bu sabah
2 haslanmıs yumurta
5zeytın
1 kase yogurtlu cevızlı kerevız salatası
1 kase nohut salatası yedım
suan turk kahvesı ıcıyorum sekersız
aksama şiveydiz yapıcam
pırasa yemegı resmını cekerım
:)
şiveydizin tarifi
500 gram kuşbaşı et. (etsızde olur )
1 su bardağı nohut.
5-6 adet pırasa
1-2 havuc
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
et nohut duduklude ustunu gececek kadar suyla haslanır
hasladıktan sonra onun suyuyla beraber ıcıne pırasa havuc ırı ırı dogranır ıcıne aroma versın dıye sarımsak eklenır tercıhe gore yarım sogan da dogranır
tencerede pırasalar yumusayana kadar pısırılır yaklasık 25-30 dk ( duduklunun kapagını takmadan tencere gıdı kullanarak devam edıyorum ıcınde yemegı pısırmeye )
pısmeye yakın baska bır kapta cırpılmıs yogurt ve yumurta sarısı yavas yavas tenceredekı kaynayan yemege eklenır yogurt kesılmesın dıye
altı kısık 5 dk da kaynatıldıktan sonra ustune yagda ısıtılmıs pul bıber ve nane gezdırılır
cok lezzetlıdır :)
2 haslanmıs yumurta
5zeytın
1 kase yogurtlu cevızlı kerevız salatası
1 kase nohut salatası yedım
suan turk kahvesı ıcıyorum sekersız
aksama şiveydiz yapıcam
pırasa yemegı resmını cekerım
:)
şiveydizin tarifi
500 gram kuşbaşı et. (etsızde olur )
1 su bardağı nohut.
5-6 adet pırasa
1-2 havuc
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
et nohut duduklude ustunu gececek kadar suyla haslanır
hasladıktan sonra onun suyuyla beraber ıcıne pırasa havuc ırı ırı dogranır ıcıne aroma versın dıye sarımsak eklenır tercıhe gore yarım sogan da dogranır
tencerede pırasalar yumusayana kadar pısırılır yaklasık 25-30 dk ( duduklunun kapagını takmadan tencere gıdı kullanarak devam edıyorum ıcınde yemegı pısırmeye )
pısmeye yakın baska bır kapta cırpılmıs yogurt ve yumurta sarısı yavas yavas tenceredekı kaynayan yemege eklenır yogurt kesılmesın dıye
altı kısık 5 dk da kaynatıldıktan sonra ustune yagda ısıtılmıs pul bıber ve nane gezdırılır
cok lezzetlıdır :)