• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

bu sabah
2 haslanmıs yumurta
5zeytın
1 kase yogurtlu cevızlı kerevız salatası
1 kase nohut salatası yedım

suan turk kahvesı ıcıyorum sekersız

aksama şiveydiz yapıcam
pırasa yemegı resmını cekerım

:)

şiveydizin tarifi
500 gram kuşbaşı et. (etsızde olur )
1 su bardağı nohut.
5-6 adet pırasa
1-2 havuc
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
et nohut duduklude ustunu gececek kadar suyla haslanır
hasladıktan sonra onun suyuyla beraber ıcıne pırasa havuc ırı ırı dogranır ıcıne aroma versın dıye sarımsak eklenır tercıhe gore yarım sogan da dogranır
tencerede pırasalar yumusayana kadar pısırılır yaklasık 25-30 dk ( duduklunun kapagını takmadan tencere gıdı kullanarak devam edıyorum ıcınde yemegı pısırmeye )
pısmeye yakın baska bır kapta cırpılmıs yogurt ve yumurta sarısı yavas yavas tenceredekı kaynayan yemege eklenır yogurt kesılmesın dıye
altı kısık 5 dk da kaynatıldıktan sonra ustune yagda ısıtılmıs pul bıber ve nane gezdırılır

cok lezzetlıdır :)

güzelmiş tenceren . benimkisi sıradan eskilerden .
pancarı her kış bolca yaparım ama turşu. sirke ve sarımsak ile .
bittikçe pazardan alırım yeniden yaparım . eşim çok sever çünkü.

hoş geldin bu arada.
kuzu eti çok sağlıklıdır . çünkü bebek oluyorlar değil mi. onların vucutlarındaki yağ daha yeni yeni oluşan yağdır diye düşünüyorum . yediklerinden oluşan yağlar değildir.

Eki Görüntüle 2241496

bu duduklude de 1 saat surer hıc farketmez
aynen oyuzden saglıklı yedıklerınden olusan yag ıle şirinliginden olusan yag arasındakı farktan kaynaklanıyor
sımdı boyle dusununce kıyamıyorum cok tatlılar ama yamyammıyım neyım :( kuzu etınden ve balıktan asla vazgecemem gıbı gelıyor

bu duduklude de 1 saat surer hıc farketmez
aynen oyuzden saglıklı yedıklerınden olusan yag ıle şirinliginden olusan yag arasındakı farktan kaynaklanıyor
sımdı boyle dusununce kıyamıyorum cok tatlılar ama yamyammıyım neyım :KK43: kuzu etınden ve balıktan asla vazgecemem gıbı gelıyor
ben de bi kez aldım . oğlak eti.
öyle ince kemikleri vardı ki. içim cız etti. sonra bi daha almadım .
10 yıl oluyordur . benim zaten et ile ilgim yok diye olabilir . eti eşime aldırırım . anlamam çünkü. eşim etten anlıyor . çocukların da yemesi lazım . eşim de sever et , kıyma. onlara yapıyorum genelde. ama haftada 1 kez ya da maksimum 2 kez pişer

cumartesi kreş toplantısı dönüşü aldım balık . pişirdim yediler . yemeğimi yediğimden balık yemedim ama balık ben de severim .

ben de bi kez aldım . oğlak eti.
öyle ince kemikleri vardı ki. içim cız etti. sonra bi daha almadım .
10 yıl oluyordur . benim zaten et ile ilgim yok diye olabilir . eti eşime aldırırım . anlamam çünkü. eşim etten anlıyor . çocukların da yemesi lazım . eşim de sever et , kıyma. onlara yapıyorum genelde. ama haftada 1 kez ya da maksimum 2 kez pişer

cumartesi kreş toplantısı dönüşü aldım balık . pişirdim yediler . yemeğimi yediğimden balık yemedim ama balık ben de severim .

kayınpederım eşim tarafı hep oğlak yer ben oğlak etini sevemedım kokuyor sankı
nıyeyse ınsanlar yıcekse bırtek kuzu ve balık yemelı gıbı gelıyor bana et olarak
sebzede zaten cok zengınız dunya olarak hersey bızım
ama ıstakoz yengec falan yıyenler var :( kopekbalıgı bıle yıyenler var
dusunmeden gecemıyorum hanı açlıktan mı öleceksın yıcek baska bırsey mı kalmadı da onlara kadar uzandın dıyesım gelıyor

yegenım gecen gun ben et yemek ıstemıyorum onların kesılmesı benı uzuyor dedı
saygı duyduk :)

kayınpederım eşim tarafı hep oğlak yer ben oğlak etini sevemedım kokuyor sankı
nıyeyse ınsanlar yıcekse bırtek kuzu ve balık yemelı gıbı gelıyor bana et olarak
sebzede zaten cok zengınız dunya olarak hersey bızım
ama ıstakoz yengec falan yıyenler var :KK43: kopekbalıgı bıle yıyenler var
dusunmeden gecemıyorum hanı açlıktan mı öleceksın yıcek baska bırsey mı kalmadı da onlara kadar uzandın dıyesım gelıyor

yegenım gecen gun ben et yemek ıstemıyorum onların kesılmesı benı uzuyor dedı
saygı duyduk :)
canım ben yengeç istakoz severim . çok nadir yerim .
ahtapot her yıl eşim ya da kaynım çıkarır . 1 tane eve getiririz . buzlukta saklarım . ve pişiririm . benim çocuklar da bayılır .
ben de.
istakoz yengeç ahtapot vs bunlarda protein çok yüksek . ve lezzeti de benim için çok güzel . bi de kalamar tabi.

