Sağlıklı beslenirken;

geçmiş olsun.bende de var.tek ilacı yürüyüş

Aile hekimine gittik hepimiz, değerlerde sıkıntı yoktur tahminim sonuçlar yanlış muhabbeti işin şakası artık, belki başka yerde ölçüm yaptırsam birkaç birim değişir yine aşağı yukarı aynı değerler çıkar, mayıs başında tekrar kan vereceğiz bakalım :)

he iyi o zaman . bak zaten değerlerini de iyi bulmuş .
tereyağı bence güzel besin . hele ki köyde yapılanı bulmuşsan . marketten alma değil de. ya da mandralardan alabilirsen daha iyidir diye düşünüyorum .
eşim veteriner olduğu için köylere gittiğinde (dağ köyleri de güzel oluyor ) ücret yerine tereyağı aldığı da oluyor . yumurta , süt vs . doğalını yiyoruz diye düşünüyorum . inşallah öyledir . artık ot bile eski ot değil diyorlar ama günümüz şartlarında en doğalını ancak böyle buluyoruz . eskiye dönemeyeceğimize göre.
çocuklara bol yediriyorum tereyağını . çünkü harcıyorlar.
ben sabah 8 akşam 5 masa başındayım . evde hareketleniyorum ancak . çocuklar yemek iş biraz spor . öyle. sonra yatış . her gün aynı. bi de yaş önemli . yaş ile birlikte hayvansal gıdayı azaltmak lazım . harcayamayız . o kadar genç değiliz . ne kadar kendimi 15 yaşında sansam da artık vucut diyor ki sen 15 yaşında değilsin

karatay hocaya selam çakmış ama karatay da abartmayın diyor ki.
ben karatayı severim yaaa.

kolestrolün zayıflıkla ilgisi yok ki
doğrudur canım . bilmiyorum ki.
ben de 2 yıl önce çok halsizim . öldüm bittim . çocuklara yetişemiyorum . aniden yatasım geliyor diye gittim . doktorun ödü koptu.
karaciğer enzim . üre , şeker dahil tüm tahlillerimi yaptı.
sonuç almaya gidince oturdum . ayakta durursam kaldıramam sonucu diye.
turrpp gibisin hiç bir şeyin yok dediydi.
ama ani gelen yorgunluk varsa ekstra bi vitamin takviyesi alabilirsin . ama bence ona da gerek yok . tüm değerler normal dediydi. yine de ben aldıydım 1 kutu. o kış 1 kutu içtim . o ani gelen yatma hissi geçtiydi.

düşünüyorum da o zaman benim küçük 1 buçuk yaşında . öbürküler de 10 yaş ve 6 yaş . gerçekten yorucu zamanlardı. en küçüğüm uyumadı gece. nöbet . sabah iş . normalmiş benim durumum . anne, kv yok , uzakta. yani elimden tutan da yokmuş . böyle tepki vermiş benim vucut o zaman .
daha dikkatli beslenerek vitamin takviyesini bıraktım . günlük meyve tüketerek . daha dikkatli yiyorum sebzeyi vs .
dün topladığım ısırganları çok pişirmedim mesela. 1-2 dk kaynadı kapattım . tüm vitamini öldürmeden .

Yaa bu veterinerlikteki takas yöntemi beni öldürüyor, benim de kardeşim veteriner geçen kesime gitmişler adam hayvanın arka bacağını getirmiş onla ödeme yapmış benim ailem halen köyde yaşıyor, merkeze yakın olduğumuz için köy hayatını çok seviyorum ben haftasonları genelde köydeyim. Kendi yetiştirdiğimiz sebze meyveyi yiyoruz, süt yoğurt tereyağı ev yapımı bulmak burada çok kolay. Ama dediğin gibi biz tavuktan korkuyoruz güya ama kırmızı et de antibiyotikli, evde yetiştirsen bile tohumun hibrit. Olduğu kadar sonuçta, bu kadar ulaşabiliyoruz iyi gıdaya.

hahaha. bi kez et getirmişti. adama gittiğinde hayvanı kesmişti diyor . ahıra girmiş çıkmış . 1 poşet vermişler bizimkine . olsun artık .napalım.
siz neredesiniz .

