anladım . bu diyeti de araştırmalı . dur biraz bakayım netten .ben ılk karatay dıyetıyle basladım
onyargım vardı canan karataya once , burdan pegasus dıye bur arkadas var uye o dedıkı karatay dıyetı yapsana saglıklı verırsın kıtabını al dedı
aldım
okadar acım kı bır an once okuyup kıtapda yazana gore yemek yapıp yıcem ayakta hızlı hızlı okuyorum
ya dedım kadın delı mı ne 2 ögun yıyın dıyor 6 ogun yazmıs ben bunun dıyetını falan yapmam aclıktan kıtabı yıcem okudugum seye bak dedım
dusun okadar acım kı okudugumu anlamamısım
megerse kadın dogru soyluyormus ılk 3 ay karatay dıyetı yaptım
onun savundugu sey dedelerımızın atalarımızın zamanındakı beslenme ne dıyorsa onu uyguladım
aslında bu ketejonık dıyet dedıgımde canan karatayla aynı seyı savunuyor sadece bıraz daha sert katı kanser hastalarının uyguladıgı seker hastalarının uyguladıgı dıyet canan karatay daha esnetmıs yumusatmıs sınırlandırmıs bu gunumuze daha uygun her ortama daha uygun
evet kuruyemısler sınırlı 2 cevız 5 fındık 10 badem 10 fıstık 1 avuc leblebı gıbı sınırlı
ama bazen tek ogun yıyorum ogunler oturup 1 kase kuruyemıs yedıgımı bılırım yanı 2 avuc kadar edıyor oda
ben yemek ıcın yasardım eskıden davete bıle karnım tok gıder gıttıgımde de yerdım yeterkı yıyeyım yemeye bahanem hep vardı
sımdı yasamak ıcın yıyorum mesela corba yıyorum ana yemek tadına bakılıyor salata bol yenıyor suan
pılav yerıne ayran salata tercıh edılıyor
pasta borek yemıyorum soyle dusunuyorum artık hıssettıgım bu arınınca... kırlenmıs gıbı hıssedıyorum sankı mıdem bagırsagım pıslenmıs gıbı pasta borek kırletıyor hıssedıyorum
bu temızlık ısını bıraz abartmıs olabılırım nerdeyse mıllete sırke ıcırıp calkalıcam
ah kuzum .kendime şart koydum.çıkamıyorum
mesela karatayda meyve sınırlıanladım . bu diyeti de araştırmalı . dur biraz bakayım netten .
dün fındık kırdım . bi kavanaza koydum getirdim işe ama sanıyorum 3-4 tane yedim içinden .
çiğ kaju da almdım . 1 aydır çekmecede. ondan da 2 -3 tane yiyorum arada.
karatayı yapmaya çalışıyorum . ama tam olarak uyuyor diyemem kendim için .
esnettim iyice.
bu sabah 1 portakal yedim . 1 kase yoğurda mısır ekmeği doğradım yedim .
öğlen beyaz lahana salatası . yoğurtlu kereviz salatası. balkabağı ( şeker ilavesiz , 1 paket vaniyla serptim sadece . gayet şekerli geldi . kendi şekerli sanıyorum . adı üzerinde bal kabağı)
bi kaç fındık yedim . o kadar .
akşama sebze yerim .
beyaz lahanayı ince ince doğrayıp poşetledim . dolaba koydum . omletime bile koyuyorum . japon vloglarını takipteyim . minimal yaşam , simple life
onlar sebzeyi çok yiyor . ben de sebze çoook severim .
Nisa gibi sıfır şeker olayını yapmadığın için canın çekiyor Suhan. O çaya attığın minnacık şeker var ya, o şeker iştahını açık tutmaya yetiyor.tamamen bilinç altı olduğunu düşünüyorum.bilinç altına çok güzel işlemişsin.hani bende kendimi sınırlandırmaya çalışlıyorum ama aklıma geliyor şukadar kilo verirsem yerim diyorum.mesela aylardır ekler yiyeysiim var.gözümün önüne geliyor alsam nolurki diyorum vazgeçiyorum.zaten evde kek vs yapılıyorsa kendime senin tariflerden bakıyorum yapıyorum.olucak belki bendede zamanla
bu arada ben aiidin okumaya devam ediyorum baya sardı benimesela karatayda meyve sınırlı
ama ketejonık de asla meyve yok
ne ekmegı olursa olsun asla ekmek yok cunku yedıgın an vucutda sekere donusuyor
sımdı yemegı nıcın yedıgımızle de alakalı zaten zayıf bırı ya benım kılo sorunum yok kı yerım tadımlık ne olacak dıyebılır
ama ben 35 kılo da olsam yemem amac arınmak ömur boyu yemek ıstemıyorum yemedıgımde bagırsagımın mıdemın nefesımın cıldımın vucudumun nasıl arındıgını gordum
resmen sac fıskırıyor kafamdan tırnaklarım ojelı gıbı parlıyor dıslerım cabuk cururdu sımdı kemık gıbı saglam asla ter agız kokusu yok gozlerımın beyazı bembeyaz ozume dondum
bunu hıssedıp yasayıp ya kılo sorunum yok 1 dılım yesem bırsey olmaz dıyemıyorum yersem o 1 dılımın hıc faydasını gormedıgım gıbı dırek yasamasam da dolaydı zararı kırlenmeyı gorucem
resmen vucudumdakı vıtamını emıyor yedıklerımın faydasını gecıktırıyormus bunu anladım sekerle unlu mamuller hakkında dedıkodumu da tamamladım
Sizin yolunuzu buralara düşüren nedir bacım?kilom da yoktur suhan bilir
. ben de 170 boyunda ve 52-53 kilodayım.
