- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
-
- Konu Sahibi philosophy
- #1.641
Ben ev yapımı zeytin yağlı defne sabununu rendeleyip benmari usulü eritiyorum.Yanlız normal sabun kıvamında olacak diye düşünmeyin çok çok daha sıvı olması gerekiyor (yarım kalıp sabunu 4 bardak su gibi)
İçerisine saçlarım dökülüyorsa çam terebentin
Neme ihtiyacı varsa hindistan cevizi yağı ve hakiki zeytin yağı
Cansızlaştıysa e ve b vitamini koymak gibi
Saçımın ihtiyacına göre minerallere, vitaminlere , yağlara bakıyorum hangisi ne işe yarar ona göre ekliyorum canım
Bende doğal yağları karıştırıyorum en güzel bakım o. Hazır ürünler anlık güzelleştirsede kalıcı bakım yapmıyor bence. Memnun kalamadım. Argan yağını sürüyorum duştan sonra redist marka aldım güzel. Ama bitince nasha mı öle bi marka vardı onu alcam. onun dışınca badem fındık hindistan cevizi yağı gibi bi yığın yağ favorim. aa birde şampuana bal katıyordum eskiden unuttum bu ara yedine yapayım. Saçların elektriklenmesini önlüyor. Maske olarak supergo dax iyi ama. Başka memnun kaldığım ürün yok düşününce.Hmm çok övüyorlqr canım ben hiç denemedim kendim yağlardan falan maske yapıyorum iyi bi maske bulsam alıcam bende varmı bi önerin?
Sağol canım bende yağlara devam edeyim o zaman :)Bende doğal yağları karıştırıyorum en güzel bakım o. Hazır ürünler anlık güzelleştirsede kalıcı bakım yapmıyor bence. Memnun kalamadım. Argan yağını sürüyorum duştan sonra redist marka aldım güzel. Ama bitince nasha mı öle bi marka vardı onu alcam. onun dışınca badem fındık hindistan cevizi yağı gibi bi yığın yağ favorim. aa birde şampuana bal katıyordum eskiden unuttum bu ara yedine yapayım. Saçların elektriklenmesini önlüyor. Maske olarak supergo dax iyi ama. Başka memnun kaldığım ürün yok düşününce.
Bi çok argan yağı denedim. O harika kokulu olanlar saf değil argan yağı kokmazmış.günaydın hanımlar
ben karşımlar konusunda çok başarılı olamam heralde,o yağları nerden alacağım bilmiyorum
saç yıkama konusunda son durumum şöyle
doğal zeytinyağlı sabunla yıkama,arkasında suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yumuşatıp yıkama,duştan çıkınca da argan yağı.
şunu soracağım argan yağım bir markaya ait,acaba aktarlarda satılıyor mu,ve daha doğal olanı bulabilir miyim
-Mavi cnm sen kakao yağı ile bebek yağını karıstırıp vucuduma sürüyorum demiştin sanırım değil mi,bende ikisi de var,yanlış hatırlamıyorum değil mi
kızlar dün üzüm sirkesini kettle a döküp kaynattım,gerçekten kireçler güzel söküldü
bir de dün kızım halıya kahve döktü,sildim ama tam geçmedi...mutfak halılarımın beyaz ksıımları hep lekeli,çok üzücü
bir daha halı alırsam kirli bir renk alacağım,beyaz pişmanlıktır :))))
bu arada bugun şeker ve unu bırakmamın 30. günü :)))) çok mutluyum
İyi aksamlar. Evimize kola cips meyvesuyu girmez.Mevsiminde vişne koyarım buzluğa kaynatırım.paketli olarak sadece eti burçak yulaflı bisküvi alıyorum.O da olmasa iyi ama esimle oğlum istiyor çayla.Ben 15 yıldır çayı şekersiz içerim.Pudingdir pastadır evde kendim yaparım.Bunları tamamen kesersem o zaman dışarda dadanırlar o daha zararlı.salatasız sebzesiz sofram olmaz asla.kireç çözücüdür yağ çözücüdür tuz ruhudur kesinlikle eve sokmuyorum.mutfak dolaplarını bile arap sabunu ile siliyorum.kozmetik olarak bitek el kremi kullanıyorum.
Ne yiyorsunuz peki,mesela ekmek olmayınca doyuyormusunuz? Bende dedim ya psikolojik olarak hazırlanıyorum suan,mesela çaya,kahveye şeker koyuyorum hâlâ.
