uyumadı gece. nöbet . sabah iş . normalmiş benim durumum . anne, kv yok , uzakta. yani elimden tutan da yokmuş . böyle tepki vermiş benim vucut o zaman .
daha dikkatli beslenerek vitamin takviyesini bıraktım . günlük meyve tüketerek . daha dikkatli yiyorum sebzeyi vs .
dün topladığım ısırganları çok pişirmedim mesela. 1-2 dk kaynadı kapattım . tüm vitamini öldürmeden .

he iyi o zaman . bak zaten değerlerini de iyi bulmuş .
tereyağı bence güzel besin . hele ki köyde yapılanı bulmuşsan . marketten alma değil de. ya da mandralardan alabilirsen daha iyidir diye düşünüyorum .
eşim veteriner olduğu için köylere gittiğinde (dağ köyleri de güzel oluyor ) ücret yerine tereyağı aldığı da oluyor . yumurta , süt vs . doğalını yiyoruz diye düşünüyorum . inşallah öyledir . artık ot bile eski ot değil diyorlar ama günümüz şartlarında en doğalını ancak böyle buluyoruz . eskiye dönemeyeceğimize göre.
çocuklara bol yediriyorum tereyağını . çünkü harcıyorlar.
ben sabah 8 akşam 5 masa başındayım . evde hareketleniyorum ancak . çocuklar yemek iş biraz spor . öyle. sonra yatış . her gün aynı. bi de yaş önemli . yaş ile birlikte hayvansal gıdayı azaltmak lazım . harcayamayız . o kadar genç değiliz . ne kadar kendimi 15 yaşında sansam da artık vucut diyor ki sen 15 yaşında değilsinEki Görüntüle 2241466 Eki Görüntüle 2241467

karatay hocaya selam çakmış ama karatay da abartmayın diyor ki.
ben karatayı severim yaaa. :KK200::KK200::KK200::KK200:
Yaa bu veterinerlikteki takas yöntemi beni öldürüyor, benim de kardeşim veteriner geçen kesime gitmişler adam hayvanın arka bacağını getirmiş onla ödeme yapmış :D benim ailem halen köyde yaşıyor, merkeze yakın olduğumuz için köy hayatını çok seviyorum ben haftasonları genelde köydeyim. Kendi yetiştirdiğimiz sebze meyveyi yiyoruz, süt yoğurt tereyağı ev yapımı bulmak burada çok kolay. Ama dediğin gibi biz tavuktan korkuyoruz güya ama kırmızı et de antibiyotikli, evde yetiştirsen bile tohumun hibrit. Olduğu kadar sonuçta, bu kadar ulaşabiliyoruz iyi gıdaya.

Yaa bu veterinerlikteki takas yöntemi beni öldürüyor, benim de kardeşim veteriner geçen kesime gitmişler adam hayvanın arka bacağını getirmiş onla ödeme yapmış :KK70: benim ailem halen köyde yaşıyor, merkeze yakın olduğumuz için köy hayatını çok seviyorum ben haftasonları genelde köydeyim. Kendi yetiştirdiğimiz sebze meyveyi yiyoruz, süt yoğurt tereyağı ev yapımı bulmak burada çok kolay. Ama dediğin gibi biz tavuktan korkuyoruz güya ama kırmızı et de antibiyotikli, evde yetiştirsen bile tohumun hibrit. Olduğu kadar sonuçta, bu kadar ulaşabiliyoruz iyi gıdaya.
hahaha. bi kez et getirmişti. adama gittiğinde hayvanı kesmişti diyor . ahıra girmiş çıkmış . 1 poşet vermişler bizimkine . olsun artık .napalım.
siz neredesiniz .

Merhaba hoşgeldiniz, ben ilk kez akşam deneyeceğim pancarı ama tencerede yapacağım ayva tatlısındaki gibi. Her düdüklü farklı sonuçta, kontrol etmesi zor olur düdüklüde.
benim düdüklü de dağılır mesela 1 saatte. kısık ateşte olsa bile. ben gelende az pişirerek tüketiyorum her sebzeyi. diriliği gittiği an kapatıyorum altını.

