selamun aleyküm arkadaşlar
Bu yazımı hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz başlık altında paylaşmıştım umarım sizede faydası olur diyerek buraya da kopyalayıp yapıştırıyorum
''Ben forumda yeniyim, uzun zamandır her konu da bilgi almak için ara ara sizleri anonim takip ediyordum ve üye olmaya karar verdim. Buda benim ilk mesajım
Öncelikle şunu söylemeliyim ki yaptığınız bu şey gerçekten takdir edilesi müthiş birşey
İnşAllah hedeflediğiniz kilolara düşersiniz ve o lanet kilolardan kurtulursunuz
tabiki en sağlıklı bir şekilde
Ben 1,73 boyunda yemeyince 59,4 yeyince 61 e kadar kilosu çıkan bir vatandaşım
Aslında şuan herkes kilomun çok iyi olduğunu söylese de ben de bir türlü gitmek bilmeyen kol yağları mevcut. Belki de beni üzmemek için söylüyorlar
Size yardımı olsun diye diyet serüvenimi anlatmak istedim.
4 5 yıl öncesine kadar 70 kiloya yakın kilom vardı bi ara zirveyi 75 de gördüm. Haliyle çok mutsuzdum giydiğim hiç birşey olmuyordu dışarı çıkmak istemiyordum asosyal bi insan olmuştum. Daha sonra kilo vermeye karar verdim fakat çok zorlandım sürekli fast food tüketen biriydim çünkü. Büyük çabalarım sonrasın da kilo vermeye başladım. Ekmeği 10 yıl öncesinden hayatından çıkaran biri olarak size ilk tavsiyem bu olacak. İnanılmaz derece de kilo verebilirsiniz. Zaten sağlıklı bir besin olduğu da söylenemez. Ondan alacağınız besin değerini başka bişeyden alabilirsiniz. Kepekliydi şuydu buydu kendimizi kandırmayalım bence hepsi de aynı bence
Öncelikle bu 10 yıl öncesini anlatayım; Ergenlik dönemim de aşırı kiloluydum o dönem oturuşta 1 ekmek yiyordum
Daha sonra tüm hamur işlerini bırakmıştım bi dönem kek bile dahil, onun yerine kendime sağlıklı yiyecekler hazırlayıp takviyemi ordan alıyordum. Tatlı manyağıydım her insan gibi fakat sonra ondanda vazgeçtim çikolata vs hepsini hayatımdan çıkardım. Haliyle çok zorlandım önceleri çay yerine sıcak su tüketmeye başladım. Peynir salatalık domates bu tarz sağlıklı besin ağırlıklıydı diyetim. Hiçbir yardım alamadım onun yerine kendim vücudumu tanıyıp kendim araştırma yaptım. Bir süre sonra ekmeksizliğe alıştım ve ekmeksiz yiyeceklerin daha lezzetli olduğuna karar verip ekmek yediğim günlere pişmanlık duydum. Daha sonra tatlı yemeye çalıştım fakat midemi bulandırmaya başladı hafif tatlılar yiyebiliyordum. Daha sonra farkettim ki tatlı çikolata vs hepsi aslında bağımlılık yapan yenmediğinde vücudun istem dışı ittiği oldukça zararlı yiyeceklermiş. Şuan aşırı şerbetli yoğun kıvamlı tatlı yada çikolata yediğimde başım ağrıyıp midem bulanıyor. Bitter çikolatayı daha çok sever oldum ve sağlıklı olanı da o aslında. Ve farkettim ki aslında kendini sağlıklı yemeye alıştırdığın zaman kiloların istem dışı senden uzaklaşıyor. O yüzden tüm sağlıksız besinleri hayatımdan çıkardım. 10 yıldır asitli içecekler içmem ekmek yemem aşırı şerbetli tatlılar yemem nutellaya bayılıyorsunuzya benim bi kaşıktan fazlası midemi bulandırır.
Hayır diyemediğim tek şey cips ve dondurma oldu bunlardanda belirli ölçüde uzaklaştım binde bir yemeye başladım. Ve sonra spor yapmadan bu işin olmayacağına karar verdim ve günde 1 saat yürüyüş akşamları da egzersizler yaparak bunları yoğunlaştırmaya başladım. En büyük sırrımda akşam 6, 7 gibi yemeyi kesip sadece sıcak su tüketiyordum yada yeşil çay. akşam yemeyi bıraktığınız zaman siz de farkedeceksiniz.
bu bahsettiğim bundan 10 yıl önce başladığım bir serüvendi. Daha sonra üniversitede tekrar kilo aldım ve tekrar aynı yöntemle zor olsada zayıfladım. Sonra yine 2 yıl önce evlendikden sonra aşırı bi kilo alımına başladım 59 kilodan 68 e kadar çıktım kabus dolu günlerim tekrar dönmüştü ve hemen silkelenip tekrar spor ve diyete başladım ama hiç bir zaman kendimi o şekilde güzel görmedim yılmadım devam ettim. Şuan çok mutluyum evet istediğim kiloya düştüm fakat bu serüvenler bende kol yağı bıraktı maalesef naptıysam gitmediler. Şuan ben de size katılıp hem kol yağlarımdan kurtulmak için egzersiz hem de hamilelik öncesi bi 4 kilo daha vermek istiyorum. İnşAllah başarabilirim çünkü o kiloyu en son lisede gördüm. Umarım yazım sizi motive edici olmuştur. Sizi sürekli takip edeceğim
''