3 hafta olayı bence de dogru:)ekmek daha çok acıktırıyor. ekmek demek ağza kaşık kaşık şeker atmak gibi ya. hiçbir yararı yok ki. ama benim çikolataya olan bağımlılığım gibiyse senin ekmek düşkünlüğün o zaman uğraştırır tabi.
kahvaltıda yumurtalı peynirli zeytinli mevsimine göre domates biber salatalıklı ceviz badem fındık kuruyemişlerden bir tabak hazırlıyorum. süper doyuruyor. onu yedikten sonra ağzına zorla ekmek tıksalar yiyemezsin öyle doyuyor insan.
akşam yemeğinde de protein ve sebze yiyorum. protein ağırlıklı olacak ama. yanına yoğurt ya da kefir. bol salata. karnını doyuracaksın. ekmekle içini doldurup hemen yine acıkmayacaksın. ekmekle doldurunca mideyi hooop gidiyor ekmek popoya basene zaten 1 saate :)) ee yemek de yeterince yemediğin için yine acıkıyorsun ya.
ama dediğim gibi benim çikolata bağımlılım gibiyse ekmek bağımlılığın uğraştırır.
ben bugün başladım. çikolata dondurmayı bitiriyorum. şu 3 haftalık unutma olayını yapanlar artık canımız hiç istemiyor diyorlar. çevremde de böyle şeyleri ağzına sürmeyen kişiler var. soruyorum canın hiç şu çikolatadan istemiyor mu ya bak ne güzel diyorum ağız kıvırıyor yüzünü ekşitiyor, ne gerek var boşuna zehirliyorsun kendini diyorlar. ama önceden biliyorum kurabiye canavarı gibiydiler. şimdi ağızlarına sürmüyorlar.
demek ki olabiliyormuş. sen de ekmeği unutmaya çalış. sünger görünümünde şeker yiyorsun. insülini yükseltmekten başka bir halta yaramıyor.
Ay cnm cok sagolBi çok argan yağı denedim. O harika kokulu olanlar saf değil argan yağı kokmazmış.
Redistin kini aldım ben memnunum. Bitince Nashinin argan yağını alacağım. Ama Saflık konusunda hiçbirine tam güvenemiyorum.
Saçlar için yağlar kafamı karıştırır demişsin hindistan cevizi yağıyla başla tek yağ muazzam sonuç.
merhaba
bu un seker tuz sokmamayi nasil basardiniz
azaltmaya çalisyorum ama olmuyir
ev halki isyan çikariyor resmen
haftada 1 gun hamur isi yapiyorum mecbur
pirinç pilavini ve makarnayi kaldirdim ama buda bi gelismee ayilirmiki
ebyaz ekmek almiyoruz kepekli ekmek aliniuyor eve, çocuklarim ekmek yemez zaten biz de 300 gr kepeklie kmegi bitiryoruz esimle
ama çocuklara abur cuburu kesemiyorum
meyva suyunu kestim paket gida yi beceremdim istiyolar her zmaan
Ben 1 aydır tüketmiyorumekmek daha çok acıktırıyor. ekmek demek ağza kaşık kaşık şeker atmak gibi ya. hiçbir yararı yok ki. ama benim çikolataya olan bağımlılığım gibiyse senin ekmek düşkünlüğün o zaman uğraştırır tabi.
kahvaltıda yumurtalı peynirli zeytinli mevsimine göre domates biber salatalıklı ceviz badem fındık kuruyemişlerden bir tabak hazırlıyorum. süper doyuruyor. onu yedikten sonra ağzına zorla ekmek tıksalar yiyemezsin öyle doyuyor insan.
akşam yemeğinde de protein ve sebze yiyorum. protein ağırlıklı olacak ama. yanına yoğurt ya da kefir. bol salata. karnını doyuracaksın. ekmekle içini doldurup hemen yine acıkmayacaksın. ekmekle doldurunca mideyi hooop gidiyor ekmek popoya basene zaten 1 saate :)) ee yemek de yeterince yemediğin için yine acıkıyorsun ya.
ama dediğim gibi benim çikolata bağımlılım gibiyse ekmek bağımlılığın uğraştırır.
ben bugün başladım. çikolata dondurmayı bitiriyorum. şu 3 haftalık unutma olayını yapanlar artık canımız hiç istemiyor diyorlar. çevremde de böyle şeyleri ağzına sürmeyen kişiler var. soruyorum canın hiç şu çikolatadan istemiyor mu ya bak ne güzel diyorum ağız kıvırıyor yüzünü ekşitiyor, ne gerek var boşuna zehirliyorsun kendini diyorlar. ama önceden biliyorum kurabiye canavarı gibiydiler. şimdi ağızlarına sürmüyorlar.
demek ki olabiliyormuş. sen de ekmeği unutmaya çalış. sünger görünümünde şeker yiyorsun. insülini yükseltmekten başka bir halta yaramıyor.
diyetisyenler beni çok güldürüyor ya.kızlar ben şuan diyetisyenin verdiği bir diyet uyguluyorum...
ben hiç ekmek yemezdim.
