Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bubendegilim

Görümceleri koruma derneği başkanı🌹
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2021
7.455
24.753
Merabaynnn.
Uzun zamandır ( banlı olmadığım günler) konu açmıyordum.
Bu konuyu açma sebebim aslında çoğumuzun aynı dertten muzdarip olması. 3. Yılına girecek olan bir evliliğimiz var.
3 yıl bana sanki 30 yıl gibi geldi. O derece sevmedim evlilik kurumunu. Bir bebeğimiz oldu ( evliliğimin en güzel tarafı). Fakat ben bunun bile mutluluğunu yaşayamadan ilk hiç alışkın olmadığım maddi problemler , ikinci olarakta eşimin aşırı derecede rahatlığıyla sınanıyorum. Hadi maddiyat bir şekilde aşılıyor ama ikinicisini aşmak çok zor. Biz birlikteyken gayet olgun bir adam gibi görünen kocamın içinden salıncakta sallanan bir bebek çıktı :KK70: Hani olur ya mız mız bebeler aynı onun gibi.
Aileme sorunlarımı biraz açınca , sen istedim bu adamı biz asla istemedik dediler. Yani kısacası sana kötü bir davranışı yok, evlilik böyle bir şey falan dediler. Aslında onlarda biliyordu evlilik böyle bir şey değil. Şimdi bana inanmayacaksınız biliyorum ama gerçekten basiretim bağlandı. Hiççç alakam olmayacak bir adamla evlendim.
Her neyse heh asıl meseleye geleceğim. Ben bir süre evvel kimseyi umursamadan boşanmaya kalktım. Ona da söyledim eve gelme almayacağım. Avukata veriyorum seni bitti artık dedim. Sadece para veriyorsun , geri kalan tüm sorumluluk bende. Ha tamam anlıyorum gecelere kadar çalışıyorsun ama gündüz evdeyken de sürekli uyku modundasın dedim. Tabi o bunu şımarıklık olarak gördü. Yetişmeye çalışıyorum falan dedi. Yalan yani yetişmeye falan çalışmıyor. Geliri çok çok iyi. Neyse bu başlarda inanmadı eve geldi ama ben kapıları 2 taraftan kapatıp , ona mini bi bavul yaptım. Anladı kim iş ciddi bana bir sürü yalvardı.
Yok saçmalama , yok çocuk ne olacak , yok çok seviyorum seni bilmem ne.
Bende kendimi kötü hissetmemek ve ilerde acaba dememek için bir şartla kabul ediyorum o da çift terapisi alacağız dedim. İlk başta ne terapisi iş çıkartma bana dedi. Ya yaparsın ya da ben artık yokum dedim. Kendime layık gördüğüm hayat bu değil, ben kimsenin kahrını çekmek için evlenmedim dedim. Neyse kabul etmek zorunda kaldı. Galiba bu 3. Seansımız. Ve ben seansta söz sırası ona gelince neden sadece para vererek babalık yaptığını an itibari ile öğrendim. Bir nebzede olsun içime su serpildi ve cidden kalbim kırıldı. Kendisi de anlatırken çok zorlandı. Meğer babası 1 mont alırmış. 5 kardeşler… biri sabahçı diğeri öğlenci olurmuş. Dönüşümlü tek mont giyerlermiş. Babası durumu olmadığı için değil, almak istemediği ve önemsemediği için almazmış. Bana bunlardan asla bahsetmediğini söylediğimde ise sen bunları anlayamazsın dedi. Terapist burada devreye girip empati yapmak için yaşamak gerekmez tarzı bir şey söyledi. Yani her kavga olduğu gibi bu kavganın da tek sebebi ANLATMAMAK VE DİNLEMEMEK. Bakın suç tek taraflı değil. Oradan çıkınca hiç konuşmadan eve geldik ve o şu an işe gitti.
Gördüğü babalığı , muameleyi ne derseniz deyin onu yapmamak için para ile her şey çözülür diye düşünüyor. Kızım eksik kalmayacak diyor. Ama kızın manevi olarak çok eksik diyorum. Saçmalama çok seviyorum diyor. E çocuk senle hiç bir şey paylaşmıyor ki. Bir daha ki seansa eşimi tek çağırdı.
Gerçekten çok yoruldum ama en azından bir nebzede olsa ilerledik. Çocuk olmasa inanın salise durmam. Kimsenin terapi merkezi değilim derim. Ama bu adamı ben başımdan atsam da evladımla olacak. Boşansakta babasının sağlıklı olmasını istiyorum. Bakalım günler neler gösterecek. Eğer siz de böyle bir çıkmazdaysanız kesinlikle bir çift terapisi alın. Almak istemeyen ve çabalamayan adam için de kendinizi heba etmeyin.

