sade yaşam

şekersiz çay ve kahve çok kötü geliyor bana :KK43: tek sevdiğim içecektir çay ve kahve. nasıl aşıcam bilmiyorum. ama karataya başlamam sebebi ile de kesinlikle şeker kullanmamalıyım. var mı önerisi olan ? bu arada herkese karatay beslenme şeklini tavsiye ederim kızlar. mükemmel hissediyorsunuz
Cayi sekersiz iceli 6 yili gecti
Zaten az seker kullaniyordum
Yaninda tatli bisey yiyerek alistim ben
Yani sekeri birakmak icin bi sure sekerden yardim aldim
Gecis donemi kisa oldu zaten
Artik sekerli cay midemi bulandiriyor

Kahve cok icmedigimden pek sorun olmadi
İcmek istedigimde de sut oranini artirdim
Sutlu sekersiz kahve tatli istegini de bastiriyor

Benim beslenme adina yaptigim en onemli sey asitli icecek hazir meyvesuyu icmemek
Acliktan olsem şu hamburger menuleri agzima surmem
Cips sevmem aramam
Vee en onemlisi tek bir dal sigara icmisligim yok
Genclik yillarimda bile bi firt cekmisligim yok
Ailemde icen olmadigi icin belki
Annem babam esim kardesim icmiyorlar
Dayilar teyzeler tiryaki malesef
Biz evimizde icilmesinden de hic hoslanmayiz
Eskiden kapali alanda yasak yoktu
Esime berbere gitmek zulum oluyordu
Dondugunde montuna varana kadar yikiyordum
İcenlerin almadigini dusundugum o igrenc koku

Gecen gun durakta bi hanim sigara icti
Sonrada cantasindan cikardigi parfumu avuclarina sıktı ellerini ovusturdu
Sanirim ellerine koku sindigi icin yapti bunu
O parfumlu elleriyle bisey yiyebilir mi
Yada agzi gozu kasinsa rahatsiz olmazmi diye dusunurken buldum kendimi
Bananeyse artik beter olsun

Kizlar ben universitede gunde 5,6 bardak kahve icerdim abartisiz,hem de sekerlo, cay da icerdim
Alismak kolay degil ama alisinca cayin tadi kahvenin tadi guzel geliyir, sekerli igrenc geliyir
Nasil icmisim diyorsunuz
Bir de kahveyi sutlu drneyin belki alismaniz kolaylasir

3u 1 aradalardaki sut tozunda da glukoz surubu var, en iyisi ya sade ya da sutlu icmek

3ü 1 aradaları sevmiyorum çok tatlı geliyor bana :KK43:
sütle içtiğimde şekersiz içebiliyorum ama geçende şu haberi duyunca bıraktım sütlü kahve içmeyi. kahveyi sütle karıştırdığımızda mide duvarına yapışıyormuş ve mideyi kolay terk edemiyormuş. oysa 3 saat içinde kahvenin vücudu terk etmesi gerekliymiş.o_O

selam canlar nasilsiniz,ben hastalandim maalesef .Bogazim,her bir tarafim agiriyor :KK43:

Ben yillardir cayi sekersiz iciyorum,kahveyide öyle.Bunun nedenini bilmiyorum,cocuklugumda birden bire,o anlik bir tiksinmeyle basladi olay ve o gun bu gundur cayi ve kahveyi sekersiz icerim.
son zamanlarda,tatlilarin sekerini bayagi azaltarak yapiyorum,ya da tali meyveleri sos olarak yapip ekleyince de tatlilik veriyor,simdilik öyle bir coözum buldum.
unlu urunleri,cok tuketmemeye calisiyorum ama unsuz da olmuyor,Tam bugday unu aldim,ve bir kac un alternativi ürunler.kendime neysede essime böyle bir Hayat ters.zaten disaridan yemeyi cok sever,cogu seyi o yuzden,evde yapiyorum,Pizza ,hamburger gibi seyleri.tam kisitlarsam isyan cikar bizim evde :)
onun harici,kabuklu pirinc aldim,hepten hayatimdan cikarmayi beceremedim henuz.madem hayatimdan cikaramiyorum,dogal ve tam bugday unundan yapilmislari aliyorum bende.paketli Hazir gida zaten almiyorum.

Telefon olayida konusulmus.Ben bu sene ilk defa,iPhone aldim.Önceleri gider en makul teli alirdim ve uzun surede hic birsey olmazdi,Bu sene heveslendim,esimde hediye Aldi bana.uc aydan sonra ,tamire gitti.kafayi yemememek ,sinirlenmemek elde degil,adamlara,dunyanin parasini sayiyorum ki bana uzun ömirlu ve kaliteli urun versin diyeama ne oluyor,en pahaliya aldigin urun,3-4 ayda bozulurken ,en ucuza aldigin ürun senelerce dayaniyor.
cok kizginim,hem kendime,hem de onlara.Bu son olsun diyerekten,iyice bozulana Kadar kullanip birdaha bu Kadar pahali bir urun almama karari aldim.Bu durum da,pahali urunun,kaliteli urun olmadigini bir kez daha test etmis olduk.

