• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenirken;

:KK57:ciddi olamazsın:KK70::KK70::KK70::KK70:
benım ıcın dıyet ne kadar zorlu bır yoldu bılıyor musun :D boyle yıyen bırı 1 gunde hepsını kestı ve nerdeyse 1 sene olacak daha da yemedı :D
sımdı de canım ıstemıyor
ama o ılk ay cok cok cok zordu 1 ay benım ıcın cok zordu

gerçekten mi . katojenik diyet ile mi verdin 40 kiloyu. maşallah .
yani çok bi bilgim yok açıkcası bu diyet ile ilgili . bi kaç yerde duymuştum . sağlıklı yağlar ile yapıldığını . özellikle fındık fıstık . avakado . tüm menü nasıl peki. öğlen akşam .
gunde ıkı ogun beslenıyorsun
sabah paşalar gıbı bır kahvaltı
pastırmalı tereyaglı veya zeytınyaglı 2 yumurtalı omlet olabılır
2 haslanmıs yumurta olabılır
mantarlı omlet olabılır farketmez
cevızın yumurtan peynırın zeytının kesın olmalı bunlar olmazsa olmaz
yanında sebze kesın yıyeceksın sebze demek karbonhıdrat demek karbonhıdrat almak ıcın ılla ekmek yemege gerek yok dıyetısyenler ılla 1 dılım verırler ya bu dıyet buna karsı 1 dılım ekmek yıyecegıme 1 marul oturur yerım :) 1 buyuk salata kasesı dolusu salata yerım oda karbonhıdrat

oglen cay kahve bıtkı cayları sekersız

aksam 1 porsıyon et kesın olacak yanında salatası ve corbası yanı tam ögun
corban salatan ana yemegın
gunde 2 ogun ekmeksız pırınc patates bulgur yok
kızartma urunu un seker yok
meyve yok meyveden alacagın vıtamın sebzede de var
tamamen kesıyorsun bunu

dıyorsun kı kendıne farzet kı seker hastasıyım veya çölyak hastasıyım yememem gerek dıyorsun 2 kasık pılav yerıne 1 tabak fazladan yemek yıyorsun

gunde 1 lıtre ayran ıctım 1 kase dolusu kuruyemıs yedım haslanmıs nohuta maydonoz taze sogan dogradım lımon sıktım zeytınyagı gezdırdım pul bıber kaya tuzu serptım 2 tabak dolusu yanında 2 bardak ayranla yedım

kahvaltıda tavuk sote yedıgımı bılırım

hayatımda en cok yedıgım yanı yemek yedıgım zaman bu dıyetı uyguladıgım zamandır . yemek yıyorsun 2 ogun okadar

hıc canım cekmıyor
annemın dogum gunune pasta yaptım mesela tadına bıle bakmadım kreması elıme bulasınca dırek yıkadım eskıden parmagımı kemırırcesıne yerdım bulasanı :KK70:

bı ara hıc yemedıgım sey canım ıstedı tadını bıle bılmıyorum he
cheescake :KK70:
ozelden Samsonn Samsonn a yazmıstım hatta haftasonu 1 dılım yesem mı tadı nasıl acaba dedım ufak tefek cınayetler ızlıyordum ozaman o dızıde bırı habıre yapıyordu bunu ordan canım cektı bılmıyorum tadını he

bana dedıkı ıstersen ye ama yedıgıne degmez hafıf ıcı peynırlı kremalı bırsey ıste dedı

ha tamam ozaman dur sut ısıtayım tarcınlı ıceyım dedım :KK70: onu ıctım gectı

neye nıyet neye kısmet :KK70: chesscake unutuldu sut ıcılınce

mesela bazen cok sevdıgım seyler oluyor mısafıre alıyorum kokuyor guzel guzel ay yesem mı canım cektı dıyorum
bır ıkı cevız fındık yıyorum hemen o an
gecıyor :)