Kızlar nolmuş foruma yahu el yordamıyla zor buldum burayı da neyse ki geldim 😀

Acil durum naaniinaaniinaanii diye geziyorum birkaç gündür, geçen haftaiçinde kan verdim kötü kolesterol 164 çıktı kızlar 😱 hayvansal gıdayı azaltacakmışım bir de tempolu yürüyüş yapacakmışım. İyi de ben aşırı hayvansal gıda yiyen biri değilim ki, eti falan severim ama haftada üç gündür en fazla. Stresten mi dedim stresten değil kötü yağdan dedi dohtor bey. Günde iki yumurta yiyorum ama kötü kolesterolü yumurta yükseltmez dediler yine de günde bire indirdim. İşi bırakıp evden camiye camiden eve geçirmeyi planlıyorum kalan üç ayımı, yanımda bir poşet ilaçla sıkıcı hasta muhabbeti yaparım artık bu saatten sonra nolacak 😁
Bol yeşil ağırlıklı beslenmen lazım mihail;) bende de kolestrol var genetik kökenli. Beslenme toparlıyor merak etme:)

Günaydın güzel hatunlar! Hayırlı haftalar olsun ::halay:
Günaydın kızlar, benim iştahım hiç yok. Zoraki bişeyler yiyorum. Midem sürekli bulantı halinde. 8 ay gözümde öyle bir büyüyor ki:KK43:
Bugünden itibaren ben de yazacağım buraya yediklerimi artık, belki daha dikkatli olurum.

Fitsyyy inşallah çok uzun sürmez bulantıların. İyi bak kendine. Biz de seni düzenli aramızda görmek isteriz. :KK68:

Acil durum naaniinaaniinaanii diye geziyorum birkaç gündür, geçen haftaiçinde kan verdim kötü kolesterol 164 çıktı kızlar 😱 hayvansal gıdayı azaltacakmışım bir de tempolu yürüyüş yapacakmışım. İyi de ben aşırı hayvansal gıda yiyen biri değilim ki, eti falan severim ama haftada üç gündür en fazla. Stresten mi dedim stresten değil kötü yağdan dedi dohtor bey. Günde iki yumurta yiyorum ama kötü kolesterolü yumurta yükseltmez dediler yine de günde bire indirdim. İşi bırakıp evden camiye camiden eve geçirmeyi planlıyorum kalan üç ayımı, yanımda bir poşet ilaçla sıkıcı hasta muhabbeti yaparım artık bu saatten sonra nolacak 😁

:D Filmsin Mihooo :D

Hafta da 3 kırmızı et çok ama...özellikle günümüzün eti :( bir de ben de Karatayı seviyorum. Kolestrol gerçekten kanda çok yüksek olsa bile damarlarda birikip tıkanmalara sebep olmadığını, asıl tehlikenin şekerden geler yağlar olduğunu söylüyor.
Geçen de farklı bir doktor vardı, o da 74 de ilk göreve başladımda Kalp hastalığından hastaneye gelen bile olmuyordu demişti. Kalp hastalıkları diye ayrı bir birim bile yokmuş. Düşün, eskilerin ana besin kaynağı hayvansal ürünler. Şimdi ise kalp için ayrı hastaneler var.

Neyse, sen dikkat et tabi. Akşamdan suya 1 adet ceviz at, üstünü kapa. Sabah suyu iç, cevizi ye. Kolestrole birebirmiş.

günaydın kızlar .
cumartesi kahvaltı vardı . kreşin kahvaltısı .
orada omlet , peynir , zeytin , muhlama, browni , acuka ile kahvaltı

akşam brokoli haşlama üzerine sarımsaklı yoğurt
sodalı sulu içecek . kahve . yatış

pazar günü.

kalkınca 1 bardak süt ile kahve
kahvaltım:
2 elma , örgü peynir, zeytin, 2 dilim çavdar ekmek, hardal . reçel . bal ile kahvaltı

kahvaltı sonrası 1 soda , 1 bardak üzüm suyu (kendim yaptım) , su ile 500 ml içecek

akşam yemeği beyaz lahana , ıspanak ile sebze yemeği

evdekilere pastırmalı ,tereyağlı makarna yapmıştım , pişmiş mi diye kontol ederken 2 kaşık yedim . normalde yemem öyle ama çok beğenince biraz tadına baktım , tuzu nasıl diye😕😕

sodalı , sulu içecek . kahve. yatış
afiyet olsun :)
dün kakao . hurma . su ile yulaflı top yaptım

bu sabah 1 bardak süt ile 2 top yedim .

evdekilere kahvaltı hazırladım . 2 bardak ayvalık loru. 1 bardak un . vanilya . kab. tozu .
waffle yaptım onunla. yarım yedim waffledan

ekspresso mak. ile kahve yaptım işe getirdim şimdi içiyorum .

