• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Kesinlikle :)
Zaten verdiğim kilonun yarisi ayran ve kereviz sayesinde oldu diğer yarısı da günde 2 öğün beslenme sayesinde :)
Kerevizin de hazır mevsimi gelmiş, senden tarifler bekliyoruz Nisaa. ;) yoğurtlu, cevizli olan çiğ rende kereviz miydi? Başka neler yapıyorsun?

Kerevizin de hazır mevsimi gelmiş, senden tarifler bekliyoruz Nisaa. :KK66: yoğurtlu, cevizli olan çiğ rende kereviz miydi? Başka neler yapıyorsun?

aynen canım cıg sekılde rendelıyorum sarımsaklı yogurtla bulusturuyorum ustune cevizi opusturuyorum
en son da yagda ısıtılmıs toz bıber ile aşklarını taçlandırıyorum :)

kerevızı baska sekılde denemedım yemegını yapsam damak tadıma uymaz sanırım ben azcık yogun tat baharat lezzet arayısındayım ya
yemege saglıklı olsun dıye yaklasınca pek lezzetsız oluyor sankı bırseyı eksık kalıyor gıbı
sımdı kerevıze ben kabak muamelesı yapıp yemegını yapsam sankı o lezzetı alamayacagım gıbı

baska tatlara acık olmayıp burda tarıfler vermek nasıl bır celıskı :D

Bugün tartıldım, tatil dönüşü. En son 15 gün önce tartılmıştım. 15 günde 1 kilo vermişim yav. Demek ki tatilde yediğim penkekler kilo vermemde işe yaramış. 😆 dermişim. Çok hareketliydik, erittik herhalde. Evdeyim, dikkat ediyorum yine. Penkek devri kapandı.

Bugün tartıldım, tatil dönüşü. En son 15 gün önce tartılmıştım. 15 günde 1 kilo vermişim yav. Demek ki tatilde yediğim penkekler kilo vermemde işe yaramış. 😆 dermişim. Çok hareketliydik, erittik herhalde. Evdeyim, dikkat ediyorum yine. Penkek devri kapandı.

yaaaa super cok sevındım afıyet olsun :)
kesınlıkle hareket etmenın sporun etkısı

günaydın kızlar .
cumartesi kahvaltı vardı . kreşin kahvaltısı .
orada omlet , peynir , zeytin , muhlama, browni , acuka ile kahvaltı

akşam brokoli haşlama üzerine sarımsaklı yoğurt
sodalı sulu içecek . kahve . yatış

pazar günü.

kalkınca 1 bardak süt ile kahve
kahvaltım:
2 elma , örgü peynir, zeytin, 2 dilim çavdar ekmek, hardal . reçel . bal ile kahvaltı

kahvaltı sonrası 1 soda , 1 bardak üzüm suyu (kendim yaptım) , su ile 500 ml içecek

akşam yemeği beyaz lahana , ıspanak ile sebze yemeği

evdekilere pastırmalı ,tereyağlı makarna yapmıştım , pişmiş mi diye kontol ederken 2 kaşık yedim . normalde yemem öyle ama çok beğenince biraz tadına baktım , tuzu nasıl diye😕😕

sodalı , sulu içecek . kahve. yatış

dün kakao . hurma . su ile yulaflı top yaptım

bu sabah 1 bardak süt ile 2 top yedim .

evdekilere kahvaltı hazırladım . 2 bardak ayvalık loru. 1 bardak un . vanilya . kab. tozu .
waffle yaptım onunla. yarım yedim waffledan

ekspresso mak. ile kahve yaptım işe getirdim şimdi içiyorum .

öğlen yemeğim , ısırgan çorbası . arkadaşımda içmiştim . tarif almıştım . dün çocukları mera ya , dere boyuna götürdük eşimle. çok çamurdu. çok kalmadık . köye arkadaşa geçtik kahve içtik onda. neyse meradan ısırgan toplamıştım .