Evi bayagi bosalttim,gecen bahsettigim,mutfak esyalarini,ihtiyaci olan bir aileye verdim.cok sevindiler,begendiler,ihtiyaclari olan seyleri verdigime sevindim.depo ya inmistim gecen gun,orasi da cok dolu.Atilamasi gereken,kullanilmayan,plastikler,kullanilmayan kablolar,neler neler.BU hafta zamanim var,bir iki gune iyilesirsem orayida elden gecirip temizleyip,sadelestiricem.
kizimin cok kiyafeti yok ama,ödunc aldiklarim bayagi var,onlari tekrar yikayip,utuleyip sahiplerine iade edersem bayagi yerim acilacak.Insallah bu hafta iyiylesip bu isleri halledebilirim,esimde evde olunca onun yardimiyla bayagi birseyler yaparim diye dusunuyorum.

Topigin yeni bebisi de hayirli olsun :) Allah tamamina erdirsin insallah...

selam canlar nasilsiniz,ben hastalandim maalesef .Bogazim,her bir tarafim agiriyor :KK43:

Ben yillardir cayi sekersiz iciyorum,kahveyide öyle.Bunun nedenini bilmiyorum,cocuklugumda birden bire,o anlik bir tiksinmeyle basladi olay ve o gun bu gundur cayi ve kahveyi sekersiz icerim.
son zamanlarda,tatlilarin sekerini bayagi azaltarak yapiyorum,ya da tali meyveleri sos olarak yapip ekleyince de tatlilik veriyor,simdilik öyle bir coözum buldum.
unlu urunleri,cok tuketmemeye calisiyorum ama unsuz da olmuyor,Tam bugday unu aldim,ve bir kac un alternativi ürunler.kendime neysede essime böyle bir Hayat ters.zaten disaridan yemeyi cok sever,cogu seyi o yuzden,evde yapiyorum,Pizza ,hamburger gibi seyleri.tam kisitlarsam isyan cikar bizim evde :)
onun harici,kabuklu pirinc aldim,hepten hayatimdan cikarmayi beceremedim henuz.madem hayatimdan cikaramiyorum,dogal ve tam bugday unundan yapilmislari aliyorum bende.paketli Hazir gida zaten almiyorum.

Telefon olayida konusulmus.Ben bu sene ilk defa,iPhone aldim.Önceleri gider en makul teli alirdim ve uzun surede hic birsey olmazdi,Bu sene heveslendim,esimde hediye Aldi bana.uc aydan sonra ,tamire gitti.kafayi yemememek ,sinirlenmemek elde degil,adamlara,dunyanin parasini sayiyorum ki bana uzun ömirlu ve kaliteli urun versin diyeama ne oluyor,en pahaliya aldigin urun,3-4 ayda bozulurken ,en ucuza aldigin ürun senelerce dayaniyor.
cok kizginim,hem kendime,hem de onlara.Bu son olsun diyerekten,iyice bozulana Kadar kullanip birdaha bu Kadar pahali bir urun almama karari aldim.Bu durum da,pahali urunun,kaliteli urun olmadigini bir kez daha test etmis olduk.

Evi bayagi bosalttim,gecen bahsettigim,mutfak esyalarini,ihtiyaci olan bir aileye verdim.cok sevindiler,begendiler,ihtiyaclari olan seyleri verdigime sevindim.depo ya inmistim gecen gun,orasi da cok dolu.Atilamasi gereken,kullanilmayan,plastikler,kullanilmayan kablolar,neler neler.BU hafta zamanim var,bir iki gune iyilesirsem orayida elden gecirip temizleyip,sadelestiricem.
kizimin cok kiyafeti yok ama,ödunc aldiklarim bayagi var,onlari tekrar yikayip,utuleyip sahiplerine iade edersem bayagi yerim acilacak.Insallah bu hafta iyiylesip bu isleri halledebilirim,esimde evde olunca onun yardimiyla bayagi birseyler yaparim diye dusunuyorum.