yanı onu hemen yemıyorum once fındık fıstık yıyorum olmadı ayran ıcıyorum baktım yıne olmadı ozaman yarısını yıyorum genelde de yıyınce vucudum sıvılcelenıyor sankı kırlenmısım gıbı hıssedıyorum ondan sonra da 2 gun boyunca nıye yedım beeen hasta oldum beeen dıye mızmızlanıyorum
tamamen bilinç altı olduğunu düşünüyorum.bilinç altına çok güzel işlemişsin.hani bende kendimi sınırlandırmaya çalışlıyorum ama aklıma geliyor şukadar kilo verirsem yerim diyorum.mesela aylardır ekler yiyeysiim var.gözümün önüne geliyor alsam nolurki diyorum vazgeçiyorum.zaten evde kek vs yapılıyorsa kendime senin tariflerden bakıyorum yapıyorum.olucak belki bendede zamanla

benım ıcın dıyet ne kadar zorlu bır yoldu bılıyor musun :KK70: boyle yıyen bırı 1 gunde hepsını kestı ve nerdeyse 1 sene olacak daha da yemedı :KK70:
sımdı de canım ıstemıyor
ama o ılk ay cok cok cok zordu 1 ay benım ıcın cok zordu
evet senin için inaılmaz zormuş.kutu kutu çikolar,dondurmalar baklavaları okuyunca

:KK70: :KK70: :KK70: bende 14 subat ındırımı ıcın gratıs rossmaan whatson dan bırsuru sey ekledım sepete
gun bugundur alısverıs gunudur :p

Online alışveriş mi yapıyorsun Nisa? Niye hiç aklıma gelmedi bu benim :D Dün girdim bu ikisine, ama kalabalıktan girdiğim gibi geri çıktım...ay o kuyruklar beni benden alıyor...

Hepsini okuyamadım yeni postların, geri dönücem. Yatak odaları eskisi de yenisi de güzel, ama başka renk mi alsan? Hani daha farklı durur, değişiklik olur size diye. Ama sen galiba evde bir bütün halinde tek renk, uyum seviyorsun, değil mi?

evet senin için inaılmaz zormuş.kutu kutu çikolar,dondurmalar baklavaları okuyunca

bak ıstahım hala yerınde yesem 1 kamyon yıne yerım
ama yemek yerım
abur cubur hıc canım ıstemıyor
gece ya sabah olsun da kavurma yapayım dıyorum :D
eskıden uykudan uyanır ırmık helvası kavururdum sımdı tavuklu acılı ekşili corba ıstıyor :D
bazen cok hareket edıyorum ozaman gece acıkıyorum 1 bardak ayran ıcıyorum gecıyor

hıc kacamak yapmadım benım tek kacamagım oglen kahvenın yanında yedıgım 1 kuru hurma :D

Online alışveriş mi yapıyorsun Nisa? Niye hiç aklıma gelmedi bu benim :KK70: Dün girdim bu ikisine, ama kalabalıktan girdiğim gibi geri çıktım...ay o kuyruklar beni benden alıyor...

Hepsini okuyamadım yeni postların, geri dönücem. Yatak odaları eskisi de yenisi de güzel, ama başka renk mi alsan? Hani daha farklı durur, değişiklik olur size diye. Ama sen galiba evde bir bütün halinde tek renk, uyum seviyorsun, değil mi?
aynen onlıne yapıyorum ve onlıne ındırımler daha fazla :)
en nefret ettıgım sey kalabalık ve yorgun agresıf kasada sıra beklemek

kıyafetı bıle netden alırım ben magaza gezmeyı sevmıyorum bak netden bazen acayıp ındırımler oluyor 60 tl lık seyı 25 tl ye aldıgımı bılırım ındırımle

tamamen bilinç altı olduğunu düşünüyorum.bilinç altına çok güzel işlemişsin.hani bende kendimi sınırlandırmaya çalışlıyorum ama aklıma geliyor şukadar kilo verirsem yerim diyorum.mesela aylardır ekler yiyeysiim var.gözümün önüne geliyor alsam nolurki diyorum vazgeçiyorum.zaten evde kek vs yapılıyorsa kendime senin tariflerden bakıyorum yapıyorum.olucak belki bendede zamanla
şuna ek olarak önce göz değil beyin doymalı aslında

aynen samsoon ben beyaz renkcıyım ve tek tıp tek duzen :D takıntı durumlarım malum ...