Okuyan herkese selam olsun.

Umarim terapiler sizin için ve kiziniz içinde cok güzel sonuçlar çıkarır ❤️ en azindan belki eşiniz de aslinda travmalari olduğunu kabullenip ona göre kendini degistirmeye çabalar.

Benimde eşimin çok ciddi travmalari var. Buna bağlı olarakta banada cocuklarimiza da karşı bazen tutarsiz davranışları var. Bazı noktalarda ben farkina varip ne alakasi var desemde sonrasinda duzelme görüyorum. Keşke kabul edip terapi alsa ve yuzleşse istiyorum ama kabullenmiyor

Beklentiniz nedir hic mi yardımcı olmuyor maddi ihtiyaclari karşıladıktan sonra
Gecelere kadar calisiyor diyorsunuz cok yoğun çalışıyorsa saygı gösterirdim bazi konularda daha fazla sorumluluk alabirim
İlk cocugumda esimin isi geregi tüm sorumluluk bendeydi boyle olmasi gerekiyordu ama ikincide benden daha çok ustlendi bakimini

Umarim terapiler sizin için ve kiziniz içinde cok güzel sonuçlar çıkarır ❤️ en azindan belki eşiniz de aslinda travmalari olduğunu kabullenip ona göre kendini degistirmeye çabalar.

Benimde eşimin çok ciddi travmalari var. Buna bağlı olarakta banada cocuklarimiza da karşı bazen tutarsiz davranışları var. Bazı noktalarda ben farkina varip ne alakasi var desemde sonrasinda duzelme görüyorum. Keşke kabul edip terapi alsa ve yuzleşse istiyorum ama kabullenmiyor
Kabullenmezler. Bende sorun yok sen çok sinirlisin diyor. Haklı olduğu nokta çok tahammülsüz olmam. Değişmezse ben daha fazla mücadele etmeyeceğim. Gerçekten bıktırdı hayattan.

Beklentiniz nedir hic mi yardımcı olmuyor maddi ihtiyaclari karşıladıktan sonra
Gecelere kadar calisiyor diyorsunuz cok yoğun çalışıyorsa saygı gösterirdim bazi konularda daha fazla sorumluluk alabirim
İlk cocugumda esimin isi geregi tüm sorumluluk bendeydi boyle olmasi gerekiyordu ama ikincide benden daha çok ustlendi bakimini
Beklentim nefes almak. Bebeğimi çok seviyorum ana gece gündüz bir bebekle olmak çok zor. Sizde annesiniz bilirsiniz , azı dişleri geliyor ve beni yedi bitirdi. Anneme gidip kalıyorum ama orada da durmuyor. Bana yapıştı resmen. Çok ilginç ki babasına aşırı düşkün. Gördüğü an gülücükler , öpücükler hava da uçuşuyor.
Beklentim sabah 1 saat erken kalksın ve çocukla ilgilensin. Şu sıra o kadar çok çalışıyor ki bazen sadece birbirlerini görüyorlar.
Eskiden yardım ediyordu ama şu son 1 aydır beni deli ediyor.