Topigin yeni bebisi de hayirli olsun :) Allah tamamina erdirsin insallah...

telefon konusunda katılmıyorum mesajınıza. ben de iphone kullanıyorum 1 yıldan fazladır. benimki de aldıktan 3 ay sonra bozuldu hemen garantiye yolladım ve bana yeni telefon yolladılar.
yani dünya para veriyorsunuz ama arkasında duruyorlar sattıkları malın :KK51:

diğer çalışmalarınız için de tebrik ediyorum sizi :KK55:

3ü 1 aradaları sevmiyorum çok tatlı geliyor bana :KK43:
sütle içtiğimde şekersiz içebiliyorum ama geçende şu haberi duyunca bıraktım sütlü kahve içmeyi. kahveyi sütle karıştırdığımızda mide duvarına yapışıyormuş ve mideyi kolay terk edemiyormuş. oysa 3 saat içinde kahvenin vücudu terk etmesi gerekliymiş.o_O
Hadi ya en iyisi yavas yavas kahveden kurtulmak, sadece turk kahvesi icmek

Cevap veren arkadaşlara çok tesekkur ederim,işimi gorecek basit bir telefon almaya karar verdim.onun yerine kendime profesyonel bir fotoğraf makinesi alırım ilerde daha mantıklı.zaten iki sene vadeli veriyorlar,borcu bitene kadar alet bozuluyor. Herkesin elinde acaip,son model telefonlar varken bende birilerinden aşağı kalmiyim ya da bir statü göstergesi olarak kullanmak adına telefon almak istemiyorum şuan.eskiden olsa bu fırsatı asla kaçırmaz, Allem eder kullem eder en pahalisini alirdim.

Cevap veren arkadaşlara çok tesekkur ederim,işimi gorecek basit bir telefon almaya karar verdim.onun yerine kendime profesyonel bir fotoğraf makinesi alırım ilerde daha mantıklı.zaten iki sene vadeli veriyorlar,borcu bitene kadar alet bozuluyor. Herkesin elinde acaip,son model telefonlar varken bende birilerinden aşağı kalmiyim ya da bir statü göstergesi olarak kullanmak adına telefon almak istemiyorum şuan.eskiden olsa bu fırsatı asla kaçırmaz, Allem eder kullem eder en pahalisini alirdim.
Ay cnm foto makinesini de iyi dusun
Ben bosa para verip aldim, kac senedir usenip kullanmiyorum, yani bazen cikariyorum, o da cok pil harciyor 4 duracell pili hizlica bitiriyor, uyduruk pillerle calismiyor.bir de de artik telefonlar da cok kaliteli resim cekiyor, yani ben foto makinesini super fotolar yakalamak icin aldim ama bakiyorum.bilgisayarda cok da anlamadigim.icin bana aralarinda cok fark var gibi gelmiyor

telefon konusunda katılmıyorum mesajınıza. ben de iphone kullanıyorum 1 yıldan fazladır. benimki de aldıktan 3 ay sonra bozuldu hemen garantiye yolladım ve bana yeni telefon yolladılar.
yani dünya para veriyorsunuz ama arkasında duruyorlar sattıkları malın :KK51:

diğer çalışmalarınız için de tebrik ediyorum sizi :KK55:
Ay cnm bizim iki yilda iphonelar öldü
Birinin bataryasunda problem cikti, birinin kamerasinda
Iphone 6 serisi de sorunlu mu bilmiyorum, alanlar hep sikayetci, ekranlari kiriliyor, bir de sallayinca takirti sesi geliyormus filan diyirlar, bilemiyorum, biz bu sefer huawei aldik, yarim senedir sorunla karsilasmadik, dokunmatigi falan da iphonedan daha iyi

Ay cnm bizim iki yilda iphonelar öldü
Birinin bataryasunda problem cikti, birinin kamerasinda
Iphone 6 serisi de sorunlu mu bilmiyorum, alanlar hep sikayetci, ekranlari kiriliyor, bir de sallayinca takirti sesi geliyormus filan diyirlar, bilemiyorum, biz bu sefer huawei aldik, yarim senedir sorunla karsilasmadik, dokunmatigi falan da iphonedan daha iyi
iphoneların batarya ömrü iki yıl zaten kendi sitesinde de belirtiyor :KK51:
bende 5s var memnunum ben. dediğim gibi başta sorun yaşadım sonra düzelttiler.
bir arkadaşım 6s aldı yeni bataryasından çok memnun. sabah aldım şarjdan akşam 7-8 gibi hala %75 teydi dedi. üstelik internetten oyun oynamasına rağmen.

her zaman derim, elektronik şans işi. beyaz eşya da buna dahil :KK53:

statü artık tüketim için anlam değiştirmiş birşey statü yaşanılan görülen geçirilenle elde edeilirdi eskiden insanler 50 sinden önce statülü sayılmazdı çoluk çocuk denilirdi. şimdi herkes müdür herkes stil ikonu hrekes zengin... statü bir hazmetme meselesi bence ... o bir onur mertebesi herkese verilmez o. ben okuldaki hocamı statülü görmüyorum örneğin çünkü akademide bile statü kazanmak için neler dönüyor neler .... kimseye de inanmıyorum artık... statü yaşanmışlıktır. öyle zor gün geçirdim değil ama sağlam yaşanmışlık başkla bir statüdür statü, sahip olduklarıyla edinilmemeli o kendisi gideceği kişiyi seçer zaten çok da nazlıdır haa ...

X