Merhaba hoşgeldiniz, ben ilk kez akşam deneyeceğim pancarı ama tencerede yapacağım ayva tatlısındaki gibi. Her düdüklü farklı sonuçta, kontrol etmesi zor olur düdüklüde.
benim düdüklü de dağılır mesela 1 saatte. kısık ateşte olsa bile. ben gelende az pişirerek tüketiyorum her sebzeyi. diriliği gittiği an kapatıyorum altını.

Bol yeşil ağırlıklı beslenmen lazım mihail bende de kolestrol var genetik kökenli. Beslenme toparlıyor merak etme:)

Günaydın güzel hatunlar! Hayırlı haftalar olsun :

Fitsyyy inşallah çok uzun sürmez bulantıların. İyi bak kendine. Biz de seni düzenli aramızda görmek isteriz.

Filmsin Mihooo

Hafta da 3 kırmızı et çok ama...özellikle günümüzün eti bir de ben de Karatayı seviyorum. Kolestrol gerçekten kanda çok yüksek olsa bile damarlarda birikip tıkanmalara sebep olmadığını, asıl tehlikenin şekerden geler yağlar olduğunu söylüyor.
Geçen de farklı bir doktor vardı, o da 74 de ilk göreve başladımda Kalp hastalığından hastaneye gelen bile olmuyordu demişti. Kalp hastalıkları diye ayrı bir birim bile yokmuş. Düşün, eskilerin ana besin kaynağı hayvansal ürünler. Şimdi ise kalp için ayrı hastaneler var.

Neyse, sen dikkat et tabi. Akşamdan suya 1 adet ceviz at, üstünü kapa. Sabah suyu iç, cevizi ye. Kolestrole birebirmiş.

afiyet olsun :)
ellerıne saglık afıyet olsun :)

benım ılk 4 ay cok fenaydı yahu ...
bana leblebı ıyı gelmıstı mıdeme
hayvansal urunlerle alaka bulanların makalelerını okudugumda nıyeyse kafamda tam ortusmedı
antep bolgesı acayıp et agırlıklı beslenen bır bolgedır bızım tarafda az rastlanır :)
gunluk yarım saat yuruyus hergun 1 tabak aksam yemegınde salata haftada maksımum 2 gun et bırı balık bırı kırmızı et olmak uzere beslenebılırsın
sımdı ne geldı aklıma
acaba dana etı tavuk etı agırlıklı et tuketımıyle kuzu etı arasında kaynaklanan fark olabılır mı
bızım burda sadece kuzu etı tuketılır de
dana etı tavuk etı ıcerıgındekı yagın cok saglıklı olmadıgını soylerdı babam ... kuzu etı en saglıklısı der ama bılemedım sımdı
bırde sadece zeytınyagı tuketmenı tavsıye ederım
beslenmeyle duzenlenıyor hıc merak etme canım gecmıs olsun

afıyet olsun :)

kızlar pancar 1 saat duduklude hamur olup parcalanmaz anca yetıyor
tencerede 3 saatde pıser kontrol etmeye gerek yok atın dudukluye ıcınıze sınmıyorsa 45 dk pısırın baktınız diri hala sert bır 15 dk yıne pısırırsınız
benım duduklum bu
tam 1 saat yetıyor fişlamaya baslayınca altını yarım edıp 45 50 dk beklıyorum
ocaga koyar koymaz orta goz tam altı acıkta 10 dk sonra fışlamaya baslıyor

güzelmiş tenceren . benimkisi sıradan eskilerden .
pancarı her kış bolca yaparım ama turşu. sirke ve sarımsak ile .
bittikçe pazardan alırım yeniden yaparım . eşim çok sever çünkü.

hoş geldin bu arada.
kuzu eti çok sağlıklıdır . çünkü bebek oluyorlar değil mi. onların vucutlarındaki yağ daha yeni yeni oluşan yağdır diye düşünüyorum . yediklerinden oluşan yağlar değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…