Belli ki çok çalışıyor ve yoruluyor
Muhtemelen geliri çok çok iyi ise kendi işini yapıyordur.
Kendi işini yapan insanlar zaten ayrı bir dünya yaşıyor.
Nefes almaya zamanları yok
Diğer zamanlarda çok yorulması normal ve uyku hali normal yani

Benim önerim ;
Sizde bir işe girin ve hem ekonomik hem ev sorumluluğunu paylaşın
Bakalım haliniz kalacak mı ?

Kabullenmezler. Bende sorun yok sen çok sinirlisin diyor. Haklı olduğu nokta çok tahammülsüz olmam. Değişmezse ben daha fazla mücadele etmeyeceğim. Gerçekten bıktırdı hayattan.
Benimde eşim bu sene cok fazla çalışıyor. Agustostan beri hafta ici 3 akşam, haftasonu cumartesi mesai ve haftasonu ekstra ek işe gidiyordu. İlk zamanlar mesaiden çıkınca arkadaslariyla görüşmek için dahada gec geliyordu. Ve anlattim. Cocuklar seni bekliyor, mesai yaptigin aksam eve gel yarim saatte olsa onlarla ilgilen. Kendimden vazgectim zaten. Erken geldigin aksamlarda yine yarim saat 40 dk cocuklarla ilgilen, oyna sonra istersen yine çik. Çünkü zaten evde eşimle muhabbet bile edemiyoruz, çay kahve içmek bile zor. Film açıp izleyemiyoruz en basiti bunlar. Ama o da kendini duzeltmese benimde tepkim farkli olabilirdi. Başka anlaşamadigimiz mevzularda oldu mesela ailesiyle konuştum onlarda uyardi

Benimde eşim bu sene cok fazla çalışıyor. Agustostan beri hafta ici 3 akşam, haftasonu cumartesi mesai ve haftasonu ekstra ek işe gidiyordu. İlk zamanlar mesaiden çıkınca arkadaslariyla görüşmek için dahada gec geliyordu. Ve anlattim. Cocuklar seni bekliyor, mesai yaptigin aksam eve gel yarim saatte olsa onlarla ilgilen. Kendimden vazgectim zaten. Erken geldigin aksamlarda yine yarim saat 40 dk cocuklarla ilgilen, oyna sonra istersen yine çik. Çünkü zaten evde eşimle muhabbet bile edemiyoruz, çay kahve içmek bile zor. Film açıp izleyemiyoruz en basiti bunlar. Ama o da kendini duzeltmese benimde tepkim farkli olabilirdi. Başka anlaşamadigimiz mevzularda oldu mesela ailesiyle konuştum onlarda uyardi
İşte bana göre evlilik bu değil. Bu çocukları tek yapmadık, tek başımıza evlenme kararı almadık. Çocuk gibi sürekli şunu yap bunu yap demek 40 yaşına gelecek olan bir adama hemde.
Siz benden daha dirayetlisiniz maşallah diyeyim.

Belli ki çok çalışıyor ve yoruluyor
Muhtemelen geliri çok çok iyi ise kendi işini yapıyordur.
Kendi işini yapan insanlar zaten ayrı bir dünya yaşıyor.
Nefes almaya zamanları yok
Diğer zamanlarda çok yorulması normal ve uyku hali normal yani

Benim önerim ;
Sizde bir işe girin ve hem ekonomik hem ev sorumluluğunu paylaşın
Bakalım haliniz kalacak mı ?
Eğer çocuğa bakıcı olayına razı etsem anında çalışırım. Asla o konuda destek değil. Daha evvelde çalıştım ayrıca. İnsan elbette yoruluyor ama onun ki şu an çok farklı boyutta.
Kendi işi evet. Evet çok çalışıyor ve çok fazla sorumluluğu var. Ama bir de evi ve yuvası var. Madem bunlara ayıracak zamanı yoktu evlenmeyecekti.

