sade yaşam

Evet o da çok gerekli sayılmaz aslında. Zaten bizim çok gerekli deyip aldığımız şeyleri de sağlam birsekilde sorgulamamiz lazım. Benim yoktu mesela teknolojik merakım,bir telefonum vardı dört yıl kullandım,yinede bozulmadı eskidi,sonra bu akıllı telefonlar çıktı, biz aklımızı kullanamaz olduk.

Hala düzen oturtamadım kendime, bugün salonumu temizledim fazla olan süs eşyalarını attım.Oturma odamı da temizledim ve orada da fazla olanları attım.Hiç kullanmadığım birkaç tane daha şalım varmış, birine vermek için ayırdım.Ya anlamadığım ben bunların hepsini ne ara aldım? Cidden ben attıkça ev yenisini üretiyor gibi geliyor artık.Daha balkonlara hiç başlamadım.Bir de bu temizliğe başlayınca 1 saat bile olmadan sıkıntı basıyor beni.Kendimi temizlik hastaları programındaki biriktirme hastaları gibi hissediyorum.
Biliyorsunuzdur belki öğretmenim ben ve her teneffüs çay içiyordum.Boğazım kuruyor derste çünkü.Ama çay ve kahve dişlerin sararmasına sebep oluyor ve ben de ciddi uyku düzensizliğine yol açıyor, çarpıntı da cabası.Geçen yıl vertigo teşhisi konulmuştu bana, bu teşhisten sonra şunu fark ettim uyku düzenim bozulsa ve aşırı yorulsam baş dönmelerim geri geliyor.Bu sebeple çay ve kahveyi minimum düzeye indirmeye çalışcağım ve günde bir bardak kahve ve iki bardak çayı geçmeyeceğim.
Kendim için iyi bir şeyler yapmak istedim ve hafta sonu sinemaya ve bowling oynamaya gittik.Biraz fazla harcadık ama eşimle beraber onun çalışma şartlarından dolayı şu aralar çok vakit geçiremiyoruz.Sizlere de tavsiye ederim "Casuslar Köprüsü" çok güzel bir film.
Son olarak bir şey sormak istiyorum, size sürekli akıl verin insanlar sizi de bunaltıyor mu? Ben çok bunaldım çünkü, ev alın, çocuk yapın, otomatik vitesli araba alın.... Bıktım ya, kırmadan cevap veriyorum ama ben 26 yaşındayım ya herhalde bütçeme göre düşünebiliyorumdur deyip bağırasım geliyor artık.Neden susmuyor bu insanlar anlamıyorum.Bir de bunu yapanlar anne-baba gibi insanlar yani.

ben de bir tek bende var sanıyordum ahahaha yaa geçen seneye kadar kv. 500.ooo kredi çekin ev alın falan diyordu ben en sonunda benim tarzım değil diye kesitirip attım. çocuk yapın diyorlar diyorum ki bir gün size 3 tane doğuracam yapma diye yalvaracaksınız... benim bir de jip alma hikayem var ki evlere şenlik. Ayranım yok tövbeee .... sen sen ol sade yaşamın bir numaralı kuralını her şeyine burnunu sokan insanlara duvar koymayı ihmal etme diyorum ...

Hoşlanmadığımı o kadar da belli ettim, güzellikle söyledim , her zaman güler yüzlü davrandım ama artık canım sıkılıyor cidden bu duruma.Israrla soruyorlar ben de ısrarla bu gibi kararşların eşlerin alması gerektiğini söylüyorum ama başıma ağrı giriyor yani.

yok anlamıyorlar herkes evladı iyi olsun istiyor ama bazen işin içine nefis ve hırs da giriyor. ben çok rahat bir tipim dilimin kemiği pek yok, rol de yapamıyorum, bu halime alıştılar biraz irem dericiye benzetiyorum kendimi .... örn şu anda oturduğumuz ev çok büyük maşaallah ve kira kv. annem sürekli dolap al diyor yaaa... şakayla karışık sanki yeğenime yteyzeme yapar gibi diyorum ki ev alayım inşallah bir dolap yaptıracağım, 24 ay ödemesi olacak çadırdan mı geliyrosun ne bu dolap merrakı diyeceksiniz diyorum ... ya da herkes üstüne varınca sakin hepsini yapacağız. para harcamayı benden öğreneceksiniz falan gibi espiriler yapıp resmen milleti sakinleştiriyorum lakin onların hayallaerindeki maddi altyapım şu an yok ... mecbuuurr nezaket işe yaramadı bende yok anlamıyorlar ... herkes herkesin hayatında vıc vıc .... yardım et desen kıllarını kıpırdatmaz bizimkiler... kv. hariç.... ama onu yap bunu yap

Günaydın kızlar
Vıcık vıcık ilişkilerden ben de hiç hazetmiyorum. Karakter olarak yalnızlığı seven bi insanım.
Her öğlen aynı kişilerle yemeğe gitmek herşeyi biriyle paylaşmak gittiğim geldiğim heryeri birilerine haber vermek hiç bana göre değil.
Sınırlarımı zorlayan insanlara sinir oluyorum.
Araba alacağız. Herkes öyle çok biliyor ki. Yok benzinli alın zaten dizel bi arabanız bar. Yok sıfır bakmayın 2. El alın. Yok öyle yok böyle. Sana ne arkadaş sana ne.
Benim kv ve kp ile pek ilişkim yok. Ama annem Zaman Zaman gereksiz yere çok karışıyor. Bazen gittiğim geldiğim yeri söylemiyorum.

