• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

Evet, meşhur muzlu omleti sonunda bu sabah yaptım. Resmen pancake oldu bu. Tatlı niyetine gideri var. 1 yumurta 1 küçük yerli muz . Bu sabahki kahvaltım :

Eki Görüntüle 2237777
geçen sormuştun . zencefil ve tarçınlı kurabiye ya da tarçınlı keke şeker koymuyor musun diye. az koyuyorum . yani 1 bardak şeker konuluyorsa tarçın eklersen yarım bardaktan daha az şeker koyuyorsun . tarçın şekerli hissi yaratır dilde. o yüzden tarçınlı süt içerler .

akşam yemeği. pazı kavurma. yeşil mercimekli erişteli mama. üzerina sarımsaklı yoğurt

1 bardak süte türk kahve attım pişirdim . şekersiz

bu sabah yarım waffle . un az . çoğunluğu ayvalık loru. tatlı lor
3 yulaflı hurmalı top

1 bardak süte ekspresso yaptım karıştırdım . işte içtim .

öğlen pazı. 1 tabak
yeşil mercimek haşlama. mor lahana salatası
1 greyfurt

ay kuzum . çok şekerli o çokomelll nasıl yersin . bırak o kaka. at elinden
Yok yok, almıyorum. Yeni yıl itibari ile şeker hiç tüketmiyorum diyebiliriz. Bir tek geçen hafta sonu işte. :( Baklava ve dondurma. Onun da görselini atayım mı? :P

Şimdi marketde 1 saat gezinsem bile hiç bir abur cuburu canım çekmiyor.

Yok yok, almıyorum. Yeni yıl itibari ile şeker hiç tüketmiyorum diyebiliriz. Bir tek geçen hafta sonu işte. :KK43: Baklava ve dondurma. Onun da görselini atayım mı? :p

Şimdi marketde 1 saat gezinsem bile hiç bir abur cuburu canım çekmiyor.
hahahah. canım aburcubur reyonuna girme.
çocukları ben de sokmam oralara. ama illa kaçar bulurlar orayı. ben kendim sebze meyve reyoruna giriyorum hep.

Afiyet olsun kızlar süpersiniz :KK200:
:KK19:

Nisaa havalar güzel mi orada? Yarından itibaren her yere soğuklar geliyor gibi yine :KK43:

Balıklar müthişti!!
akşam yemeği. pazı kavurma. yeşil mercimekli erişteli mama. üzerina sarımsaklı yoğurt

1 bardak süte türk kahve attım pişirdim . şekersiz

bu sabah yarım waffle . un az . çoğunluğu ayvalık loru. tatlı lor
3 yulaflı hurmalı top

1 bardak süte ekspresso yaptım karıştırdım . işte içtim .

öğlen pazı. 1 tabak
yeşil mercimek haşlama. mor lahana salatası
1 greyfurt

Senin de menüler çok sağlıklı canım. Afiyet şifa olsun. :kk77:

Bu da akşam yemeğim:

Rokalı, pul biberli, zeytin yağlı, limonlu nohut :KK76:
nh.webp

Nisaa havalar güzel mi orada? Yarından itibaren her yere soğuklar geliyor gibi yine :KK43:

Balıklar müthişti!!

Senin de menüler çok sağlıklı canım. Afiyet şifa olsun. :kk77:
Hava çok iyi canım carsambadan sonra yağış bekleniyormus salı öğlen döneriz antebe :)
Ben hastası oldum akvaryumun köpek balığına hayran kaldım :) whatsaap durumumu görmüşsün :)

Kızlar, bir kaç gündür yürüyüşe başladım. Yarım saatte olsa yürümeye çalışıyorum. Yemek olayında da daha dikkatliyim. Kötü bir hastalık dönemindeyim. Atlatınca daha aktif spora başlayacağım inşallah:dua::dua::dua:

Geçmiş olsun canım, neyin var? Grip mi?

Hava çok iyi canım carsambadan sonra yağış bekleniyormus salı öğlen döneriz antebe :)
Ben hastası oldum akvaryumun köpek balığına hayran kaldım :) whatsaap durumumu görmüşsün :)
Süper, sevindim. Güzel güzel gezin, keyfini çıkarın inşallah :)

İstanbul' da gitmiştim ben Nisa, ama bu kadar etkileyici değildi sanki. O sütünlar, yosun tutmuş taşlar falan acayip havalı olmuş. Köpek balığı ağır ağır yüzerken insan bi ürperiyor. Jaws filminin içindesin gibi :KK70:

Geçmiş olsun canım, neyin var? Grip mi?