Hani nasip dedikleri şey var ya, o devreye girdiğinde dediğin gibi resmen basiretin bağlanıyor. Konunun iyi taraflarından bakacak olursak, genel erkek kişileri gibi öküz değilmiş ki aile terapisini kabul etmiş. Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Eğer çocuğa bakıcı olayına razı etsem anında çalışırım. Asla o konuda destek değil. Daha evvelde çalıştım ayrıca. İnsan elbette yoruluyor ama onun ki şu an çok farklı boyutta.
Kendi işi evet. Evet çok çalışıyor ve çok fazla sorumluluğu var. Ama bir de evi ve yuvası var. Madem bunlara ayıracak zamanı yoktu evlenmeyecekti.
Ona yapacak bir şey yok ki
Ortası yok bu ülkede
Ya memur veya işçi olacak belki bir nebze daha çok zamanı olacaktı ama o zaman da “ bize yetmiyor , kira ödemeyemiyoruz “ diye ağlayacaktınız.
Şimdi de zaman yok diye ağlıyorsunuz.
Hayat şartları 🤷‍♀️

İşte bana göre evlilik bu değil. Bu çocukları tek yapmadık, tek başımıza evlenme kararı almadık. Çocuk gibi sürekli şunu yap bunu yap demek 40 yaşına gelecek olan bir adama hemde.
Siz benden daha dirayetlisiniz maşallah diyeyim.
Maddi olarak sikintidayiz. Benim cocuklarim küçük biri 4.5 diğeri 2 yaşında. Bu yüzden benim çalışma durumum yok. Büyüğünü kreşe verdik, eşim resmen şuan benim yerime de çalışıyor 🤷🏻‍♀️
Dediğim gibi uyarilardan sonra kendine çeki düzen vermese durum farkli olurdu. Çocuklarla az da olsa ilgileniyor.

Sizin bebeğiniz ne kadarlik? Benim çocukların ilk bebeklik dönemlerinde eşimde hiç birşey yapmazdi. Mesela ilk çocuğum 3 aylik olana kadar iki üç sever al annesi derdi. Zamanla altinida aldi, mamasini da verdi, ben dışarı ciktiysam bakti da. Ama büyümeden yapmadi bunu. Yine ikinci dogdugunda da daha cok buyukle ilgilendi. O donemlerde bende cok sinir yapardim az da olsa gorev vermeye calisirdim. O donemlerde boyle yogunda calismiyordu. Eşiniz sabah kacta gidiyor akşam kaçta geliyor, bebeğiniz kaçta uyuyor

Hani nasip dedikleri şey var ya, o devreye girdiğinde dediğin gibi resmen basiretin bağlanıyor. Konunun iyi taraflarından bakacak olursak, genel erkek kişileri gibi öküz değilmiş ki aile terapisini kabul etmiş. Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.
Etmeseydi işim daha kolaydı hdhdhd
Amin hepimizin. Gerçekten evlilik bana göre değilmiş.

Ona yapacak bir şey yok ki
Ortası yok bu ülkede
Ya memur veya işçi olacak belki bir nebze daha çok zamanı olacaktı ama o zaman da “ bize yetmiyor , kira ödemeyemiyoruz “ diye ağlayacaktınız.
Şimdi de zaman yok diye ağlıyorsunuz.
Hayat şartları 🤷‍♀️
Yani ikisi bir arada yok diyorsun…
Halim zaten çoğu insana göre ne var ki şeklinde. Bana diyor ki al anneni git tatile. Annemle gidiyorum zaten ben senle gitmek istiyorum diyorum. Tamam söz 10 gün sonra diyor. Ben heves ediyorum bakıyorum , 10 gün sonra ben çok yoğunum diyor. Ve bu sürekli böyle. Madem ailemle büyüteceğim ee o zaman ailemin evine yerleşeyim hiç olmazsa uykusuz kalmam diyorum.

