- 24 Kasım 2008
- 2.033
- 2.223
-
- Konu Sahibi philosophy
- #1.861
biz ıphone kullanıyorduk,sonra baktk akıllı telefonun ömrü 2 yıl zaten,okadar değmez dedikArkadaşlar telefonum bozuldu,çok beğenerek ve bayağı pahalı almıştım. Şimdi içimdeki durtuler yine pahalı bir telefon al diyor.( faturaya ekleyip her türlü almak mümkün) ama cılız bir ses alma diyor, alma...ne kaybedersin, hatta bir sure normal sadece telefon olan bir telefon kullan diyor.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cnm moralini bozmak istemem ama sigaranin yaninda diger her sey masum kaliyorAh kızlar 8. Günümde yenik düştüm, bugün is yerinde cok stresli bir gun geçirdim. Müvekkilimin ikram ettigi sigarayı ictim. Bir iki saat çalıştık kendisiyle ve toplamda 6 sigara içmişim. Bıraktığımı biliyordu, bu paket son olsun yeni alma bari diye paketini verdi bana. Icinde dört tane var. Eve getirdim paketle öylece bakısıyoruz.
Gelelim sade yasam deneyimlerime. Bir aydır yaklaşık bebek sampuanının icine camterwbentin ekleyip kullanıyorum. En azından daha az kimyasal var. Vücuduma da sade bebek sampuanını kullanıyorum. Sabun cok sağlıklı olsa da benim saçlarıma hiç iyi gelmiyor, belki de ben sebat edememisimdir bilmiyorum. Gecen ay uzun boyalı bir yığın işlem gormuş saçlarımı kut kestirdim. Boyalı kısım tamamen gitti. Eskiden sac krem maske sac açıcı sprey bir sürü kimyasala rağmen yolunarak taranırdı saclarım. Şimdi ipek gibi kremsiz kendi kendine elle bile taranıyor. Liseden beri saçlarımı boyatıyordum. Artık beyazlarım çıkana kadar sacıma boya değdirmem.
Yüzlerce lira verdigim yüz temizleme setim gecen hafta bitti. Doğal yüz temizleme kurleri kullanıyorum. Karbonat, kil, çeşitli yağlar vs. Tonik olarak elma sirkesi. Simdilik iyi geldi. Ilerleyen vakitlerde belki dermokozmetik setimi yine alabilirim. Bu konuda ekonomi yapamam sanırım.
Maalesef ev temizliği konusunda deterjab manyagıyım. Hem cevreye hem insan saglıgına zararlı olsa da çamaşır suyu türevleri olmadan temizlik yapamıyorum. Camasir icin toz deterjabdan ziyade her renk icin ayrı ceşit çeşit sıvı deterjan yumuşatıcı kullanıyorum. Bu konuda kendimi dizginleyemiyorum. En sevdiğim market reyonu deterjan bölümü diyebilirim:) ama elimdekiler bitene kadar yeni almayacağım.
Bir haftadır ekmek yemiyorum. Makarna, pilav vs de. Şekeri sadece çay kahve de tüketiyorum. Keske bunu da bırakabilsem. Kilo sorunum yok ama şekeri hayatımdan çıkarmak niyetindeuim. Gerçi sigara bıraktığım icin tatlıya düşkünlüğüm arttı ve bu hafta sutlac yaptım.
Mutfak konusunda cok tasarruflıyum. Tek basına yaşadığım icin haftalık menü seklinde alışverişimi yapıyorum. Hiçbir seyin bozulmasına mahal vermiyorum.
Kıyafet ayakkabı çanta konusunda ise hala doyumsuzum. Aylarca bu topigi okumama rağmen hiçbir şey elden çıkaramadım. Hala aldıkca alasım var.
Gereksiz para harcamalarım da halen devam etmekte.
Yukarıda arkadaslar telefondan bahsetmiş. Kişisel telefonum 4-5 sene önce ilk çıktığında aldıgım bir iphone4um var. Kenarı çatlak, yavaşladı ve eskidi baya. Yeni almayı düşünüyorum, alabilirim, ama hep bi vazgeçiyorum. Para harcamayı istemediğim tek alan teknoloji heralde. Bozulana kadar almam sanırım.
8 gün sigarasız duran biri sigarayı bırakacak demektir. 2 gün dayanamayanlar var. Eminim sen bırakırsın.Dün içtiğin o 6 sigara da maalesef zorlama olmuş. Sen kafanda halletmiştin. Elbette önüne koyup sigarayı giderlerse böyle bir sonuç olacaktı. Daha ilk zamanlarındaydın. Ama başa dönmedinAh kızlar 8. Günümde yenik düştüm, bugün is yerinde cok stresli bir gun geçirdim. Müvekkilimin ikram ettigi sigarayı ictim. Bir iki saat çalıştık kendisiyle ve toplamda 6 sigara içmişim. Bıraktığımı biliyordu, bu paket son olsun yeni alma bari diye paketini verdi bana. Icinde dört tane var. Eve getirdim paketle öylece bakısıyoruz.