Süper, sevindim. Güzel güzel gezin, keyfini çıkarın inşallah :)

İstanbul' da gitmiştim ben Nisa, ama bu kadar etkileyici değildi sanki. O sütünlar, yosun tutmuş taşlar falan acayip havalı olmuş. Köpek balığı ağır ağır yüzerken insan bi ürperiyor. Jaws filminin içindesin gibi :KK70:
keyfile geçiriyor nisa demek ki tatilini . ne güzel .

akşam yemeğim .
1 tabak karnıbahar yemeği.
1 bardak balkabağı
1 bardak süte kahve.

ardından meyve çayı. ilerleyen saatlerde sodalı sulu içecek .

bugün kahvaltım . 3 adet yulaflı hurmalı top
2 galeta ile tereyağı ve reçel .

öğlen yemeğim .
1 tabak karnıbahar yemeği
1 kase yoğurt .
1 kase balkabağı
1 yeşil elma.
1 yemek kaşığı yabanmersini reçeli.
1 kuru kayısı
10 adet çiğ kaju

şimdi çay .

akşama pırasa var dolapta. yıkadım doğradım . hazır .
bir de pazı var yine yıkanmış doğranmış .
bunlardan bi şey yaparım sanki.
kıyma çıkarmıştım . köfte yapacağım . sanıyorum kıymalı sebze yemeği yapabilirim bunlardan

ıspanak var evde. yıkamam lazım . bu akşam onu halledebilirim . yarın akşama hazırlık die,

keyfile geçiriyor nisa demek ki tatilini . ne güzel .

akşam yemeğim .
1 tabak karnıbahar yemeği.
1 bardak balkabağı
1 bardak süte kahve.

ardından meyve çayı. ilerleyen saatlerde sodalı sulu içecek .

bugün kahvaltım . 3 adet yulaflı hurmalı top
2 galeta ile tereyağı ve reçel .

öğlen yemeğim .
1 tabak karnıbahar yemeği
1 kase yoğurt .
1 kase balkabağı
1 yeşil elma.
1 yemek kaşığı yabanmersini reçeli.
1 kuru kayısı
10 adet çiğ kaju

şimdi çay .

Afiyet olsun :)
Sodalı içecek ne? Bardakta balkabağı nasıl oluyor?

Afiyet olsun :)
Sodalı içecek ne? Bardakta balkabağı nasıl oluyor?
sodalı içecek .
1 soda ile 1 bardak su ile yapılıyor . yarı yarıya yani .
içine limon sıkıyorsun . limonsuz da seviyorum . boğazın yanmadan , köpürmeden içiyorsun . çok sevdim . bunu bi vlogda gördüm .
limon ve nar ile bi karışım yapmıştım . o sulandı . onun suyundan da katıyorum . lezzetleniyor .

bildiğin balkabağı . buharda haşlıyorsun . ya da az suda .
hiç bir şey eklemeden tüketiyorsun . ben genelde vanilya eklerim yerken . 1 paket .
bugün yoktu yanımda vanilya. evden yoğurt getirirken sıvı vanilya ekledim yoğurda ama paket vanilya daha hafif .
balkabağını fırınlayabilirsin de. öyle tüketirsin . kendinden şekeri var . hafif bir şeker . içine vanilya ya da tarçın katarsan daha şekerli hissi oluyor .
kuru kayısı ya da kuru üzümle de yenilebilir . benim beslenme şeklim biraz değişik . damak tadım da kimselere benzemez . böyle şeyleri severim . :confused:

sodalı içecek .
1 soda ile 1 bardak su ile yapılıyor . yarı yarıya yani .
içine limon sıkıyorsun . limonsuz da seviyorum . boğazın yanmadan , köpürmeden içiyorsun . çok sevdim . bunu bi vlogda gördüm .
limon ve nar ile bi karışım yapmıştım . o sulandı . onun suyundan da katıyorum . lezzetleniyor .

bildiğin balkabağı . buharda haşlıyorsun . ya da az suda .
hiç bir şey eklemeden tüketiyorsun . ben genelde vanilya eklerim yerken . 1 paket .
bugün yoktu yanımda vanilya. evden yoğurt getirirken sıvı vanilya ekledim yoğurda ama paket vanilya daha hafif .
balkabağını fırınlayabilirsin de. öyle tüketirsin . kendinden şekeri var . hafif bir şeker . içine vanilya ya da tarçın katarsan daha şekerli hissi oluyor .
kuru kayısı ya da kuru üzümle de yenilebilir . benim beslenme şeklim biraz değişik . damak tadım da kimselere benzemez . böyle şeyleri severim . :confused:
Bence de senin beslenme tarzın epey değişik, ilk zamanlar Avrupa'da yaşan bir Türk zaar, tuhaf tuhaf yeme alışkanlıkları edinmiş diye düşünmedim değil :D

Benim gibi yemeyi çok seven bir insanın asla yemeyeceği tek şey balkabağı tatlısı sanırım, şekerli şekersiz farketmez. Bir tek gözleme tarzı bişeyini yaparlar bizimkiler, o başka.

Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko bilir sanırım.
IMG_1380.JPG
bu ispanaklı versiyonun, balkabaklısı var. Tek kelimeyle aşk :D

Sodalı içeceklerini ilk fırsatta denicem.

Back
X