Sadece cocuk bakıyormusum..!

kalksın da kendisi yapsın şimdi bi şey diycem de yani
sinir oluyorum şöyle adamlara eşleri evi çekip çeviriyor her şeyi yapıyor onlar için sonra benle ilgilenmiyorsun

Konunuzu okuduğum zaman aklıma şey geldi. Bir akşam ayrılma aşamasında olduğum eşimle komsular oturuyoruz. Şey dedi "benim bir tane bile ütülü gömleğim yok giyemiyorum ki ütüsüz olduğundan" insanlar bir durdu farkettim beni ayipladi. Oysa tüm gömlekleri ütülü idi hatta kilo aldığı için giyemiyordu. Orda da ütülü hepsi dedim annemin evinden ütülü getirdim ondan ütülü yoksaaa dedi. Ben hepsini tek tek yıkayıp utulemistim oysa hemde aşkla ütü yapmaktan nefret ettiğim halde. Konuyu okuyunca içim titredi üzüldüm. Umarım eşinizle aranizda orta yolu bulursunuz.

Merhaba kızlar içimde şişeceğime burda dertleşmek istedim... 1 bucuk yıllık evliyim 4 aylık bir oğlum var eşimle evlilikten önce 10 yıllık bir Beraberliğimiz var çok severek evlendik anlayacağınız... Tabi ben evliliktti doğumdu 1 yıl içinde damdan düşmüş eşşeğe döndüm... Bu aksam Bi tartışma yaşadık belki de bebekten dolayı ruhani değişikliklerim olabilir yorgunluk ve aşırı duygusallık gibi her neyse tartışmanın içinde eşim bana dedi ki cocuk bakmaktan Baska ne işin var cocuk bakıyorum diye diye 1 yıldır üstümden geçtin dedi inanın hamileliğim de bile hiç naz yapmadım eve gelince hep güler yüz görsün diye sancılı günlerimde bile kapısını gülerek açtım, kendisi zaten çalısıyor ve memur her gün ütüsü yemeği çamasırı bulasıgı temizliği dışarıdan insan gelip yapıyor sanki o ütüsüz gömlek giymesin diye cocugu uyutup gece 2 de 3 te ütü yapıyorum düşünün bu en basiti ama yok cocuktan Baska iş yapıyormuşum... Çocuk olmasa coktan bitermiş sinir harbiyle mi söyledi yoksa gerçekten içindeki mi patladı bilmiyorum Cok kırıldım... Gece yatmadan önce ayakları nasır oluyor agrıyor diye o uyusa bile kremini sürerim ben bu kadar ince düşünüp sık dokurken bu akşam duyduklarım beni kahretti... İlk defa ben neden evlendim dedim.. Bilemiyorum kaç yerimden kırıldım ama düzelmem belki imkansız belki zaman alır...
Ya Allah askina gece uyurken ayagina krem surmek nedir? Delirdiniz mi siz??? Baska yorum yapamiyorum.

Bir gün hiç bir iş yapma, sadece bebekle ilgilen ve evin halini sorduğunda sadece çocukla ilgileniyormuşum ya ben dersin :)) anca öyle anlar bu adam.

Hep gece 2-3 te ütü yaptığınız için oluyor bunlar.Eşim çok iyidir Allah’a şükür hiçbir sorunumuz yok ama herşeyimi ortaya sermiyorum herşeyiyle ilgilenmiyorum ve tabi birde ayağına uyurken sürmeniz ona yorum bile yapmayacağım

Annem evi cekip cevirirken temiz kiyafet bulmak, ütülü kiyafetlerin hazir olmasi, hazir yemek olmasi vs bunlar sanki kendi oluyormuş gibi gelirdi. Elbette kendiliginden olmadigini bilirdim ama sanki cok vaktini almiyormuş ve basit seylermiş gibi gorunurdu bunlar bana, annem bana iş birakmazdi :)))
Taaa ki kendi evim olana kadar bunlarin yorucu ve zaman alici seyler oldugunu tam olarak anlayamamistim.
Kendim yapmaya baslayinca nasil yapildigini anlamiş oldum.

