sade yaşam

aha haaa :)

yeni ortam her zman zor oluyor maalesef :)

ALLAH kolaylık versin inşaallah :)

ortam güzelmiiiş sadeeeeeeeeeeeeeee
çok eşyayı hiç sevmem.. yani ilerde çok eşya almam annem de de ne fazlaysa atıyorum.
bir fiskos masamız var annem atmamam için direniyor

Allah bin bereket versin canım benim. Kesiinlikle her noktasına katılıyorum.. bak ben orta okulda bir sene otobüsten inince aynı senin gibi yürüyordum hala da yaparım aynı şeyi bazen... ve o dönemde ayağımdqa bir timbeland model ayakkabı vardı. yağmur çamur okula giderim ayaklarım ıslanmış soğuk soğuk kedi gibi... offf çok sıkıntılıydı yaaa annemin umrunda değil pek falan... ama evet yokluk vardı ama tatlı zamanlardı ... ben de hatırlıyorum.. bence israf olan yere bereket girmiyor ona inanıyorum. Bir de börtüdür böcektir bulursan fakirdir azar azar verdikçe bir bereket olduğuna inanılırmış eskiden...

bana söylemek düşmez ama öğrencilere ihtiyaç sahiplerine bir miktarda olsa yardım edin..
verdiğin kadar rabbim bereketlendirir elinizi.
zaten millet atmaktan bahsediyor ya çoğu dağıtmak anlamında yani kimse direkt çöpe atmıyordur heralde kullnılacak durumdaki şeyleri (öyledir değil mi )... belki çok hıncı varsa.... o kadar yani

zaten millet atmaktan bahsediyor ya çoğu dağıtmak anlamında yani kimse direkt çöpe atmıyordur heralde kullnılacak durumdaki şeyleri... belki çok hıncı varsa.... o kadar yani
ben bununla ilgili bir şey demedim ki. fark ettiyseniz fiskos masasından bahsetken bende "atmak" olarak kullandım..

onun dışında, sizin bileceğiniz iş bana düşmez ama diyerek başlayarak fikir verdim, maddi anlamda öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulanabileceklerini belirttim.

israf yaptığımız nokta ara sıra yemek dökmek...

gerçi fazla kaldığı zaman köpeklere veiroz ama yine de israf edilioo

acilll toparlanmak gerek

iiççiim acıdııı....

sadakadır yardımdır bu konular evett önemli elimden geleni yapıorum ALLAH ım kabul etsin inşaallah

ama sistemli olmakda olay bunu anladım ..

ben yemek dökmüyorum. tavuklara köpekelre falan veriyor.
bu verdiklerim çöpe gitmediği için israf diye düşünümüyorum açıkçası. israf olur mu ki

Yemek artıklarını dökmek, çatalı, kaşığı, tabağı, tası ekmekle veya parmakla sıyırıp yemeden önce, kapları yıkamak ve silmek israftır. Sofra bezi ve masa üstüne düşen ekmek ve yemek kırıntılarını toplamayıp atmak da israftır. Bu kırıntıları toplayıp kedi, köpek, koyun, sığır, kuş, tavuk gibi hayvanlara yedirmek israf olmaz.

Ekmeğin içini yiyip kabuğunu bırakmak, pişkin yerini yiyip, gerisini bırakmak israftır. Kalanı başkası veya hayvan yerse israf olmaz.

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1244

bir zamanlar zor zamanlaaar....

vay be...

her o yoldan geçişte aklıma gelir gözlerim dolar...

şimdilerde kızıyorum o zaman o denli idareli iken şimdi kenara birikim bile yapamıyorsun diye...

az sadaka çok belayı defeder bilirim

Rabb im bereket versin inşaallah

şu anda işte odamdayım kapımı kilitledim.
dedikodu yapmaya gelen enerjimi alan insanlardan uzak duruyorum. en azından çayımı içip size bakana kadar.

papatya aynı şekildeyin inan ..

iş yerindeki hiç bi olaydan haberim olmuyor...

sadeece dedikodu fesatlık kimse kimseyi beğenmez eleştirir...

yüzüne güler; arkandan söver..

inan insanlardan nefret ettim...

köyüme gitmek istemiyorum...

dedikodu duymak istemiorummm

bizim kültürümüze özgü bu davranışlar. yakınlarımız hemen her konuda karışmaları gerektiğini düşünüyorlar. ama bunu maalesef küçük yaşlarda değil de eşek kadar olunca yapıyorlar :) küçükken çocuk olduğun için önemsiz görünüyorsun. her gün ailecek birlikte oyun oynayan, evin tüm fertlerinin çocuklarla çocuk olup vakitlerini birlikte geçirdiği bir aile ben hiç görmedim.
ama büyüdükçe hayatına ilgi duymaya başlıyorlar. halbuki tam tersi olmalı. küçükken çocuk psikolojisi ve gelişimi için çok yakından ilgilenmeli çocuklarla, büyüdükçe de özgür bırakmalı.

ben de hiç duymak istemiyorum ama bi şekilde geliyor kulağıma. getirene bazen ama n boşver ben duymak istemiyorum falan diyorum.
bazı ortamlarda dedikodu yapanlar prim yapıp çok seviliyor maalesef.

ben de bu ara bunu düşünür oldum hep. acaba e-kitap dönemine mi geçsem diye?
gerçi bilmiyorum kitabı koklamadan, sayfaları çevirmeden nasıl olur?

ben de bu ara bunu düşünür oldum hep. acaba e-kitap dönemine mi geçsem diye?
gerçi bilmiyorum kitabı koklamadan, sayfaları çevirmeden nasıl olur?

e kitap okuyabilirsin. ben mesela iş yerindeyim. kitap açıp okumak yasak ama pc den okuyunca sorun olmuyor.
fazla abartım sanırım gözlerim ağrıyor. buna mutlaka dikkat et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…