sade yaşam

ekmek konusundan bahsedılmıs
bukonuyla ılgılı bende yazmak ıstıyorum yazmadan geçemem
gecen hazıran ayı esımle aksam oturduk tv ıslıyoruz a hber gıbı bı kanaldı yalan olmasın
konu ekmek ve ıcındekı katkı maddelerı esım günde bır ekmek yerdı bende eger yenecek yemekse yerdım bı ekemk affetmezdim tabı oğlumuzda yıyodu

bu programda ekmekgın ıcıne kabarık olsun dışı kabuk gıbı kıtır olsun falan dıye 17 tane katkı maddesı katılıyomus aslında sayı daha fazlaymış ama tarım bakanlığı sadece 17 tanesine ızın vermış
bu maddelerden bı tanesı keratının dıye bısey bu keratının dıs kısmının kıtır olmasını saglıyomus aynı zmanda pızza hamurunda daha cok kullanılıyomus
keratının böcek kabuklarında tırnaklarımızda sac tellerımızde olsan sert madde
bunu cınden ıthal edıyomus ve ordakı kuaför salonlarından toplanan saclar ogultulup bı kac ıslemden gecıp böyle beyaz toz gıbı bı hale gelıyo adamlar çıkardı mınık bı poşet beyaz toz gıbı bısey gosterdı bunu yıyosunuz dıye ıste bayalamasın dışı parlak gorunsun dıye kullanılanlar harıc esımle o gece karar verdık ekmek artık yok

yanı bunu yaparken ben dıyet kılo falan hıc dusunmedım sadece mıdem bulandı yemegın ıcınden kendı sacımın çıkmasına bıle tahammül edemeyen bı ınsanım

ertesı gun kahvaltıya oturduk yıyemıyoruz cok kotu bı kahvaltı gecırdık doyduk gıbı doymadık gıbıde
aksamda kuru fasulye yaptım fasulyeyeıyerkende cok zorlandık falan derken bız bu ekmeksız olayına alıştık
ama alışmamız abartmıyorum 15 gunu buldu bunun yanında ben poğaçadır kreptır bunları yapıyodum ama ekmek yok
sonra pırınc yerıne bulgur kullanmaya başladım
pırıncıde hallettık su anda ben

40 gun once karatay beslenme seklıne başladım ınanılmaz normal bı ınsan ıcın mucıze bı beslenme seklı
sekerıde bıraktım böylece zaten cok düşkün dııldım
ama esım sekerı bırakmak konusunda dırenclı kılom yok neden bırakayım mantığında bakıyo
bunu asmam gerek bıraz zor ama

marketten asıtlı ıcecek almamaya evlenirken karar verdık ve alısverısımızde asıtlı ıcecek almadık
bunun yanınd ameyve suyu cıps abur cubur salam sosıs sucuk margarın asıtlı ıcecek marketten 4 yıldır almadığım seyler

ılk basta ımkansız gıbı gelıyo ama ekmegın tadını su an unuttum nasıl bısey hatırlamıyorum
ve katıyen o saclı seyı bıdaha yemem

40 gun once aılem ıcın cok güzel bısey daha yaptım artık sutumu alıp kendım mayalaıyorum
ama hala kutu sut alıyorum evdekıler bıttıkten sonra yaklaşık bı hafta sonra onuda bırakıcam ınek sütüne donecegım

ama hala yapmak ıstedıklerım var

evdekı katı meyve sıkacağını bı arkadaşıma verdım meyveyı sıkmıyoruz zaten oğlum katı gıdaya gecınce almıştım oyle duruyodu hemde meyve suyu cok zararlı bısey oda ıstıyodu verdım gıttım

dun gece yasadıgım bı olayı anlatıyım sıze 40 gundur seker yemıyorum sadece bır kere yedım oda 1 ay onceydı
bır aydır sıfır seker bunu gonul rahatlığıyla soyluyorum
aksam arkadaşa gıttık kahve yapmış sekerlı bılemedım buyuk bı yudum aldım ağzımdan çıkaramadım da yutmak zorunda kaldım mutfağa gıtsem çıkarsam cok ayıp olcaktı yapamadım
eve geldık mıdem de bı yanma bır ıshal sıze anlatamam gece sekersız cay dışında ıctıgım tek sey oydu bıseyde yemedim
mıdem bulanıyo ama kusamıyorum sankı curuk bısey yemısım gıbı mıdemın yanmasını durduramadım sade soda ıctım yattım sabah ıshalım bıtmek uzereydı bır ay sekersız vücuda sekerın etkısını hemde toplasan bır kup sekerı anca vardır benım bardağımda kendım bızzat yasadım