canım ben yengeç istakoz severim . çok nadir yerim .
ahtapot her yıl eşim ya da kaynım çıkarır . 1 tane eve getiririz . buzlukta saklarım . ve pişiririm . benim çocuklar da bayılır .
ben de.
istakoz yengeç ahtapot vs bunlarda protein çok yüksek . ve lezzeti de benim için çok güzel . bi de kalamar tabi.

oyyy :(
ama o proteın onları yemedende saglanabılır
yazık ya ahtapotun gozlerı falan
ben bu gıdısle et yemegı bırakıcam sanırım
hep bebeklıklerı aklıma gelıyor

geçen yıl bi sürü kidonya çıkardı eşim, oğlumla . 15 tane falan . annemin dolabına koyduk .
ama evimize dönüşte unuttuk annemde.
aradım söyledim anne böyle böyle at onları diye
olsun ben yerim dedi.
anne yeme sakın . aşırı protein ve enerji verir diye korktum . böbrek hastası genetik . korktum . tabi bi de yaşı var tansiyon var . yiycekti az kalsın

bırde yengecın pişirilme seklı cok vahşi
kaynar suya dırek atılıp haslanıyor canlı canlı
okadar kasılıyorkı hayvan kıskacları kırılıyor
tum bunları yasarken hep canlı :(

oyyy :KK43:
ama o proteın onları yemedende saglanabılır
yazık ya ahtapotun gozlerı falan
ben bu gıdısle et yemegı bırakıcam sanırım
hep bebeklıklerı aklıma gelıyor
yok büyük yenir . yani 3-4 kg olmak zorunda zaten . onun bile eti çok bi çıkmaz .
yasak zaten belli kilonun altındakini avlamak .

ben çok seviyorum işte. et yiyemiyorum ama deniz ürünü yerim . o da yılda 1 kez işte.

normalde hep balık yeriz .

bırde yengecın pişirilme seklı cok vahşi
kaynar suya dırek atılıp haslanıyor canlı canlı
okadar kasılıyorkı hayvan kıskacları kırılıyor
tum bunları yasarken hep canlı :KK43:
hayır tek pişirme yöntemi bu değil . öyle hiç yemedim . görmedim . o da bi yöntemdir ama . ben öylesini görmedim açıkcası.

bu sabah
2 haslanmıs yumurta
5zeytın

aksama şiveydiz yapıcam

şiveydizin tarifi
1 su bardağı nohut.
5-6 adet pırasa
1-2 havuc
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
hasladıktan sonra onun suyuyla beraber ıcıne pırasa havuc ırı ırı dogranır ıcıne aroma versın dıye sarımsak eklenır tercıhe gore yarım sogan da dogranır
tencerede pırasalar yumusayana kadar pısırılır yaklasık 25-30 dk ( duduklunun kapagını takmadan tencere gıdı kullanarak devam edıyorum ıcınde yemegı pısırmeye )
pısmeye yakın baska bır kapta cırpılmıs yogurt ve yumurta sarısı yavas yavas tenceredekı kaynayan yemege eklenır yogurt kesılmesın dıye
altı kısık 5 dk da kaynatıldıktan sonra ustune yagda ısıtılmıs pul bıber ve nane gezdırılır

Nohutla et beraber mi atılıyor Nisa? Gözümde canlandı. Enfes :kk77:

bu sabah
2 haslanmıs yumurta
5zeytın

aksama şiveydiz yapıcam

şiveydizin tarifi
1 su bardağı nohut.
5-6 adet pırasa
1-2 havuc
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı

ay ay . çok güzel olur bu . resim isteriz .

hatta bazen kasaptan ozellıkle kemık alırım kemık ıle nohut kuru fasulye haslayıp dondurucu da saklamak ıcın :) etlı kemık daha guzel olur

ay ay . çok güzel olur bu . resim isteriz .

annem bu yemegı pısırırken ıcıne safran da katar
2241516 aspir çiçeği yanı
bır tutam tuz gıbı serper

oyuzden devamlı nohut yıyorum :KK70:
Ya senin bütün yemekler çok leziz. Haşlanmışları çıkmış, gördün mü Nisa? Konserve değil poşette. Benim gibi bir tembelin çok işine geldi :D ama ne kadar sağlıklı emin olamadım. Markette kapış kapış gitmiş, dün akşam baktığımda kalmamıştı; bir ben değilim tembel anlaşılan. :dondurma:

Samsonn Samsonn cuğum:) şimdi tatildeyiz 10 günlük,kızım babasıyla takılıyor. O yüzden elime telefonu alabiliyorum,yoksa boncuğum tel i gördüğünde şarkı açtırıp oyun oynuyor sürekli. Hem çok görmesin diye de saklıyorum.
Fırsat buldukça yazmaya çalışacağım:KK52:
N nscckts tuzlu kraker de iyi geliyor bana ama benim canım hiçbirşey istemiyor gerçekten:/ çok sevdiğim çay ve kahveyi bile iki yudumdan ötesini kabul etmiyor midem.

Bugün sabah; kahvaltı öncesi yarım elma-5 badem-bikaç çubuk kraker.
Kahvaltı; bir yumurta-bir zeytin-biraz peynir-yeşillik
*ekmek bikaç ısırık aldım ama mayası rahatsız etti. Umarım bu dönemle ekmekten tamamen kesilirim:dua:

Back
X