- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.391
- 73
- Konu Sahibi 3 Milyar 750 Milyon
-
Kardeş sen rahatsın
350 lira çok onuda yakma madem çalışmıyorsun al çocuğu avmye git orda otur
İnterneti kapatın önce çalışmayacağım dedim dediniz sonra iş arıyorum yazdınız
Tutarsızsınız insan evladı için her işi yapar
Git garsonluk yap tekstilde çalış markete çalış çocuğunu ver devlet kreş ine
400 lira bile size kar
Yöymiyeli tarlada çalış kadın 72 yaşında patates topluyor ben ödeyebilecekken yakmıyorum gazı sizde yakmayın olmadı bebek bakın bu devirde işsiz kalınmaz birde Konya ise yaşadığın yer orda tarla çoktur ilgili yerin kadın kolları yardım eder
Ben çalışırken kredi çekmemi istedi en son ama ben kabul etmedimCanim ne kredisi.
Neyinle ödeyeceksin krediyi?
Estafurullah, eşin ek iş yapsin bari.
Ne diyeyim beni çabalarımı yaşadığımı bilmiyorsunuzBu memlekette iş yok diye birşey yok...İş beğenmemek diye bişey var..
Ben gencecik yaşımda 6 vesait yaparak işe gider gelirdim.. ayaklarım su içinde kalırdı. dilim dışarda eve düşerdim
çocuğum 4-5 yaşındaydı öyle geldik bu zamanlara ne koca var başta ne birikim...
Sattım ayakkabılarımı ve elbiselerimi bilgisayara 200 tl verdiler sadece çok eski eşim de çok az veriyorlar diye satmadı zaten satsa yenisini alırdısizi ben anliyorum... iş yok desemde sen iş begenmiyorsun diyorlar ... kendi yapmayacigi isi baskasina soyler sorsan ben yapamam der ... inşallah allah yardim eder ..bilgisayarla isiniz yoksa satin..yada ayakkabiniz falan varsa giymediginiz satin internetten...
Neden borcunuzun ne kadar olduğunu söylemiyorsunuz?
Cocugunuz kac yasinda?Selam aleyküm arkadaşlar
Ben ve eşim zor şartlar altında evlendik kimseden yardım almadan düğün yapmadık gelinlik damatlık kiraladık bir 30 dk oynandı yakın arkadaş ve akrabalar vs geldi
Eşimin maaşı az oldugu için koltuk takımı vs aldırmadım zaten olmayan parayla borca girmek istemedim
Ilk 1 yıl kendi yagımızda kavrulup gittik ama kayınvalidenin bedduaları iftiraları görümcenin eziyetleri vs bitmedi
Beddualardan mı bilmem bizim yakamız bir araya gelmez oldu eşimin maaşı çok azdı beyaz eşya taksidi halı yatak odası perde ütü ve süpürge almıştık onların taksidi kira faturalar ucu ucuna yetiyordu ama benim rahatsızlıgım vuku buldu onca dr a gittik özele devlete ilaçlar vs 2 3 yıl ekstra bunlara para yetirmeye çalıştı eşim 3 yılın sonunda hamilelik durumu oldu bebek te sorun vardı eşimin maaşı yetmiyordu taksitleri ödeyemediğinden icralık olduk o dönem kirayada zam gelince başka eve geçtik vs çocuk dogdu ama yaşamadı malesef
Benim rahatsızlıgım devam ederken eşim sırf ben üzülmeyeyim diye borcu borçla kapatmaya başlamış ben soruyordum ama söylemiyordu
Bebegimi kaybettiğim için tramva sonrası depresyon rahatsızlıgımda vuku buldu eşimde de panik atak ve öfke sorunu ortaya çıktı midesinde de ülser vs
3 yıl hastalık borçlar la mücadele ettik pko hastasıyım korunmamıza ragmen hamile kaldım aldırmaya kıyamadım evladımı bir taraftan dantel boncuk ayakkabı dikimi yaptım ailem gücünün yettiğince yardım etti toparladık ama kayınpeder az az 20 30 tl alıp ödeyecegim deyip ödememiş tabi bunları ben yeni yeni ögreniyorum yani nerden baksanız toplamında 2 milyara yakın para gitmiş az az geri gelmemiş ama kv evladım 3 yaşını doldurana kadar iftiralardan beddualardan vazgeçmedi bir gün buhran geçirip delirmişim ne oldu hatırlamıyorum tam
Sonrasında eşim yetiremedi çocugun ihtiyaçları dogalgaz kira kredi kartları (telefon taksidi alma derken aldı) vs yetiremedi borçları kapatmak için borç almış yüklü şekilde şuan toplam kira faturalar taksitler intrnet sigara (yeme içme giyim hariç) aylık giderimiz 2500 tl eşimin maaşı ise 2000 tl
Ben bir dönem çalıştım ama evladımla ve saglıgımla ilğili sorunlar yüzünden ayrılmak zorunda kaldım
Ailemin durumu yok 3 çocuk okutuyor babam ev taksidi ve bagkur ödemeleri var
Zaten onlar yardım etsede ben alamam
Çalıştıgımı yazdım konuyu açarken
40 milyarı takside böldüler ayda 750 tl ödüyoruzNeden borcunuzun ne kadar olduğunu söylemiyorsunuz?