Halim zaten çoğu insana göre ne var ki şeklinde. Bana diyor ki al anneni git tatile. Annemle gidiyorum zaten ben senle gitmek istiyorum diyorum. Tamam söz 10 gün sonra diyor. Ben heves ediyorum bakıyorum , 10 gün sonra ben çok yoğunum diyor. Ve bu sürekli böyle. Madem ailemle büyüteceğim ee o zaman ailemin evine yerleşeyim hiç olmazsa uykusuz kalmam diyorum.
Hakkinizda hayırlısı olur inşallah ❤️

Ben senin derdini anladım. Eşin seninle çocuğunla ilgilensin istiyorsun. Al benim eşim sabah erkenden çıkar akşam sekizde gelir yemek ye 9. Çocuk birazda onunla zaman geçirsin diye gec uyutuyorm böyle olmasa cocuk babasını gormeden yatıp kalkacak. Ha eşim ilgileniyor mu dersen hayır. Maddi olarak da iyi değiliz

Maddi olarak sikintidayiz. Benim cocuklarim küçük biri 4.5 diğeri 2 yaşında. Bu yüzden benim çalışma durumum yok. Büyüğünü kreşe verdik, eşim resmen şuan benim yerime de çalışıyor 🤷🏻‍♀️
Dediğim gibi uyarilardan sonra kendine çeki düzen vermese durum farkli olurdu. Çocuklarla az da olsa ilgileniyor.

Sizin bebeğiniz ne kadarlik? Benim çocukların ilk bebeklik dönemlerinde eşimde hiç birşey yapmazdi. Mesela ilk çocuğum 3 aylik olana kadar iki üç sever al annesi derdi. Zamanla altinida aldi, mamasini da verdi, ben dışarı ciktiysam bakti da. Ama büyümeden yapmadi bunu. Yine ikinci dogdugunda da daha cok buyukle ilgilendi. O donemlerde bende cok sinir yapardim az da olsa gorev vermeye calisirdim. O donemlerde boyle yogunda calismiyordu. Eşiniz sabah kacta gidiyor akşam kaçta geliyor, bebeğiniz kaçta uyuyor
Bebeğim 1 yaşında. Ben ilk dönem zor bir psikoloji atlattım bebekle çok ilgilendi. Hatta yanıma yardımcı tuttu. Ama şu son bir kaç aydır sürekli işi bahane ediyor. Tabi ki arkadaşlarıyla yesin, içsin gezsin. Ama evde de bir kadısı ve bebeği olduğunu bilmek zorunda. Haftada 1 çıkıyorduk kahvaltıya, yemeğe vs. Artık onu da yapamıyoruz. Saat 13-00 da gidip 03:00 gibi geliyor. Kasa eşimde çünkü ve tek bir yeri de yok.

Güzelim bu sadece senin kocana özgü bir şey değil
Benim babamda böyleydi , eniştem desen neredeyse haftada 5 gece gelmezdi eve
Yorulmuyor musun , diye sorardık
Çocuklar küçükken en azından biraz çalışayım onlar için , derdi hep.
Eşlerin bu durumda anlayışlı olması gerekiyor
Adam dışarda ise yoğunsa gezmeye gitmiyor ki
Sizin için çalışıyor yani sizin için yoğun
Çalışmasa ya da daha az çalışsa bu sefer işler zora girecek.

Canisi herifin karakterini degistiremezsin.. bana sen esini sevmiyorsun gibi geliyor, mantik evliligi yaptigin icin.. buarada biraz maddi yonu iyiydi diye evlenmis olabilir misin? Yani illaki basiret filan degilde bir sebep bir dusuncen vardir evlenirken

Ben senin derdini anladım. Eşin seninle çocuğunla ilgilensin istiyorsun. Al benim eşim sabah erkenden çıkar akşam sekizde gelir yemek ye 9. Çocuk birazda onunla zaman geçirsin diye gec uyutuyorm böyle olmasa covuj babasını gormeden yatıp kalkacak. Ha eşim ilgileniyor mu dersen hayır. Maddi olarak da iyi değiliz
Nesin anlamadın tam olarak ? Adam hayatımızda sadece ad olarak var. Kızı kaç gündür doğru düzgün görmüyor ve ben bunu çok dert ediniyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X