Tutup bu kadar herseyi tikir tikir yaparsaniz bir sey yapmiyor olursunuz elbette.
Eşim pantolon, gomlek kendi utuler hatta benim utu isteyen kiyafetlerimi de utuler.
Haftaici eşime iş vermem cunku ben calismiyorum ama bazi haftasonlari buyuk temizlige ortak ederim, haftasonlari evdeysek kahvaltiyi hazirlar, kendi daginiklarini toplar vs. Hergun hergun evde yemek yapmam mesela.
Bazen bazi şeyleri birakirim, salarim.
En ufak birsey yapsam bile tesekkur eder bu yuzden, farkinda olur.

Herşeyi YAPMAYİN.

ben de bir ornek vereyim.

esime bir gun fasulye ayiklattim, normalde fasulyeye burun kivirirdi, ayiklamasi yarim saatten fazla surdu ve de cok sikildi.
o gun bugundur sofraya fasulye gelince daha bir coskulu eline saglik diyor.

bence de insan kendisi hic is yapmiyorsa, yapilan isteki emegi de goremez.

cok hak verdim yorumuna o sebeple.

Gece yatmadan önce ayakları nasır oluyor agrıyor diye o uyusa bile kremini sürerim ben bu kadar ince düşünüp sık dokurken bu akşam duyduklarım beni kahretti...
Engelli mi? Elleri kollari yok mu?
Aynen devam...bu lafların tek nedeni bu tavrınız işte.

Sinir anında söylenmiş birşey, bence sonradan pişman olup gönlünüzü alir diye düşünüyorum.

Ayaklarinda nasiri var diye kremini bile sizin surdugunuz adamin boyle k9nusmasi gayet doğal.
Nasiri varsa gitsin aldirsin, isi yapilmiyorsa otursun yapsin yada tutsun bir temizlik personeli yaptirsin.
O nasil bir simartma sekli ya nasir var diye ayagina her gun krem surmek falan.
Her zaman yaptiginiz seyleri yapmayi birakin o zaman anlar neler yaptiginizi.

Eşinizin dediğini yapın. Sadece çocuk bakın. Sadece.

Konunuzu okuduğum zaman aklıma şey geldi. Bir akşam ayrılma aşamasında olduğum eşimle komsular oturuyoruz. Şey dedi "benim bir tane bile ütülü gömleğim yok giyemiyorum ki ütüsüz olduğundan" insanlar bir durdu farkettim beni ayipladi. Oysa tüm gömlekleri ütülü idi hatta kilo aldığı için giyemiyordu. Orda da ütülü hepsi dedim annemin evinden ütülü getirdim ondan ütülü yoksaaa dedi. Ben hepsini tek tek yıkayıp utulemistim oysa hemde aşkla ütü yapmaktan nefret ettiğim halde. Konuyu okuyunca içim titredi üzüldüm. Umarım eşinizle aranizda orta yolu bulursunuz.
Ben de üzüldüm okuyunca. Terbiyesiz boşboğaz biriymiş. Öyle bile olsa komşuların yanında denir mi böyle birşey. Aşkla meşkle hicbir zaman ev işi yapmadım. Bundan da utanmadım. Ben buyum begenmeyene kapı orada. Ki ben kendi kıyafetim dışında hiç ütü yapmam, çocuklarım dışında kişisel hizmetlerde bulunmam.

bir insan başka hiç kimseye; hatta bence anne-babasına, çocuğuna bile bu derece verici olmamalı. birini sevmek demek ona herşeyi hazır sunmak demek değildir.
hayatta bir alma-verme dengesi vardır. o denge bozulursa ilişkiler de bozulur.
verdiğiniz gibi almazsanız karşınızdaki kişi yani verdiğiniz kişi bir süre sonra sizden hazzetmemeye başlar. çünkü size borçludur ve hiç kimse alacaklısını sevmez.
ilişkinizin düzelmesi için herşeyi yüklenmemeniz lazım.
ütüsüz gömlekle gitsin. kocaman insan.
kendi ütüsünü halledemiyorsa gidip bir iş yerinde çalışacak kapasitede değildir zaten.

