- 3 Ocak 2022
- 71
- 45
- 34
-
- Konu Sahibi birgariphal
Ah keşke... beni tercih etmez onları eder daha da baglanır.. bu cevaba o kadar hazırım o kadar eminim ki . Aşkımdan ölerek evlendim ama şimdi kahrımdan ne hallerdeyimCok büyük problem yok gibi karsisina alin konusun taşınmayı tavsiye edin arkblardan uzak arabasi varsa kendi gitsin görsün bende ayni durum du karmasik biryapida aile yapilari vardi iyyyy onlara olagan geliyrdi ben şaşırıyordum ocki kari kiz kumar hersey vardi sulalede cok şükür bana yansitmado ailesini ama bana siddeti vardi psikolojik ve fiziksel biz bosanma aşamasındayız siz düşünün tasinin severek evlenmişsiniz cikar yol bulun
Evet ben de çalışmak istiyorum fakat bebegime bakacak kimse yok kızım 2 yaşında babannesine bırakamam çünkü annesi yorulur aman Allah korusun. Cocuk yokken çalıştım 1 sene cok iyi geldi bana ama yine boşanma fikri aklımda vardı sadece kafam sürekli dağıldığı için bu yoğunlukta değildi.Bu kararı vermeden önce işe girip çalışmanızı öneririm. Farklı ortamlarda olmak bakış açınızı değiştirebilir. Daha sağlıklı kararlar almanıza yardımcı olur. En önemlisi çalışıyor olmanız kendinize olan güveninizi geri kazanmanızı sağlar. Boşanma kararı alırsanızda kendi ayaklarınız üzederinde durabilirsiniz.
O dünyalar tatlısı kızın için elinden gelen her şeyi yaptim dediysen,eşinle tüm olanları ciddi şekilde konuştuysan ve seni dayanamayacak kadar bunalıyorlarsa artık kendi ailen ile istisare edip yol almalısın.Belki ailen karşı taraf ailesiyle konuşmalı .Ailenle aldigin kararın arkasında dur.Merhaba Güzel kadınlar
Ben 6 senelik evli,dünya güzeli bir kız annesi,üni mezunu ama işsiz,evli ama mutsuz 30 yaşında bir kadınım..
6 sene önce üniden tanıştığım ve kör kütük aşık olduğum o mükemmel adamla ailemle yaşadığım "A" şehrini bırakıp "B" şehrine gelmek pahasına evlendim..birbirini çok sevem 2 insandık. O hala öyle olduğumuzu düşünmek istese bile maalesef artık değiliz. Bunun tek sebebi ise eşimin ailesi,ataerkil ve oldukca geri kafalı varlıklı,dediğim dedik,manipülasyon dolu bir aile.. her ferdinde ayrı bi sıkıntı var gerçekten ve benim kültürüme uzak oldukları için bu sıkıntı daha çok göze batıyor. Onlar için Gelin rziyet öekmeli iş yapmalı hep ezilmeli ve hiçbirşey laik görülmemeli .. tabi dillerimde böyle deil bu durum hareketleri bu yönde. Eşim bana düşkün istediğimi alır ucuz pahalı asla demez hasta olurum başımda sabahlar ama gel gör ki kan mı çekiyor huy mu bilmem. Üzerimde inanılmaz bi psikloljik baskı var sürekli olarak "Aradın mı? Sordun mu ? Elini öptün mü ? Nasılsın dedin mi?ee ben anneme senin adına gelir diye söz verdim,e ben babama sana sormadan tamam dedim,bize gelsinler,biz gidelim,ara sor bişey yap götür,annem yorulmasın sen yap vs vs vs... sonsuza kadar gider böyle. Annesi ve babası cocukları böyle itaatkar yetiştirdkleri için her istedinlerini elde edeceklerinin farkındalar. Özellikle annesi gözyaşı silahı masumiyet perdesi arkasında her istediğini öyle müthiş yaptırır ve işin içinden öyle kolayca çıkar ki.. 40 yıllık entrika dizisi senaristleri şaşar kalır. Onları üzmemek için sürekli beni,gençliğimi,sağlığımı,evliliğimizi harcayan eşimle benim açımdan hiç sevgi kalmadığını hissediyorum. Bana ait değil ailesine ait..ona ait değilim ailesine aidim. Tüm kararlarımızı ufacık bi ima ufacık bir tavsiye altüst edebilir. Böyle ki ailesinin etkisi altında.bugün değişir yarın düzelir derken 6 sene oldu ve üzerimdeki psikolojik şiddet beni artık çok yoruyor. Çok hakaratlere uğradım çok üzüldü evet ama beni koruyamadı hep harcadı beni.. idare et alttan al üzülme aşarız diye diye bugünlere geldik.Eşimden soğudum onunla bi hayatı paylaşmak ağır geliyor. Bugün çok çok ufak bir olay yaşandı sanki bardağın son damlası gibi. 6 senedir yani evlendiğim günden beri boşanmak aklımda sürekli boşanırsam şöyle mi olur böyle mi olur çocuk ne olur soruları kafamda dolaşıyor. Bunun üzerine bir de kendi ailemden km lerce uzakta olmanın ağırlığı ekleniyor.. bugün farklı bişey hisettim şu 2 gün içerisinde sakince konuşup kendisinin de mutsuz oldugunu farketmesni sağlayıp arkadaş kalmayı önericem. Sanırım sona yaklaşıyoruz fakat ben alacagım kararlardan emin değilim kendime güvenmiyorum çünkü zaten bu evliliği yaparak yanlış bi karar verdim. Şimdi 2.kez yanlış karar vermek istemiyorum ama sürdürmekte çok zor ruhen ve psikolojik olarak sürekli şiddet altındayım .. her hareketmi bakışımı analiz eden gözümün içine bakan o adam söz konusu aile olunca beni yerle yeksan ediyor.......düşünce hareket ifade özgürlüğüm yok.. sadece bir fikir istiyorum siz,kızınız,kardeşiniz olsaydı ne önerirdiniz?