ısırgan, mısır unu, soğan , sarımsak, tereyağı ile çorba yapılır. blender yapılır .

800 ml o çorbadan aldım sabah . kavanoza.

1 kase kırmızı lahana turşusu (yağlı turşu)

1 kase yoğurt . içine vanilya koydum.
1 yeşil elma. 1 greyfurt .

öğlen yemeğim olacak inşallah

Kızlar nolmuş foruma yahu el yordamıyla zor buldum burayı da neyse ki geldim 😀

Acil durum naaniinaaniinaanii diye geziyorum birkaç gündür, geçen haftaiçinde kan verdim kötü kolesterol 164 çıktı kızlar 😱 hayvansal gıdayı azaltacakmışım bir de tempolu yürüyüş yapacakmışım. İyi de ben aşırı hayvansal gıda yiyen biri değilim ki, eti falan severim ama haftada üç gündür en fazla. Stresten mi dedim stresten değil kötü yağdan dedi dohtor bey. Günde iki yumurta yiyorum ama kötü kolesterolü yumurta yükseltmez dediler yine de günde bire indirdim. İşi bırakıp evden camiye camiden eve geçirmeyi planlıyorum kalan üç ayımı, yanımda bir poşet ilaçla sıkıcı hasta muhabbeti yaparım artık bu saatten sonra nolacak 😁

Kızlar nolmuş foruma yahu el yordamıyla zor buldum burayı da neyse ki geldim 😀

Acil durum naaniinaaniinaanii diye geziyorum birkaç gündür, geçen haftaiçinde kan verdim kötü kolesterol 164 çıktı kızlar 😱 hayvansal gıdayı azaltacakmışım bir de tempolu yürüyüş yapacakmışım. İyi de ben aşırı hayvansal gıda yiyen biri değilim ki, eti falan severim ama haftada üç gündür en fazla. Stresten mi dedim stresten değil kötü yağdan dedi dohtor bey. Günde iki yumurta yiyorum ama kötü kolesterolü yumurta yükseltmez dediler yine de günde bire indirdim. İşi bırakıp evden camiye camiden eve geçirmeyi planlıyorum kalan üç ayımı, yanımda bir poşet ilaçla sıkıcı hasta muhabbeti yaparım artık bu saatten sonra nolacak 😁
ben de eti 15 güne 1 yerim . çünkü aram iyi değil . sevmem . tadı bana ağır gelir . 15 güne 1 yerim ve 2 köfte kadar yerim onu da.

acaba salam , sosis, sucuk vs tüketiyor musun .

ben de eti 15 güne 1 yerim . çünkü aram iyi değil . sevmem . tadı bana ağır gelir . 15 güne 1 yerim ve 2 köfte kadar yerim onu da.

acaba salam , sosis, sucuk vs tüketiyor musun .
Salam sosis hayatta sevmem, sucuğu bizim tanıdık bir kasap var o yaparsa çok severim ama onu da her zaman almayız evde. Vallahi ben de anlamadım aylardır o kadar salata kemir ldl fırlasın adaletini sevdiğim dünya 😀 kahvaltıda yumurta yağlı peynir epey yiyordum onları azaltıp yerine yoğurt koydum bakalım iki ay böyle deneyeceğim. Yürüyüşe başladım bir de, bu gidişle bende yakında romatizma da çıkar kolesterol ne yahu hala güleceğim tutuyor. Bir de işyerinden birkaç arkadaşla birlikte gittik (yaşlarımız yakın) hepimizde kolesterol çıktı işin garibi

Günaydın kızlar, benim iştahım hiç yok. Zoraki bişeyler yiyorum. Midem sürekli bulantı halinde. 8 ay gözümde öyle bir büyüyor ki:KK43:
Bugünden itibaren ben de yazacağım buraya yediklerimi artık, belki daha dikkatli olurum.
Canım geçmiş olsun, ilk zamanlar böyle oluyormuş sanırım, inşallah kısa sürer bu dönem de güzel güzel yersin ne istiyorsan :KK200:

Salam sosis hayatta sevmem, sucuğu bizim tanıdık bir kasap var o yaparsa çok severim ama onu da her zaman almayız evde. Vallahi ben de anlamadım aylardır o kadar salata kemir ldl fırlasın adaletini sevdiğim dünya 😀 kahvaltıda yumurta yağlı peynir epey yiyordum onları azaltıp yerine yoğurt koydum bakalım iki ay böyle deneyeceğim. Yürüyüşe başladım bir de, bu gidişle bende yakında romatizma da çıkar kolesterol ne yahu hala güleceğim tutuyor. Bir de işyerinden birkaç arkadaşla birlikte gittik (yaşlarımız yakın) hepimizde kolesterol çıktı işin garibi
ahhahah. çok garip gerçekten .
kilonuz var mı . 3 arkadaş da kaç kilo kadar .
zayıf mısınız .
bilemedim . zayıf insanda da kötü kolestrol çıkar mı ki. o_O

Bu sabah
1 haşlanmış yumurta
10 yeşil zeytin
Lor peyniri (ihtiyar moduna girip menüden kaşarı çıkardım bunu soktum :deli:) tadını seviyorum ama lor peynirinin
çeyrek dilim kadar ekşi mayalı ekmek vardı evde kaymak-reçel sürüp yedim
küçük bir dilim nisanın mücveri 😁
yarım çorba kasesi yoğurt

Öğlen yanımda mücver, salata, yoğurt getirdim

alıntı yaptım . eminim sen de araştırdın netten . her zaman net de doğru olmuyor gerçi. doktorun bi listesi var mı . bunlari ye . bunları yeme diye.

ahhahah. çok garip gerçekten .
kilonuz var mı . 3 arkadaş da kaç kilo kadar .
zayıf mısınız .
bilemedim . zayıf insanda da kötü kolestrol çıkar mı ki. o_O
Kilolu da değiliz, ben 1.68 55 KG, arkadaşlar erkek kilolarını da bilmiyorum ama öyle göbekli falan değiller yani. Belki 3-4 kg fazlaları vardır. Bir de aramızda ldl en yüksek çıkan etin yağını falan da yiyemez normalde :D en son laboratuara attık suçu, hile var ölçümlerde dedik :)

Kilolu da değiliz, ben 1.68 55 KG, arkadaşlar erkek kilolarını da bilmiyorum ama öyle göbekli falan değiller yani. Belki 3-4 kg fazlaları vardır. Bir de aramızda ldl en yüksek çıkan etin yağını falan da yiyemez normalde :KK70: en son laboratuara attık suçu, hile var ölçümlerde dedik :)
yani gayet de normal kilon . ama yediklerine dikkat et bari. dikkatli olmasan 55 kilo olmazdın ama . sonuçları nerede yaptırdınız . araştırma hastanelerine pek güvenemiyorum . sağlık ocağı ve devlet hast. daha iyi.ya da bildiğin özel hastane varsa oraya git .

alıntı yaptım . eminim sen de araştırdın netten . her zaman net de doğru olmuyor gerçi. doktorun bi listesi var mı . bunlari ye . bunları yeme diye.
Liste şeklinde değil de yemem ve az yemem/yememem gerekenleri söyledi. Sebze, zeytin yağını çoğaltıp hayvansal gıdayı azaltmamı söyledi. Tereyağını da abartmayın bakmayın o TV de konuşanlara diye canan hocaya selam çaktı :D Paketli gıdalar dışarıda yemekler zaten yok. Bir de ağır spordan ziyade tempolu yürüyüş sizin için daha iyi, değerleriniz o kadar da kötü değil dikkat ederseniz birkaç aya düzelir dedi.

Back
X