aynı şekilde ben de hiç sevmiyorum fazla samimiyeti....

benim de aynı ; k.v kp başka şehirde ama annegil aynı şehirde...

biraz anlatsam her şeye karışırlar...

harcadığımıza gezdiğimize vs..

herkes bizim hesabı yapıooo delleniyorum...

yok çift maaşlısınız yok ev alamadınız yok bilmem neeeeee..

gelde dellenme....

süpersin
maşaallah sana....

sadeleşmek benim de isteğim ama o denli gözümüzün içine sokuluyor ki reklamlar renkli janjanlı şeyler..
insan neden bende yok diyor..
aldanıyor....

süpersin
maşaallah sana....

sadeleşmek benim de isteğim ama o denli gözümüzün içine sokuluyor ki reklamlar renkli janjanlı şeyler..
insan neden bende yok diyor..
aldanıyor....
teşekkür ederim... annem çok tutumlu bir kadındı ondan almış olabilirim . bu konu çok geliştiriyor insanı hepimiz nefis sahibiyiz aslında bakma ... ben de çok seviyorum.. ama burada takıldım takılalı daha bir çeki düzen geldi :)

6 gündür sigarayı bıraktım. öyle krizlerim falan olmadı. akşamları yatmadan canım çekiyor sadece
içip içmemek bir anlam ifade etmiyor sanırım bana. çünkü etrafım kalabalıkken aklıma daha geliyordu içmek..

6ay önce tayinim çıktı küçük bir ilçeye. personel olarak ta çok azız. gelen gidenimiz de yok. bu yüzden artık kıyafet almıyorum.. gerçekten çok kıyafetim var. yaz ayından beri almıyorum. bir iki şey aldım. oda bir yere gidersem giyeyim diye
şeker eskiden 2 tane atıyordum. 2 senedir teke düşürdüm. onuda bırakmalıyım herhalde bilemedim
buradaki sular çok kireçli. aslında iş yerinde de çay falan içmemem lazım. midem almıyor zaten çoğu zaman
artık okumak içinde kitap almıyorum. çünkü yerim yurdum belli değil.. kitaplarımın bir kısmı annemde bir kısmı bende.. taşınınca falan çok yük oluyor kitaplar. kütüphanemi bitirmeye çalışıyorum. diğer türlü iş arkadaşımın kütüphaneye üyeliği varmış.kendine almışken bana da kitap alıyor bazen. maddiyatından değil, düzenli bir yaşamım olmasından dolayı.

benim annem de inan...

kolay kolay bişey almaz kendisine...

evdeki idresi...

çocukken 3çeşitten fazlası olmazdı sofrada...
şimdi 30çeşit tat vermiyor....

ikinci bi ayakkabıyı alamazdık zor zamanlardı ama güzeldi...

okula gitmek için bir dolmuşa binerdim ikinci dolmuşa binmemek için 1,5 km yürürdüm.....eve geldiğimde ayakkabının da kalitesizliğinden ayaklarımın altı su toplar sızlardı...
şimdilerde 200-250 tl ye ayakkabı alıyorum...ne garip ...ödül gibi...elhamdülillah...ama aşırı değil hala ihtiyacım kadar...

babam şu an emekli 840 tl maaş alıyor ..bunun yanında azcık bahçe var madalina portakal yok mısır mevsimine göre sebze yetiştiriyor annemlerin abimlerin ve bizim hatta bazı komşuların bile pazar ihtiyaçalrı karşılanıyor..
ayrıca bi de tavuk aldı köy yumurtası işine girdi..
önce heves olarak şimdi sipariş yetiştiremiyor maaşaallah...ordan da gelio 3-5 krş...
onların yaşam mücadelesi ve bereketi sanırım bizim çift maaşımızda yok ne acıı...

seni gördüğümeeeee çok sevindim kuzum :))

oh sade yaşam

az eşyaaa

çok huzuurr

seni gördüğümeeeee çok sevindim kuzum :))

oh sade yaşam

az eşyaaa

çok huzuurr

selam :)

ben de yeni gördüm canımcım :)

neden sıkıcııı amaaa_?
tayinim çıktı .burası çok küçük alışamadım vs vs.

eşyalarımda çok az
bir kanepe, bir baza, bir elbise dolabı,ütü,ütü masası,kitaplık,bir tüplü tv

valla biz de çift maaşlıyız ama fuzuli harcamıyoruz ki olmayınca olmuyor işte, borç harç derken kolay mı hemen ev sahibi olmak
ben de iş arkadaşlarımın bu tarz sözlerinden bıktım yok efendim tek maaşla geçinmelisiniz biri durmalı, duramıyo işte napalım keyfimizden mi herşey pahalı bi de bebiş olcak, bizim hayatımız çevremizi bizi ilgilendirdiğinden daha çok ilgilendiriyor sanırım milletin üstüne ne vazifeyse..

Sağol canım

evet senınde az azmış Allah sağlıkla kavuşturmayı nasip etsin sanada canım :) sağol

sağol sumeyracım Allah razı olsun :)

şu an aynı durumdayız inan :)

biz de inşaallah bebek bekliyoruz sağlıklıca hayırlıca olsun :)

kredi çekmioz diye yerden yere vuruolar bizi

biz de aşırı harcamıoz ama eşimle bi yıldır ayrı idik e düğün borçları da vardı az çok ödedik...

zamanla oturacak inşaallah

evlatlarımız bereketiyle gelir inşaallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…