şuna ek olarak önce göz değil beyin doymalı aslında
kesınlıkle katılıyorum

bırde ben 100 kıloyken dıyete basladıgımda kendımı hep 60 kıloyum dıye sartladım okadar ınanmısım kı kıyafet getırtıyorum beden secerken esım neden bu beden alıyorsun dıyor 60 kıloyum ya dıyorum :D :D :D

ben hep 60 kıloyum dedım hedefledıgım kıloya dusmedıgımde o hafta ınsan ustu hareket ettım veya yemegı kısatladım hep hedef dedıgın gıbı su kıloya dusunce su kıyafetı alıcam su ayakkabıyı dedım
hedeflerımı yemeklı degıl gıymelı tuttum :D

cunku ben yersem doyma duyum yok bır sundan bır bundan oturur yerım yıne

bak ıstahım hala yerınde yesem 1 kamyon yıne yerım
ama yemek yerım
abur cubur hıc canım ıstemıyor
gece ya sabah olsun da kavurma yapayım dıyorum :KK70:
eskıden uykudan uyanır ırmık helvası kavururdum sımdı tavuklu acılı ekşili corba ıstıyor :KK70:
bazen cok hareket edıyorum ozaman gece acıkıyorum 1 bardak ayran ıcıyorum gecıyor

hıc kacamak yapmadım benım tek kacamagım oglen kahvenın yanında yedıgım 1 kuru hurma :KK70:
çorba diyince sizin beyran geldi aklıma.sabah kahvaltısında nefisti:KK70::KK70::KK70:off olsada içsem:confused:

gunde ıkı ogun beslenıyorsun
sabah paşalar gıbı bır kahvaltı
pastırmalı tereyaglı veya zeytınyaglı 2 yumurtalı omlet olabılır
2 haslanmıs yumurta olabılır
mantarlı omlet olabılır farketmez
cevızın yumurtan peynırın zeytının kesın olmalı bunlar olmazsa olmaz
yanında sebze kesın yıyeceksın sebze demek karbonhıdrat demek karbonhıdrat almak ıcın ılla ekmek yemege gerek yok dıyetısyenler ılla 1 dılım verırler ya bu dıyet buna karsı 1 dılım ekmek yıyecegıme 1 marul oturur yerım :) 1 buyuk salata kasesı dolusu salata yerım oda karbonhıdrat

oglen cay kahve bıtkı cayları sekersız

aksam 1 porsıyon et kesın olacak yanında salatası ve corbası yanı tam ögun
corban salatan ana yemegın
gunde 2 ogun ekmeksız pırınc patates bulgur yok
kızartma urunu un seker yok
meyve yok meyveden alacagın vıtamın sebzede de var
tamamen kesıyorsun bunu

dıyorsun kı kendıne farzet kı seker hastasıyım veya çölyak hastasıyım yememem gerek dıyorsun 2 kasık pılav yerıne 1 tabak fazladan yemek yıyorsun

gunde 1 lıtre ayran ıctım 1 kase dolusu kuruyemıs yedım haslanmıs nohuta maydonoz taze sogan dogradım lımon sıktım zeytınyagı gezdırdım pul bıber kaya tuzu serptım 2 tabak dolusu yanında 2 bardak ayranla yedım

kahvaltıda tavuk sote yedıgımı bılırım

hayatımda en cok yedıgım yanı yemek yedıgım zaman bu dıyetı uyguladıgım zamandır . yemek yıyorsun 2 ogun okadar
teşekkür ederim . cok güzel yazmışsın . ellerina sağlık .
evet ben ekmek pirinç makarna yemiyorum . bazen yerim ama tadımlık . o kadar .
3 gebelik yaşadım . hepsinde gebelik şekerim vardı. dediğin gibi un , hamur . makarna pilav , kızartma yasaktı.
daha önce karatay yaptım . bu beslenme şekliyle doğum kilolarını verdim
suhan da bilir . karışık yerim ama kilom yoktur . çok bi yemem sanıyorum .
3 öğün yiyorum . çünkü sabah 6 buçukta kalkıyorum . tatil günleri evdeyken 2 öğün yerim .
et tavuk balık çok bi yediğim söylenemez aslında.
aram iyi değil bunlarla. bi balık çok severim . evdekiler de sever . ama sık pişirmem . dün akşam vardı balık . eşimin vurduğu çipura , sinarit, levrek . ama yemedim .
çünkü arkadaşda karalahana yemeği yemiştim .
yani aslında sağlıklı besleniyoruz ama yağ olarak çok yemiyorum .
denemek lazım aslında.
karatay beslenmesinde ceviz fındık badem vardı.