Anlatamıyırum galiba iş arıyorum ilk hamilelikten önce 2 yıl çalıştımBir dönem çalıştım yazmışsınız. Herkes bir dönem çalışmıştır.
Konunuzun başından sonuna eşimin maaşı azdı, yetmiyordu şu gün oldu yine yetmedi. 2.500 tü masraf, kocamın maaş 2000 di den başka birşey okumadım ben birde kaynana görümce sıkıntıları.
Neyse mevzu bu değil. Sonucta şuan dardasınız. Yine çalışmaktan başka çare yok
Allah kolaylık versin.
Sattım ayakkabılarımı ve elbiselerimi bilgisayara 200 tl verdiler sadece çok eski eşim de çok az veriyorlar diye satmadı zaten satsa yenisini alırdı
Ben evden az az da olsa iş yapıyorum gücüm yettiğince
İş arıyorum ama olmuyor nasip galiba
Evet ben de anlamadım ne borcu.bir de ne borcu
yani çocuk evlilikten 5 yıl sonra olmuş üstüne de büyümüş bile
6-7 yılda eve alınan kıçı kırık eşyanın borcu bitmez mi
hadi bitmedi ne kaldı ise sat kapat o zaman
sağlık sıkıntıları zordur ama olanla idare etmek lazım
eskiden insanlar borçtan korkardı
şimdi borcum yok çok şükür diyene herkes "enayi" diye gülüyor
eşiniz de borç yaparım ne olacak diyor gibi
40bin ne borcu Allah aşkına buna cevap verin. Yani düğün bile doğru düzgün yapmayan insanın 40 bin ne borcu olabilir?40 milyarı takside böldüler ayda 750 tl ödüyoruz
Eşimin en son alıp saattıgı faturalı telefon var ona 350 tl gidiyor
Kira 550 tl ev eski ve rutubetli en ucuz burayı bulmuştuk zamanında
Su aylık 20
Elektrik 55
Market 200
Evladıma özel 50 tl harcama
Sigara 300
İnternet 60
Yol parası 75 tl
Benim ve eşimin ilaçları aylık 120 tl
5 e girdiCocugunuz kac yasinda?
Eşimin sorumsuzlukları hataları 40 milyar biranda olmadı yaniEvet ben de anlamadım ne borcu.
40bin ne borcu Allah aşkına buna cevap verin. Yani düğün bile doğru düzgün yapmayan insanın 40 bin ne borcu olabilir?
Bir de ne telefonu 350 giden? Ay sinir oldum anlamadım olayı.
40 milyarı takside böldüler ayda 750 tl ödüyoruz
Eşimin en son alıp saattıgı faturalı telefon var ona 350 tl gidiyor
Kira 550 tl ev eski ve rutubetli en ucuz burayı bulmuştuk zamanında
Su aylık 20
Elektrik 55
Market 200
Evladıma özel 50 tl harcama
Sigara 300
İnternet 60
Yol parası 75 tl
Benim ve eşimin ilaçları aylık 120 tl
5 e girdi
Sonradan halı yastık minder vs aldık40 milyar neyin borcu????????
Eve koltuk almadik demişsin.
Yukardada yazdim. Ailenizin yanina gidin, eşinizde kendi ailesine. Bir iki sene boyunca para biriktirin bari.
Ailenizin yanina işe gitme fırsatı da olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?