şimdi 3 öğün ekmek var menülerimde ... işin garibi kiloda veriyorum. ve inanılmaz tok oluyorum.
bu arada beyaz ve kepek tüketmemi istemiyor diyetisyen. çavdar yada tam buğday istiyor. ekmek konusu geçince yazmak istedim
bak işte. sen de başarmışsın. ya bu 3 hafta olayı kesinlikle kesinlikle yapılmalı.Ben 1 aydır tüketmiyorum
Artık hiç zorlanmıyorum
Ben basardıysam herkes basarabilir
Çünkü benim karbonhidrat yeme ataklarım oluyırdu her hafta birkaç kere, o gün 3bin 4bin kalorilik karbonhidrat yediğim oluyordu
Şimdi böyle bir bağımlılığım yok
Artık sinirlendiğimde strese girdiğimde yöeğe sarılmıyorum, bundan dokayı cok mutluyum
Şükürler olsun
3 hafta dayan, ömür boyu özgür ol, daha ne olsun
Biz yine sanslıyızçok zor. özellikle çocuklara nasıl anlatacaksın ki. eğer bebeklikten sağlıklı beslenmeye hakim bir ailede yetişmezse, fast food, karbonhidrat, hamur işi, şeker, abur cubura bağımlı olarak başlıyorlar hayata. hatta anne karnından başlıyor beslenme. çocuklara nasıl unutturacaksın o tatları. ama belki anne baba kendini düzeltirse çocuklar da anne babayı taklit ediyor ya o yaşlarda, hani asilik dönemi başlamadan onlara örnek olmaya çalışın.
ekmeği hamur işini abur cuburu sokmayın eve. sen de yapma. sonuçta yaptığın yine aynı zehir un şeker. şöyle düşün bir poğaça yedirirken aslında onun ağzına toz şeker dolduruyorsun böyle poşetten ağzına boşaltıyorsun çocuğun.
özellikle çocuklara protein ve sebze yedir. lezzetli et yemekleri yap doyana kadar yesinler. abur cubura hamur işine yer kalmasın midede.
ama zor tabi bunları sen de biliyorsun. o tatları unutturmak lazım. ben de çocukken öyleydim. bak hala günde ufacık bir tek dilim çikolata ağzıma atmadan duramıyorum kahvenin yanına. ama başladım tadını unutacağım.
ekmek, un, şeker, sofra tuzu, hamur işi, pirinci makarnası bunları bırakması kolay. asıl abur cuburu çikolatayı falan bırakması zor. onların içlerine öyle maddeler koyuyorlar ki aslında çocuklar her seferinde bir kürek toz şeker yiyorlar. normalde yiyemezler onu. mideleri bulanır, kusarlar, hastanelik olurlar. ama içlerine öyle kimyasallar koyuyorlar ki, vücut uyuşuyor, bulantı bölümünü etkisiz hale getiriyor. ve bağımlılık yaratıyor. uyuşturucu gibi devamlı istiyor. sonra da 40 yaşından sonra şeker tansiyon kalp damar kanser hastalıkları... çevremde her iki kişiden biri genci yaşlısı çocuğu hasta.
dört sene önce akrabamızın bebeği oldu şeker hastası olarak dünyaya geldi. ee anne hamilelik döneminde yedi hamur işini, şekeri şerbeti...
bebek daha, insülin yapıyorlar her gün, yazık değil mi o bebeğe... bir de tatlı. dört yaşında şimdi ama çocuk obez. ne kadar da minik. obeziteyle şekerle dünyaya geldi.
daha dün bir akrabam gencecik kanser haberini aldık. çok üzülüyorum. hadi eskiden bilmiyorduk cahildik, ama şimdi her yer bilgi. her şeyi biliyoruz, ama yapamıyoruz. irademiz yok.
yaşını başını almış insanlar hadi yine yaşamışlar az da olsa diyorum ama gençlere çocuklara hiç kıyamıyorum. daha önlerinde kocaman bir hayat var. hasta olmak için mi geldiler dünyaya.