Tebrikler kalinkaselin

Ekmeği bırakmak çok ütopik geliyor bana. Çavdar yiyoruz ve ben resmen keyif alarak yiyorum.Şekeri ben de kullanmıyorum aynı şekilde abur cuburu da.
teşekkürler cnm neden utopık cunku beynımızı sartlamıslar hepsı bu Japonya ekmegın e sını bılmıyo ama adamlar yasıyo
nasıl reklamlar beynımıze tüket mesajı verıyo ekmekde aynen oyle
aılesınden kım duymadı ekmekle ye doymazsın tabağını ekmekle sıyır vs ben bu sozlerın hepsını her ogun en az ıkı kere uc kere duyardım
bunlarla buyudugumuz ıcın böyle dusunmemeız cok normal nasıl alısverıs yapmayacağız dıyoruz bunuda basarabılırız aslında ılk basta beynımız doymadın mesajı verıyo ama sonra alısıyo ınsan alışamasam ben alışamazdım
ben makarnayı ekmekle yemeye bayılıyodum ama sımdı kesınlıkle yemem

Haklısın kalinkaselin

Ben son bir yıldır o kadar çok şey değiştirdim hayatımda öyle güzellikler getirdim ki, daha sadeleştim dinginleştim, sağlıklı radikal kararlar aldım eşimle ve hala uyguluyorum, son 3 aydır yoğun olarak uyguluyoruz. Biraz bu rutinde devam etmek istiyorum. Biraz zaman alır bizim için buna alışmak. Zaten çavdar yiyoruz , bir zaman sonra eşimle paylaşıp uygulamaya alabilirim.

Çağla Şıkel de benim çocuklarım ekmek nedir bilmez demişti bir programda.

Bende bırakamadım henüz ekmeği ve şekeri ama alternatif beslenme çeşitleri araştırıyorum.bizim ekmeği bukadar vazgeçilmez görmemiz toplumsal bişey,alışkanlık bence.zaman alicak ama değiştirmek istiyorum beslenme tarzımi.mesela yağ meselesi de önemli zeytinyağı ve tereyağı dışında kullanmıyorum su anda. Un olayı da buğdaya alternatifler var,karabugday unu mesela,ya da kabuklu yemislerin unlari.hindistancevizi unu kek ve kurabiyelerde alternatif olabilir.başta saçma geliyor ne gerek var diyor insan ama araştırdikca çok ilginç şeyler çıkıyor.

Alışkanlığın bağımlılığı ekmek evet.
Biz bi süredir ekmek tüketimini azalttık.
Haftasonu kahvaltıda misafirimiz vardı. Kahvaltı artık bitti ki annem fark etti aaa ekmek getirmemişim diye. O zaman anladım ekmek yemek benim için ihtiyaç değilmiş Ama tabi yazık misafirler çekindiğinden isteyememiş. Kötü evsahibi biz

Aynı ben çikolata dondurma ve pasta konusunda

Malzemeler:
4 su bardağı süt
2,5 çay bardağı seker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
3 tatlı kaşığı misir nisastasi
1 yemek kaşığı tereyagi
Yapılışı:
Tereyağı hariç tüm malzemeleri
tencerede çırpıp ocağa alın.
Karıştırarak üzeri göz göz olana
kadar pisirin.
Ocaktan alınca tereyağını ekleyip
hızlı hızlı karistirip yedirin.
Sıcakken cuplara alın. Soğuduktan
sonra süslemesini yapin. Afiyet
olsun..

Hazır puddinge para vermeyen bu daha bereketli ve daha lezzetli ve daha sağlıklı

Hanımlar ben bu topiğe bayıldım öyle iyi gekdiniz ki anlatamam
Hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun
İyiki @Papatya tavsiye etmiş de buluştum burayla
2 günde 162 sayfayı irdeleyerek okudum
Çok şey kazandım öğrendim
No poo nedir onu bilemedim
Hepiniz güzel yazıyorsunuz ama ben özellikle @Papatya ve The Black okumaktan acayip keyif alıyorum varolun:)

İyi aksamlar. Evimize kola cips meyvesuyu girmez.Mevsiminde vişne koyarım buzluğa kaynatırım.paketli olarak sadece eti burçak yulaflı bisküvi alıyorum.O da olmasa iyi ama esimle oğlum istiyor çayla.Ben 15 yıldır çayı şekersiz içerim.Pudingdir pastadır evde kendim yaparım.Bunları tamamen kesersem o zaman dışarda dadanırlar o daha zararlı.salatasız sebzesiz sofram olmaz asla.kireç çözücüdür yağ çözücüdür tuz ruhudur kesinlikle eve sokmuyorum.mutfak dolaplarını bile arap sabunu ile siliyorum.kozmetik olarak bitek el kremi kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…