ama senin dediğin ceviz miktarı nedir . 2 ceviz gibi mi.
yağı nasıl yerim bilmiyorum . yani bizim ailelelerimiz ayvalık ta . yağımızı her yıl gittikçe alıyoruz . doğal olanı kullanıyoruz diye düşünüyorum . yemeklerde vs . her yerde kullanırız . yaklaşık 30 lt tüketiyoruz yılda .ama saf olarak yemedim hiç.

kilom da yoktur suhan bilir :KK53::KK53:
. ben de 170 boyunda ve 52-53 kilodayım.

kesınlıkle katılıyorum

bırde ben 100 kıloyken dıyete basladıgımda kendımı hep 60 kıloyum dıye sartladım okadar ınanmısım kı kıyafet getırtıyorum beden secerken esım neden bu beden alıyorsun dıyor 60 kıloyum ya dıyorum :KK70: :KK70: :KK70:

ben hep 60 kıloyum dedım hedefledıgım kıloya dusmedıgımde o hafta ınsan ustu hareket ettım veya yemegı kısatladım hep hedef dedıgın gıbı su kıloya dusunce su kıyafetı alıcam su ayakkabıyı dedım
hedeflerımı yemeklı degıl gıymelı tuttum :KK70:

cunku ben yersem doyma duyum yok bır sundan bır bundan oturur yerım yıne
süpersin gerçekten . başarmışsın sonunda da . maşallah . giyinmek önemli.
xenforo-smilies-kk70.gif

çorba diyince sizin beyran geldi aklıma.sabah kahvaltısında nefisti:KK70::KK70::KK70:off olsada içsem:confused:
bızım burda sabah 5 - 6 en gec 7 de yerız beyranı oglene kalmaz bıter :)
cok severım oyle seylerı mesela hıc 1 porsıyon yemem beyran hep 2
balık da bır somon yerler 1 tabak salatayla ben hep en az 2 :)
genel bır sorun benı doyuramamak bır yere davetlıysem ben gelıyorsam yemekler ona gore yapılıyor ctesı yemege davetlıydık ben varım dıye 2 tencere yemek yapılmıstı 3 tabak çağla aşı yedım 4. yu almaya utandım valla
cok guzel olmustu :D

tarif-caglaasi.webp

aslında aklında kalıyorsa yenilmeli diye düşünüyorum . hani kilo kilo değil elbet ama 2 minik ekler gibi. ben tatlı ihtiyacımı sabahtan almaya çalışırım . ya da öğlende. akşama bırakmamak için .

genel bır sorun benı doyuramamak bır yere davetlıysem ben gelıyorsam yemekler ona gore yapılıyor ctesı yemege davetlıydık ben varım dıye 2 tencere yemek yapılmıstı 3 tabak çağla aşı yedım 4. yu almaya utandım valla
cok guzel olmustu :KK70:

Eki Görüntüle 2234634
işte benim miktarlarım da abartılıdır . ama hani sağlıklı mamaları abartırım . tatlıyı ya da hamur işini değil .
bi yere davetliysem . tabak tabak yerim . her şeyden börekten vs . zaten kaç kez bi yere davetli oluyoruz ki diye.
çalışınca öyle oluyor .
davet edildiğim yere giderken aç giderim ama . her şeyden yeme hakkım olsun diye.
affetmem .
ben davet insanıyım . davet sofralarına dayanamam .
bazı insanlar stresten yer . bazısı depresyondan . bazısı mutluluktan . ben hiç birinde yemem . ama davet sofrasında oturur hunharca yerim .

teşekkür ederim . cok güzel yazmışsın . ellerina sağlık .
evet ben ekmek pirinç makarna yemiyorum . bazen yerim ama tadımlık . o kadar .
3 gebelik yaşadım . hepsinde gebelik şekerim vardı. dediğin gibi un , hamur . makarna pilav , kızartma yasaktı.
daha önce karatay yaptım . bu beslenme şekliyle doğum kilolarını verdim
suhan da bilir . karışık yerim ama kilom yoktur . çok bi yemem sanıyorum .
3 öğün yiyorum . çünkü sabah 6 buçukta kalkıyorum . tatil günleri evdeyken 2 öğün yerim .
et tavuk balık çok bi yediğim söylenemez aslında.
aram iyi değil bunlarla. bi balık çok severim . evdekiler de sever . ama sık pişirmem . dün akşam vardı balık . eşimin vurduğu çipura , sinarit, levrek . ama yemedim .
çünkü arkadaşda karalahana yemeği yemiştim .
yani aslında sağlıklı besleniyoruz ama yağ olarak çok yemiyorum .
denemek lazım aslında.
karatay beslenmesinde ceviz fındık badem vardı.