Gelelim sade yasam deneyimlerime. Bir aydır yaklaşık bebek sampuanının icine camterwbentin ekleyip kullanıyorum. En azından daha az kimyasal var. Vücuduma da sade bebek sampuanını kullanıyorum. Sabun cok sağlıklı olsa da benim saçlarıma hiç iyi gelmiyor, belki de ben sebat edememisimdir bilmiyorum. Gecen ay uzun boyalı bir yığın işlem gormuş saçlarımı kut kestirdim. Boyalı kısım tamamen gitti. Eskiden sac krem maske sac açıcı sprey bir sürü kimyasala rağmen yolunarak taranırdı saclarım. Şimdi ipek gibi kremsiz kendi kendine elle bile taranıyor. Liseden beri saçlarımı boyatıyordum. Artık beyazlarım çıkana kadar sacıma boya değdirmem.
Yüzlerce lira verdigim yüz temizleme setim gecen hafta bitti. Doğal yüz temizleme kurleri kullanıyorum. Karbonat, kil, çeşitli yağlar vs. Tonik olarak elma sirkesi. Simdilik iyi geldi. Ilerleyen vakitlerde belki dermokozmetik setimi yine alabilirim. Bu konuda ekonomi yapamam sanırım.
Maalesef ev temizliği konusunda deterjab manyagıyım. Hem cevreye hem insan saglıgına zararlı olsa da çamaşır suyu türevleri olmadan temizlik yapamıyorum. Camasir icin toz deterjabdan ziyade her renk icin ayrı ceşit çeşit sıvı deterjan yumuşatıcı kullanıyorum. Bu konuda kendimi dizginleyemiyorum. En sevdiğim market reyonu deterjan bölümü diyebilirim:) ama elimdekiler bitene kadar yeni almayacağım.
Bir haftadır ekmek yemiyorum. Makarna, pilav vs de. Şekeri sadece çay kahve de tüketiyorum. Keske bunu da bırakabilsem. Kilo sorunum yok ama şekeri hayatımdan çıkarmak niyetindeuim. Gerçi sigara bıraktığım icin tatlıya düşkünlüğüm arttı ve bu hafta sutlac yaptım.
Mutfak konusunda cok tasarruflıyum. Tek basına yaşadığım icin haftalık menü seklinde alışverişimi yapıyorum. Hiçbir seyin bozulmasına mahal vermiyorum.
Kıyafet ayakkabı çanta konusunda ise hala doyumsuzum. Aylarca bu topigi okumama rağmen hiçbir şey elden çıkaramadım. Hala aldıkca alasım var.
Yukarıda arkadaslar telefondan bahsetmiş. Kişisel telefonum 4-5 sene önce ilk çıktığında aldıgım bir iphone4um var. Kenarı çatlak, yavaşladı ve eskidi baya. Yeni almayı düşünüyorum, alabilirim, ama hep bi vazgeçiyorum. Para harcamayı istemediğim tek alan teknoloji heralde. Bozulana kadar almam sanırım.
Ben pek sıcak bakmıyorum. Sonuçta şeker bağımlısıyım. Tatlandırıcılarla üzerini örteceğime üzerine gitmem ve tamamen kurtulmam lazım bundan.günaydın
stevia hakkında ne düşünüyorsunuz? çay pek içmiyorum içersem de şekersiz ama Nescafe den şekersiz zevk almıyorum bir türlü
şekersiz çay ve kahve çok kötü geliyor banatek sevdiğim içecektir çay ve kahve. nasıl aşıcam bilmiyorum. ama karataya başlamam sebebi ile de kesinlikle şeker kullanmamalıyım. var mı önerisi olan ? bu arada herkese karatay beslenme şeklini tavsiye ederim kızlar. mükemmel hissediyorsunuz
merhaba..
bende sekersız cay ve neskafe turk kahvesı olayına alışamıyorum ve ekmegı sıfırlayamadığımdan karatayı denemiyorum.. aslında hıcbırsey denemiyorum napıyorum bende bılmıyorum bı gun aburcubur yememeye çalışıyorum oburgun yıyorum fln... gecen haftada haftada 3 gun yuruyuse başladım ama beslenmeye dıkkat etmedikten sonra hergun hemstr gıbı don don dur parkın etrafında dıyorum kendıme...
Icinde seker olan her sey, icinde un olan her seykızlar şu şekeri bıraktım karbonhidratı bıraktım diyorsunuz ya. neyi yemiyorsunuz.
yani içinde şeker olan herşey mi
Evet cnm beslenmeye dikkat etmedikten sonra yuruyusun cok da anlami yokmerhaba..
bende sekersız cay ve neskafe turk kahvesı olayına alışamıyorum ve ekmegı sıfırlayamadığımdan karatayı denemiyorum.. aslında hıcbırsey denemiyorum napıyorum bende bılmıyorum bı gun aburcubur yememeye çalışıyorum oburgun yıyorum fln... gecen haftada haftada 3 gun yuruyuse başladım ama beslenmeye dıkkat etmedikten sonra hergun hemstr gıbı don don dur parkın etrafında dıyorum kendıme...
3u 1 aradalardaki sut tozunda da glukoz surubu var, en iyisi ya sade ya da sutlu icmekgünaydın
stevia hakkında ne düşünüyorsunuz? çay pek içmiyorum içersem de şekersiz ama Nescafe den şekersiz zevk almıyorum bir türlü
Cnm ne yaptin mrk ettimAh kızlar 8. Günümde yenik düştüm, bugün is yerinde cok stresli bir gun geçirdim. Müvekkilimin ikram ettigi sigarayı ictim. Bir iki saat çalıştık kendisiyle ve toplamda 6 sigara içmişim. Bıraktığımı biliyordu, bu paket son olsun yeni alma bari diye paketini verdi bana. Icinde dört tane var. Eve getirdim paketle öylece bakısıyoruz.