öğlen yemeğim , ısırgan çorbası . arkadaşımda içmiştim . tarif almıştım . dün çocukları mera ya , dere boyuna götürdük eşimle. çok çamurdu. çok kalmadık . köye arkadaşa geçtik kahve içtik onda. neyse meradan ısırgan toplamıştım .

ısırgan, mısır unu, soğan , sarımsak, tereyağı ile çorba yapılır. blender yapılır .

800 ml o çorbadan aldım sabah . kavanoza.

1 kase kırmızı lahana turşusu (yağlı turşu)

1 kase yoğurt . içine vanilya koydum.
1 yeşil elma. 1 greyfurt .

öğlen yemeğim olacak inşallah
ellerıne saglık afıyet olsun :)

Günaydın kızlar, benim iştahım hiç yok. Zoraki bişeyler yiyorum. Midem sürekli bulantı halinde. 8 ay gözümde öyle bir büyüyor ki:KK43:
Bugünden itibaren ben de yazacağım buraya yediklerimi artık, belki daha dikkatli olurum.
benım ılk 4 ay cok fenaydı yahu ...
bana leblebı ıyı gelmıstı mıdeme

hayvansal urunlerle alaka bulanların makalelerını okudugumda nıyeyse kafamda tam ortusmedı
antep bolgesı acayıp et agırlıklı beslenen bır bolgedır bızım tarafda az rastlanır :)
gunluk yarım saat yuruyus hergun 1 tabak aksam yemegınde salata haftada maksımum 2 gun et bırı balık bırı kırmızı et olmak uzere beslenebılırsın
sımdı ne geldı aklıma
acaba dana etı tavuk etı agırlıklı et tuketımıyle kuzu etı arasında kaynaklanan fark olabılır mı
bızım burda sadece kuzu etı tuketılır de
dana etı tavuk etı ıcerıgındekı yagın cok saglıklı olmadıgını soylerdı babam ... kuzu etı en saglıklısı der ama bılemedım sımdı
bırde sadece zeytınyagı tuketmenı tavsıye ederım
beslenmeyle duzenlenıyor hıc merak etme canım gecmıs olsun

Bu sabah
1 haşlanmış yumurta
10 yeşil zeytin
Lor peyniri (ihtiyar moduna girip menüden kaşarı çıkardım bunu soktum :deli:) tadını seviyorum ama lor peynirinin
çeyrek dilim kadar ekşi mayalı ekmek vardı evde kaymak-reçel sürüp yedim
küçük bir dilim nisanın mücveri 😁
yarım çorba kasesi yoğurt

Öğlen yanımda mücver, salata, yoğurt getirdim
afıyet olsun :)

kızlar pancar 1 saat duduklude hamur olup parcalanmaz anca yetıyor
tencerede 3 saatde pıser kontrol etmeye gerek yok atın dudukluye ıcınıze sınmıyorsa 45 dk pısırın baktınız diri hala sert bır 15 dk yıne pısırırsınız
benım duduklum bu
2241494 tam 1 saat yetıyor fişlamaya baslayınca altını yarım edıp 45 50 dk beklıyorum
ocaga koyar koymaz orta goz tam altı acıkta 10 dk sonra fışlamaya baslıyor

kızlar pancar 1 saat duduklude hamur olup parcalanmaz anca yetıyor
tencerede 3 saatde pıser kontrol etmeye gerek yok atın dudukluye ıcınıze sınmıyorsa 45 dk pısırın baktınız diri hala sert bır 15 dk yıne pısırırsınız
benım duduklum bu
Eki Görüntüle 2241494 tam 1 saat yetıyor fişlamaya baslayınca altını yarım edıp 45 50 dk beklıyorum
ocaga koyar koymaz orta goz tam altı acıkta 10 dk sonra fışlamaya baslıyor
güzelmiş tenceren . benimkisi sıradan eskilerden .
pancarı her kış bolca yaparım ama turşu. sirke ve sarımsak ile .
bittikçe pazardan alırım yeniden yaparım . eşim çok sever çünkü.

hoş geldin bu arada.
kuzu eti çok sağlıklıdır . çünkü bebek oluyorlar değil mi. onların vucutlarındaki yağ daha yeni yeni oluşan yağdır diye düşünüyorum . yediklerinden oluşan yağlar değildir.

2241496

Back
X