Gece yatmadan önce ayakları nasır oluyor agrıyor diye o uyusa bile kremini sürerim ben bu kadar ince düşünüp sık dokurken bu akşam duyduklarım beni kahretti
Eşiniz engelli, hasta ya da yaşlı mı, ne alaka uyurken krem sürmek? Sayko bir ortam. 😐

Ben de üzüldüm okuyunca. Terbiyesiz boşboğaz biriymiş. Öyle bile olsa komşuların yanında denir mi böyle birşey. Aşkla meşkle hicbir zaman ev işi yapmadım. Bundan da utanmadım. Ben buyum begenmeyene kapı orada. Ki ben kendi kıyafetim dışında hiç ütü yapmam, çocuklarım dışında kişisel hizmetlerde bulunmam.
Normal zamanlarda insan içinde beni rencide edecek davranışlardan kacinirdi ama söyledi işte kırıldım. Valla bende ev işi hiç sevmiyorum böyle yap yap birşey değişmiyor, ne bileyim insanlar yaptığını gormez vs

Normal zamanlarda insan içinde beni rencide edecek davranışlardan kacinirdi ama söyledi işte kırıldım. Valla bende ev işi hiç sevmiyorum böyle yap yap birşey değişmiyor, ne bileyim insanlar yaptığını gormez vs
Ben bu işi şöyle çözdüm...Gerçekten kabul ettim kendimi. Ben buyum.
Utanmadım mahcup olmadım hiç umursamadim bile. Sevmiyorum yapmıyorum. Engeli olmayan, eli ayağı tutan hiç kimseye hizmet etmiyorum hayat felsefeme aykiri diyorum.
Bu işler kadına zimmetli mi kardeşim...gömlek utusuzse kadın niye ayıplanır? Gömleği o şekilde giyen ayiplansin.
Kadın ev hanimiysa biraz esneyebilirim tabi. Dışarda çalışan biri varsa evdeki sorumluluk da evde kalana düşer. Kadın erkek farketmez evde kalan kimse artık.
Tabi ayağa krem sürmek, ilacını hazırlamak banyosunu yaptırmak tirnagini kesmek boyutunda değil yok artık.

O zaman şimdi gerçekten sadece çocuk bakın da, görsün.
Ya böyle gece 2 de ütü yapan çocuklu kadınları görünce diyorum ki, bendimm sen sadece nefes aliyosun bu hayatta :D

Yapmayın ya, bu kadar da canınızı hiç yormayın.
Karşınızdaki dünya iyisi bile olsa, size de günah değil mi.

Hayır tabii ki hepsini doguma kadar yapmadı hafta sonu yardım ederdi 9.aya kadar evimi kendim sildim süpürdüm burada anlatmak istediğim ben sitem etmedim ona tartışmamız Cok Baska konuydu iyiydi aramız noldu böyle oldu anlayamadım kıyamazdık birbirimize son 3 aydır iş buraya geldi
bişey soracağım cinsel hayatınız sekteye uğradı mı?
erkekler çok etkileniyor ister istemez eğer cinsel ilişki araları uzak oluyorsa

ve bu arada bundan sonra bu kadar çok fedakarlık yapmayın
ütüsü vs si oluyor ya eşinizin o çocukla ilgilenirken yapın çocuk uyurken dinlenin

2 aylık bebeğim var,öğretmenim.Bu sene çalışmıyorum ama çalışmak emin olun daha işime gelirdi.Evde çocuk bakmak dünya işe bedelmiş.Eşim sabah gidiyor akşam geliyor.Hep uykusunda görüyor.Sabah işe gidecek diye gece uyusun hiç demedim.Benim olduğu kadar onun da çocuğu.O da kalkar bakar.Sabah çok erken uyanırsa o bakar ben uyurum.Enerjik olmalıyım ki çocuğa mutlu anne huzuru geçsin.Ev işini saymıyorum bile çünkü yapmıyorum.Ütü falan asla.Kusura bakmayın ama siz fazla şımartmışsınız.O ne yapıyormuş acaba?Çocuk için ne yapıyor?Dışarda çalışmak daha kolay ya.Bu kadar yüz vermeyin.

Back