Ah ah.. öyle bir sistemde büyümüş ki çocuklar .. bunlar fayda etmez. Kendine gel takma vs der eminim. Annen nunu dedi al karşına konuş dedim güya konuşmuş ama beni susturmak için böyle dediğine eminim çünkü hiçbir değşm yok zaten kötü niyetli insanlarAyni kaynanam işte tam da bu anlattigini yapiyor
Ben çok uzun yıllar önce babamı kaybettim. Kardeşlerim ellerinden geleni yapar ama yine kendim tek başıma deval ederim hayatıma.. keşke babam sağ olsaydı işk başta bu evliliğe izin vermezdi.. onlarda çekinirdi belki biraz böyle sahipsiz,yetim görmezlerdi beniO dünyalar tatlısı kızın için elinden gelen her şeyi yaptim dediysen,eşinle tüm olanları ciddi şekilde konuştuysan ve seni dayanamayacak kadar bunalıyorlarsa artık kendi ailen ile istisare edip yol almalısın.Belki ailen karşı taraf ailesiyle konuşmalı .Ailenle aldigin kararın arkasında dur.
siz niye kendinizi sahipsiz hissediyorsunuz annenizin yanına gidin mesleğiniz yok muBen çok uzun yıllar önce babamı kaybettim. Kardeşlerim ellerinden geleni yapar ama yine kendim tek başıma deval ederim hayatıma.. keşke babam sağ olsaydı işk başta bu evliliğe izin vermezdi.. onlarda çekinirdi belki biraz böyle sahipsiz,yetim görmezlerdi beni
Annesini umursar ancak biz yapsak da degisen bir sey olmaz. Ben zamaninda ailenle gorusmek istemiyorum dedigimde beni gözden çikarmisti. Şimdi evlat kaybettik öyle gordü ailesinin yuzunu. Oysa bu kadar kötu bir sey yasamaya gerek yoktu. Musibetle akillandi. Artik gorusmuyorum ama kafam rahat mi hayir. Hala bir yerlerden cikiyorlar huzurumu bozmak icin. Çok sukur eşimin akli basina geldi de sen haklisin diyor. Dilerim eşiniz akillanmak da çok geç kalmaz...Ah ah.. öyle bir sistemde büyümüş ki çocuklar .. bunlar fayda etmez. Kendine gel takma vs der eminim. Annen nunu dedi al karşına konuş dedim güya konuşmuş ama beni susturmak için böyle dediğine eminim çünkü hiçbir değşm yok zaten kötü niyetli insanlar
Kadin butun psikolojik siddet turlerini biliyor demekki.Ayni kaynanam işte tam da bu anlattigini yapiyor
Ben kenarda bekleyip uygun koşullar olusunca ( bu koşul hic istemedigim bir seydi tabi acisi buyuk oldu) şut ve golü tercih ettimKadin butun psikolojik siddet turlerini biliyor demekki.aslinda kaynanaya da gashligting yapmak lazim
Siz kimsesiz değilsiniz.Hic kimse olmasa gözlerinde bakıp umut dolacaginiz kızınız var.Ben çok uzun yıllar önce babamı kaybettim. Kardeşlerim ellerinden geleni yapar ama yine kendim tek başıma deval ederim hayatıma.. keşke babam sağ olsaydı işk başta bu evliliğe izin vermezdi.. onlarda çekinirdi belki biraz böyle sahipsiz,yetim görmezlerdi beni
Ne kaar kıymetli bir cümle bu böyle .. iyiki varlarSiz kimsesiz değilsiniz.Hic kimse olmasa gözlerinde bakıp umut dolacaginiz kızınız var.
Allah size ve ailenize huzur versin. Kaybınız için çok üzgünüm cennet kapısında elele tutuştursun Ya Rab. İnşallah akıllanır yoksa ayrı yerlere bakan iki insan olacagızAnnesini umursar ancak biz yapsak da degisen bir sey olmaz. Ben zamaninda ailenle gorusmek istemiyorum dedigimde beni gözden çikarmisti. Şimdi evlat kaybettik öyle gordü ailesinin yuzunu. Oysa bu kadar kötu bir sey yasamaya gerek yoktu. Musibetle akillandi. Artik gorusmuyorum ama kafam rahat mi hayir. Hala bir yerlerden cikiyorlar huzurumu bozmak icin. Çok sukur eşimin akli basina geldi de sen haklisin diyor. Dilerim eşiniz akillanmak da çok geç kalmaz...
Ah bi bilsem. Evliliğimiz zarar görmesin susayım,kocam üzülmesin susayım6 sene boyunca neden izin verdin bunları sana yapmasına?
Ama sen üzülmüşsün bırak üzülürse üzülsün. Kocanı terapiste götür bence sağlıklı düşünemiyor belki bi uzmandan dinlerse dank edebilir. Ben olsam çekemezdim kendi öz ailemi bile çekemiyorm değil ki eş ailesi çok zor.Ah bi bilsem. Evliliğimiz zarar görmesin susayım,kocam üzülmesin susayım