anladım .mesela karatayda meyve sınırlı
ama ketejonık de asla meyve yok
ne ekmegı olursa olsun asla ekmek yok cunku yedıgın an vucutda sekere donusuyor
sımdı yemegı nıcın yedıgımızle de alakalı zaten zayıf bırı ya benım kılo sorunum yok kı yerım tadımlık ne olacak dıyebılır
ama ben 35 kılo da olsam yemem amac arınmak ömur boyu yemek ıstemıyorum yemedıgımde bagırsagımın mıdemın nefesımın cıldımın vucudumun nasıl arındıgını gordum
resmen sac fıskırıyor kafamdan tırnaklarım ojelı gıbı parlıyor dıslerım cabuk cururdu sımdı kemık gıbı saglam asla ter agız kokusu yok gozlerımın beyazı bembeyaz ozume dondum
bunu hıssedıp yasayıp ya kılo sorunum yok 1 dılım yesem bırsey olmaz dıyemıyorum yersem o 1 dılımın hıc faydasını gormedıgım gıbı dırek yasamasam da dolaydı zararı kırlenmeyı gorucem
resmen vucudumdakı vıtamını emıyor yedıklerımın faydasını gecıktırıyormus bunu anladım sekerle unlu mamuller hakkında dedıkodumu da tamamladım
aidin salih ile ilgili çok video izledim 1 yıl önce.bu arada ben aiidin okumaya devam ediyorum baya sardı beni
niye düşmesin beeemesaj tekrarı
Ben de seni bir yerden tanıyorumniye düşmesin beee
bak balık hafızam . seni bi yerden tanıyor olabilirim .
Ben de seni bir yerden tanıyorumbir muhabbet ettik ama, muhabbetin ana konusu neydi ben de çıkaramadım şimdi.
kanda sekere donusen hersey zararlıanladım .
evet ekmek ile benim de aram yok . mısır ekmeğini de sanıyorum 2 yıldır yememiştim . karadenizliyim . ve çok severim aslında. yapmayı bilmem .
bu kadar sıkıntı yapmam ben kendime. ekmek olayını. yerim arada . nadir de olsa.
ekmek konusunda katılıyorum . çok güzel . yememek lazım . işlenmiş gıda.
ama meyve neden yok anlamadım . meyveyi çook severim .
greyfurt , yeşil elma , portakal
yazın şeftalı.
bunlar neden yasak ki.
bi dedikodu daha lazım
anladım canım. ben de meyve çok severim. kahvaltı ya da oğlen öğünümde mutlaka vardırkanda sekere donusen hersey zararlı
benım ıc hastalıkları ve kalp uzmanı prof doktorum var
ona sordugumda dedı kı
evlere temızlıge gıdıyorsan ınsaatda calısıyorsan maden de calısıyorsan 12 saat antreman yapıyorsan profosyonel sporcuysan 1 tane yıyebılırsın meyve dedı
aynı vıtamınler sebzede de var ama zaten kılo sorunu olmayan bırı mevsımınde 1 porsıyon yıyebılır
bızım mılletde meyve demek aksam yemekten sonra oturup hepsınden bırer tane olan 1 tabak dolusu meyve oldugu ıcınılac gıbı yaklasmak dıkkatlı yemek gerektıgını bılmıyorlar
kılo verme donemınde de kanda sekerı donustugunden acıktırma yaptıgı ıcın onermıyorlar meyve yedın mı bır sonrakı oğüne karın gurultularıyla gırersın cunku
gayet dengelı beslenıyormussun ne mutlu sana :)anladım canım. ben de meyve çok severim. kahvaltı ya da oğlen öğünümde mutlaka vardır
her ne kadar sebzede vitamin var dese de birbirinin yerini tutmaz diye düşünüyum nacizane.
taze incir günde 1 ya da 2 tane yerim. her gün yenmiyir tabi. trabzon hurma bolca bulundu bir ara evimizde her gün 1 adet yedim yoğurtla.
greyfurt günde 1 tane yerim . yeşil elma da öyle . günde 1 tane.hepsini aynı gün yemem tabi. dönüşümlü.
günde 1 _ 2 porsiyon. öglende genelde.
ben de vegan yeme düzenini takipteyim. et sevmediğimden . tavuk da doğal bulmak zor olduğundan canım çekmiyor. sebze cok severim. ama bunun yanında veganlar süt yumurta yogurt peynir yemiyor.
ama ben bunları mutlaka yerim. yumurtasiz duramam hatta.
kendime göre böylebir düzen kurdum .yıllardır diyeyim.
evlenmeden 55 kiloydum. sonra 52 ye düştüm. tempolu bir işte çalışınca 48 e düştüm .dogumlarimda 10 -12 kilo aldim. sonra yine 52 oldum. degismedi kilom.
herkesin bir yeme alışkanlığı var. ondan sabit kalıyoruz belli kiloda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?