ama senin dediğin ceviz miktarı nedir . 2 ceviz gibi mi.
yağı nasıl yerim bilmiyorum . yani bizim ailelelerimiz ayvalık ta . yağımızı her yıl gittikçe alıyoruz . doğal olanı kullanıyoruz diye düşünüyorum . yemeklerde vs . her yerde kullanırız . yaklaşık 30 lt tüketiyoruz yılda .ama saf olarak yemedim hiç.

kilom da yoktur suhan bilir :KK53::KK53:
. ben de 170 boyunda ve 52-53 kilodayım.
ben ılk karatay dıyetıyle basladım
onyargım vardı canan karataya once , burdan pegasus dıye bur arkadas var uye o dedıkı karatay dıyetı yapsana saglıklı verırsın kıtabını al dedı
aldım
okadar acım kı bır an once okuyup kıtapda yazana gore yemek yapıp yıcem ayakta hızlı hızlı okuyorum
ya dedım kadın delı mı ne 2 ögun yıyın dıyor 6 ogun yazmıs ben bunun dıyetını falan yapmam aclıktan kıtabı yıcem okudugum seye bak dedım :D
dusun okadar acım kı okudugumu anlamamısım
megerse kadın dogru soyluyormus ılk 3 ay karatay dıyetı yaptım
onun savundugu sey dedelerımızın atalarımızın zamanındakı beslenme ne dıyorsa onu uyguladım
aslında bu ketejonık dıyet dedıgımde canan karatayla aynı seyı savunuyor sadece bıraz daha sert katı kanser hastalarının uyguladıgı seker hastalarının uyguladıgı dıyet canan karatay daha esnetmıs yumusatmıs sınırlandırmıs bu gunumuze daha uygun her ortama daha uygun

evet kuruyemısler sınırlı 2 cevız 5 fındık 10 badem 10 fıstık 1 avuc leblebı gıbı sınırlı
ama bazen tek ogun yıyorum ogunler oturup 1 kase kuruyemıs yedıgımı bılırım yanı 2 avuc kadar edıyor oda

cok guzel olmustu :KK70:

Eki Görüntüle 2234634
bak bunu duymamıştım

aslında aklında kalıyorsa yenilmeli diye düşünüyorum . hani kilo kilo değil elbet ama 2 minik ekler gibi. ben tatlı ihtiyacımı sabahtan almaya çalışırım . ya da öğlende. akşama bırakmamak için .
kendime şart koydum.çıkamıyorum:KK70::KK70::KK70:

işte benim miktarlarım da abartılıdır . ama hani sağlıklı mamaları abartırım . tatlıyı ya da hamur işini değil .
bi yere davetliysem . tabak tabak yerim . her şeyden börekten vs . zaten kaç kez bi yere davetli oluyoruz ki diye.
çalışınca öyle oluyor .
davet edildiğim yere giderken aç giderim ama . her şeyden yeme hakkım olsun diye.
affetmem .
ben davet insanıyım . davet sofralarına dayanamam .
bazı insanlar stresten yer . bazısı depresyondan . bazısı mutluluktan . ben hiç birinde yemem . ama davet sofrasında oturur hunharca yerim .
ben yemek ıcın yasardım eskıden davete bıle karnım tok gıder gıttıgımde de yerdım yeterkı yıyeyım yemeye bahanem hep vardı

sımdı yasamak ıcın yıyorum mesela corba yıyorum ana yemek tadına bakılıyor salata bol yenıyor suan
pılav yerıne ayran salata tercıh edılıyor

pasta borek yemıyorum soyle dusunuyorum artık hıssettıgım bu arınınca... kırlenmıs gıbı hıssedıyorum sankı mıdem bagırsagım pıslenmıs gıbı pasta borek kırletıyor hıssedıyorum

bu temızlık ısını bıraz abartmıs olabılırım nerdeyse mıllete sırke ıcırıp calkalıcam :D

Back
X