Diyetisyenleri karalamak istemem ama diyetisyenler 4 yıl okul okuyorlar sonra orada öğrendikleriyle hareket ediyorlardiyetisyenler beni çok güldürüyor ya.
hayatımda bir kere diyetisyene gittim.
hayatta ağzıma ekmek sürmem kadın bana 8 dilim ekmek yazdıyiyeceksin diyor
güle güle çıkmıştım odasından.
arkadaşım diyetisyenle 15 kilo verdi. çok güzel verdirirler. ama sonra 30 kilo aldı. ee alıştırdı kızı ekmeğe. daha onda ekmek yüzünden ilerde çıkacak hastalıklar da var. hiç değişmez fiks menü: tansiyon şeker.
ben de balı çok severim. küçükken hep bal yedirirlerdi bizimkiler şifa olsun diye. tabi onun da çoğu zarar ama kötünün iyisi.Biz yine sanslıyız
Bizim zamanımızda cep telefonu tabletler böyle bir sürü elektronik eşya yoktu, bukadar radyasyona maruz kalmıyorduk
Bir de bukadar gazlı içecek, ıvır zıvır tüketimi yoktu
Şimdi her şeyi marketlerden alıyoruz
Çok üzülüyorum
Bazen eşim kızıma hazır pudinglerden veriyor kendisi yerken, ben kahroluyorum
Özellike büyüklerimizden tatlı yedirmeye calışanlar oluyor, o zamanlar da aynı sekilde üzülüyorum
Kızımın diğer insanlarla ilişkilerine de müdahale etmek istemiyırum
Özellikle babasıyla
Kızıma tatlı olarak bal yediriyorum
kesinlikle katılıyorum. ben kilo vermek için yardım isteyen kişiye 8 dilim ekmek ye diyen diyetisyene saygı duyamamıştım o gün. çıkarken cipsle çikolata da yiyeyim ekmek yalnız kalmasın demiştim. ya 4-5 porsiyon meyve yazdı. dedim midem bulanır nasıl yiyeyim bu kadar çok meyveyi.Diyetisyenleri karalamak istemem ama diyetisyenler 4 yıl okul okuyorlar sonra orada öğrendikleriyle hareket ediyorlar
İnsan vucudunun işleyiş mekanizmasına anatomisine fizyolojini hakim değiller
Akademik yayınları takip edemiyorlar
Bence bu diyet işi şakaya gelmez, doktorlardan tavsiye almak lazım, karatay gibi mesela
bal doğal olunca şifa olur 1 tatlı kaşığı ama bu zamanda doğalı bulmak da cok zorben de balı çok severim. küçükken hep bal yedirirlerdi bizimkiler şifa olsun diye. tabi onun da çoğu zarar ama kötünün iyisi.
kendimi tutardım çikolata yemeyeceğim diye. akrabalar falan zorla çikolata yedirirlerdi.
tatlıya düşkünlük işte hep ailedeki yeme alışkanlıklarından geliyor.
sonra alerjik astım oldumson zamanlarda astımın nedenlerine çocukken tatlı ve bal tüketmenin de etkili olduğu bulundu.
o yüzden balı çok yedirmemeye çalış. hem insülin direnci için hem de alerjik astım için.
ya işte onların da sucu da yok aslında,,insan fizyolojisini 4 yılda öğrenemezler,bir de insan hastalıkları var ve bir de akademik yayınları takip edebilmek için ingilizce lazım bunlara artı olarak tıbbı terimlere hakim olman lazım...kesinlikle katılıyorum. ben kilo vermek için yardım isteyen kişiye 8 dilim ekmek ye diyen diyetisyene saygı duyamamıştım o gün. çıkarken cipsle çikolata da yiyeyim ekmek yalnız kalmasın demiştim. ya 4-5 porsiyon meyve yazdı. dedim midem bulanır nasıl yiyeyim bu kadar çok meyveyi.
tamam belki o ara kilo verdireceksin o yaptırdıklarınla eee sonra. benim insülin direncimi kıramaz ki bu diyet. her yıl yaşlanıyorum. yaşım ilerledikçe şeker çıkacak bende. o yedirdiğin ekmeklerle çizdiğin kalori hesabı programla belki kilo vereceğim ama tansiyon hastası olacağım. onu ne yapacağız?
proteini az karbonhidrat ve şekeri bol kalori hesaplarına inanmam da güvenmem de.